Тухлени къщи (75 снимки): проекти и идеи

Тухлени къщи (75 снимки): проекти и идеи

Придобиването на поземлен имот е голяма радост за всяко семейство, което се подсилва от мечтите за изграждане на луксозен комфортен дом. Един от най -добрите и надеждни материали за изграждането на частна къща е тухла, която предоставя възможност за въплъщение на най -причудливите идеи. Тухлените къщи се отличават с дълголетие и ще обслужват не само техните собственици, но и следващите поколения. Нека разгледаме какви са характеристиките на тухлените къщи и с какво могат да се похвалят съвременните им проекти..

Характеристики на тухлени къщи

В съвременната архитектура се използват разнообразни материали, които благодарение на съвременните технологии имат много индивидуални предимства. Независимо от това, тухлените къщи все още са актуални, с голяма популярност. За това има доста достойно оправдание – в края на краищата материалът има много предимства, като жилищни сгради, издигнати от него. По -специално, можем да кажем за такива предимства на тухлени къщи като:

– Възможност за създаване на разнообразни архитектурни форми. Архитектите много обичат тухлите, на първо място, тъй като всяка единица суровини е с малки размери, което ви позволява да проектирате най-сложните форми на конструкции: завои на стени, еркери, фантастични вътрешни прегради с нестандартни прави модели и др .;

– Индикатор с висока якост е най -важният фактор при определяне на живота на къщата. Всъщност тухлата е призната за най -издръжливия материал, способен да издържи на климатичните капризи и да зарадва повече от едно поколение със своята топлина и комфорт. Всеки знае, че не само частни, но и многоетажни сгради са построени от тухли, избирайки суровини с подходяща здравина. Според експерти, къща, построена от тухли в съответствие с правилността на всички технологични точки, няма да изисква ремонт на фасадата поне един век;

– Чистота на материала – в случая говорим за екологичност, която играе една от водещите роли в съвременния свят. Това се потвърждава от състава, от който е направена тухлата – тук присъстват естествени материали, като вода, пясък и глина. Освен това трябва да се отбележи, че тухлата перфектно пропуска въздуха, което почти напълно изключва образуването на мухъл или гниене;

– Комфорт – независимо от времето на годината, тухлената къща винаги ще бъде суха и топла, което често е основното предимство. Сградите имат повишена устойчивост на замръзване, способност да издържат на замръзване и размразяване без проблеми;

– Висока естетика – този момент не изисква подробности, просто трябва да разгледате снимките на готови жилищни сгради, за да се уверите колко красиви тухлени къщи изглеждат във всеки ландшафтен дизайн. Освен това изненадва цветовата палитра, която има широка гама от цветове – от бяла тухла до най -тъмната, която често се използва в стила на таванско помещение;

– Няма нужда от облицовка е значителен плюс на тухлените къщи. Ако зидарията е направена достатъчно добре, къщата може да се справи без допълнително довършване. В същото време можете да получите двойна полза: красива стилна структура плюс спестяване на пари;

– Отлични технически характеристики – тухлената къща има висока пожарна безопасност и звукоизолация, което е важно за сгради, разположени в близост до магистрали.

Недостатъкът на изграждането на тухлена къща е нейната продължителност, което естествено води до допълнителни разходи и забавяне при въвеждането на сградата в експлоатация. Но ако сметнем, че резултатът ще бъде животът в уютна, комфортна сграда, която ще служи като жилище за бъдещите поколения, този фактор не става толкова значителен..

Тухлени къщи - Характеристики Тухлени къщи - Характеристики

Проект на тухлена къща: откъде да започнем

След като сте решили да построите тухлена къща, трябва да вземете решение за нейния етаж, както и за архитектурния стил. Най-популярни са двуетажни сгради, които перфектно допълват мансардните покриви, замествайки разхода на материали за форсиране на третия етаж. Тази височина ви позволява да спестите пари на територията на местната област и да получите пълноценна структура с необходимия брой функционални помещения. Недостатъкът е изграждането на вътрешно междуетажно стълбище, за което е необходимо да се разпредели определена площ. За да не е празно, под него често са оборудвани съблекални, мини офиси, библиотеки. Също така си струва да се има предвид, че двуетажна сграда ще доведе до допълнителни разходи за плащане на сметки за комунални услуги, особено през отоплителния сезон, ако сградата не предоставя алтернативни източници.

Едноетажните къщи също не губят своята актуалност, въпреки че отстъпват по брой на многоетажни сгради. Тяхното предимство е по -ниските разходи за строителство и по -нататъшна поддръжка, както и лекотата на движение на деца и възрастни членове на семейството, тъй като няма нужда да се качвате на втория етаж. В допълнение, съвременните оформления често насърчават подреждането на мазе или таван на покрива, където, като осигурите всички необходими комуникации, можете също да оборудвате всекидневни, помощни помещения и т.н..

За разлика от предишните времена, когато сгради от същия тип бяха заслепени в очите, днешният дизайн на къщи включва много възможности. И важна роля играе стилът на архитектурата на сградата, който трябва да бъде в хармония с ландшафтния дизайн и да съответства на личността на собственика. Например, най -луксозната тенденция за частна тухлена къща е барокът, характеризиращ се с величествена красота, сложен дизайн, наличие на колони и извивки..

Къща от тухли в стил Арт Нуво ще се отличава със специална оригиналност, която свидетелства за близостта до естествените мотиви. Гладките линии са добре дошли тук, които ще се откроят рязко в своята сложност..

Особен интерес представляват модерните дизайни, които подчертават оригиналността на днешната мода. Например тухлени къщи в ултрамодерен високотехнологичен стил ще впечатлят дори най-упорития скептик. Оригиналността на дизайнерските решения, въплътени в причудливи форми, великолепна комбинация от тухли с метални и стъклени елементи – всичко това най -добре ще подчертае предимството на сградата.

