Нови красиви легла в спалнята: 225+ (Снимка) Избор за комфортен и здравословен сън

Нови красиви легла в спалнята

В спалнята има много модели легла и когато са изправени пред избор, всеки се нуждае от съвет. В статията можете да се запознаете с разновидностите на моделите, да изберете удобен матрак, да определите размера и формата. Всичко със стил и комфорт – ние се опитахме да направим вашия избор бърз и приятен, за което определено няма да съжалявате.

Защо да отделите време, за да направите избор?

Мнозина избират мебели, не обръщат внимание на този въпрос, защото просто няма достатъчно време за него. Всеки иска своя дом или апартамент изглеждаше красиво и стилно. При избора на мебели обаче спалня, трябва да мислите не само как ще изглежда, но и колко удобно ще бъде.

Основното е, че мебелите са удобни

Основното е, че мебелите са удобни

Спалнята е „свещено“ място, където всички, особено гостите, не ходят. Вратите на тази стая обикновено са затворени, така че да изглежда като някаква специална стая..

Психолозите казват, че според декора в спалнята можете да научите много за човек, неговия характер и начин на живот. В края на краищата той е такъв, какъвто е в действителност, без маски.

Класически с тюркоазени възглавници

Класически с тюркоазени възглавници

Когато избирате легло в спалнята, вие избирате здравето си, защото лекарите говорят за тъжна статистика: повече от 50% от мъжете и жените на възраст под 40 години имат проблеми с гърба и те са причинени от неподходящо място за спане.

Ако подхождате отговорно към въпроса за здравето, тогава изберете надеждно легло.. Той напълно ще оправдае своята доста висока цена, защото в замяна ще получите добро здраве, без проблеми с гърба и ще ви служи дълго време.

Височината на конструкцията е важен фактор.

Височината на конструкцията е важен фактор.

Не трябва да спестявате при избора на легло, защото купувайки надежден модел, ще получите здравословен сън. И той е отговорен за добро здраве и настроение, висока производителност и активна мозъчна дейност.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Ясли от година на година: многофункционални дизайни, които ще бъдат удобни за бебета

Видове легла

Някои хора, когато отиват в магазин за мебели, имат ясно предписание за това какъв вид легло трябва да бъде..

Вариант за бяло легло

Вариант за бяло легло

Сред най -новите модели се търсят следните:

 • Хоризонтален “шкаф“. Лесно е да го превърнете шкаф, така че този модел се избира главно от тези, които трябва да спестят място в стаята. Той се издига на ширина и когато леглото се сгъне, се превръща в рафт, на който можете да поставите книги и други предмети. Често този модел се избира за деца..

Трансформатор под формата на хоризонтален шкаф

Трансформатор под формата на хоризонтален шкаф

 • Вертикален шкаф“. Издига се на височина и след повдигане може да се използва и като шкаф. Често тези модели имат огледало. Ако хоризонталното гардеробно легло често е единично и се използва в детска стая, то вертикалното обикновено е предназначено за двама и е подходящо за обикновена спалня за възрастни.
 • Диван“. Някои хора го поставят в спалнята, но според експерти този модел е по -подходящ за хола..

Когато можете да получите също толкова удобно легло от мек диван

Когато можете да получите също толкова удобно легло от мек диван

 • Подиум“. Изглежда много естетически. Рамката на такова легло е фиксирана, затова се нарича “подиум” или “платформа”. Обикновено този модел се допълва от чекмеджета отстрани, така че се оказва полезен.

Зрелищен подиум

Зрелищен подиум

Има и други видове легла, които могат да се използват за спалнята.. Експертите обаче съветват да се избира не въз основа на модела или дизайна, а като се вземат предвид такива показатели като размер, рамка, матрак и други..

При избора вземаме предвид всички показатели

При избора вземаме предвид всички показатели

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Как да изберем разтегателен диван с ортопедичен матрак за ежедневна употреба? 180+ снимки

Размер и форма

Изборът на дължината е много прост – трябва да вземете предвид ръста си и ръста на съпруга си. След като сте направили грешка при определянето на този параметър, можете лесно да разваляте мястото за спане, така че мечтата да се превърне в истински тест.. Всеки, който поне веднъж в живота си е спал на легло с висящи крака, знае колко е неудобно..

Измерваме дължината преди покупка

Измерваме дължината преди покупка

При определяне на дължината на леглото може да се приложи принципът „Измери седем пъти“. Не забравяйте, че под главата ви ще има възглавница, така че ако сте високи 180 см, това не означава, че легло с дължина 180 см ще ви подхожда. Производителите съветват да добавите поне 20-30 см към ръста си, тогава дължината ще бъде удобна.

