Дизайн на баня 2021: модерни идеи (85 снимки)

Дизайн на баня 2021: модерни идеи (85 снимки)

Банята не е най -лесната стая за ремонтни работи. Той има своя собствена климатична среда, както и функционални особености, възможности и ограничения. Въпреки факта, че не прекарваме толкова време в това пространство, колкото в хола или спалнята, просто е невъзможно без него в съвременните реалности. Именно в банята имаме възможност да извършим всички необходими хигиенни процедури, да се оттеглим напълно и да се отпуснем. Ето защо е важно да го направите уютен, привлекателен и практичен. Как да въплътим трансформации в съответствие със съвременните тенденции в областта на дизайна – прочетете в нашата статия..

Характеристики на дизайна

Днес баните се различават не само по отделното или съвместното съжителство на водопроводни устройства, но и по редица други обстоятелства. В допълнение към традиционния водопровод, този участък от жилището може да бъде оборудван с пералня, оборудване за сушене на дрехи, шкафове и рафтове за козметика, душ кабина, тоалетка, кошници и столове. Размерът на функционалното натоварване зависи единствено от района, нуждите на собствениците на жилища, както и от желанието им да изразходват финансови ресурси за организирането на допълнителни удобства.

В допълнение към факта, че стаята трябва да отговаря изцяло на всички практически задачи, възложени й, естетическият образ остава изключително важен. За цялостно изпълнение на проект за баня през 2021 г. дизайнерите съветват да се придържат към следните позиции:

– Пространството трябва да бъде осигурено с простор, добро осветление и да му осигури ергономично оформление;

– Нуждата от пространство се задоволява чрез компетентен подбор на палитра от бои, използване на лъскави и огледални повърхности;

– Концептуалният дизайн, взаимовръзката между всички детайли, яснотата на линиите и цветовият контраст ще създадат хармоничен дизайн;

– Стремете се да сведете до минимум декоративните елементи, оставяйки само най -органичните, защото наличието на предмет в интериора трябва да бъде оправдано;

– Влажна среда диктува необходимостта от облицовка на банята с висококачествени материали, устойчиви на въздействието на течности;

– свежест, минимализъм, оригиналност, а в някои случаи дори смелост са основните тенденции на предстоящия сезон;

– В същото време не забравяйте, че в желанието да сте в крак с новите идеи и планове е важно да не загубите себе си. Изберете точно стила, който ви харесва и, започвайки вече от общия вектор, добавете модни акценти.

Дизайн на баня 2021 - Характеристики Дизайн на баня 2021 - Характеристики

Цветове през 2021 г.

Не е тайна, че цветът оказва значително влияние върху настроението на човек. Модните тенденции на 2021 г. имат за цел да увеличат максимално комфорта в банята.

Бяла баня

Популярността на скандинавската тенденция в интериорния дизайн се превърна в бяло в незаменим инструмент за трансформиране на жилища. И това не е изненадващо, защото е основно и следователно напълно универсално по отношение на комбинации с други нюанси. В допълнение, най -лекият тон максимизира желанието за свобода, пространство, чистота и светлина..

Бяла баня - Интериорен дизайн 2021 г. Бяла баня - Интериорен дизайн 2021 г.

Червена баня

Не е най -често срещаното решение за декориране на тази част от дома. Червеният цвят обаче в тандем с бяло и черно дава невероятно енергично послание. Активният и понякога агресивен ефект на тона може лесно да бъде смекчен с дървесни и бежови нотки. Перфектен за ярки, креативни хора, търсещи себеизразяване.

Червена баня - Интериорен дизайн 2021 Червена баня - Интериорен дизайн 2021

Сива баня

Сивото е предпочитано от консервативни и практични хора с добър вкус, които искат да създадат основна база за дълго време. Използването на този цвят ви позволява да постигнете отлични резултати без излишни усилия. Гама затвърди статута си на индикатор за голямо чувство за стил, а също така се превърна в олицетворение на изтънченост и елегантна безстрастност..

Сива баня - Интериорен дизайн 2021 г. Сива баня - Интериорен дизайн 2021 г.

Жълта баня

Ако искате да привлечете ярки цветове и позитивност в живота си, спрете на жълтото. Дори малък акцент под формата на кърпа ще направи много положително впечатление. Можете да отидете по -далеч и да нарисувате акцентната стена или външната страна на ваната в весел нюанс. Тюркоазено, бежово, черно, бяло, маслиново в този случай ще се превърнат в успешна помощна гама..

