Декорация на прозорци за Нова година 2018: 170+ фото идеи за използване

Декорация на прозорци за Нова 2018 година

Когато украсявате къщата си за празника, не забравяйте за прозорците. В края на краищата те привличат предимно внимание. Декорирането на прозорци за Нова година може да бъде забавно занимание, което семейството ви с удоволствие ще посвети на свободното си време. Повече подробности по -късно в статията.

Декорация на перваза на прозореца

Моля, изненадайте гостите и минувачите с необичаен дизайн на перваза на прозореца.

Дизайнът на перваза на прозореца зависи от вашето въображение

Дизайнът на перваза на прозореца зависи от вашето въображение

За тези цели са подходящи всякакви аксесоари, които символизират Нова година:

 • свещи с различни форми, размери (можете да използвате и хартиени фенери или инсталации под формата на няколко къщи със свещи, вмъкнати вътре);
 • фигурки на приказни герои;
 • живи или изкуствени смърчови клони;
 • клони от всякакви дървета, напудрени със сняг: измръзване може да се имитира, като ги покриете с боя от балон или ги потопите в силен солен разтвор;
 • преноси, снежинки от памучна вата;
 • Гирлянди;
 • сатенени панделки;
 • тензух;
 • мъниста;
 • чинии, пълни със сребърни шишарки или топки;
 • обемни изображения от хартия.

Декор със смърч и шишарки

Декор със смърч и шишарки

Мини коледни елхи могат да се поставят в тъкани торби или вази. Свещите се поставят върху чинийки или една голяма тава. За да изглежда композицията завършена, „поръсете“ ръбовете на чашите с изкуствен сняг. Перваза на прозореца, който решите да украсите, трябва да бъде напълно отворен и ясно видим. За да не затрупвате прозореца, ненужните неща трябва да бъдат премахнати..

Свещите могат да се поставят върху поднос

Свещите могат да се поставят върху поднос

Организирайте състезание сред приятелите си под мотото „Чий прозорец е по -добър?“ с издаването на комични награди в навечерието на Нова година. Не забравяйте просто да напомните на участниците, че първата награда ще бъде присъдена при условие, че композицията е идеално съчетана с цялостния декор на стаята..

Състезавайте се за най -добрия изглед на прозореца

Състезавайте се за най -добрия изглед на прозореца

Какво представляват витинанката?

Това сложно име дойде при нас от старославянски. Това е името на сюжета хартиени шаблони. За разлика от снежинките, моделите в тях не се повтарят, затова се изрязват с помощта на шаблон и нож или ножица за нокти. Въпреки че обаче шаблоните за издатини могат да бъдат закупени готови.

Ние правим шаблони със собствените си ръце

Ние правим шаблони със собствените си ръце

На стъклото можете да създадете цяла тематична композиция от хартия, например Дядо Коледа, който се състезава в шейна, или фигурки на приказни герои, танцуващи до коледното дърво. Хартиените изделия могат да бъдат обемен. Разбира се, в центъра на празничния хоровод трябва да има куче, символизиращо пристигането на Новата 2018 година. Фигурите могат да бъдат оставени бели или боядисани с лак или бои, покрити с течен сняг, паста за зъби и т.н..

Някои бои и птици наистина прелитат

Някои бои и птици наистина прелитат

За да изглежда композицията естествена, в долната част на прозореца се залепват по -обемни изображения – снежни преспи, къщи, коледни елхи. На върха има падащи снежинки, звезди, коледни топки.

Малко фантазия и получаваме цялата картина

Малко фантазия и получаваме цялата картина

Залепването на фигурите върху стъклото е по избор. Сапунът или пастата, разбира се, лесно напуска стъклото, но все пак трябва да ги измиете. Vytynanka може просто да бъде пришита към полупрозрачен тюл.

Осветяване на панорама от хартия

Хартиените инсталации ще изглеждат много по -впечатляващи, ако ги осветите с гирлянда или LED лента. За да направите това, фигурите трябва леко да се отдалечат от стъклото, а пространството между тях и прозореца да бъде запълнено със светещи крушки. Не забравяйте само за предпазливостта – хартията никога не трябва да влиза в контакт с тях..

Подсветката ще придаде на декора повече магия и усещане за празник

Подсветката ще придаде на декора повече магия и усещане за празник

От хартия ватман или бял картон можете да създадете едно цяло вълшебен град с едно- или многоетажни къщи и фигури на минувачи. По -лесно е да отпечатате хартиени композиции на принтер и след това внимателно да ги изрежете с канцеларски нож..

След като фигурите са залепени, вътре във всяка от тях се поставя крушка. Приказният град на перваза на прозореца е готов!

Можете да създадете цяла история от ватман хартия

Можете да създадете цяла история от ватман хартия

Декор с електрически гирлянди

С помощта на гирлянди можете да създадете всяко изображение – коледно дърво, къща, венец, полумесец, звезда, фигурки на животни или приказни герои и пр. Можете просто да украсите завесите със светещи вълшебни светлини , създавайки усещане за драперия, блестяща от цветни светлини. Гирляндата под формата на мрежа или окачвания изглежда страхотно. Можете също така да го прикрепите по контура (отстрани и отгоре) на прозореца..

