Саморазливни 3D подове: 65 идеи за снимки

Саморазливни 3D подове: 65 идеи за снимки

Естествено е всеки човек да се стреми да види дома си удобен и стилно обзаведен. Въпреки това, когато декорирате интериор, често е необходимо да търсите компромисно решение между функционалност и привлекателен външен вид. Саморазливни 3D подове-това е една от най-модерните новости сред строителните покрития. Тази опция ви позволява да създадете наистина уникален интериор в къща или апартамент. Нека разгледаме подробно неговите характеристики!

3D подове в интериора

За тези, които избират подови настилки, остава въпросът доколко е подходящо използването на 3D технология във всякакви помещения, различни от банята. На настоящия етап обхватът на тяхното приложение е много по -широк, отколкото обикновено се смята..

Те са в състояние хармонично да се впишат в околната среда не само на банята, но и на кухнята, хола, спалнята или детската стая. Такъв под не само има представителен външен вид, но и надминава други покрития поради своята функционалност, както бе споменато по -горе..

Необходимо е да изберете изображение, като се фокусирате върху стила на стаята, личните вкусови предпочитания. Освен това трябва да вземете предвид целите си за промяна на пространството (разделяне на няколко зони, визуално увеличаване или намаляване на размера на стаята и т.н.). Стиловата посока определя определена концепция, която включва няколко елемента, включително цветова палитра.

Не забравяйте, че следването на индивида е по -важно от това да сте в крак с модните тенденции и актуалните тенденции. Всеки иска да се отпусне у дома и да се чувства комфортно, така че атмосферата в апартамент или вила трябва да съответства на личния вкус на собственика..

Саморазливни 3D подове в банята

Това е най -често срещаният вариант и е популярен поради редица причини. Първият – за банята, триизмерните изображения на морския живот, лагуните, вълните и брега са най -подходящи. Това не само прави времето в банята по -приятно, но и допринася за поддържане на интереса към картината, която не е нужно да гледате през цялото време. Втората причина е устойчивостта на покритието към влажност и температурни колебания. В допълнение, малкият размер на банята ви позволява да изпълните задачата без значителни инвестиции..

Саморазливни 3D подове в банята Саморазливни 3D подове в банята

Саморазливни 3D подове в кухнята

Различни теми са подходящи за кухнята, така че можете да експериментирате. Основното изискване към имиджа е той да не обезсърчава апетита, но и да не допринася за твърде силно желание за храна. 3D картините ще изглеждат оригинални там, където има трапезария. В такава ситуация чертежът се използва за зониране на стая..

Саморазливни 3D подове в кухнята Саморазливни 3D подове в кухнята Саморазливни 3D подове в кухнята Саморазливни 3D подове в кухнята

Саморазливни 3D подове в спалнята

Саморазливните подове в спалнята са изискан вариант, който няма да е евтин, но определено ще си струва усилията и инвестициите. Полимерното покритие трябва да е в хармония с интериора и да изглежда органично на фона на всякакви елементи на дизайна. При избора на картина се препоръчва да се даде предпочитание на ненатрапчиви рисунки в спокойни цветове. Съгласете се, че стръмните планински склонове с пукнатини, вулкани с горяща лава не са това, което искате да виждате всеки ден преди лягане.

Саморазливни 3D подове в спалнята Саморазливни 3D подове в спалнята Саморазливни 3D подове в спалнята

Саморазливни 3D подове в детската стая

В детската стая децата не само се отпускат, спят, но и играят, така че можете спокойно да избирате снимки с герои от филми и карикатури, животни и цветни елементи. Не забравяйте да вземете предвид пола на детето, тъй като момчетата ще харесват повече космическите теми и колите, а момичетата ще харесват деликатни цветове, изобразяващи приказни героини, цветя и пеперуди. На свой ред снимките с животни например ще бъдат неутрални и ще отговарят на всички, независимо от пола. Полимерните подове ще служат като чудесна основа за игра.

Саморазливни 3D подове в детската стая Саморазливни 3D подове в детската стая Саморазливни 3D подове в детската стая Саморазливни 3D подове в детската стая

Саморазливни 3D подове в хола

Въпреки факта, че в хола желеобразният под не се среща толкова често, колкото в други стаи, има огромен избор от подходящи модели. Можете да създадете абстрактна композиция, да експериментирате с грандиозни животни, да вземете снимки на вечерен град или живописни пейзажи. Смело решение би било да се създаде оптична илюзия на пода..

