Съвременни дизайнерски идеи за коридора и коридора (мебели, осветление, декор). ТОП-10 правила за дизайн + 200 СНИМКИ

дизайнерски идеи за коридора и коридора

Входното антре е място, където гостите се озовават, едва преминавайки прага на къщата. Обстановката и атмосферата на тази стая формират първото впечатление на собствениците на къщата. Не е изненадващо, че при оборудването на коридора всяка домакиня иска да се открои, да прояви креативност и въображение. от всякакъв размер. Повече подробности по -късно в статията.

ТОП 10 правила за дизайн на коридора

Декорирането на коридора е красиво, оригинално и освен това всяка домакиня също е модерна. Но в същото време трябва да запомните няколко основни правила:

1 При избора на мебели и материали е необходимо на първо място да се вземе предвид такъв показател като устойчивост на влага. Това важи особено за долната част на стените и пода.. Устойчивост на влага на мебелите в коридора

Устойчивост на влага на мебелите в коридора

2 Коридорът трябва да е такъв, че да е лесно да подредите нещата в него.. Минимални елементи за лесно почистване

Минимални елементи за лесно почистване

3 Устойчивост на механични натоварвания. През коридора непрекъснато пренасяме нещо: торби с храна, чанти, чадъри, колички. Част от това трябва да се постави така, че да лежи на пода или стените. Важно е тези фактори да не влияят на довършителните материали и мебелите, ускорявайки износването им.. Износоустойчивост на всички материали

Износоустойчивост на всички материали

4 Съвременното дизайнерско изкуство обръща голямо внимание на въпроса за устойчивостта. 5 Най -добре е да декорирате коридора в светли и пастелни цветове. По този начин ще бъде възможно визуално да се увеличи площта. Светли, пастелни цветове в дизайна на коридора

Светли, пастелни цветове в дизайна на коридора

6 Оригиналните архитектурни детайли ще помогнат да се подчертае уникалността и креативността на дизайна. За декориране на стените можете да използвате корнизи и фалшиви панели. Но такъв акцент е от значение само за големи коридори.. Лайсни в декорация на стени

Лайсни в декорация на стени

7 Трябва да изберете декор. Картини и произведения на изкуството, изложени тук за тиха семейна атмосфера. Подходящ за декорация и лични изображения, поставен в стилни рамки. Декор за семеен комфорт

Декор за семеен комфорт

8 Поради избраното осветление ще бъде възможно да се създаде уютна и светла стая.. Уютно пространство поради правилната светлина

Уютно пространство поради правилната светлина

9 Подходящи в огледалата в коридора. Благодарение на такъв елемент ще бъде възможно да се създаде илюзията за допълнително пространство.. Огледало - илюзия за допълнително пространство

Огледало – илюзия за допълнително пространство

10Входът не е пълен без гардероб и закачалки. Тези елементи са необходими за това. За поддържане на реда в стаята. В малък коридор си струва да се обмисли възможността за използване на комбинирана стойка за връхни дрехи и чадъри. Мебелни елементи за поддържане на реда

Мебелни елементи за поддържане на реда

Спазването на тези прости препоръки е ключът към издръжливостта и комфорта дизайн на всеки коридор.

Украса за стена, под, таван

Избор подови материали, стените и таваните за модерен коридор трябва да опират параметри като качество, издръжливост и удобство. Стените са най -добре покрити с обикновени, миещи се тапети с гладка повърхност. Изберете меки, недразнещи нюанси. Като алтернатива стените могат да бъдат боядисани с матова акрилна боя.

Меки нюанси на стени в коридора

Меки нюанси на стени в коридора

Оригиналният вариант е да подчертаете една стена или част от нея с оригинална ненатрапчива рисунка, която няма да е далеч от основния фон. За пода е по -добре да изберете по -тъмни тонове, които съответстват на цвета със стените. По -добре е да използвате паркет от материали., ламиниран паркет, дърво.