Никога няма твърде много гирлянди

Никога няма твърде много гирлянди

Не е лесно да подредите обикновен линеен гирлянд под формата на сложни композиции. За това е по -добре да купите:

 • конструкция duralight под формата на гъвкав светещ кабел; използвайки го, можете лесно да правите надписи и обемни изображения;
 • гирлянда под формата на решетка;
 • LED ресни: по -подходящ е за създаване на завеси;
 • гирлянда-фойерверка, направена от динамични леки структури, външно продуктът е много подобен на истинска фойерверка.

Един гирлянд може да направи много

Един гирлянд може да направи много

Можете също така да направите коледен венец от гирлянда. Ако напълните голям прозрачен съд от кристал или стъкло с LED крушки – голяма бутилка или ваза – тогава ще получите необичайно вълшебен фенер. За това по-подходящи са малки крушки, захранвани от батерии. Поставете фенер на перваза на прозореца – той несъмнено ще се превърне в акцент в новогодишния декор.

Използваме венец за декорация

Използваме венец за декорация

Обемните телени фигури, украсени с гирлянда, изглеждат много необичайни. Гъвкавият метал може да се използва за направата на снежен човек, елен или дори цял екип от елени със шейна, коледно дърво, забавно куче, Дядо Коледа със Снежанка или за пресъздаване на заснежен град, блестящ със светлини. Поставете получената композиция на прозореца – нека тя зарадва вашите близки и минувачи по новогодишните празници.

Закачалки на прозорци

Истински снеговалеж извън прозореца може да се симулира с помощта на окачвания от памучни топки с различни размери. Те са нанизани на въдица или здрава найлонова нишка и са покрити PVA лепило – по този начин те ще запазят формата си по -добре. За по -голям ефект памучните снежинки се редуват с хартиените. В краищата на конците можете да закопчаете снежнобели фигурки на птици или приказни герои.

Памучни топки за декорация

Памучни топки за декорация

Можете също така да закачите украса за коледно дърво на здрави нишки. В този случай е по -добре да използвате пластмасови – ако случайно ударите някоя от тях, тя няма да се счупи, ако падне. Прикрепете малък лък от сатенена панделка в горната част на всяка играчка за стилна коледна украса.

Завеси от мъниста

Снежнобялите мъниста, нанизани на въдица, могат да заменят обикновените завеси по време на празниците. В природата най -големите капки винаги се намират на самото дъно. Същият принцип трябва да се използва при създаването на завеси – най -малките мъниста са окачени по -високо, „капки“ със среден размер в центъра, а най -големите, сякаш готови за падане, са в долната част..

Необичаен ламбрекен на прозореца

Необичаен ламбрекен на прозореца

За да създадете впечатление за ледени лъчи, блестящи на слънце, можете да добавите няколко цветни камъка към белите мъниста. Всяка от нишките е внимателно прикрепена към завесата. Вълшебните завеси са готови!

Декоративен филм

Витражни филми с новогодишна тематика могат да бъдат закупени предварително, като изберете рисунка с общия стил на декорацията на стаята и вашия вкус. Това могат да бъдат снежинки, ледени висулки, цветя, покрити с лед, новогодишни шарки, фигурки и пр. По -добре е да ги поставите в долната част на стъклото, така че слънчевата светлина през деня да може свободно да влиза в стаята. В противен случай в стаята ще има постоянен здрач..

Декоративен филм, който лесно предава цялата тема на рисунката

Декоративен филм, който лесно предава цялата тема на рисунката

Най -горният хартиен слой се отстранява от филма и шарката се нанася внимателно върху повърхността и се изравнява, като се отстраняват въздушните мехурчета. Преди да залепите витражи, стъклото трябва да се избърше – прахът, размазан по повърхността на картината, няма да изглежда много естетически.

Декорации от хартиени гирлянди

Най -простият гирлянд, изработен от верига хартиени пръстени и висящ в горната част на прозореца, изглежда твърде обикновен. В края на краищата, той може да бъде съставен от всякакви форми: бели или цветни снежинки, звезди, знамена, контури от елови шишарки, гроздове от офика, зайци, кучета, снежни човеци или коледни елхи.

Направете гирлянда от сърца

Направете гирлянд от сърца

Гирляндата изглежда оригинална, сглобена под формата на миниатюрни новогодишни подаръци, обшита с малки лъкове. Може да се направи и под формата на ръкавици, в които е обичайно да се слагат подаръци в европейските страни и страните от Стария свят за Нова година. Бъдете креативни и направете свой собствен уникален гирлянд.

