Маса за закуска в леглото (90 снимки): видове и модели

Маса за закуска в леглото (90 снимки): видове и модели

Да пиеш чаша кафе сутрин, без да ставаш от леглото, разбираш ли, е доста приятно. Но колко неудобно и неудобно може да изглежда такава порция, например, на табуретка или обикновена тава, която може да се преобърне всеки момент. Може да бъде много по -удобно, ако закуската се сервира на удобна маса с опори и страни. Освен това закуската може да се комбинира с четене на пресата или да се прекара в компания с таблет или лаптоп. Съвременните дизайни даряват маси с широк спектър от приложения и за това ще говорим в следваща статия..

Функции на таблицата

Масата за закуска в леглото може да служи не само по предназначение, като тава за ястия, но и да служи за допълнителни цели. Например, за да се превърнете в удобна стойка за лаптоп или да действате като работен плот, зад който, седейки на легло, е напълно възможно да пишете мемоари, да хвърляте скици или да правите ръкоделие.

Някои модели предлагат малки чекмеджета, където се намират необходимите малки неща (салфетки, химикалки, конци), в зависимост от това за какво ще се използва масата. В малки кошници, разположени отстрани на конструкциите, можете да поставите списания, вестници, които могат да се четат по време на хранене. Разнообразие от модели ви позволява да закупите най -удобния вариант в зависимост от личните предпочитания и предназначение.

Маса за закуска в леглото - Характеристики Маса за закуска в леглото - Характеристики

Материал за изработка

Миниатюрните маси са изработени от различни материали. Дълголетието на конструкциите, както и способността им да се “вписват” в определен интериор, зависи от тяхното качество. Основните материали са дърво и неговите заместители (ПДЧ, MDF), метал, пластмаса и стъкло, има и различни комбинации.

дърво

Най -скъпата маса за закуска в леглото е изработена от естествено дърво, като се използват такива видове като дъб, бук, липа и др. Боровите продукти са по -ниски по цена, но експлоатационният им живот е много по -кратък, тъй като борът е доста мек материал. Дървените маси имат много дизайнерски интерпретации, от строго полирани и лакирани модели до най -оригиналните, украсени с резбовани елементи. Заслужава да се отбележи, че платна, изработени от едно цяло парче естествено дърво, изглеждат доста красиви сами по себе си, имайки индивидуален модел на текстура. Те се вписват идеално във всяка концепция за стил на дизайн..

Особено бих искал да отбележа красотата на плетени маси от лоза или ратан. Те са леки и ефирни, но достатъчно здрави и, ако се борави правилно, ще издържат доста дълго. Такива интериорни предмети са добри за етноинтериор и подчертават ръчно изработената естетика. Можете също така да изберете вариант на бамбукова маса, чиято рамка е направена, като правило, от матиране..

Материал за изработка на маса за закуска в леглото - Дърво Материал за изработка на маса за закуска в леглото - Дърво

Шперплат

Използването при производството на шперплат определя доста демократична цена на продуктите. Често можете да намерите опции, състоящи се от дървени рамки и плотове от шперплат, които по естетическите си характеристики по нищо не отстъпват на продуктите от дърво. Изделия от шперплат могат да бъдат направени сами..

Материал за изработка на маса за закуска в леглото - Шперплат Материал за изработка на маса за закуска в леглото - Шперплат

Метални

Поради своята здравина и сдържаност на външен вид, металните маси са доста търсени. Хромовото покритие или праховото покритие не само украсяват продукта, но и го предпазват от драскотини и ожулвания. Металните маси имат ниска цена поради относителната евтиност на материала и простотата на дизайна, но те перфектно допълват съвременните технологични тенденции.

Материал за изработка на маса за закуска в леглото - Метал Материал за изработка на маса за закуска в леглото - Метал

Стъклена чаша

Зашеметяващо красиви продукти са направени от стъкло. Тези маси ще допълнят адекватно всяка модерна тенденция в интериорния дизайн. Не се страхувайте от крехкостта на материала – днес стъклените мебели имат високи якостни характеристики и, ако се използват правилно, са абсолютно безопасни..

