Функционални саксии за цветя – 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ)

Функционални саксии за цветя

Кеш саксията е декоративен контейнер, в който са поставени саксии с растения. Съдът може да бъде направен от скрап материали, без да харчи семейния бюджет. Има толкова много възможности за оригинални идеи. Нямате представа какво може да се случи.

Съдържанието на тази статия:

Нюансите на използването на саксии

Формата на сеялката повтаря саксия, само без дренажни отвори. Това свойство ви позволява да поставите във всяка част апартаменти, без страх от появата на локви след поливане на растенията. Можете да го купите в магазин или да го направите сами от остарели предмети, да украсите с моделиране, рисунка или черупки от яйца. Създаваме композиция от ярки контейнери, като крием стари глинени или пластмасови саксии с вътрешно количество сол.

Интересни идеи за вашия дизайн

Интересни идеи за вашия дизайн

Избор на декоративни саксии:

 • класическа строгост – поставяме саксиите с растения в контейнери в пастелни цветове, като привличаме вниманието към цветята, а не към саксиите;
 • едноцветните контейнери ви позволяват да създадете композиция в една палитра – подреждаме няколко саксии със същия размер в един цвят, за да избегнем феерията от цветове;
 • правим оригинални занаяти от кутии за кафе, чай или бисквити. Можете да използвате стари банки в работата си, въпреки че могат да се използват и съвременни контейнери. Сукулентите растат добре в тях, не са взискателни за поливане и чести трансплантации. В празен буркан можете да отглеждате всяко непретенциозно растение, само на дъното правим дупки за дренаж;
 • превръщаме стара саксия с растение в оригинален интериорен детайл, декорирайки с макраме или декупаж;
 • когато използвате сини или лилави саксии, когато създавате композиция, не забравяйте, че растенията са визуално изтласкани на заден план, ако вземем червени и оранжеви контейнери, зеленчуковата градина се движи напред.

Идея за животни

Идея за животни

Сортове

С помощта на саксии скриваме грозни саксии, което ни позволява да правим композиционни групи от растения, да покриваме празни площи в градината.

Разделени по тип:

 • Подови насаждения. Тук поставяме големи саксийни растения, храсти дръвчета и дървета. Контейнерите имат големи обеми, трудно е да ги пренаредите, ако искате да създадете композиция. Подходящ за мирта, портокал, фикус, палмови дървета.
 • Висящи саксии. Извършваме вертикално озеленяване на обекта. Засаждаме не само едногодишни катерещи, но и многогодишни. В апартамента го фиксираме върху корниза или таванните греди, на улицата го закачаме веранда и беседка, поставена върху стълбовете. Подходящ за създаване на подвижни цветни лехи, лесно е да надвишите избледняващите растения в друга част на градината, като ги замените с други.
 • Стенни саксии. Прикрепваме директно към стената или ограда. На закрито украсяваме стените на коридора или се закачаме кухня. Засаждаме декоративни широколистни растения, грижите за които не са натоварващи, те са неизискващи към условията на осветление.
 • Съдове за маса. Излагаме саксийни растения на первазите на прозорците и таблици. Можем да се прехвърляме от една стая в друга, за да осигурим комфортна среда.

Декор, който ще ви накара да се усмихнете

Декор, който ще ви накара да се усмихнете

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Цветя в интериора: 175+ (Снимка) Красиви комбинации (в хола, спалнята, в кухнята)

Подово стоене

Подовите контейнери изглеждат масивни, в тях са засадени големи растения. Според правилата те трябва да надвишават диаметъра на саксията, а празнините трябва да бъдат запълнени с експандирана глина или камъчета, за да се осигури жизнената дейност на растенията. Запълването не само изпълнява декоративна функция, но и абсорбира останалата течност. Вазите са най -често дървени или метални.

Най -лесният начин е да направите контейнери, които да стоят на пода или перваза на прозореца. Трябва да се внимава да се гарантира тяхната стабилност, така че структурата с растенията да не падне. Ние правим саксии от стари течащи съдове, контейнери, консерви, полуразрушени скринове и шкафове за спално бельо.