Ненатрапчива рисунка в декорацията на стената на коридора

Ненатрапчива рисунка в декорацията на стената на коридора

Трудно е да си представим модерен коридор без опънат таван. Но можете да го нарисувате и с акрилна боя на водна основа. Трябва да се направи в светъл тон, за да се хармонизира с тоновете на декорацията на стената..

Няма ясни рамки при избора на цветови нюанси. Въпрос на вкус. По -добре е обаче да се даде предпочитание на светлите тонове с един избран цвят. Препоръчва се да се заобикалят резките контрасти, да се откажат от сложни комбинации. Запомнете – простотата е най -добрата декорация.

Простота в създаването на уют

Простота в създаването на уют

Можете да създадете красив таван в коридора, като изградите панелна конструкция. Гланцово, матово или прозрачно – вие избирате.

Украсете тавана в същия стил

Украсете тавана в същия стил

Опънатият таван е една от най -евтините, технологично напреднали и красиви възможности за дизайн. И това може да стане бързо, един ден ще бъде достатъчен. Обмисляйки интериора на стените, пода, тавана в коридора, важно е да се гарантира, че дизайнът е в хармония. Това е единственият начин да постигнете уютна, красива и модерна стая..

Съвременните технологии по пътя към хармонията

Съвременните технологии по пътя към хармонията

Мебели

Особеността на стила е способността да се постигне удобство и хармония в детайлите. За тази цел мебелите се избират леки, компактни. Ела много полезно гардероби, малки шкафове, оборудвани със скрити чекмеджета и рафтове за съхранение на необходимите дреболии, миниатюрни, но удобни пулове, леки пластмасови или метални столове.

Плъзгащ се гардероб с вграден бордюр

Плъзгащ се гардероб с вграден бордюр

Успешна находка – компактни модулни мебели, което ви позволява да комбинирате някои елементи. Така например, комбинация от османски и рафтове за обувки, както и стойки за чадъри ще спестят място.

Османски като рафт за обувки

Османски като рафт за обувки

Мебелите за коридора се избират в зависимост от площта на помещението и характеристиките на местоположението му.

Осветление

Антретата на частни къщи могат да бъдат оборудвани с малък прозорец. В апартаментите няма такъв „лукс“ и трябва да се създаде допълнително осветление с помощта на специални устройства. Съвременните идеи за дизайн на коридора, използващи осветителни устройства, са широко представени на снимката в Интернет. Опция – инсталиране на няколко лампи.

Прозорец на коридора, комбиниран с лампи

Прозорец на коридора, комбиниран с лампи

С помощта таван полилей можете да зададете тон за интериора на цялата стая. Ако полилеят е голям, масивен, с много кристални елементи, тогава това е чиста класика. Съвременният стил включва използването на осветителни тела с необичайна геометрична форма.

Необичайна геометрична форма на полилея

Необичайна геометрична форма на полилея

Стенните аплици, подредени в редица по стената, подовите лампи, модерните и прожекторите ще ви помогнат да регулирате нивото на осветеност в коридора. Между другото, не трябва да използвате подови лампи за тесен коридор..

Стенни аплици за регулиране на светлината в коридора

Стенни аплици за регулиране на светлината в коридора

Ако направите коридора по -лек, тогава има смисъл да замените сляпата врата, разделяща коридора и хола, с прозрачна. По принцип можете да се отървете от вратата, като я замените с елегантна арка или колона от гипсокартон.

Избираме декора

Декорът е чудесна находка, която може да разкраси, придаде му „характер“. Основното в този бизнес е да не прекалявате, защото голям брой малки неща могат да придадат на помещението затрупан вид.

Декор за създаване на уют в коридора

Декор за създаване на уют в коридора

Какво може да се използва за украса на коридора?

Огледало

Отразявайки светлината, този обект е в състояние визуално да направи стаята по -просторна и по -дълбока. Освен това е много удобно: напускайки къщата пред огледалото, можете да поправите косата, грима, дрехите. Модерни огледала могат да бъдат направени в най -причудливите дизайни, те имат шанс да се превърнат в интересен елемент в интериора. Правоъгълни, кръгли, вълнообразни – дори и за най -сложните.