Проект на тухлена къща - Откъде да започнем Проект на тухлена къща - Откъде да започнем Проект на тухлена къща - Откъде да започнем Проект на тухлена къща - Откъде да започнем

Идеи за оформление на тухлени къщи

Както казахме, тухлените къщи могат да имат различни конфигурации. Различни компании предлагат строителство както по стандартни, така и по индивидуални проекти. Обмисляйки оформлението на бъдещия дом, трябва да вземете предвид желанията на всички членове на семейството, както и необходимостта от поставяне на определени зони. Затова сме подбрали най -добрите идеи за това как рационално да планираме пространството, така че да е възможно най -функционално и удобно..

Тухлена къща с гараж

Наличието на гараж за селска къща е огромен плюс. Понякога отделно стоящи сгради се издигат или просто се оборудват с навеси от поликарбонат. Но не можем да не се съгласим, че е много по -приятно да ремонтирате кола на закрито, а възможността да се качите в нея в дъждовен ден, без да излизате от дома си, е още по -добра. Затова се откриват все повече варианти на жилищни сгради, където гаражът е част от жилищна сграда. Може да се намира в мазето или на нивото на приземния етаж. В допълнение към основното предназначение, гаражът може да бъде частично оборудван като склад или работилница, а територията на покрива му може да се превърне в прекрасна тераса или балкон..

Идеи за оформление на тухлени къщи - Тухлена къща с гараж Идеи за оформление на тухлени къщи - Тухлена къща с гараж

Къща с мазе

Изграждането на мазе под къщата е много изгодно решение. Освен това настоящите проекти са склонни да го оборудват не само като складови помещения, но и като дневни. На снимката на проекта можете да видите оформлението, където в мазето се намират билярдна зала и зона за отдих. Тук можете да поставите и технически помещения, пералня. Такива подробности трябва да бъдат обмислени преди началото на строителството, за да се осигурят навреме всички необходими комуникации. Също така трябва да проучите подробно релефа, наличието на подземни води, да осигурите дренажа на валежите.

Идеи за оформление на тухлени къщи - Къща с мазе Идеи за оформление на тухлени къщи - Къща с мазе

Едноетажна къща с тераса

Тази опция е идеална за възрастна двойка или семейство с деца. Терасата ще бъде чудесно място за семейно пиене на чай или детски игри, среща с приятели и празнуване на специални събития. Терасата може да бъде отворена или затворена и може да се използва като допълнително жилищно пространство. Тук те оборудват лятна кухня, трапезария на чист въздух, отделят място за барбекю, сушат дрехи или просто инсталират удобни люлеещи се столове, където можете да останете насаме с природата.

Често терасите се комбинират с барбекю, плувен басейн или красива цветна градина. Изходът е подреден отстрани на кухнята или хола, а комбинацията със спални или детски стаи не е добре дошла. След като сте построили зона за отдих от източната страна, можете да се любувате на сутрешните лъчи на изгряващото слънце, от запада – на залеза. Южният е най -горещият, следователно, ако не е предвиден покрив над територията на терасата, по -добре е да организирате балдахин през лятото. От северната страна мястото ще бъде наводнено с мека разсеяна светлина..

Идеи за оформление на тухлени къщи - Едноетажна къща с тераса Идеи за оформление на тухлени къщи - Едноетажна къща с тераса Идеи за оформление на тухлени къщи - Едноетажна къща с тераса

Тухлена къща в немски стил

В Германия къщите имат квадратна или правоъгълна форма и два етажа с таван, чието пространство се използва като стая за отдих или оранжерия. Дву- или четирискатните покриви са покрити с червени битумни керемиди. Архитектурата на немските къщи е склонна към практичност, така че няма дълги коридори и кули, които да не носят функционален товар. Първият етаж често е отворено пространство без прегради, където са комбинирани кухня, всекидневна и трапезария. Друга особеност е наличието на сутерен, където са разположени помощни помещения, а входът към къщата има стълбище или поне няколко стъпала. Прозорците на такива къщи са малки, правоъгълни или сводести, разделени на множество секции..

Идеи за оформление на тухлена къща - Тухлена къща в немски стил Идеи за оформление на тухлена къща - Тухлена къща в немски стил

Модерен минимализъм в тухлена къща

Най -актуалните днес са минималистичните сгради, така че тази тема заслужава специално внимание. Тухлена къща в стила на минимализма се откроява със своята уникалност, простота и функционалност в същото време. Тук се отхвърля всичко излишно: извивки, кръгове, ярки цветове и декорации. Къщата обаче не изглежда скучна и изумява със своите архитектурни решения, кубични форми, плоски покриви с тераси..

Тъй като отвореността на пространството е съществена характеристика на минимализма, къщите имат огромни панорамни прозорци и дори цели прозрачни стени, през които влиза много естествена светлина. Сградите могат да бъдат едно- или двуетажни. В същото време подовете не винаги ще съвпадат в различни блокове, тъй като симетрията тук не е необходима..

Идеи за оформление на тухлени къщи - Модерен минимализъм в тухлена къща Идеи за оформление на тухлени къщи - Модерен минимализъм в тухлена къща Идеи за оформление на тухлени къщи - Модерен минимализъм в тухлена къща

Тухлени къщи – снимки и проекти

Още проекти на тухлени къщи можете да видите в нашата галерия. Тук се опитахме да съберем за вас най -добрите снимки на най -удобните, функционални оформления и красиви екстериори. Приятно гледане!

Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти Тухлени къщи - снимки и проекти

Thanks! You've already liked this