Кожените вложки изглеждат не по -малко интересни

Кожените вложки изглеждат не по -малко интересни

СъветиКогато измервате необходимата ширина, трябва да вземете предвид и комфорта, защото е важно той да е просторен и да не лежите настрани цяла нощ.

Можете да измерите ширината точно в магазина: трябва да легнете, да хвърлите ръцете си зад главата и да изправите лактите си в различни посоки. И половината от леглото трябва да остане свободна – за втория човек.

Проверяваме, за да е удобно

Проверяваме, за да е удобно

Моделите на леглото в спалнята са поразителни в разнообразието от възможни форми. Ако по -рано те бяха само правоъгълни, тогава никой не би могъл да си представи например кръгло легло. Кръгли, овални и дъговидни са на разположение за нас, а някои производители правят модели във формата на две половинки сърца и други оригинални идеи..

Оригинални идеи за бележка

Оригинални идеи за бележка

Зад цялата тази оригиналност стои проблемът с практичността на такива легла.. Първо вземете спално бельо, одеяло, възглавници за тях не е лесно, и второ, мебелите с необичайна форма заемат много място. Разбира се, никой няма да ви разубеди от идеята да закупите кръгло или сводесто легло, но когато го избирате, първо трябва да помислите по въпроса къде можете да си купите няколко сменяеми комплекта спално бельо и други необходими предмети наведнъж.

Кръгли легла в модерен стил

Кръгли легла в модерен стил

Правоъгълното легло е класика. Не мислете, че ще изглежда твърде просто, ако искате да се съсредоточите върху лукса и изключителността на продукта, не е нужно да го купувате с необичайна форма. По -добре е да изберете скъп материал, качествен матрак и стилен дизайн.

Кралски комплект за всеки вкус

Кралски комплект за всеки вкус

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Двуетажно легло с диван долу – Стилно и практично (90+ снимки)

Кадър

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на рамка, като един от основните елементи на цялата конструкция, е нейният материал. Най -качествените и най -надеждните са тези, които са изработени от дърво или метал..

Рамка от естествено дърво

Рамка от естествено дърво

Ако изберете дървена рамка, тогава най -добрият материал ще бъде дъб, който се използва широко за производството на различни мебели. Освен че е екологично чист материал, той се отличава със своята здравина и надеждност..

Избирайки дъбова рамка, можете да сте сигурни, че тя ще продължи дълго време и ще се използва както от деца, така и от внуци. Единственото нещо, което най -вероятно ще трябва да се актуализира, е матракът.

Най -здравият материал е дъб

Най -здравият материал е дъб

Друг често срещан материал на рамката е бор, който е по -евтин от дъб и не е толкова издръжлив.. Ако обаче избирате между него и изкуствен материал, като МДФ или ПДЧ, то това определено е приоритет. Леглата, изработени от заместители на дървесина, са по -евтини, но също така се чупят по -често, така че трябва постоянно да купувате нови..

Дървените заместващи рамки се счупват по -често

Дървените заместващи рамки се счупват по -често

Ако смятате, че легло с рамка от естествено дърво е твърде скъпо за вас, просто пребройте колко време ще издържи. След това изчислете колко години ще издържат мебелите с основа от MDF или ПДЧ. Може да се изненадате колко пари всъщност можете да спестите, ако разберете това предварително..

Конструкцията от MDF се счита за добър избор.

Конструкцията от MDF се счита за добър избор.

Що се отнася до дизайна на рамката, е необходимо да я изберете, за разлика от материала, въз основа на вашия вкус и предпочитания.. Дали леглото има четири крака или опорна конструкция, дали ще има облегалка или не, вие решавате.

Единственото нещо, което съветват експертите, е, че е желателно да има облегалка в горната част на леглото. Някои хора решават да изберат висококачествен материал, например дъб, но спестяват пари, като отказват да използват гърбовете. Ако е допустимо напълно да изоставите този в краката, тогава е по -добре да оставите поне малък панел на таблата.

Табла от мека кожа

Табла от мека кожа

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Единично легло със и без матрак: Как да изберем да бъде удобно?

Матрак

Изборът на матрак е най -важен за здравето на леглото. Широко разпространено е мнението, че добрият матрак е твърд матрак. Никой от лекарите, ортопедите и други специалисти не би се съгласил с това твърдение. А тези, които са спали поне една нощ на твърд матрак, са се убедили сами колко е неудобно и понякога дори болезнено..

Обърнете внимание на матрака

Обърнете внимание на матрака

Можете да определите добър матрак, който сте купили или не, след една нощ, прекарана върху него. Ако се изправите с болки в гърба, изтръпнали части на тялото и изтощение, тогава изборът е направен неправилно..

