ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени)

Телевизионен рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирен, ъглов, стъклен)

Стенен шкаф за телевизор е модерно решение за вашето оборудване. Важно е да изберете правилния материал и да го позиционирате правилно. Разберете всички нюанси, за които трябва да знаете.

Съдържанието на тази статия:

Какви са рафтовете?

Телевизионният рафт на стената може да изглежда различно, да бъде направен от различни материали.

Има три основни цели, които тя може да изпълни в интериора:

 • Поставяне на телевизора. С течение на времето той става все по -малко актуален – много модели сега се монтират директно на стената и не се нуждаят от допълнителна поддръжка.
 • Поставяне на аксесоари. Ако в стаята има няколко хоризонтални повърхности за съхранение, рафтът под телевизора може да увеличи техния брой. В допълнение, той може да побере аксесоари, свързани със самия телевизор – например DVD плейър или колекция от дискове..
 • Добавяне на декор. Дизайнът може да бъде многостепенен, със стени, с разнообразни декорации, осветление и да допълва цялостния стил на стаята.

Често срещите могат да се комбинират. В някои случаи рафт може да обслужва и трите.

Удобен рафт за телевизор

Удобен рафт за телевизор

Когато се опитвате да си представите рафт, който би бил идеален за вашия конкретен телевизор, първо трябва да определите как ще изглежда по отношение на дизайна. Има няколко разновидности – всеки има своите предимства и недостатъци..

 • Преустановено. Тези конструкции имат горен монтаж – обикновено те са окачени на стената върху здрави вериги. Те изглеждат впечатляващи, особено ако изберете красив монтаж и го подчертаете, но изискват внимателни изчисления, защото веригата може да се скъса.
 • На скоби. Скобата е опорна част, която прилича на триъгълник. Единият крак е в непосредствена близост до стената, а другият към долната повърхност на рафта. Има скоби от най -сложните форми. Счита се за по -надежден начин на закрепване от окачванията..
 • Ъгъл. Такива конструкции са закрепени в ъглите със скрити скоби и са с триъгълна форма. Позволява ви да поставите телевизора, без да губите място, освен това е доста надежден.

Окачена конструкция

Окачена конструкция

 • В ролите. Те са изработени от стъкло или метал, придавайки им сложна форма – стълби, кубчета, гладки линии, подобни на морските вълни. По -скъпи са от другите.
 • Телена рамка. Изглежда като шкафче без врати, в която е вграден телевизорът. Образува нещо като ниша около него, позволява ви да го подчертаете стилистично в интериора.

След това трябва да разберете от какъв материал ще бъде направен рафтът..

В крайна сметка характеристиките на дизайна определят малко, освен естетическото впечатление. Но материалът, от който е направен рафтът, влияе върху основните експлоатационни характеристики..

Скоба - опорна част

Скоба – опорна част

Рафтове от ПДЧ и МДФ

ПДЧ и MDF се считат за синтетични материали, въпреки че са изработени от дърво.

ПДЧ съдържа дървени стърготини и стърготини, които се пресоват под високо налягане със синтетични смоли.

Рафт от ПДЧ ще има следните предимства:

 • Ниска цена. Листът от ПДЧ струва толкова малко, че не можете да преброите.
 • Стабилност. ПДЧ е нечувствително към влага, не страда от температурни крайности.
 • Недостатъците обаче правят професионалистите почти безполезни..
 • Липса на устойчивост на механични повреди. ПДЧ ще се напука лесно от всяко въздействие – или парче може да се откъсне от него.
 • Невъзможност за сложна обработка. Един рафт от ПДЧ винаги ще има правоъгълна форма, защото когато се опитате да го отрежете, той просто ще се напука. Приблизително същото се случва, ако по невнимание пробиете дупка за скобата..

Ъглова конструкция

Ъглова конструкция

ПДЧ не изглежда много естетически и ако е направено без да се спазват технологичните изисквания, то ще отдели изпарения, които са токсични за хората..

СъветиРафтът от ПДЧ трябва да се монтира само като временно решение. Или ако целият дизайн на къщата е направен от най -евтините материали.

MDF е малко по -висок клас. Към него отиват отпадъци от производството на дървесина, стърготини и малки отломки, които се смесват със смола, загряват се, разбъркват се до хомогенна маса и се пресоват в листове под високо налягане.

