Жълта кухня: 85 снимки и идеи

Жълта кухня: 85 снимки и идеи

Какво може да ви даде тласък на енергия за целия предстоящ ден? Разбира се, ободряващо кафе в кухнята, направено в весел цвят. Не е необходимо да боядисвате цялото пространство в активни лимонени нюанси; можете да създадете правилното настроение, като използвате меки версии на тази гама или малки акценти. Всичко обаче е наред.

Интериорни стилове

На първо място, трябва да изберете общ вектор за бъдещия дизайн. Стилът ще определи посланието, което искате да предадете на всеки посетител на кухнята, ще зададе подходящото настроение за стаята. Сред огромното разнообразие от всякакви посоки е важно да изберете тази, която е подходяща за вас и в същото време ще изглежда хармонично в жълтата версия..

Жълта кухня в класически стил

Както знаете, традиционната тенденция е доста консервативна по отношение на цветовете. За него са подходящи спокойни и приглушени тонове. Ето защо в нашия случай си струва да разгледаме ненатрапчивите опции за жълто: лек банан, сметана, горчица, слама, шафран. Тези нюанси няма да предизвикат емоционално отхвърляне и е малко вероятно да се отегчават..

Комбинирайте избрания тон с тъмно дърво – именно този материал ще придаде на интериора известна сериозност и значение. Бялото и бежовото ще премахнат останалите противоречия между тежко кафяво и лекомислено жълто.

Класическа жълта кухня - интериорен дизайн Класическа жълта кухня - интериорен дизайн

Жълта кухня в модерен стил

По -голямата част от слънчевите кухни са модерни. Тежестта на очертанията и минимализмът в декора просто искат да украсят в нещо ярко. Но това трябва да се прави внимателно, един изразителен лимонов акцент в зоната за готвене е достатъчен. Можете да поддържате наситен цвят със син, зелен стол, както и с нетривиален полилей. Като цяло дизайнът трябва да остане дискретен. Използвайте ахроматичен цвят като основен – бял или светло сив.

Жълта кухня в модерен стил - Интериорен дизайн Жълта кухня в модерен стил - Интериорен дизайн

Кухня в жълт селски стил

Селският интериор завладява с очарователната си простота и привидното нежелание да се хареса. Но лека грапавост само добавя специален чар към такъв интериор..

За декорация използвайте шкафове с рамкови фасади. Сляпите врати могат да бъдат разредени със стъклени врати, от които ще изглеждат малки завеси или красив комплект от баба. Най -хармонично ще изглеждат сини или черни домакински уреди, стилизирани като ретро. Обърнете внимание и на качулката с дизайн на купол с украсена качулка.

Направете тавана равен и бял или го покрийте с дървена дъска. В последния случай дори обикновен градски апартамент ще наподобява атмосферата на селска къща. Като алтернатива, част от стената може да бъде обшита с дърво и боядисана ненатрапчиво в жълто. Подходящо е престилката да се покрие с клинкер или големи мозаечни плочки. Плетените кошници и столове, както и сладкият текстил ще помогнат за завършване на интериора..

Кухня в жълт селски стил - интериорен дизайн Кухня в жълт селски стил - интериорен дизайн

Жълта кухня в скандинавски стил

Сдържаният стил на страните от Северна Европа означава практичност и функционалност, свобода на пространството, голямо количество светлина. Последната точка се изпълнява „перфектно“ благодарение на нюансите на бяло и жълто, както и изобилието от светло дърво с интересна текстура.

За да осигурите място в малка стая, можете да използвате малък бар брояч близо до стената или да организирате група за хранене в хола. Не забравяйте да закачите необичаен полилей над зоната за хранене – така ще получите декор, който не натоварва пространството..

Покрийте подовете с дърво. Студените тонове ще озарят стаята, докато топлите ще ви стоплят и ще внесат мотиви в северната провинция. Прозорците трябва да се оставят отворени. Ако все пак трябва да завесите отворите, използвайте обикновен римски нюанс без украшение..

Скандинавска жълта кухня - интериорен дизайн Скандинавска жълта кухня - интериорен дизайн

Жълта кухня в стил таванско помещение

Индустриалният интериор понякога отблъсква със своята студенина и недостъпност. Но жълтото е в състояние да се справи с такива трудности. Заедно с теракота тухлена зидария, пространството ще изглежда много приятно и удобно..

Ако декорацията съдържа сиви, стоманени нотки, можете също да добавите дървесни елементи в декорацията – така стаята ще стане доста „удобна за живеене“. Наситете стаята със светлина. Създайте многостепенно осветление и окачете щори или римски завеси на прозорците.

Кухня в стил жълто таванско помещение - Интериорен дизайн Кухня в стил жълто таванско помещение - Интериорен дизайн

Довършителни работи и материали

Фонът винаги играе огромна роля при създаването на всеки дизайн. Освен това кухненското пространство има свои специфики. Ето защо е важно да изберете висококачествени и практични опции за довършителни работи..

Етаж

Естествените материали в тъмни тонове – дърво, камък и мрамор – могат да създадат необходимата сянка за ярки мебели. Това може да бъде шоколадов ламинат или тъмен дъб.

Паркетът или паркетната дъска е красиво и практично покритие. Лакираният паркет е в състояние да издържи на всички негативни влияния в кухнята, а разнообразието от вариации ще ви позволи да изберете индивидуално решение.