Повишаване на настроението ви с цветя

Повишаване на настроението ви с цветя

За декорация се нуждаете от:

 • клони;
 • камъчета;
 • шишарки;
 • сушени цветя;
 • мозайка.

Подови насаждения за цветя

Подови насаждения за цветя

Изработваме подови конструкции:

 • стара кофа без дръжка, увита в мехур или брезова кора, ще ви бъде полезна;
 • от парчета пластмасови тръби се получават красиви саксии, цимент също е необходим за фиксиране на черупки, керамика или парчета мозайки. Необходимо е да нанесете цимент върху тръбата и да натиснете парчетата мозайка и след изсушаване прикрепяме дъното;
 • събаряме кутия от оцветените в дърво дъски, облицоваме дъното с мъх. Можете да нарисувате картина отвън или да приложите модел чрез изгаряне.

Преустановено

Висящи саксии с растения украсяват апартамента, балкон, лоджия. Подходящ за декориране на крайградска зона. Композициите се използват в романтичен, селски и еко стил. В зависимост от материала, използван за декориране на саксиите, ние решаваме кой стил искаме да покажем.

Висящи композиции за декорация

Висящи композиции за декорация

Ако у дома поставим контейнери на нивото на очите за удобство при поливане, тогава на вилата използваме всяка ограда, окачваме саксии с растения на клони от храсти или дървета. Ние спазваме условието – лекота на строителство.

Избираме всички висящи контейнери от пластмаса и тънък метал, украсяваме с дантелени гарнитури, декупаж или боя. Можете да направите красиви пликове от мехур, да ги подрежете с панделки и дантели. Висим на канап, въже или верига. Всяка настилка за подове може лесно да се трансформира в висяща, ако е оплетена с нишки за окачване на куки.

Висяща сеялка за плетене на една кука

Висяща сеялка за плетене на една кука

Нека се запознаем с идеите:

 • измерваме обема на саксията, пристъпваме към плетене или плетене на една кука. Продуктът трябва да е малко по -широк от саксията, така че да пасне добре там. Плетеме широка примка отзад, така че конструкцията да може да бъде надеждно окачена от стойката;
 • използваме сатен панделки един или повече цветове. Принципът на тъкане е прост – свързваме лентите заедно по средата под формата на рамка. Поставяме саксия в средата, плета панделка, за да се свърже с размера по ръба. Сега преплитаме лентите помежду си по стените на саксията;
 • избираме тънки въжета за тъкане. Ако трябва да оплетете малка купа с растение джудже, не можете да използвате груби нишки. Можете да оплетете саксията като тъкане с панделки или да тъчете сложен модел.

Конструкцията е здраво закрепена

Конструкцията е здраво закрепена

Сеялки по стената

В малките апартаменти ние въплъщаваме идеята – прикрепяме саксии с растения към стените. Ако всички первази на прозореца и лоджията вече са заети, тогава пристъпваме към изпълнението на идеята. Контейнерите, монтирани на стена, са почти неразличими от окачени или подови.. Отстрани на саксията е предвидена кука, с която е прикрепена към стената..

В крайградски район прикрепяме кутии за цветя към ниски и високи огради. Труден бизнес е изграждането на саксии с растения директно в отворите на оградата, ще ви е необходим допълнителен материал, също така трябва да изчислите натоварването на оградата.

Ние използваме стари предмети за декориране на сайта:

 • ще се използва саксия, чиния или тенджера от керамика. За окачване, оплетваме обекта с тел или пробиваме дупка отстрани за закрепване към стената;
 • чайници и чаши от старата служба. Фиксираме го на стената с тел или го закачаме за дръжките на куки;
 • ботуши, обувки или галоши. Заковаваме към дървена ограда или вратовръзка с връзки.

Ние украсяваме дървена ограда в страната

Ние украсяваме дървена ограда в страната

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Настолен плот

Сеялките могат да бъдат направени от дърво, пластмаса, стъкло, лози. Интересно изглеждат тенекиени кутии, украсени с ракита или шарки. Нека се откажем от пластмасовите контейнери – те са твърде нестабилни, подходящи са само за висящи сеялки.