Бъдете креативни и постигнете страхотни резултати

Бъдете креативни и постигнете страхотни резултати

Цифрите за нея могат да бъдат отпечатани на принтер или купени готови. Дори и да не сте намерили гирляндите. Изберете любимите си единични композиции и ги закрепете заедно чрез нанизване.

Коледно дърво или фигурки от снежинки

От обичайните снежинки от хартия, които отдавна служат като новогодишна украса, можете да създадете цели снимки, например коледно дърво. Ще изглежда много необичайно и оригинално. Можете да залепите бижута към стъкло със сапун за пране или паста от брашно – те могат да се перат много лесно. Просто не правете пастата твърде гъста, в противен случай ще бъде неудобно да я използвате – по консистенция тя трябва да наподобява офис лепило.

Зашеметяващ изглед от прозореца

Зашеметяващ изглед от прозореца

За да създадете коледно дърво, трябва да изрежете снежинки с различни размери от хартия. Първо най-големите от тях се поставят върху стъклото, след това се допълват със средно големи снежинки и накрая рисунката завършва с най-малките фигури. За да засилите ефекта, поставете падащи снежинки с различни размери около дървото. Закрепете гирлянда по периметъра на прозореца.

Друга версия на коледното дърво на стъкло

Друга версия на коледното дърво на стъкло

От малки снежинки и средни снежинки можете да съставите и най -простите фигури на животни – героят на новогодишното честване на 2018 г. – забавно куче, както и зайци, полярни мечки или други животни, които се забавляват около Нова година снежнобяло дърво, птици и пр. Те могат просто да бъдат изрязани от хартия и залепени до дървото.

Изрежи и залепи

Изрежи и залепи

Снежинки от паста

Всеки, който е любител на занаятите, може да бъде предложен да създаде необичайни композиции за декориране на прозорец от тестени изделия. В мрежата има много уроци по тази тема, така че няма да се спираме подробно на тяхното производство..

Необичайно, но изглежда красиво

Необичайно, но изглежда красиво

Снежинки, боядисани в бяло с помощта на спрей, се окачват на тънки нишки или декоративни мъниста с различна дължина на прозореца. Такива снежинки, покрити със седефен емайл, изглеждат много елегантни. Можете да ги потопите в пудра захар, сол, грис, като предварително сте покрили продукта с PVA лепило. Можете обаче да ги нарисувате, но да ги оставите кремави.

Измислете своя собствена версия на занаята

Измислете своя собствена версия на занаята

Снежинките, направени от тестени изделия, са украсени с малки лъкове (можете да използвате не само плат, но и опаковъчна лента), кристали, мъниста и т.н. Готовите композиции са декорирани под формата на окачвания или гирлянди на прозорците. Снежинките, фиксирани върху тънки нишки, могат да се комбинират с памучна вата.

Чертежи с помощта на шаблони

Пригответе хартиени шаблони, подходящи за обекта (по-лесно е да използвате готови компютърни рисунки) и ги използвайте за създаване на необичайни шарки върху стъклото. Можете да използвате каквото ви подскаже въображението – снежни човеци, рисунки на Дядо Коледа, летящ с шейна, забавно куче, което бърза да пожелае на гостите ви Честита Нова година 2018, или истории от детски приказки.

Можете да украсите всеки прозорец с шаблони преди Нова година

Можете да украсите всеки прозорец с шаблони преди Нова година

За да стане чертежът ясен и да не се размаже при оцветяване, шаблонът трябва да прилепва плътно към стъклото. За да направите това, добре се навлажнява с вода и след това се отърсва от капките. За да не засенчват прекалено много прозореца, само няколко големи рисунки се поставят в центъра, а основните шарки се поставят отгоре и отдолу на стъклото. Можете да рисувате с паста за зъби или бял гваш, леко разреден с вода..

Цялата картина с шаблони

Цялата картина с шаблони

Коледни венци по прозорците

По -добре е да направите венец на прозореца от изкуствени смърчови клони – в противен случай те ще се разпаднат. В продажба има много готови коледни венци в различни размери, но ако желаете, можете да ги направите сами. За това се подготвя основа от дебел картон, пяна или шперплат с отвор в центъра..

Венците могат да бъдат различни по размер и декорация.

Венците могат да бъдат различни по размер и декорация.

изводи

Като декорации се използват смърчови шишарки, украса за коледно дърво, фигури от филц, сатенени панделки, свещи. Ако желаете, венецът може да бъде украсен с хартиени изделия или дори ядки, портокали или ябълки, направени от сладкиши. Можете да използвате само коледни елхи (за предпочитане пластмасови) играчки с различни размери, които са пришити към венеца с конци или само сатенени панделки с различни цветове.

По желание украсяваме с всичко, което е под ръка

По желание украсяваме с всичко, което е под ръка

Прикрепете венеца към центъра на прозореца, закачете го за дръжката, закачете го на завесата или просто го поставете на перваза на прозореца, украсете го със свещи и новогодишни аксесоари отстрани.

ВИДЕО: Идеи за декориране на прозорци

Thanks! You've already liked this