Тухлена стена в интериора (100 снимки)

Тухлена стена в интериора (100 снимки)

Ако преди тухлата се е разглеждала изключително като строителен материал или остатъчен феномен на стари индустриални сгради, сега това е отлична възможност да внесете ярък акцент във всеки интериорен дизайн – от класически до индустриален. Тухлена стена в интериора винаги изглежда оригинална, хармонично се комбинира с различни цветове на мебели и текстил, а също така идеално се вписва във всяка стая. Тя ще придаде лека небрежност на спалнята, кухнята – комфорт, хола – консервативна естетика..

Характеристики на тухлена стена в интериора

Такова креативно и смело решение за интериорен дизайн несъмнено ще зарадва собствениците на къщата и ще привлече ентусиазираните погледи на гостите. За да победите възможно най -красиво тухлена стена, трябва да знаете печелившите възможности за дизайн. Тогава можете да сте сигурни в крайния резултат. Ето някои от основните характеристики, които трябва да имате предвид:

1. Тухлена стена ще изглежда невероятно в тандем с такива интериорни дизайни: таванско помещение, еклектика, етническа принадлежност, класика, гръндж, поп арт и авангард.

2. Нетъканите / винилови тапети или облицовъчни материали могат да бъдат чудесна алтернатива на истинските тухли..

3. Тонът на стената не трябва да съответства на цялостната цветова схема. Тя може да бъде на две нива по -тъмна или по -светла.

4. Тухлената зидария може да послужи като добър декор за любимите ви картини или фотографии..

5. Блясъкът върху повърхността на тухлата (създаден със специален лак) е в състояние визуално да направи стаята по -светла.

6. Светлата тухла върви добре с червени и прасковени нюанси, кафето – с бежово и сиво.

7. Ако все пак изберете тухла, трябва да се погрижите за професионални продукти, които могат да я предпазят от мухъл и плесен за дълго време..

8. “Тухлен мотив” ще изглежда страхотно не само в една дизайнерска посока, но и в смесена версия на няколко стила.

9. Интересна комбинация от декорация на стени е тухла и огледала, стари музикални записи по повърхността и елементи от камък.

Тухлена стена в интериора - Характеристики Тухлена стена в интериора - Характеристики Тухлена стена в интериора - Характеристики

Как да създадете тухлена стена?

Истинска тухлена зидария

Голата тухлена стена в средата на стаята е истинска декоративна композиция, която може да се играе по оригинален начин, като се вземат предвид всички характеристики на стаята. Ако сте собственик на интериор в индустриален или класически стил, тогава повърхността може безопасно да остане грапава и небоядисана. Това решение ще бъде най -лоялното. Ако има желание да го направите по -цветен и наситен, определено трябва да използвате акрилен аквалак с желания нюанс. Блестяща лъскава повърхност може да се постигне със специално клинкерно масло..

Тухлена стена в интериора - Истинска тухлена зидария Тухлена стена в интериора - Истинска тухлена зидария

Нетъкан тапет

Те ще бъдат чудесна алтернатива на тухлената зидария. Нетъканият плат е много популярен поради своята текстура, която в идеалния случай имитира естествени видове довършителни материали (камък, тухла, дърво, стъкло). В допълнение, основната разлика между нетъканите тапети е, че могат да бъдат пребоядисани във всеки цвят. Това е идеално за творчески хора, които могат да превърнат идеите си в реалност, без да се страхуват от последствията. Тухлена стена може лесно да се превърне от бяло в кафе, от сиво в лимон.

Тухлена стена в интериора - Нетъкан тапет Тухлена стена в интериора - Нетъкан тапет

Винилови тапети

Предимствата на този избор включват издръжливостта на материала, неговата издръжливост, лекота на поддръжка и естетичен вид. Виниловият тапет лесно ще коригира ненужните издатини и завои, ще осигури добра циркулация на въздуха в стаята (ако оставите стената неразпечатана), украсете ъгъла на стаята. Заслужава да се отбележи и фактът, че те могат да бъдат залепени върху почти всяка стена (мащабна или компактна, плътна или тънка), което за съжаление не може да се каже за монтажа на тухлена зидария.