Жълта баня - Интериорен дизайн 2021 г. Жълта баня - Интериорен дизайн 2021 г.

Синя баня

Свежият морски цвят е един от най -подходящите за банята през 2021 г. Трябва да се има предвид, че синьото в комбинация с бяло, черно, сиво дава охлаждащ ефект. Използвайте кремообразни, пясъчни, кафяви и златни нотки за топъл ефект в изобилие..

Синя баня - Интериорен дизайн 2021 г. Синя баня - Интериорен дизайн 2021 г.

Декорация за баня

Спецификата на микроклимата на тази част от къщата предполага, че за нейната облицовка си струва да се спрете на висококачествени влагоустойчиви повърхности. Красивите и надеждни материали ще зарадват собствениците с външния си вид за дълго време.

Етаж

Като подови настилки дизайнерите най -често използват порцеланови каменни изделия, мрамор, травертин, керамични и мозаечни плочки. Понякога можете да намерите вариации на паркет, но в този случай трябва внимателно да предпазите самолета от влага и течности. Компромисен вариант – дъски с имитация на дървен модел.

Изберете износоустойчиви и нехлъзгащи се повърхности. Що се отнася до външния вид, е необходимо да се надгражда върху цялостния дизайн на проекта. Купете предмети от същата колекция или подрежете пода и стените с едно и също парче. Но дори и да използвате напълно различни материали за всички равнини в стаята, не забравяйте да вземете предвид съвместимостта на цветовете и текстурите..

Дизайн на баня 2021 - Подова настилка Дизайн на баня 2021 - Подова настилка

Стени

По правило стените в банята са с плочки. Сред най -популярните модификации на този материал ще посочим следното:

Порцелановите керамични изделия и керамиката са безспорни лидери в продажбите и фаворити на дизайнерите. Широка гама от избор на текстури, цветове, размери, както и високи нива на устойчивост на влага правят тези плочки универсално решение за довършване на помещения с влажна среда..

Камък – няма ограничения по отношение на обслужването, това е надежден и много издръжлив начин за покриване на стени. Простата поддръжка и неизменността на външния вид са други неоспорими предимства на каменните изделия. Изглежда много скъпо и монументално.

Мозайката е допълващ декоративен елемент, но понякога се използва като основен материал за стени. Невероятно красиво, текстурирано и интересно изображение на продукти от плочки. Стъклени мозайки са чудесен начин за облицоване на душ зона..

Плочките от глиган са с правоъгълна форма, обем и текстура приличат на тухлена зидария. Характеризира се с устойчивост на влага, химикали, лекота на грижа, съвместимост с всякакви текстури, модерност и актуалност.

Стъклени плочки – внася уникалност, ефирност в интериора на банята, визуално разширявайки границите на пространството. На гладката повърхност практически няма пори, така че материалът е много хигиеничен, върху него не се натрупва трудна за отстраняване мръсотия, а устойчивостта към образуване на гъбички позволява използването на стъкло дори в операционни зали.

Мрамор – известен още от древността, знак за лукс и богатство. С невероятна визуална привлекателност, той се отличава с устойчивост на износване, издръжливост, издръжливост на екстремни температури.

Дизайн на баня 2021 - Декорация на стени Дизайн на баня 2021 - Декорация на стени

Таван

Що се отнася до довършването на тавана в банята, тогава ситуацията с него е много по -проста, отколкото с други повърхности. Гладък бял таван е точно това, от което се нуждаете. Опитайте се да не претоварвате и без това малкия размер на стаята със сложни структури. Можете да използвате шарнирни конструкции, но ги поддържайте прости, като използвате за монтаж гипсокартон, устойчив на влага.

За някои стилистични направления използването на дървени греди е много важно. Атрактивен вариант, но в този случай има смисъл да се погрижите да сведете до минимум ефекта на парата и влагата върху материала.

Дизайн на баня 2021 - Таван Дизайн на баня 2021 - Таван

Мебели и водопровод

Компетентният и модерен дизайн на банята през 2021 г. предполага ергономичен и висококачествен водопровод и мебели. В традиционния смисъл за комбинирана баня е достатъчно да инсталирате мивка, тоалетна, вана или душ. Допълнителните атрибути включват биде и втора мивка..

