Светъл панел на стената: оригинални опции за осветление за апартамент или къща

Красив дизайн на симетричен коридор

Красив дизайн на симетричен коридор

Опциите за декориране на стая днес са толкова разнообразни, че могат само да зарадват и изненадат. Едно от нестандартните решения е светъл панел на стената. Това е оригинален ярък аксесоар за декор, който няма да остави никого безразличен..

Оникс с подсветка изглежда много впечатляващ

Оникс с подсветка изглежда много впечатляващ

Какво е светъл панел на стената?

Светлинният панел е изображение, осветено по цялата повърхност или в отделните й части. Картината се прилага върху стъкло или друг материал, който издържа на топлина и в същото време не губи свойствата си.

Интериор на спалнята в стил фюжън

Интериор на спалнята в стил фюжън

Дървена тераса с фонтан и светещ панел

Дървена тераса с фонтан и светещ панел

Важно! В някои случаи няма изображение като такова, но има избор на светлина. В същото време се използва LED лента, която е в състояние да направи локални акценти и лесно приема необходимите очертания..

Светлите панели могат да бъдат с по -сложен дизайн, като в този случай се монтират отделни панели с фиксирани към тях светодиоди. Тази опция може да изглежда като пълноценна стенна лампа – яркостта е напълно достатъчна за това..

четиринадесет

Друго разнообразие са витражи. Те изглеждат привлекателни и буквално създават много поразителен ефект. Укрепването на визуалното възприятие ще бъде постигнато чрез добавяне, в допълнение към основната светлина, няколко лампи в периметъра му. Многоцветните отблясъци ще бъдат отличен декор дори за най-простите стени за декориране..

Области на употреба и ползи

Много често светли панели могат да се видят в декорацията на обществени места. Имам предвид кафенета, ресторанти, изложби. Рекламните табели често са декорирани по този начин..

Абстрактна стенопис с LED подсветка

Абстрактна стенопис с LED подсветка

Такъв елемент от интериора изглежда страхотно и привлича вниманието. В същото време визуално разширява пространството..

Основните предимства на използването в интериора:

 1. Оригиналността на декора, който не се използва толкова често.
 2. Надеждност, енергийна ефективност поради използването на LED елементи.
 3. Естетика на стаята.
 4. Лесно обслужване. четиринадесет
 5. Достъпна цена.
 6. Голям избор от изображения.

Осветителни елементи

В светлинните панели могат да се използват различни версии на осветителни елементи. Ефектът зависи от това кои от тях се използват. Вариантите са:

 • Лампите дават разсеяно сияние, което помага да се осветят равномерно всички елементи на картината, без ярки петна или тъмни места.

Декориране на камината с осветени декоративни панели

Декориране на камината с осветени декоративни панели

Малък диван в стаята за хигиена

Малък диван в стаята за хигиена

 • По -добре е да използвате панделки като допълнително осветление. Ако в продукта се използва като основен, тогава поставянето му трябва да бъде без пропуски. Тоест лентата се поставя плътно по цялата повърхност. Трябва да се разбере, че в този случай светлината може да е твърде ярка, затова е по -добре да изберете изображение със заглушени тонове. Лентите могат да бъдат с различни цветове, което създава допълнителен декоративен ефект.
 • Осветително тяло с матрица. Има много от тях на пазара, така че няма да има проблем с избора. Те са толкова икономични и практични, колкото и предишните варианти..

Панелът с подсветка може да бъде изработен на ръка или закупен в готов вид

Панелът с подсветка може да бъде изработен на ръка или закупен в готов вид

Важно! Когато избирате, трябва да обърнете внимание на лекотата на използване и цената. Освен това опцията за осветление трябва да съответства на избрания декор..

Опции за продукти в интериора

В зависимост от разположението светлинните панели могат да имат различен вид и да създават различни визуални ефекти..

 1. Те могат да имат пейзаж или абстрактно изображение, преплитане на геометрични форми и други различни ефекти. Изборът на тази или онази опция зависи от декора на стаята и стила на дизайна..
 2. Често се използват изображения с мотиви на древни герои, древна архитектура, отпечатъци на снимки, известни картини.. 15
 3. Изображението на стъпалата, водещи към градината, изглежда оригинално. С правилното поставяне на осветителни елементи ще бъде възможно да се създаде триизмерен ефект.
 4. Светъл панел в светли цветове с абстрактно изображение ще бъде отлична нощна светлина и източник на приглушена светлина. Това важи особено за спалнята..
 5. Такива продукти могат да бъдат програмирани за включване, трептенето дава успокояващ и релаксиращ ефект.
 6. Формата може да бъде различна – квадрат, правоъгълник, кръг, овал, многоъгълник. Има солидни модели и сглобени от отделни елементи.

Поставяне на светлинния панел

Разположението на такъв декоративен елемент не е лесна задача, но мнозина могат да се справят с него. Трябва да изберете една или друга опция въз основа на функционалното предназначение на стаята, нейния размер, избрания стил.

Коридор

Такъв елемент може да бъде поставен във всеки коридор, важно е само да се спазват пропорциите. Що се отнася до апартамент, по принцип тази стая е с малки размери, което означава, че декорът трябва да бъде такъв. Ако използвате голям елемент, той може да разшири пространството, особено ако можете да намерите триизмерно изображение, което отива в далечината.

Голямо кръгло огледало с рафт във вътрешността на коридора

Голямо кръгло огледало с рафт във вътрешността на коридора

Зона за отдих, разположена на терасата

Зона за отдих, разположена на терасата

Кухня

За кухнята трябва да изберете декор, който ще бъде удобен за измиване и в това отношение светъл панел е това, от което се нуждаете. Най -правилното място е над зоната за хранене. В допълнение към декоративната функция, панелът ще изпълнява и задачата за осветление..

Съвет! Ако пространството позволява, е разрешено да се постави кухненска престилка на място. Тази опция е оригинална и практична..

Минималистичен кухненски интериор

Минималистичен кухненски интериор

 • За кухнята е по -добре да изберете тематични изображения – плодове, зеленчуци, ястия, готови ястия.
Хол

Тази стая е една от най -големите, така че има какво да се броди по отношение на декорацията. Що се отнася до поставянето, най -добре е панелът да се постави на най -голямата стена, над дивана, близо до прозореца..

Съвет! Ако финалът е с неутрални основни цветове, тогава е позволено да се използват ярки, цветни панели с подсветка. Ако цветовете вече са активни, тогава си струва да поставите неутрални в светли цветове. Декорът може да бъде поставен в ниша, така че да бъде скрит и в същото време декориран.

Всекидневна, комбинирана с трапезария

Всекидневна, комбинирана с трапезария

Стена на шкафа с декоративен дизайн

Стена на шкафа с декоративен дизайн

Съвет! Красиво изглеждат модулните модели, които са съставени от 2-4 елемента с отделно осветление за всеки.

Изход

Светлите панели се използват все по -често в интериора на апартаменти и частни къщи. Ефектът от тях е уникален, защото декорът, в комбинация със светлина, трансформира стаята по най -прекрасния начин..

Thanks! You've already liked this