Разграничете по местоположение:

 • улица;
 • стая;
 • балкон.

Уличните контейнери са изложени в летни вили, поставени в леглата или близо до входа на обекта. По -често в тях се поставят големи термофилни дървета, които с настъпването на студено време се преместват в мазето. Стайните саксии се намират в апартамента. В тях се засаждат малки растения:

 • теменужки;
 • глоксиния;
 • каланхое.

Включете въображението и засадете

Включете въображението и засадете

Контейнерите за балкони се правят както окачени, така и монтирани на стена. Интересни изглеждат многостепенните саксии, където засаждаме катерични растения, които създават цъфтяща стена през лятото. Не е трудно да се построят няколко стелажа или рафтове за дървени саксии. Украсете балконски контейнери с пеларгоний, бръшлян, балсам.

Материали за саксии

Различни материали са полезни за създаване на саксии за саксии за цветя:

 • Керамика. Красиви саксии, украсени с глазура, флорални и флорални шарки. С тяхна помощ създаваме селски стил в интериора. Ако керамичните саксии не са получили широко разпространение сред производителите на цветя поради глазура, която не позволява развитието на кореновата система на растенията, тогава саксиите ще помогнат в тази ситуация. Избираме – от полукръгли контейнери за градина със сукуленти до големи подови вази за драцена или китайска роза. Недостатъците включват крехкостта на материала и теглото..
 • дърво. Ние обработваме всички дървени части от гниене, за да гарантираме трайността на контейнера. В тях засаждаме ярки едногодишни: невен, върбинка. Можете да украсите градината с двете компактни кутии и да изградите структура от 5-7 саксии, поставени в дълги саксии.
 • Стъклена чаша. Прозрачните контейнери са подходящи за стайни цъфтящи растения, които трябва да контролират нивото на водата.
 • Метални. Продуктите са подходящи за всеки стил – от страната до хай -тек. Изработват се едностепенни и многостепенни конструкции.
 • Пластмаса. Универсален материал, лесен за почистване, устойчив на температурни крайности. Разнообразието от цветове и форми ви позволява да отглеждате дори капризни растения, като орхидеи. Когато се поставят на открито, пластмасовите контейнери не се развалят от влага, не избледняват на слънце.
 • Изкуствен камък. Контейнерите не са изложени на слънчева светлина, устойчиви на влага, удароустойчиви. Асортиментът ви позволява да изберете саксия, която наподобява текстура на естествен камък.

Избор на материал, който ще бъде подходящ за вашите цветя

Избор на материал, който ще бъде подходящ за вашите цветя

Важни критерии при избора: устойчивост на температурни колебания, нечувствителност към влага, запазване на първоначалната й форма.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да си направим цветя от гофрирана хартия „направи си сам“? 125 снимки и 5 прости майсторски класа

Ковано желязо

Кованите саксии красиво допълват интериора на стаята и са търсени в градинския дизайн:

 • висящите контейнери са подходящи за малки помещения, поставят се в саксии с увивни растения. Една библиотека с няколко нива изглежда красива, позволявайки на растенията да бъдат поставени по размер, разменени;
 • подовите саксии се отличават с размерите си. Използваме грациозни ковани стойки при декориране на апартамент, а големите са полезни за декориране на градински парцел.

Саксии от ковано желязо за декор на апартаменти

Саксии от ковано желязо за декор на апартаменти

Всички ковани стойки са издръжливи, практични за използване. Чипове и повреди не се появяват върху тях, така че през зимата те могат да бъдат оставени да зимуват в двора..

Дървени

Дървени контейнери могат лесно да бъдат изградени от остатъците от ламелите след ремонт. Дъските, решетките, ламелите и дори клоните ще ви бъдат полезни.