Модерен стил

Модерен стил

Рафтът от MDF ще има следните предимства:
 • Лесна обработка. MDF, за разлика от ПДЧ, лесно приема всякаква форма.
 • Сигурност. За разлика от ПДЧ, MDF не отделя вредни изпарения.
 • Стабилност. При правилна обработка (поради което конструкцията ще струва малко повече) рафтът от MDF ще бъде нечувствителен към влага, биологични дразнители и огън. Може да се пере с агресивни химикали..
 • Дълъг експлоатационен живот. MDF е по -надежден от ПДЧ, издържа по -дълго, не набъбва, не се огъва, не изсъхва с течение на времето.

Не е тромав вариант

Не е тромав вариант

Има само два недостатъка:
 • Цена. Разбира се, това не може да се сравни с цената на естественото дърво, но в сравнение с ПДЧ изглежда доста високо.
 • Мекота. Благодарение на мекотата на MDF е лесен за обработка – но поради това рафтът ще бъде чувствителен към механични повреди. Чипове с пукнатини по него обаче няма да се появят – само вдлъбнатини, ожулвания.

MDF с ПДЧ може да получи вид на всеки естествен материал – това позволява защитно покритие, което им осигурява стабилност и може да бъде от всякакъв цвят. При внимателна проверка разликата, разбира се, ще бъде забележима, но ако не се вгледате внимателно, е напълно възможно да бъдете измамени.

СъветиАко искате да инсталирате телевизора спалня, където никой освен вас наистина не се случва и влажността на въздуха е ниска – MDF или ПДЧ ще ви подхождат.

Вариант за просторна стая

Вариант за просторна стая

Направено от дърво

Ако не се вгледате внимателно, рафт от MDF или ПДЧ може да мине зад дървен рафт. Но техните експлоатационни характеристики все още са малко по -различни..

Дървото има следните предимства:

 • Красотата. Разбира се, други материали могат да копират общия вид на дървото – но той все пак ще се различава от тях. Специалната текстура, наличието на уникални вени, възли, вдлъбнатини по повърхността, слаба миризма добавят специален шик към нея.
 • Лесна обработка. Дървото може не само да получи желаната форма, но и да бъде покрито със сложни резби, което ще направи крайния резултат по -интересен..
 • Надеждност. Дървеният рафт може да издържи години, особено ако се борави внимателно.

Дървен вариант

Дървен вариант

Правилно обработено – и следователно малко по -скъпо – дървото също е нечувствително към влага и биологични дразнители, не може да остави трески.

Но дори и той има недостатъци:
 • Запалимост. Дървото гори, без значение как се третира.
 • Липса на устойчивост на висока влажност и температурни крайности. Обработената дървесина може да им устои, но останалата част бързо ще набъбне или, напротив, ще изсъхне при неподходящи условия..
 • Цена. Естественото дърво – особено гъсти, надеждни сортове – е скъпо.

Дървеният рафт може да издържи години

Дървеният рафт може да издържи години

Естественото дърво е добро решение за подчертан естествен интериор – еко или страна. Той е незаменим в скъпи, благородни стилове – барок, Арт Деко. Но в същото американски стил, минимализъм, таванско помещение по -добре без него.

Изработен от метал

Металът е много оригинално решение за всеки интериор, особено ако го оставите небоядисан и лъскав. Не подхожда на всички стилове, придава на стаята донякъде студен, строг вид. Той има няколко предимства:

 • устойчивост. дърво с времето изсъхва или набъбва, ПДЧ с МДФ се напуква или счупва, стъклото става мътно или може да се счупи, но нищо не е страшно за метален рафт – не гори, не се износва, не променя цвета си под слънчевите лъчи , не се страхува от биологични опасности като мухъл или паразити. Много метали дори не ръждясват – а тези, които го правят, винаги могат да бъдат боядисани.

Хай-тек стил

Хай-тек стил

 • Лесна грижа. Металът не привлича прах. Просто трябва да го избършете с влажна кърпа, за да заблести отново, както в първия ден след покупката..
 • Надеждност. Тънък метален лист е в състояние да издържи много по -голямо тегло от дървена дъска или ПДЧ лист със същата дебелина, плюс това е практически нечувствителен към механични повреди. Максимум – ще се окаже, че ще остави вдлъбнатина върху него, която след това може лесно да бъде изправена.