Тухлена стена в интериора - Винилови тапети Тухлена стена в интериора - Винилови тапети

Облицовъчна тухла

Често се използва за декорация на стени. Такъв материал е много по -тънък и по -лек от строителния материал. Ако плътна дебела стена може да издържи на здрава тухлена зидария, тогава облицовъчната тухла може да се побере дори в малка преграда (поради минималното си тегло). Това е голям плюс за тези, които не искат да загубят по -голямата част от стаята, но все пак искат да я украсят с такъв индустриален детайл..

Тухлена стена в интериора - Облицовъчна тухла Тухлена стена в интериора - Облицовъчна тухла

Тухлена стена в интериорния дизайн – снимка

Събрахме за вас оригинална фотогалерия. Тя ще докаже, че тухлената стена е чудесен вариант за дизайн, който е подходящ във всеки дизайн и във всяка стая..

Тухлена стена във вътрешността на кухнята

Кухнята е точно този ъгъл в къщата, където винаги искате да прекарвате време със семейството и приятелите си. Тухлена стена хармонично ще се впише в тази стая, тъй като може да подчертае функционалността, но в същото време да внесе необходимите нотки на естетика и комфорт в атмосферата. Такива индустриални мотиви изглеждат страхотно както в деликатен стил Прованс, така и в по -дръзко таванско помещение или поп арт. Идеалните цветове за зидария или имитация на тапети за кухнята са пясък, бежово, сиво, червено и кафе.

Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на кухнята - снимка

Тухлена стена във вътрешността на хола

Такъв декоративен елемент може да превърне обикновена всекидневна в авторска дизайнерска композиция. Основното е да изберете правилно нюансите на мебелите и текстила, както и да допълните цялостната картина с цветни акценти под формата на ръчно изработени продукти, семейни снимки, остарели огледала – в зависимост от общия стил на интериора. Тогава уютният хол ще се превърне не само в място за приятни събирания с приятели, но и в ъгъл за черпене на творчески идеи и вдъхновение. Приятна цветова гама от тухлени стени за хола – бяла, сива и кафе.

Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка Тухлена стена във вътрешността на хола - снимка

Тухлена стена във вътрешността на спалнята

Чудесен вариант за освежаване на спалнята, правейки я по -ексцентрична и индивидуална. Тухлена стена може да създаде необходимия контраст дори на фона на изящни скъпи мебели и картини. Най -добрите варианти за местоположението му в спалнята са зидария / тапет на стената с два просторни прозореца или зад леглото. Струва си да се отбележи, че тухлените мотиви не само не противоречат, а напротив, изглеждат много хармонично с леки текстилни изделия, без да го потъмняват визуално.

Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка Тухлена стена във вътрешността на спалнята - снимка

Тухлена стена във вътрешността на банята

Банята е специално място, където прекарваме ценни минути сутрин преди излизане и вечер, преди да пътуваме до страната на мечтите. Затова дизайнът му трябва да бъде лаконичен, стилен и функционален. Ето как ще изглежда в комбинация с тухлена стена. Белите или бежовите цветове на такава стена визуално ще разширят пространството, ще се съчетаят добре с керамични санитарни изделия, ще донесат усещане за уют, а кафето, ярки и тъмни нюанси ще създадат ефекта на бруталност, консерватизъм и оригинален подход към дизайна.

Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка Тухлена стена във вътрешността на банята - снимка

Тухлена стена във вътрешността на коридора / коридора

Най -компактният коридор е в състояние да служи не само като вход към дом, но и да демонстрира добрия вкус на собствениците на жилища и да се превърне в един вид акцент в интериора. Тухлена стена, комбинирана с големи метални огледала, е чудесно решение за вход / коридор. Цветът на стената трябва да е в хармония с цялостния стил на интериора..

Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка Тухлена стена във вътрешността на коридора, коридор - снимка

Тухлена стена във вътрешността на детската стая

Детската стая е не само място за почивка на детето, но и неговият малък свят, който може да бъде подчертан творчески с тухлена стена. Този „тавански стил“ ще се хареса на всички деца, които обичат да се бунтуват и да строят халабуди от възглавници. По искане на детето тухлена стена може да служи и като общ фон за творчеството му (рисунки, фотографии, други произведения) или място за авторски графити.

Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка Тухлена стена в интериора на детска стая - снимка

Thanks! You've already liked this