Използваме евтини материали за създаване на саксии за градината:

 • Събиваме заедно няколко релси като ограда или решетка, свързваме се под формата на дълга кутия. Подплата отвътре с чул, поставяне на контейнери с червени и розови здравец.
 • Средата на дългия труп трябва да се издълбае, а страните да се подсилят с по -малки трупи за стабилност. Смесете купички с теменужки или петунии.
 • Изрязваме клони със същата дължина, завързваме заедно с въже, като правим възли след всеки добавен клон. Трябва да получите платно от клонки, вързани с две ленти въже. Свързваме платното в кръг и като дъно заковаваме няколко клона с пирони. Такова закрепване ще предотврати накланянето и изпадането на саксията. Поставяме саксия с цвете вътре, допълнително обвързваме конструкцията с въже.

Дървена ограда за вашите растения

Дървена ограда за вашите растения

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да направите цветя от велпапе от бонбони „направи си сам“? Майсторски клас +75 Снимки на луксозни букети

Местоположение

Ние усъвършенстваме сайта, като подреждаме мобилни цветни лехи:

 1. На входа на територията. Избираме две високи саксии, засаждаме едни и същи джуджета. Поставяме контейнерите върху високи опори, така че саксийните растения да създават входна зона. Композицията може да бъде поставена пред къщата или от двете страни на оградата.
 2. Красиво растение, засадено в декоративни саксии, е поставено в центъра на цветната градина като тения. Ние също така излагаме контейнери в близост до пейки, завои на градински пътеки, по стъпалата, водещи към къщата..
 3. Затваряме грозните места на сайта с големи саксии с растения, премествайки акцента върху цветята.
 4. Поставете саксии с влаголюбиви растения в близост до изкуствен резервоар – джуджеви ириси и папрати.
 5. Интересна идея е да се създаде струйка с помощта на контейнери със сини цветя. Изсипваме камъни във формата на бъдещия канал и при източника разбъркваме старата консерва, от която растат ампелни лобелии.
 6. Ние правим подвижна цветна градина – поставяме няколко саксии с цъфтящи растения в един ред, ако е необходимо, прехвърляме:

Много удобни мобилни цветя

Много удобни мобилни цветя

 • през пролетта, цъфтящи от ранноцъфтящи луковични растения, засадени в плетени кошници, докато изсъхнат, ги прехвърляме на сянка, замествайки ги с други растения;
 • през лятото декорираме парцел в селски стил – излагаме дървени кутии с едногодишни растения от същия тип;
 • преди замръзване, ампелни фуксии цъфтят заедно с петуния и вербена, засадени в висящи контейнери;
 • през есента поставихме на видно място пред верандата саксии с хризантеми, които се подготвяха за цъфтеж през лятото.
 1. Декорираме тухлени и дървени огради. Ако бариерите изглеждат сиви и неудобни, тогава с помощта на високи контейнери с един вид многогодишни растения ще добавим ярки цветове към района.
 2. Висящите саксии ще бъдат поставени не само на балкона, корниза, стената, но и окачени на клоните на дърветата.

Растенията в висящи контейнери трябва да се поливат по -често, тъй като поради местоположението си на пряка слънчева светлина почвата бързо изсъхва.

Висящите цветя трябва да се поливат по -често

Висящите цветя трябва да се поливат по -често

Ако в страната има езерце, ние правим плаваща композиция. Използваме леки контейнери с саксийни растения, които поставяме в саксия под формата на лодка. Растението ще се люлее по водната повърхност, ще се нуждае от по -малко поливане.

За тежки саксии на дъното на плитък резервоар ние фиксираме опора, върху която поставяме стабилни саксии. В контейнера вазите с циперус, които се нуждаят от често поливане и пръскане, ще се чувстват спокойни.