Той има и недостатъци:

 • Висока цена. Надеждната неръждаема стомана е сравнима с естественото дърво.
 • Специфичен външен вид. Металният рафт ще изглежда строг, ще направи стаята малко по -малко удобна и много по -студена. Той няма да може да се впише в много стилове – повечето от класиката например – и да се комбинира с много материали. Например, с дърво.

Метал и стъкло

Метал и стъкло

Металната конструкция пасва идеално със стил висока технология, които всички се състоят от комбинации от стъкло и метал. Ще изглежда добре в минимализма, във футуризма, ще се вкорени в таванско помещение. Но опитите да го вмъкнете в селски стил, американски стил, еко и други, отнасящи се до близостта до природата, живота на селото, естествените материали, не си заслужават..

СъветиКогато избирате метал като материал, уверете се, че той е с високо качество. Ниска цена, липса на сертификат, продавач, който няма положителни отзиви – всичко това може да показва, че структурата ще се провали много бързо. Ще ръждяса, ще се огъне или просто ще падне.

Металът не привлича прах

Металът не привлича прах

Стъклени рафтове

Стъклото е не по -малко оригинален материал от метала. Поставянето му в интериора е също толкова трудно.. Той има предимства:

 • Естетика. Тази красота не прилича на красотата на едно дърво – по -ефирна, по -лека. Стъклото няма да направи стаята по -уютна, но ще я направи по -студена и по -лека. В допълнение, тя може да бъде допълнително украсена с рисуване или лазерно гравиране..
 • устойчивост. Стъклото не се страхува от почти нищо – не променя цвета си на слънце, не набъбва от влага, не се напуква от температурни крайности и не страда от биологични заплахи. Не абсорбира миризми, не се страхува от агресивни химикали.
 • Надеждност. Тънък лист стъкло може да издържи голямо тегло – ако е правилно закалено стъкло. Може да служи десетилетия, не променя формата си.
 • Разнообразие. Има голямо разнообразие от стъкла, които се различават по производителност, по външен вид..

Стъклото е оригиналният материал

Стъклото е оригиналният материал

Има и недостатъци:
 • Цена. Сравним с цената на метал и естествено дърво.
 • Липса на устойчивост на механични повреди. Дори и най -издръжливото стъкло се счупва със силен удар – единственият въпрос е как фрагментите ще се разлеят. Евтиното стъкло ще вали малки чипове. Те ще отлетят от скъпите на големи парчета с тъпи ръбове, които не могат да бъдат отрязани.
 • Хлъзгава повърхност. По -добре не поставяйте нищо върху стъклото, което може да се изплъзне. И под това, което не може, си струва да се сложи салфетка, така че да няма драскотини.
 • Сложността на напускането. Лесно е да избършете стъклото с кърпа. Но ако се замърси, измийте я, така че да не останат ивици – нетривиална задача, която изисква специални умения, специална мека кърпа, специални химикали.

Тънък стъклен лист може да издържи голямо тегло

Тънък стъклен лист може да издържи голямо тегло

За разлика от ПДЧ, метал, дърво, стъкло могат да бъдат много различни по цена и качество..

Разпределете:

 • Лист. Безсмъртни класики – тънки, прозрачни, натрошени на много малки фрагменти. Подходящ е само за малък лек телевизор.
 • Закалено. Същият лист, но обработен с висока температура. По -издръжлив, разбива се на големи парчета с тъпи ръбове. Подходящ за средна телевизия.
 • Триплекс. Стъклото е залепено на няколко слоя – в средата има специален междинен слой, който държи слоевете заедно. Triplex не се счупва, само се напуква. Използва се за производство на бронирано стъкло. Подходящ за големи телевизори.

ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени) ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени) ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени)

ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени) ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени)

 • Поплавък. Разтопеното стъкло се излива върху разтопения метал и след това се охлажда – в резултат на това се оказва възможно най -гладко. В момента се използва най -често за рафтове.
 • Подсилен. Ако имате много голям и тежък стар телевизор, това стъкло ще работи най -добре за него. В дебелината си има метална мрежа, която й осигурява по -голяма здравина от всички други видове. При удара не се напуква, най -често дори не се напуква. Текстурата му обикновено е в малък квадрат..
 • Акрил. Не съвсем стъкло – тънка прозрачна пластмаса, имитираща стъкло. Лесен за надраскване, изгаряне, но много по -здрав от обикновеното стъкло. Може да се пробива, смила, боядисва, нарязва. Подходящ за малък телевизор – или за чисто декоративен рафт, който не се поддържа.