Много е лесно да проверите дали матракът е подходящ за вас

Много е лесно да проверите дали матракът е подходящ за вас

Разбира се, прекалено мек матрак, в който напълно падате с всички части на тялото, също е нездравословен вариант. Трудно е да се каже кой от двата грешни варианта е по -опасен за здравето, тъй като твърде твърдият и прекалено мекият може да причини непоправими щети на гърба.. Ето защо е най -добре да закупите ортопедични матраци, които са от два основни типа:

 • пружина;
 • безпружинен.

Използваме ортопедични матраци

Използваме ортопедични матраци

Следните модели ортопедични матраци също са популярни:

 • С независими пружинни блокове. Всяка пружина на този модел е опакована в свой собствен калъф. Когато един от тях е натиснат, това не засяга останалите. Такива матраци перфектно следват контура на човешкото тяло, така че за двама е удобно да бъдат върху него – в края на краищата, когато човек се движи, формата на матрака под втория остава непроменена.
 • Латекс. Това е матрак без пружини, базиран на сока от хевея, популярен като “гуменото дърво”. Това е екологично чист материал и има ортопедични свойства, признати от лекарите.
 • “С памет”. Той се основава на полиуретанова пяна, която изцяло приема формата на човешкото тяло, „запаметява“ го и осигурява ортопедичен ефект. Не всеки успява веднага да свикне с такъв матрак, първите няколко нощи може да изпитат дискомфорт, но след няколко седмици човек вече не може да си представи как е спал преди това без него..

Матрак с памет

Матрак с памет

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Как да изберем двойно легло с повдигащ механизъм? Най -добрите модели за дизайн и използваемост

Стил

Много е важно леглото да съответства на цялостния стил на спалнята. Някои, извършвайки ремонт „от нулата“, първо избират легло за себе си, а след това, като започнат от избрания модел и неговия стил, избират останалите интериорни елементи. Изработените в такива стилове изглеждат модерни:

 • Барок. Различава се в криволинейни форми, като къдрици, цветя. Като материал най -често се използват дъб или други качествени дървета. Изглежда особено елегантно в бели, сини и розови със златисти нюанси.

Бароково легло

Бароково легло

 • Модерни. Формите на такова легло са заоблени, гладки, но във всичко има сдържаност, къдрици и други декоративни елементи отсъстват. Изглежда красиво в сиво, бяло, кафяво.
 • Прованс. Разликата между този модел е задължителното присъствие на стъпалото. Останалата част от дизайна е направена с гладки линии, подходящи са пастелни цветове.

Прованс стил в спалнята

Прованс стил в спалнята

 • Висока технология. Нисък модел с остри ъгли и линии. В таблата често са вградени една или повече малки лампи. Леглото е от хромиран метал, студените тонове са оптимални.
 • Арт Деко. Той се отличава с големи декоративни елементи: цветя, сърца, които са поставени на таблата. Самата табла също често е под формата на голямо цвете или венчелистче. Цветът на такова легло обикновено е ярък, като метал и дърво се използват като материали..

Интересен високотехнологичен вариант

Интересен високотехнологичен вариант

Можете да определите стила на леглото в спалнята главно по дизайна на таблата..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Таванско легло с работна зона (165+ снимки): Оригинални идеи за малки стаи

Практичността на леглото

За да направят леглото в спалнята не само стилно, но и практично, производителите използват допълнително оборудване.

Стилен, практичен, необичаен

Стилен, практичен, необичаен

Можете да изберете допълнително легло, оборудвано със следните дизайнерски характеристики:

 • Газов лифт. Това е повдигаща се основа, която ви позволява да съхранявате спално бельо и други предмети вътре в леглото. Това е много практично, но вредно за матрака, който бързо се влошава поради липса на въздух вътре в рамката..
 • Чекмеджета. Принципът на тяхното приложение е същият като при моделите с газлифт. Но ако в тези матракът се издига за достъп до нещата, то при модели с чекмеджета достъпът до тях се улеснява.

Чекмеджета за разтоварване на помещения

Чекмеджета за разтоварване на помещения

 • Вграден рафтовете. Те са прикрепени към таблата и са предназначени за съхранение на малки неща, например можете да поставите рамки върху тях снимки или сувенири.
 • Странична стена. Леглата с допълнителна стена са подходящи за тези спални, които са ъглови стаи. Ако трябва да спите близо до улична стена, тогава страничната лента ще бъде защита от студа.
 • Подсветка. Използва се като декорация или за по -лесно четене вечер..

Допълнително осветление

Допълнително осветление

 • Дистанционно. Предлага се само в скъпи легла. Благодарение на него е лесно да го трансформирате в кресло, гардероб и други налични опции..

Когато купувате легло в спалня в някакъв скъп стил, трябва да помислите за практичност последно. Например, елегантно бароково легло ще изглежда нелепо с вградени рафтове или странична стена от студа..

ВИДЕО: Модели с комфорт – актуализираме интериора

 

Thanks! You've already liked this