Цветя в страната

 • В страната, с помощта на саксии с растения, зонираме сайта. Използваме контейнерите, поставени по пътеките, като граница, заменяйки насаждения от чемшир, които се нуждаят от постоянно подрязване. Ние създаваме контейнери с невероятна форма, като използваме нарязани пластмасови бутилки или гуми, изсипваме бетон във форми, за да повторим завоите на коловозите.
 • Оформяме граници, използвайки редица нискорастящи растения в контейнери със същия цвят и текстура. Друг вариант е да подредите саксии с различна височина по пътеката, където да засадите няколко вида цъфтящи едногодишни. Можете да поставите контейнери в един ред, но е разрешено да ги поставяте в групи. Поставяме саксиите на щандове, за да създадем цветна градина на много нива.
 • Отделяме място за повдигнато цветно легло – засаждаме една голяма фигурна саксия, боядисана с ярки шарки. Тук поставяме няколко контейнера с саксийни растения, за да получим композиция.
 • Ние въплъщаваме идеята за средиземноморския стил – създаваме алея по пътеките, напомняща засаждането на млади кипариси. Излагаме ванични растения – португалски черешов лавр, бирюша, лавр, чемшир. За да създадем впечатление, че културите растат от земята, заравяме големи контейнери в изкопаните дупки, където поставяме ваните за сезона. Преди замразяване премахваме растението с контейнер, а през пролетта го връщаме на място.
 • Пристъпваме към дизайна на беседката. Окачваме саксиите с растения в отворите, поставяме ги на земята, поставяме ги върху стълбовете. Засаждаме едногодишни катерене, за да получим балдахин от зелена маса. Не винаги е възможно да се засадят катерещи рози или клематиси близо до беседката поради настилката. Окачени конструкции и подвижни цветни лехи ще бъдат изходът..

Идеи, които ще ви харесат

Идеи, които ще ви харесат

СъветиКогато създаваме контейнерна цветна градина, избягваме вредители, които унищожават насажденията от растения, засадени в земята. Разтворът е подходящ за райони с много мечки и ларви на майски бръмбар.

Поставяме плетени мебели на сайта, така че контейнерите с цъфтящи растения, поставени до тях, ще ви помогнат да подчертаете зоната за отдих:

 • подчертаваме морския стил с обемни контейнери с палмови дървета и фикуси, залепени с парчета мозайка;
 • за стил страна предпочитаме широките глинени вази с агератум и теменужки;
 • ще засадим градина с ароматни растения и билки в стила Прованс. Контейнерът може да бъде вграден директно в дървен материал пейки. Въздухът ще бъде изпълнен с аромат, отблъскващ насекомите.

Добавете уют с плетени мебели

Добавете уют с плетени мебели

Практическо използване на саксии при отглеждане на разсад. При липса на градинска площ използваме висящи контейнери за отглеждане на зеленчуци и билки.

С помощта на саксии се научаваме да украсяваме района с декоративни растения. Решението ще се хареса на тези, които имат неподходяща земя за отглеждане или са заразени с ларви на вредители.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Каталог на цветя за лятна резиденция (240 + Снимки с имена): Всички правила за създаване на невероятна красота

Саксия за стайни цветя

Преди да закупите предмет за декор, трябва сами да определите дали контейнерът с растението е подходящ за стила на апартамента. Дизайнерите често използват тази техника, за да допълнят цялостното впечатление от една стая..

Избираме саксии, които да съответстват на стила на апартамента или стаята

Избираме саксии, които да съответстват на стила на апартамента или стаята

Неправилно избраните саксии за растения ще раздразнят окото, затова се придържаме към правилата за подбор:

 • Ако пастелните нюанси преобладават при декорирането на стая, изберете съд с неутрален цвят – млечен, бежов, светло маслинен. Допускат се меки шарки на повърхността.
 • За детската стая избираме контейнери с изобилие от декор и цветове. Ако стаята на момчето е декорирана в морски стил, тогава украсяваме контейнера с изображения на пирати и кораби. Момичетата ще харесат розовата принцеса или сеялката за животни.
 • За групово засаждане на растения избираме контейнери със същата форма и цвят..
 • Ако на перваза на прозореца има растения с различни размери, можете да ги засадите в саксии с различни размери в една и съща цветова схема.
 • Избираме контейнери за цветя, растящи в кухнята, съобразени с цвета на съдовете. Червеният комплект изглежда интересен в композиция с алени саксии.