В допълнение, декоративните качества са огромно предимство – стъклена маса може да бъде напълно прозрачна (да не претрупва пространството), да има матова повърхност, оцветена или покрита с елегантни шарки. За разлика от дървени и пластмасови модели, стъклената маса за закуска е устойчива на износване и в комбинация с метална или дървена рамка се превръща в независим декор.

Материал за приготвяне на маса за закуска в леглото - Стъклен

Пластмаса

Най -простият и евтин вариант са пластмасовите маси. Техните предимства включват леко тегло на конструкцията, както и лекота на поддръжка. Материалът е устойчив на топлина – не е склонен към прегряване и топене. Доста често краката на такива продукти са изработени от боядисан метал, тъй като маса, изработена изцяло от пластмаса, не е особено стабилна. Такива модели са удобни за тези, които обичат да пътуват. Сгъваемият дизайн улеснява поставянето на масата в багаж, а разнообразието от вградени вдлъбнатини за съдове предлагат допълнително удобство.

В продажба можете да намерите и елегантни маси в тяхната кожа, подходящи за много съвременни видове интериори. Лаконичният им и в същото време богат външен вид адекватно подчертава изискания вкус на собственика..

Материал за изработка на маса за закуска в леглото - пластмаса Материал за изработка на маса за закуска в леглото - пластмаса

Видове маси за закуска в леглото

Тъй като вече разбрахме материалите и техните достойнства, си струва да помислим какви маси за закуска в леглото могат да бъдат. Важен момент тук са конструктивните характеристики, благодарение на които продуктите могат да изпълняват различни функции. Удобно допълнение са страничните маси, които предотвратяват преобръщането на контейнерите, както и сгъваемите крака, които улесняват сглобяването на конструкцията в случай на ненужно или транспортиране. Масите могат да бъдат без крака, със стационарни или сгъваеми опори, върху колела – изборът зависи от личните предпочитания на собствениците.

Странична маса на колела

Този модел е удобен заради маневреността и стабилността си. Често такива дизайни се използват в грижите за лежащи пациенти. Те са доста просторни и често са оборудвани с брони за предпазване на храната от леглото. Поради голямата площ на някои плотове, можете да изберете маса, която е идеална за двойка.

Видове маси за закуска в леглото - странична маса на колела Видове маси за закуска в леглото - странична маса на колела

Тава за закуска

Най -опростеният модел, който не предполага изпълнението на други функции. Може да има сгъваеми опори или неподвижни, когато продуктът, заедно с плота, придобие U-образна форма. Размерът трябва да бъде избран въз основа на ширината на бедрата, като се добавят още няколко сантиметра към получената фигура върху одеялото. Струва си да се обърне внимание на модели, които имат дръжки, които са удобни за повдигане и носене..

Видове маси за закуска в леглото - табла за закуска Видове маси за закуска в леглото - тава за закуска

Странични маси

Най -удобните са маси със страни, които предпазват леглото от падане на храна върху него. Основната задача на тази мебел е да осигури допълнително удобство – в края на краищата е невъзможно да седите абсолютно неподвижно за дълго време, а ненужните движения на тялото могат да причинят треперене на конструкцията. Дори напитката да се излее, тя няма да падне върху леглото благодарение на допълнителната защита. Удобен е и при транспортиране на маса от кухнята до спалнята..

Видове закуски в легла - маси с рамки Видове закуски в легла - маси с рамки

Сгъваеми маси

Наличието на механизми, които ви позволяват да сгъвате плота, е голям плюс. Такива продукти позволяват не само да се храните в леглото, но и да работите, докато стоите или лежите. Има модели, които могат да се регулират по височина и ширина. Такива трансформатори могат да функционират като стойки за лаптопи или бюра. Някои тави могат да бъдат сгънати наполовина и удобно да се транспортират с помощта на дръжките. Има модели с няколко рафта.