Компактна версия с метални и стъклени елементи

Компактна версия с метални и стъклени елементи

Triplex струва най -много, акрилът и листовото стъкло са най -малко.

СъветиСтъклото върви добре както с метал, така и с дърво. Ще изглежда най-добре в хай-тек, но може да изглежда добре и в по-класически стилове.

Ще ви бъде интересно:

Стъклени рафтове в стаята на стената: 150+ Снимки на употреба в хола, в кухнята, в банята. Коя опция да изберете?

Входно антре с рафтове за обувки и дрехи Направи си сам: 125+ опции за снимки (със седалка, със закачалка, с пейка и не само)

Как да направите рафтове във вътрешността на стая със собствените си ръце? (230+ снимки) Селекция от красиви и модерни идеи

Как да окачите телевизор на стената? 150+ снимки на интериора

Как да украсите рафтовете?

Като си представим какъв рафт трябва да има структура и от какъв материал трябва да бъде направен, остава само да решим как ще бъде декориран.

Класически стил

Класически стил

Често употребявано:

 • Скоби. Това е най -често срещаното решение, което може да се използва за украса на всички рафтове с изключение на стъкло – не можете да пробиете необходимите дупки в тях. Скобите могат да бъдат строго геометрични, с флорални шарки, с геометрични шарки, както и с най -оригиналните форми – ако търсите, можете да намерите под формата на дървета, птици, животни, човешки фигури. Сложните скоби изглеждат особено добре в класически интериор като английския.
 • Конец. Подходящ за декориране на дървени рафтове. Прилага се най -често до края, където ще се вижда. Обикновено това са прости геометрични шарки или флорални мотиви. Страхотно решение за еко.
 • Живопис. Можете да рисувате всяка повърхност, дори метална – за щастие, подходящи бои могат да бъдат намерени във всеки магазин за изкуство. Обикновено боядисвайте странични разрези.
 • Гравиране. Използва се за стъкло или метал – оставя блестяща ярка следа. Можете да направите модел с него, можете да поставите интересен цитат върху страничния разрез.

В бяло

В бяло

Идеята за поставяне на допълнителни аксесоари около главния рафт под телевизора и поставяне на аксесоари върху тях също е успешна – те ще се виждат по -добре от шарки или дърворезби.

Не може да бъде:

 • Цветя. Свежи цветя в саксии – идеални за американски стил, за уютна страна, несериозни Прованс. Малките вази с букети, които се сменят на всеки няколко дни, са допълнение към американското ретро. Цветята трябва да се избират според вкуса, но не трябва да са прекалено обемисти..
 • Снимка. Пасва добре в почти всеки стил, с изключение на тези, които по принцип не понасят аксесоари. Най -добре е това да са професионални снимки, които са приятни за гледане, които имат не само носталгична, но и художествена стойност..
 • Фигурки. Те не са подходящи за всички интериори, но могат да изглеждат красиви, особено ако подредите фигури от същата колекция.
 • Дискове. Ярките дискови кутии за DVD плейър също са вид аксесоар, който ще отговаря на класическите стилове на двадесетте.

Малък рафт от дърво

Малък рафт от дърво

В допълнение към най -често срещаните опции, почти всичко може да бъде поставено около телевизора – книги, колекционерски фигури на герои от комикси, дърво, изработено от мъниста, сложна структура, сгъната с помощта на техниката оригами.

СъветиМожете да украсите не самия рафт, не допълнителни рафтове, а стената зад тях, близо до телевизора. Можете да закачите парче там фототапет, плакат с филмова звезда или рок група, нарисувайте графити там. Разбира се, такава свобода не е подходяща за всички стилове, но например ще се впише идеално в таванско помещение..

Стил минимализъм

Стил минимализъм

Осветлението също играе важна роля в дизайна на рафта. Той е в състояние да подчертае целия ъгъл с телевизора..