Ние оживяваме интериора с саксии за цветя

Ние оживяваме интериора с саксии за цветя

За цъфтящи растения е по -добре да използвате контейнери с неутрални нюанси без шарка, за да не отвличате вниманието. Засаждаме нецъфтящи растения в къдрави саксии, красиво украсени с мъниста или кристали.

Ако в апартамента не са останали свободни хоризонтални повърхности, ние правим висящи контейнери. Спестяваме място – украсяваме стените с висящи лози в саксии, които пречистват въздуха.

Направи си сам саксии

Засаждането на контейнери ще подчертае красотата на засаденото саксийно растение, с тяхна помощ създаваме миниатюрна градина на перваза на прозореца и засаждаме сезонни цветни лехи на мястото. Лесно е да направите свой собствен контейнер за растения, използвайки скрап материали.

Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ) Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ) Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ)

Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ) Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ)

От огледални плочки

За стайни растения правим контейнер от огледални плочки, които се предлагат във всеки магазин за хардуер. Взимаме пистолет за лепило и 5 плочки и се захващаме за работа. Поставяме една от плочките върху равна повърхност с огледалната страна надолу, поставяме останалите плочки отстрани, залепваме ги по фугите. След като лепилото изсъхне, поставете саксия за цветя в огледална сеялка.

Ние правим компактни сеялки по подобен принцип от стари дискети. С помощта на пистолет за лепило закрепваме 4 дискети един към друг и закрепваме петия за основата. Оказва се ярки саксии за сукуленти, които ще се харесат на компютърните учени..

Плетени тениски или шнурове

Старите топове и тениски, които късаме на дълги ленти, ще ви бъдат полезни. Лентите трябва да бъдат опънати и усукани, страничните шевове трябва да бъдат отрязани. Въжета и шнурове също са подходящи за работа. Обърнете гърнето с главата надолу, ние ще тъчем саксии според формата му. В центъра връзваме 8 ленти от трикотаж на възел, започваме да плетаме произволно отстрани. Ние тъкаме мрежата до ръбовете на саксията, завързваме краищата на лентите в възел, фиксираме върху пръстен, за да окачим растението удобно на кука.

Висулката „направи си сам“ винаги изглежда красива

Висулката „направи си сам“ винаги изглежда красива

От клетка за птици

Ако клетката отдавна не е била използвана по предназначение, ние я превръщаме в ефектни саксии за стайни растения. Първо трябва да измиете и подсушите пръчките, след това започваме да рисуваме. Избираме всяка боя, боядисваме вътрешната повърхност на клетката, изчакваме да изсъхне. След това покриваме външната повърхност на два слоя..

Слагаме 3 саксии в саксии, декорирани с мъх. Най -добре изглеждат катерещите растения, които ще сплетат клонките, докато растат..

Кокосова черупка

Ако искате да получите екзотична висяща саксия за орхидея, ще използваме кокосов плод:

 • нарязайте плодовете, изцедете сока в отделен съд;
 • с помощта на мелница разрежете гайката на две части;
 • можете да подадете файл по -близо до върха, като получите дълбок контейнер или като направите разрез точно в средата за две еднакви саксии;
 • оставете да изсъхне, отстранете вътрешната каша с нож;
 • правим дупки в горната част, за да нанижем връв или тел за окачване;
 • контейнерът може да се отвори с лак за дълготрайност.

Кокосът като саксия е чудесна алтернатива

Кокосът като саксия е чудесна алтернатива

От стари неща

Ние правим саксии за градински растения от ненужни неща или чул, защото за някои видове за растеж ще са необходими обемисти контейнери:

 • защитаваме ръцете си с гумени ръкавици по време на работа;
 • правим разтвор от цимент, малко по -дебел от консистенцията на заквасена сметана;
 • спуснете парче чул в разтвора, извадете;
 • поставете кърпата върху обърната кофа или друг контейнер с подходящ размер;
 • изчакайте, докато изсъхне, извадете получения контейнер от формата;
 • поставяме малки камъчета на дъното, поставяме саксия с растение вътре.