Огледалото е най -интересният декор в стаята

Огледалото е най -интересният декор в стаята

Килим

Използването на този елемент в коридора постепенно се превръща в минало. От една страна, килим – истинска колекция от прах и мръсотия, освен това е трудно да се почисти. От друга страна, нищо не може да създаде уютна, приветлива среда като килим..

Приветлива среда с килим

Приветлива среда с килим

Растения, картини, вази

Стайни растения само тези, които не обичат слънчевата светлина, могат да бъдат поставени в коридора.

Растения, които не понасят директните лъчи

Растения, които не понасят директните лъчи

С помощта на стенописи, публикуване на снимки, живописни пейзажи и абстракции, собственикът е в състояние да разкрие своята личност и да изненада гостите.

Картини за създаване на цялост на стила

Картини за създаване на цялост на стила

Използването на подови вази е подходящо само за просторни помещения. Ако е възможно, в свободен ъгъл на стаята може да се монтира голяма ваза..

Подови вази за големи пространства

Подови вази за големи пространства

Изпълнението на най -смелите решения ще помогне да се направи интериорът наистина уникален. Основното нещо е да не се страхувате да експериментирате, да опитате нещо ново, необичайно. Основната задача е да се създаде комфорт.

Експериментирайте с декора

Експериментирайте с декора

Класически стил

Събрани, уютни, създаващи топла атмосфера коридор в класически стил никога няма да загуби своята актуалност. Но тази опция за дизайн може да бъде разредена с интересни идеи. Например, използвайте висулка.

Висяща лампа във вътрешността на коридора

Висяща лампа във вътрешността на коридора

Класическият коридор придобива солидност и самочувствие благодарение на подбраните мебели. Препоръчва се да се даде предпочитание на спокойни светли тонове..

Избрани мебели в светли цветове

Избрани мебели в светли цветове

Неизменният елемент на класическия коридор е масивен гардероб с витрина и лек стилен малък диван.

Класически с гардероб и малък диван

Класически с гардероб и малък диван

При поставянето на мебели трябва да се има предвид възможността за симетрия. Всеки елемент трябва да бъде изграден в един композиционен център. Така например, ако една врата действа като акцент, тогава мебелите трябва да се нареждат около нея. Трябва да се помни, че класиката се характеризира с липсата на бъркотия.

Няма бъркотия в класиката

Няма бъркотия в класиката

Класическият стил обикновено е въплъщение на лукс и просперитет. Ето защо за интериорна декорация трябва да се избират само скъпи, висококачествени материали. Като декорация са подходящи изящни аксесоари, луксозни огледала, ковани детайли. Подходящи са зеленчуковите шарки.

Луксозни огледала и изящни аксесоари

Луксозни огледала и изящни аксесоари

Класиката не приема използването на големи цветове и геометрични изображения.

Паркетните настилки в перфектна хармония с всеки стил

Паркетните настилки в перфектна хармония с всеки стил

В идеалния случай подът трябва да бъде паркет, изработен от скъпи дървесни видове..

Модерни

Строги форми, подчертана геометрична хармония – това са чертите модерен. Меки извити линии, елиминиране на прави ъгли – изтънченост и гъвкавост във всичко.

Подчертана геометрична хармония в стил Арт Нуво

Подчертана геометрична хармония в стил Арт Нуво

Многофункционалните мебели трябва да съдържат елементи, характерни за стила, действащи като своеобразна „жар“.

Многофункционални мебели за коридора

Многофункционални мебели за коридора

Арт Нуво се характеризира с:

  • Наличието на арки;
  • необичайни комбинации от цветови нюанси (обикновено ярки);
  • причудливост на композициите;
  • оригинални фитинги;
  • необичайни шарки върху стъклото на шкафовете;
  • образът на насекоми, необичайни птици, растения;
  • комбинации от различни материали.