Най -често те се използват за това:
 • Точково осветление. Малък кръг тела инсталиран на таван, на известно разстояние от телевизора. Когато се включат, когато всички други светлини са изключени, те подчертават “кинозоната”, освобождават очите от ненужно напрежение. Ако желаете, можете да регулирате интензитета на тяхната светлина. Или доведете отделен превключвател към всяка малка лампа.
 • LED лента светлина. Обикновено се дърпа по самия ръб на рафт – или рафтове. Тя ще ги подчертае в тъмното, ще им добави мистериозен блясък. Може да променя цвета, интензитета на светлината. Не изглежда много добре с дърво, както естествено, така и изкуствено, най -подходящо за стъкло – ако го инсталирате тайно, от ръба, притиснат до стената, рафтът ще свети отвътре, като омагьосано бижу.

LED лентата може да служи като нощна лампа, когато се използва в спалнята или на децата.

Комбинация от дизайн за книги и телевизия

Комбинация от дизайн за книги и телевизия

Нюансите на поставянето

Когато образът на рафта вече се е оформил, остава само да намерим идеалното място за него в къщата. На първо място, трябва да помислите в коя стая ще се намира рафтът.

Ако това кухня, има редица фактори, които трябва да се вземат предвид:
 • Постоянно падане на температурата. Те готвят в кухнята почти всеки ден. Печката се загрява, въздухът се загрява с нея и след това се охлажда след няколко часа. Следователно рафтът трябва да е нечувствителен към капки..
 • Постоянен спад на влажността. Чайникът се загрява – отделя се пара. Водата за супата се загрява – отделя се пара. Въздухът в кухнята е или наситен с влага, или повече или по -малко сух. Следователно полкът не бива да страда от такъв режим..
 • Трудни условия на работа. В кухнята постоянно нещо се налива, яйцата се чупят, салатите се смесват, нещо се пържи в олио, нещо се пече в гореща фурна. При такива условия е много лесно случайно да оцветите рафт с нещо – почти толкова лесно, колкото да го докоснете с ръка от разсеяност. Следователно трябва да е лесно да се пере и да е нечувствително към механични повреди..

Стена във вътрешността на хола

Стена във вътрешността на хола

Следователно, трябва да поставите или метал в кухнята – тя изобщо не се страхува от нищо – или стъкло – и да я миете всеки ден. ПДЧ с MDF ще стане неизползваем само след няколко години, а естественото дърво ще изсъхне или набъбне, освен ако не го третирате постоянно със специални разтвори.

Ако това хол, изисквания за рафтове по -долу. Трябва да се вземе предвид само естетическият въпрос. Цялото семейство се събира в хола, гостите идват при него. Ако това не е толкова важно в кухнята, тогава в хола рафт трябва да бъде идеална част от интериора. Всички материали са подходящи за такива условия, с изключение на ПДЧ, което изглежда твърде бюджетно..

В спалнята изобщо няма изисквания – това е лично пространство, можете дори да поставите ПДЧ в него, ако ви подхожда напълно.

В интериора на спалнята

В интериора на спалнята

Но в случай на детска стая, изискванията за рафта са не по -малко строги, отколкото в кухнята – но те са от друг вид..

Необходимо е да се вземат предвид следните фактори:
 • Сигурност. В случая с детската стая, на първо място. Рафтът не трябва да има остри ъгли; по -добре е да го монтирате на надеждни скоби далеч от леглото на бебето. Няма да работи за позициониране на детето над ръста на детето (вредно е за очите да гледат телевизия отдолу нагоре), затова трябва да се уверите, че това не му навреди по никакъв начин.
 • Естетика. На първо място, красотата на рафта трябва да бъде координирана с малкия обитател на стаята. Може би ще хареса ПДЧ, покрити с ярък цвят, който възрастен ще намери безвкусен. И може би той ще иска да види анимационни животни или риби на повърхността..

Ясно е, че метален рафт ще работи само ако има заоблени гладки линии, а стъклото най -вероятно изобщо няма да работи, ако не вземете скъп, подсилен.

Лофт стил

Лофт стил

СъветиСтрува си да поставите допълнителни рафтове около телевизора в детската стая – детето определено ще намери какво да им сложи. От колекция от конструктори до любимите ви плюшени играчки.