Саморазливни 3D подове в хола Саморазливни 3D подове в хола Саморазливни 3D подове в хола Саморазливни 3D подове в хола

Предимства на саморазливни подове

Тази технология, въпреки относително краткото си съществуване на нашия пазар, придоби значителна популярност, което се свързва с големия брой предимства на тази подова настилка:

– Издръжливост на работа. Компетентният монтаж, използването на качествени материали, както и липсата на шевове са гаранция за дълъг експлоатационен живот на покритието. Те са в състояние да издържат до петдесет години, без да губят представения си вид..

– Гладка повърхност. След изливането подовете ще станат наистина равномерни, дори ако преди това сте се сблъсквали с проблема с несъвършеното покритие.

– Липса на пукнатини. Саморазливните подове се различават от плочките по това, че са по-малко податливи на механични повреди, дори когато падат тежки предмети.

– Чистотата на покритието. Те не натрупват мръсотия, прахови частици и не се събират вредни микроорганизми.

– Екологичност. Те не отделят вредни компоненти, а също така не предизвикват алергични реакции. Изработен от безопасни, незапалими материали.

– Издръжливост. Висококачествените подове са устойчиви на влага и различни течности, температурни крайности и слънчева светлина. Те не избледняват и картината няма да се деформира с течение на времето.

Горните характеристики допринасят за търсенето на саморазливни (полимерни) подове. Трябва обаче да се има предвид, че за правилната инсталация ще отнеме значително време..

Саморазливни 3D подове - предимства Саморазливни 3D подове - предимства Саморазливни 3D подове - предимства

Как да инсталирате саморазливни подове

Атрактивността на такива покрития може да създаде впечатлението, че внедряването на такива технологии е придружено от големи трудности. В действителност процесът е доста скъп, но изобщо не е сложен, основното е спазването на всички етапи, всеки от които ще бъде разгледан по -подробно..

Етап 1. Подготовка и изравняване на основата.

Тук има няколко варианта, в зависимост от материала. Ако имаме работа с дървена основа, е необходимо да се демонтират первазите, да се премахнат следите от лак и лепило и да се почисти пода от замърсявания с помощта на специална промишлена прахосмукачка. След това трябва да премахнете излишната влага, която може да попречи на инсталирането на висококачествено покритие (не трябва да има повече от 10% влага). По правило подовете се обезмасляват с прах и след това смесите се нанасят върху нивото.

Ако се полага върху бетон, тогава процентът на влага трябва да бъде не повече от четири. Основата трябва да се почисти от прах и мръсотия, да се изравнява и да се шлайфа покритието. Можете да монтирате подове върху плочки, бетон и дърво. Основното условие е ефективно изравняване и компетентна подготовка на повърхността, независимо от материала..

Етап 2. Нанесете грунд.

Нанесете грунд върху чисти и равномерни подове. Когато изсъхне, покритието трябва да се изглади отново, за да се подготви за нанасяне на изображението..

Етап 3. Нанесете основен слой.

На подготвената повърхност трябва да се нанесе слой от полимер. Такъв разтвор трябва да се излее, започвайки от далечната стена. Това се прави на ленти и между две съседни трябва да минат не повече от пет минути. Използвайте покрит с игла валяк или голяма шпатула, за да разнесете хоросана. Препоръчва се да се спазва дебелина на слоя от 3 мм.

Етап 4. Начертайте чертеж.

Изображението (фото плат) трябва да бъде залепено с помощта на малък слой покритие или без него, ако основата е самозалепваща се.

Етап 5. Довършителен слой.

Чертежите трябва да бъдат покрити с полиуретанов лак, епоксидна смола или други опции за довършителни работи. След това подовете трябва да изсъхнат и по правило отнема седмица, за да изсъхне напълно, но можете внимателно да ходите по тях след 12 часа.

Как да инсталирате саморазливни 3D подове Как да инсталирате саморазливни 3D подове

Саморазливни 3D подове – снимка

Саморазливният под има много положителни характеристики, което осигурява търсенето на тази технология. Има различни опции за дизайн, което ви позволява да изберете този, който отговаря на вашия конкретен случай. Надяваме се, че нашата малка фотогалерия ще ви улесни при избора.

Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка Саморазливни 3D подове - снимка

Thanks! You've already liked this