Първоначално се приемаше, че такъв стил включва имитация на формите на природата, която не приема твърди прави линии..

Имитация на формите на природата

Имитация на формите на природата

За да се избегне ограничаване на пространството, трябва да се внимава да се даде светлина и елегантност на стаята. Стени на коридора. Изработен в стил Арт Нуво, според традицията залепена с тапет. В редки случаи се използват многоцветни бои..

Пясъчен тапет за коридора в стил Арт Нуво

Пясъчен тапет за коридора в стил Арт Нуво

Високотехнологичен коридор

Интериорът на коридора, направен в стил Арт Нуво, придоби особена популярност през последните години. Прави ъгли, пластмаса и метал – необичайно и интересно решение.

Необичайно и интересно решение за създаване на уютен коридор

Необичайно и интересно решение за създаване на уютен коридор

“Висока технология” – идеално гладки метални или стъклени повърхности, блестящи с лъскав блясък. Желателно е да завършите пода с големи едноцветни керамични плочки..

Високотехнологични едноцветни керамични плочки

Високотехнологични едноцветни керамични плочки

Цветовата палитра на високотехнологичния стил при декориране на коридора трябва да бъде ограничена до максимум два или три цвята. Без резки контрасти, предпочитание се дава на сиви, бели, зелени и лилави нюанси. Ако желаете, можете да създадете акцент, като въведете черно, бордо с умерено количество ярки чисти цветове..

Метални акценти в интериора

Метални акценти в интериора

За “хай -тек” е характерен принципът – нищо излишно! Дизайнът е умерено лаконичен и му липсват декоративни елементи..

Основният принцип е нищо повече

Основният принцип е нищо повече

Мебелите са многофункционални, компактни и в същото време скромни. Вратите на нощни шкафчета и шкафове трябва да са лъскави. Необходим елемент е огромно огледало в цял ръст.

Основното нещо е огромно огледало в цял ръст

Основното нещо е огромно огледало в цял ръст

Минимализъм

Лаконичната композиция при създаването на интериор е безценно предимство за повечето домакини. Минималистичният стил включва използването на малък брой цветове – не повече от три, контрастиращи помежду си. Основните са бели, млечни и светло бежови нюанси..

Минимализъм в коридора в светли цветове

Минимализъм в коридора в светли цветове

За да се разреди строгият интериор в два-три цвята, може да се въведат един или няколко ярки елемента. Важно е да не прекалявате, защото минимализмът не признава изобилието от бижута..

Съсредоточете се върху един детайл с минимализъм

Съсредоточете се върху един детайл с минимализъм

Трябва да има възможно най -малко мебели. В интериора е достатъчно наличието на багажник за обувки и гардероб. Особеността на мебелните предмети се крие в правотата на линиите и геометрично правилните форми..

Минимално обзавеждане в интериорния дизайн

Минимално обзавеждане в интериорния дизайн

Много е важно да се мисли за осветлението, защото то помага за моделирането на пространството. Много осветителни тела, които се смесват по цвят със стените и тавана, трябва да разпръскват радиация, запълвайки пространството с допълнителен обем.

Осветление, което симулира пространството

Осветление, което симулира пространството

Когато декорирате коридор в минималистичен стил, трябва напълно да се откажете от използването на декор. Ако не можете без това, значи такова аксесоари и декорации, което ще бъде в хармония с общата гама от цветове. Например, малък килим близо до вратата, съответстващ на цвета на пода. Единственият необходим елемент е огледало..

Огледалото като съществен елемент на коридора

Огледалото като съществен елемент на коридора

ТОП 5 стилни цветови решения за коридора през 2019 година

1 Класически бял. Бял

Бял

2 Топло бежово. Бежово

Бежово

3 Лаконично сиво. Сив

Сив

4 Слънчево жълто. Жълто

Жълто

5 Страстно червено. червен

червен

ВИДЕО: Най -готините опции за дизайн на коридора

Thanks! You've already liked this