Съвременните ламинирани подови настилки са почти невъзможни визуално да се разграничат от по -скъпите колеги като паркет или керамика. В същото време той има висококачествени характеристики: устойчив е на влажна среда и е лесен за почистване..

Керамичните плочки са най -често срещаният материал за кухненски подови настилки поради тяхното разнообразие и устойчивост на домакински химикали. Сред многото нюанси и текстури можете да изберете плочи, които ще задоволят всички изисквания за дизайн в жълто.

За просторни стаи и в студио апартаменти е подходящо да се комбинират материали за декорация на пода. Това ще позволи не само да разнообразите стила на стаята, но и да разделите зоните за готвене и хранене..

Жълт кухненски дизайн - подови настилки Жълт кухненски дизайн - подови настилки Жълт кухненски дизайн - подови настилки

Стени

Има стотици възможности за декорация на стени. В същото време характеристиките на кухненския микроклимат изискват специален подход към избора на материали. На първо място, те трябва да са издръжливи и практични..

За да се поддържа хармонията на цветовете, покрийте само част от стената с жълта боя или плочки, по -добре е да оставите останалата повърхност бяла. Ако избраният комплект е ярък, обградете го с приятен и топъл млечен, кремав тон. В компанията на пепеляво сини, сиви и бежови бои, слънчевият цвят ще изглежда нежен и сдържан..

Жълт кухненски дизайн - декорация на стени Жълт кухненски дизайн - декорация на стени Жълт кухненски дизайн - декорация на стени Жълт кухненски дизайн - декорация на стени

Таван

Класически бял или бежов таван визуално ще увеличи височината на стаята. Ако искате да добавите нотка екстравагантност, тогава вашият избор са лъскави метални панели..

Мазилката е един от най -лесните довършителни методи. Това е доста издръжливо покритие, което ще издържи много години и може лесно да се поправи..

Гипсокартонът дава възможност за изпълнение на различни идеи за декориране на тавана, но си струва да се подхожда към този въпрос с известна доза предпазливост. Препоръчително е да не се правят обемисти конструкции, които натоварват и стесняват стаята. Опциите на едно или две нива изглеждат перфектно.

От всички тези опции дървото е най -удобният и екологичен избор. Естетиката на естественото дърво дава неописуемо усещане за комфорт. Текстурата на естествения материал е красива сама по себе си. При правилна обработка, този вид покритие ще ви зарадва не само с външния си вид, но и с дълъг експлоатационен живот..

Жълт кухненски дизайн - таван Жълт кухненски дизайн - таван Жълт кухненски дизайн - таван Жълт кухненски дизайн - таван

Мебели

Намирането на мебели за слънчева среда не винаги е лесно. Нека се опитаме да го разберем. Черно -бялата комбинация контрастира интересно с жълтите стени, а много яркият цвят се изглажда от сиви, сини или сребърни предмети. Трябва да се помни, че мебелите играят второстепенна роля, само допълвайки избрания фон..

Ако се спазват пропорциите на нюансите, лимоновият цвят, заедно с изкуствено или естествено дърво, изглежда много удобен във всяка посока. Комбинирайте мебели в различни бели тонове с живи субстрати, за да неутрализирате богатия им вид. Кремавите и леки кафе продукти ще създадат хармония с цвят на лимон или слама.

За открито пространство, което свързва кухнята с трапезарията или хола, ъгловото оформление е най -удобно. Можете да допълвате този дизайн с бар плот и столове или малка преграда – те ще служат като преход между функционални зони.

Жълт кухненски дизайн - мебели Жълт кухненски дизайн - мебели Жълт кухненски дизайн - мебели

Малък жълт кухненски интериор

Размерите на стаята винаги диктуват техните собствени условия при проектирането на кухненския дизайн. За просторна стая с голям прозорец, който дава дневна светлина, всеки жълт нюанс ще бъде подходящ. Но за скромни кадри трябва да подходите по -внимателно към избора на тон. Избягвайте тъмните вариации, тъй като те визуално намаляват стаята и затрудняват четенето. Мек лимон или цитрин е чудесен вариант за малка кухня. Разредените нюанси могат да се използват в големи количества, за разлика от ярките колеги.

Добър начин за разширяване на района е жълто-бял тандем. Тези тонове компенсират липсата на квадратура и привличат осветление. За визуално разделяне на зоната използвайте контрастни елементи – картини, домашни цветя и различни лампи.

В малка стая ярко жълтото трябва да бъде умерено. Украсете с него престилка, фасади, плот или декор, а за останалото пространство използвайте бял фон.

Ако вашият избор е паднал върху жълти стени, тогава подредете само една равнина по този начин, а останалите направете в бяло или други неутрални цветове. Акцентната повърхност ще ви позволи да не загубите индивидуалност, но в същото време да не загубите необходимото визуално пространство.

Дизайн на малка жълта кухня Дизайн на малка жълта кухня Дизайн на малка жълта кухня Дизайн на малка жълта кухня

Дизайн на кухня в жълто – снимка

Подготвили сме за вас селекция от различни дизайни на жълти кухни. Много аспекти, описани в статията, ще бъдат разкрити на снимката вече във въплътените проекти и ще ви помогнат да вземете окончателното решение за декориране на собствената си стая. Приятно гледане!

Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка Кухненски интериорен дизайн в жълт цвят - снимка

Видео: Жълта кухня в интериора

Thanks! You've already liked this