Вани от леярски мрамор: издръжливост и лукс без компромиси

Интересен дизайн на шрифта, имитиращ естествен материал

Интересен дизайн, имитиращ естествен материал

Мраморът, използван в интериора, винаги ще бъде свързан с нещо луксозно и в същото време елегантно. Но много хора, след като са решили да закупят такива дизайни, започват да се съмняват във функционалността на тези продукти, вярвайки, че те плащат единствено за красота. След това ще се опитаме да разсеем основните митове на такъв план, а също така ще разгледаме плюсовете и минусите на продуктите, направени от този материал..

Отлична форма на плавателния съд в интериора в стил shabby chic

Вана с форма на съд в изтъркан шик интериор

Уникален съществен елемент за екологично чиста баня

Уникален основен елемент за баня в еко-стил

Традиционна баня с модерен обрат

Традиционна баня с модерен обрат

Необичайни форми на съдове за къпане правят възможно създаването на изкуствен материал

Изкуственият материал ви позволява да създавате необичайни форми за баня

Класическа овална форма в модерен интериор

Класическа овална форма в модерен интериор

Какъв е този материал?

Днес мраморният материал, заедно със стъкло и камък, се използва широко за декорация и санитарно обзавеждане. Предимствата са атрактивен външен вид и фактът, че такива творения са предназначени да удивят и истински да шокират с красотата си..

Летният мрамор е незаменим материал в интериорната декорация. Може да се нарече универсален, тъй като с негова помощ е много по -лесно за капитана да реализира различни идеи. Суровините се използват широко в различни стилове на интериора и радва със своята красота и оригиналност..

15

Предимства на приложението

Струва си първо да се запознаете с тази страна на монетата, затова ще преминем към подробно проучване на този въпрос..

 • Лекота на монтажните дейности. Ваните на такава основа могат да се монтират директно върху основата. Ако е необходимо, в тях се създават дупки с цел закрепване или комуникационно захранване навсякъде. Също така, продуктът може лесно да се реже, но в същото време има възможност да му се нанесе някаква вреда..
 • Ниско ниво на топлопроводимост. Няма да ви е трудно да се печете дълго време в такива бани, освен това те са надарени с невероятна способност да поддържат температурен режим, благодарение на което продуктът винаги е топъл и приятен за тялото..

Банята имитира мрамор

Банята имитира мрамор

 • Възможност за абсорбиране на вибрации. По време на употреба във всеки контейнер има възможност за вибрации поради водата, която се събира в него. Хидромасажното оборудване и други функции, които създават силен шум и имат благоприятен ефект върху вътрешната структура, също играят роля. Но основната “характеристика” на въпросния материал може да се счита за способността да се неутрализират всякакви вибрации, което прави възможно повишаването на нивото на комфорт, както и експлоатационния живот на банята.
 • Лесен за грижа за продукта. Ако се справяте правилно, имате нужда само от мека гъба и сапунена вода, за да поддържате ваната нормална. Всички други средства могат да бъдат оставени в миналото, вече няма да имате нужда от тях.

15

 • Високи екологични показатели. Тази опция се дължи на факта, че по време на производството на продукти се използват строго висококачествени материали, които са преминали всички възможни проверки за безопасност на употреба и безвредност дори за деца..
 • Висока устойчивост на износване. Поради това свойство продуктите могат да запазят външния си вид за дълго време. На практика те могат да продължат около 10-15 години или дори повече..

Изкуственият материал за направата на съда за къпане е екологичен и практичен

Изкуственият материал за направата на вана е екологичен и практичен

недостатъци

За да съставите пълна картина за себе си, трябва да обърнете внимание на недостатъците на този материал и ваните от него..

 • Висока цена. Всъщност цената е доста висока. Но ако вземете предвид оригиналните дизайнерски идеи и продължителния производствен процес, този фактор може да намери пълно оправдание..
 • Индикатор за високо тегло. Услугите на хамалите ще са необходими за транспортиране на тази баня. Но за предимствата, които ще получите по време на използването на продукта, можем спокойно да кажем, че играта си струва свещта.

15

 • Ниска химическа устойчивост. Възможно е с течение на времето на повърхността на продукта да се образуват петна по най -простите причини: проникването на мазнини, кафе, пепел от цигари и някои козметични продукти. Ето защо трябва незабавно да закупите специално защитно оборудване, което е доста скъпо..
 • Драскане и нарязване. Достатъчно е случайно душ душ да попадне във ваната или по -тежък предмет да попадне във ваната, тъй като върху каменната повърхност се образува стружка и драскотина. Процесът на възстановяване е прост, но може да се извърши само като се поискат услугите на майсторите и ще трябва да платите значителна сума.

Удобна и функционална гореща вана в модерна баня

Удобна и функционална гореща вана в модерна баня

Следователно можем да заключим, че поради специалните технически и външни свойства на продукта е доста лесно да се използва. Що се отнася до други недостатъци, те просто може да не съществуват, ако боравите внимателно с продукта.

15

Характеристики на производство

Всъщност производственият процес на този продукт е доста прост. И ако не за няколко нюанса, всеки домашен майстор би могъл да направи такъв продукт. Но точно поради наличието на тези важни точки, процесът на производство и инсталиране е изпълнен с определени трудности..

Стилен интериор подчертава съда за къпане, изработен от изкуствен материал

Стилен интериор се подчертава от вана от изкуствен материал

 • Оцветяване на първичния състав поради трудното получаване на ивици. Всяко малко нещо играе роля в тази процедура..
 • Необходимо е да се знаят всички настоящи пропорции на съставките: дори при познаване на технологията на производство на такива продукти е трудно да се получи веднага идеалния.
 • Важно е да се подготвите за факта, че определена сума средства ще бъде пропиляна и това е един вид плащане за учебния процес..

15

Алгоритъм за направата на вани

Ако изследваме технологичния производствен процес като цяло, може да се отбележи, че той се състои от няколко етапа:

 • Подготвителна работа с кофраж. Да се ​​придаде на продукта красива форма е основната цел на всеки начинаещ и професионален майстор.
 • Приготвяне на смесен състав. На този етап се извършва не само комбинацията от всички съставки, но се извършва и боядисване на суровините в необходимия цвят..
 • Запълване на кофража. Този процес също е сложен и във фабриката се произвежда по специална технология. Чрез вибрации е възможно качественото запълване на формата и свиване на разтвора с необходимата плътност..
 • Процес на сушене на сместа. Този момент също има свои собствени характеристики, за това е необходимо да се спазва специален режим на температура и влажност..
 • След изсушаване ваната се изважда от формата и се обработва механично.

15

След това банята трябва да устои, за да се установи качеството на здравината. Спазването на производствените технологии играе важна роля за цялостното качество на получения продукт..

Thanks! You've already liked this