Видове маси за закуска в леглото - Сгъваеми маси Видове маси за закуска в леглото - Сгъваеми маси

Повдигаща се маса

Тези маси са удобни за работа с лаптоп или гледане на филм на таблет. Можете да изберете тава, която е достатъчно голяма, за да побере подложката на мишката ви. Повдигащият плот на масата ще осигури необходимата циркулация на въздуха и ще предпази оборудването от прекомерно прегряване, което има пагубен ефект (някои модели са оборудвани с охлаждащ вентилатор). Дизайнът ще ви позволи да заемете удобна стойка, да зададете правилния ъгъл на видимост, като седите дълго време.

Маса с повдигащ се плот с право може да се нарече най -функционалната. Тя може да бъде оборудвана със светодиодни вериги, мобилна тава за съхранение, без да престава да остава маса за закуска.

Видове закуска в маси за легло - повдигаща се маса Видове закуска в масички за легло - повдигаща се маса

Мека маса

Друг страхотен модел, който осигурява допълнителен комфорт по време на употреба. Същността му се крие в наличието на мека подложка от обратната страна, която не позволява на конструкцията да натиска краката. Лесно приема формата на всяка повърхност и изглежда много оригинално.

Видове маси за закуска в леглото - Мека маса Видове маси за закуска в леглото - Мека маса

Фиксирана основна маса

Има модели, при които плотът на масата е фиксиран към основата, която се намира на пода. Този дизайн може да се нарече стационарен. Масата има прост механизъм за движение, при който плотът е точно пред легналия човек. Удобни са и моделите, където плотовете са част от дизайна на нощни шкафчета. Предимството на масата е нейната надеждност, тъй като е невъзможно да се обърне.

Видове маси за закуска в леглото - фиксирана основна маса Видове маси за закуска в леглото - фиксирана основна маса

Как да изберем правилния модел?

Отивайки да закупите маса за закуска в леглото, трябва да вземете предвид някои от нюансите, които могат да повлияят пряко върху избора на модел, а именно:

Стабилността е важна предпоставка за съхранението на течности. Преди да закупите, трябва внимателно да проверите опорите за тяхната стабилност, способност да издържат на тегло, да не се деформират;

Материал – масите могат да бъдат направени, както вече казахме, от дърво, метал, пластмаса, стъкло. В допълнение към качествените характеристики, струва си да се обмисли стила на стаята и да се избере най -подходящият дизайн. Дървото, в зависимост от дизайна, изглежда страхотно във всеки интериор – класическите дизайни могат да имат елементи от дърворезба, таванска маса – груб завършек, а лаконичният дизайн е подходящ за минимализъм. Металът, пластмасата и стъклото са в перфектна хармония с всички съвременни тенденции, особено техническите, като високотехнологичните. Керамиката успешно ще се впише в селски стил;

Функционалност – необходимо е да се определи точно за какво ще се използва таблицата. Ако не сте привърженик на товаренето с ненужна работа, докато релаксирате в леглото, но обичате да се събуждате с чаша кафе, можете да изберете по -опростен дизайн, като същевременно спестите значително. И обратно, всеки индивидуален каприз ще изисква закупуване на продукт с допълнителни функции..

Разбира се, цената е един от важните фактори. Не винаги е възможно да се закупи такъв желан артикул на достъпна цена, но в този случай е необходимо да се разбере, че мебелите се купуват като елемент за дългосрочна употреба, така че евтините конструкции може да не издържат дълго..

Маса за закуска в леглото - Как да изберем правилния модел Маса за закуска в леглото - Как да изберем правилния модел

Маси за закуска в леглото – снимка

В заключение ви предлагаме да посетите фотогалерията, която съдържа най -добрите възможности за разнообразни маси за закуска в леглото. Може би, като ги погледнете, можете да направите правилния избор, като си осигурите такава удобна, функционална мебел. Приятно гледане!

Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка Маси за закуска в леглото - снимка

Thanks! You've already liked this