Във всички стаи телевизорите изпълняват различни задачи, поради което има малко различни изисквания към рафтовете:

 • Кухня. Тук телевизорът най -често действа като фон, под който готвачът се занимава с храна, само от време на време поглежда към екрана. При такива условия телевизорът трябва да е малък, а рафтът да е такъв, че да заема възможно най -малко полезно пространство. Би било идеално да го направите под ъгъл, може би над нивото на очите, така че да може да се постави нещо друго отдолу. Не е необходима специална естетическа изтънченост.

В интериора на кухнята

В интериора на кухнята

 • Хол. Тук телевизорът често се превръща в център на интериора – той стои на рафт на стената, пред него стои диван. Цялото семейство се събира тук, за да гледа интересно шоу, гостите, които идват да гледат филма, седят пред него. Следователно самият той трябва да е голям, а рафтът – широк, дебел, за предпочитане на скоби. Тук естетическите удоволствия са добре дошли, особено ако стилът на обзавеждането ги приема..
 • Спалня. Рядко поставят телевизор тук, защото рядко хората прекарват повече време в спалнята, отколкото е необходимо за директен сън. Следователно, ако все пак е решено да се постави, няма общи съвети. Основното е, че той не нокаутира.
 • Деца. Отделен телевизор за дете, за да може да гледа анимационни филми, не трябва да е прекалено скъп или тежък – по време на играта той може да бъде изпуснат, докоснат с лакът или полюшван. Средният телевизор на нисък рафт е най -доброто решение. Естетически изкушения – по вкус на хлапето.

В интериора на детската стая

В интериора на детската стая

Когато решението е взето, остава само да поставите телевизора на стената, без да нарушавате правилата за работа..

lБезопасност

За да не разваляте зрението си, трябва да се придържате към прости правила при поставянето на телевизор:

 • Обхват. Разстоянието от човек, който седи на дивана (или лежи в леглото) до телевизора, трябва да бъде най -малко два метра, в противен случай очите ще се напрегнат, което е вредно.
 • Височина. Смята се, че оптималната височина е на нивото на очите на човека, който гледа екрана. Следователно най -простият начин да определите как да окачите телевизор е да седнете на дивана (или да легнете на леглото), да затворите очи и след това да ги отворите, гледайки към стената. Точката, в която погледът ще спре, е мястото, където трябва да дойде горната трета на екрана. Ето защо в детския телевизор трябва да висите ниско – вредно е детето да повдигне главата си.
 • Сянка. Телевизорът не трябва да се поставя пред прозорец. През деня екранът ще блести, очите ви ще се напрягат и това е вредно. Единственото изключение е, ако прозорецът има много дебели завеси, които блокират почти цялата светлина.

Персонализирано решение за инсталиране на телевизор

Персонализирано решение за инсталиране на телевизор

Изключение прави телевизорът в кухнята, който не се гледа толкова, колкото се слуша. Но ако кухнята ви действа и като хол и докато ядете обичате да гледате новините, по -добре я поставете долу, на нивото на очите..

И за да не се сбогуваме със скъпото оборудване твърде рано, правилата са други.

Не закачайте телевизора на следните места:
 • Над нагревателни уреди. Това включва оригинални батерии Пожарна, кухненска печка. Топлината има лош ефект върху вътрешността на телевизора, може да развали рафта, ако не е направен от метал.
 • В малки ниши. Поставянето на телевизор в ниша е добро решение, но само ако поне двадесет сантиметра от всяка страна останат от ръбовете му до ръбовете на нишата. В противен случай вентилацията ще бъде нарушена, топлината, генерирана от самия телевизор, ще се застоява и ще се отрази негативно на него..
 • На крехки стени. Това важи особено за големите плазмени телевизори, които могат да тежат до тридесет килограма – те могат да бъдат поставени само върху здрава тухлена или бетонна стена..

ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени) ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени) ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени)

ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени) ТВ рафт на стената (295+ снимки): Дизайн нюанси (шарнирни, ъглови, стъклени)

В противен случай можете да поставите телевизора и рафта под него според собствения си вкус – в ъгъла, в центъра на композицията, в голяма ниша, в крайната стена …

ВИДЕО: Как да направите рафт със собствените си ръце?

изводи

Материалът на всички елементи на декора трябва да зависи от стила на стаята – включително рафтовете под телевизора.

Thanks! You've already liked this