Старите неща могат да придобият нов облик

Старите неща могат да придобият нов облик

От пластмасови бутилки

Пластмасовите 3-литрови или 5-литрови бутилки ще ви бъдат полезни. Ще използваме само долната част на бутилките, затова отрязахме гърлото с капака с нож. Ние независимо регулираме височината на контейнера според саксията, която ще поставим вътре. С горещ пирон правим дупки по горния ръб на бутилката, за да нанижем декоративния шнур.

Ние украсяваме контейнера по наша преценка. Можете да нарисувате продукта с акрилни бои, да изрежете шаблони с острие или да го увиете с цветни шнурове. Изрязваме вълни по периметъра или изрязваме ленти, които увиваме отвън.

Пластмасовите бутилки са друга оригинална идея

Пластмасовите бутилки са друга оригинална идея

От грамофонна плоча

Ние правим оригинални саксии за градината от стари грамофонни плочи. Материалът може да се намери във всеки дом, а занаятът е оригинален и не изисква финансови инвестиции. Ще ви трябва грамофонна плоча, бланка, акрилни бои и ръкавици.

Приготвяме се да започнем:

 • поставете грамофонна плоча на стара чиния, поставете желаната форма отгоре (тиган или буркан);
 • за няколко минути конструкцията се поставя в предварително загрята фурна шкаф;
 • веднага щом чинията започна да омеква и да плува, я изваждаме от фурната;
 • в ръкавиците започваме да оформяме плоча около тигана, като правим завои и вълни;
 • ако материалът се е втвърдил, отново го загряваме, продължаваме да работим;
 • направете дупки по диаметъра на продукта с отвертка, когато плочата все още не е втвърдена;
 • след охлаждане на контейнера започваме да боядисваме стените му с акрилни бои. Можете да рисувате сами или по шаблон.

Стъпка по стъпка технология за гърне от грамофонна плоча

Стъпка по стъпка технология за гърне от грамофонна плоча

От материята

За висяща сеялка останките от мека материя ще ви бъдат полезни. Ние правим шаблон от картон под формата на джоб, изрязваме квадратни или кръгли части. Прилагаме детайлите по двойки, шием, оставяйки едната страна свободна. Зашиваме всички подготвени джобове към голямо платно, окачваме на стената, разбъркваме контейнери с растения.

Приложили въображение, ние използваме всички стари неща, за да направим оригинални контейнери. Ако съберете всички останали материали в къщата и в градината, определена идея за декориране на саксии с растения определено ще ви дойде на ум. Можете да увиете стари саксии с остатъци от конци, дантели и тъкани и да увиете саксии с големи размери на мястото с телени или ламаринени плочи.

Малко въображение и саксия с плат е готова

Малко въображение и саксия с плат е готова

Превеждаме скучни мисли в бизнес

Преди празниците представяме оригинални саксии за приятели:

 • За колекционерите на редки видове кактуси може да се реализира идеята да се използват пластмасови тави за яйца като сеялки. Поставяме редки видове кактуси и сукуленти в саксии в клетките, създавайки композиция. Мини детска градина може да бъде прикрепена към стената с тел.
 • Увиваме обикновена висяща сеялка за растения с цветно фолио, което ще блести от сияние при електрическо осветление.
 • Ние украсяваме контейнера с блестящи светодиоди. Скриваме батерията и проводниците вътре в саксията, като предварително сме защитили от влага.
 • Фенер. Украсяваме стъклена ваза или буркан отвътре с конуси, иглолистни клонки, сухи цветя, дантели. Скриваме фенерче сред декора. Поставете саксия с растения отгоре до средата, просто се уверете, че вода не попада върху състава. Периодично изливайте влага от саксията. Остава да се прикрепи към държача, получавайки ефектна нощна светлина.

Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ) Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ) Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ)

Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ) Функционални саксии за цветя - 195+ (Снимка) Идеи, които трансформират интериора (под / маса / висящ)

ВИДЕО: Майсторски клас за създаване на саксии със собствените си ръце

 

Thanks! You've already liked this