Когато избирате устройства, първо обърнете внимание на техните показатели за качество. Правите линии са оптималното решение за съвременните стилове, но ако искате оригинален резултат, обърнете се към съответните продукти със сложни форми. Тъй като банята, поради своите размери, е централният „герой“ в интериора, основният залог може да бъде направен именно по този предмет. Изберете извито или заоблено устройство. Винтидж дизайн на огънати крака може да направи контейнера истински акцент в целия дизайн.

В допълнение към конфигурацията си, водопроводните инсталации могат да се открояват на общия фон и в нестандартна цветова схема за тях. Много производители предлагат закупуване на водопровод, например черни, червени, жълти тонове.

Козметика, домакински химикали, халати, кърпи и пране – всички тези аксесоари диктуват необходимостта от системи за съхранение. За тези цели банята е оборудвана с шкафове под мивката или свободно стоящи опции, странични маси, плетени кошници. Мебелните елементи трябва да са просторни и практични, но в същото време да не заемат много място. Спрете на отворени рафтове, шкафове със стъклени или огледални врати. По своята форма и цвят те също трябва да се припокриват с цялостната концепция за дизайн..

Дизайн на баня 2021 - Мебели и ВиК Дизайн на баня 2021 - Мебели и ВиК Дизайн на баня 2021 - Мебели и ВиК Дизайн на баня 2021 - Мебели и ВиК

Осветление и декор

Тази година, както и преди, всяка стая се нуждае от добро осветление. Единична таванна светлина няма да осигури достатъчно светлина за различни зони. Необходимо е да се монтират няколко таванни лампи на окачена конструкция или да се оборудва пространството с локални уреди за стена в близост до мивката и душ, вана. Можете също така да поставите лентови светлини по периметъра.

В допълнение към основното функционално натоварване, нетривиалните устройства украсяват дизайна. Вземете елемент, който следва общия вектор на стила или е в контраст с него. Например, в лаконичен модерен интериор, богато украсените и фантастични източници на светлина понякога изглеждат много интересни..

За да украсите пространството в банята, е подходящо да се обърнете към следните елементи: атрактивни куки за кърпи, текстил под формата на текстурирани килими и кърпи, цветя в саксии и вази, рамки за огледала и дори картини, светли завеси. В същото време декориращият антураж трябва да остане на заден план, леко допълвайки основните обекти на стаята..

Дизайн на баня 2021 - Осветление и декор Дизайн на баня 2021 - Осветление и декор

Интериор на малка баня 2021 г.

Няма толкова много начини да трансформирате малка баня. Малко вероятно е да бъде възможно да се създаде невероятен изключителен дизайн за площ от 4 квадратни метра. Въпреки това, дори толкова малко пространство може да бъде направено спретнато и неговото възприятие може да бъде донякъде коригирано..

Обърнете се към минималистично изпълнение, приемете лека палитра и започнете да ремонтирате. Разбира се, неутралните нюанси могат да бъдат допълнени с цветни акценти, които разнообразяват бяло, бежово или сиво монохромно: дървесни, жълти, сини, приглушени червени нотки ще направят интериора скучен. Използвайте огледални, стъклени, лъскави повърхности – те визуално ще увеличат размера на стаята.

Ако имате на ваше разположение стая с неправилна форма или изключително малки кадри, тогава душ кабина с палет 80х80 ще ви помогне да спестите значително място. Но ако наистина обичате да се наслаждавате на ваната, не бива да се отказвате от удоволствието. Инсталирайте извънгабаритен контейнер по периметъра на стената.

Интериорен дизайн на малка баня 2021 г. Интериорен дизайн на малка баня 2021 г. Интериорен дизайн на малка баня 2021 г. Интериорен дизайн на малка баня 2021 г. Интериорен дизайн на малка баня 2021 г.

Дизайн на баня 2021 – снимка

Всеки от нас има собствено виждане за това как трябва да изглежда банята. Опитахме се да представим различни начини за декориране на малки и средни бани, като взехме предвид възможните предпочитания по отношение на цвят и стил. Надяваме се, че ще успеете да намерите опция, която отговаря на вашите очаквания, която ще ви вдъхнови да обновите собствените си помещения. Приятно гледане!

Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка Интериорен дизайн на баня 2021 - снимка

Thanks! You've already liked this