Кухненски дизайн с площ от 20 кв. метра: ТОП-5 прости съвета за създаване на стилен интериор без дизайнер

Кухня в стил таванско помещение - ефектна и стилна

Кухня в стил таванско помещение – ефектна и стилна

Ако имате късмета да имате голяма кухня, можете да кажете, че имате късмет. Но има и недостатък на монетата. Това показва, че колкото по -голямо е кухненското пространство, толкова повече възникват допълнителни въпроси относно неговото подреждане и ремонт. Всъщност на огромна площ могат да бъдат реализирани огромен брой декоративни, функционални и творчески идеи. Така че имате право да създавате абсолютно всякакви решения за планиране, да запълвате околното пространство с различни цветове и да го оборудвате с различни елементи на мебели и оборудване. В статията ще прочетете някои ефективни съвети за декориране на такава стая..

20 квадратни метра - голямо пространство за вашите идеи

20 кв. метри – голямо пространство за вашите идеи

Съответствие с принципа на работещата триъгълна зона

Ако имате на разположение площ от 20 или повече квадрата, просто искате да изградите огромна работна площ в голям мащаб. Но когато се гледа от гледна точка на практичност, все още има няколко основни принципа, които трябва да се следват. Като върхът на такъв триъгълник може да се разграничи мивка, зона за съхранение на храни, както и зона за готвене, тоест хладилник и печка..

Важно! Тези елементи трябва да бъдат разположени близо един до друг и между тях не трябва да има препятствия под формата на маса или ъгъл на декорацията.

2 в 1: зониране на пространството и функционална зона

2 в 1: зониране на пространството и функционална зона

Има правила за допустимостта на това или онова разстояние от мивката до печката. По общи причини тя не трябва да бъде повече от 180 см. И ако говорим за разстоянието от мивката до мястото на съхранение на продуктите, то изобщо не трябва да надвишава 200 см. Колкото по -нисък е този показател, толкова по -удобен и практичен кухнята се разглежда. А мястото, където приготвяте храна, трябва да бъде подредено между мивката и плочката. Ако пренебрегнете спазването на тези препоръки, ще трябва да отделите допълнителна енергия за движение..

15

Важно е да знаете! Ако разгледаме подреждането на пространството от позицията на ергономичност, тогава за такава кухня най -препоръчително е решение за планиране в един ред. Но подреждането на всички най -важни компоненти в един ред допринася за ненужното време за пътуване..

Голяма кухня е мечтата на всяка домакиня!

Голяма кухня е мечтата на всяка домакиня

Изберете най -добрите опции за оформление (“P”, “G”, полуостров)

Като цяло има около 6 варианта на решения за планиране:

  1. опция за един ред;
  2. двуредово оформление;
  3. L-образен тип;
  4. U-образен начин;
  5. островчета;
  6. полуостров.

16

Както вече беше отбелязано, линейното оформление е най -малко подходящо за огромна кухня. Ако вземем предвид най -успешния вариант, тогава можем да маркираме буквите “P” и “G”.

U-образна схема: характеристики на приложението

Тази форма ще ви осигури най -лесния процес на готвене и почистване. В крайна сметка всички необходими елементи са само на няколко крачки от вас – просто се обърнете.

Имайте предвид, че дължината на задната част, принадлежаща на буквата “P”, трябва да бъде около 2,4-4 м, така че разстоянието между страничните елементи може да бъде от 1,2 до 2,8 м. Ако размерите на кухнята са малко по-големи или малко по -малка стойност, тази опция ще бъде неудобна.

U-образна кухня поради използването на полукръгъл бар брояч

U-образна кухня поради използването на полукръгъл бар брояч

Г-образна опция: тънкости на дизайна

Това оформление е по -малко удобно за голяма кухня, тъй като разстоянието между двата върха на триъгълника се увеличава. Но тази опция се счита за компактна и универсална, така че е идеална за многофункционални кухни, например за кухня-хол.

13

На бележка! Вземете предвид факта, че зоната за измиване трябва да се намира между печката и хладилника..

Остров на полуостров: опции за действие

Тази опция предполага съществуването на полуостров. Неговата роля се изпълнява от многофункционална маса, чиято страна може да се опира в стената или да се присъедини към слушалките. Този метод на проектиране води до забележимо опростяване на кухненската работа, докато се счита за много компактен. Благодарение на този подход ще можете да оборудвате пълна трапезария тук..

Максимално удобство с възможност за полуостров в непосредствена близост до масата за хранене

Максимално удобство с възможност за полуостров в непосредствена близост до масата за хранене

Островна и двуредова опция: струва ли си да се използва?

Островният тип оформление, както и двуредовата версия, се използват по-рядко, тъй като не са универсални. Обърнете внимание на тези опции само в случай на тясна, удължена стая. Не забравяйте също, че ширината на проходите трябва да бъде поне метър, в противен случай движението ще стане неудобно..

13

Използвайте рационални цветови решения

Колко красива и уютна ще бъде вашата кухня зависи от цветовата схема. При избора на определени решения трябва да се вземат предвид няколко основни фактора..

  1.  Всички цветове трябва да съвпадат помежду си.
  2.  Те не трябва да „тежат“ околното пространство.
  3.  Балансът на студени и топли тонове е важен.
  4.  Обърнете внимание на емоционалното въздействие на цвета.

Високотехнологичната кухня е печеливша за голямо пространство

Високотехнологичната кухня е печеливша за голямо пространство

Не е нужно да окачвате шкафчета навсякъде

За по -свеж вид оставете поне една стена без стенни шкафове. Това ще освободи стаята от ексцесии и визуално ще създаде повече пространство. В допълнение, това оборудване ще направи кухнята по -спретната, стилна..

четиринадесет

Внимавайте за осветлението

Ако искате да поддържате усещане за простор в голяма кухня, трябва да осигурите равномерно и оригинално осветление..

Кухненското осветление е особено важно там, където няма прозорци и естествена светлина.

Кухненското осветление е особено важно там, където няма прозорци и естествена светлина.

Важно! За да осветите 20 квадрата, един полилей не е достатъчен. Затова помислете за малки лампи с копчета, аплици, прожектори, оригинални панделки с подсветка и други опции..

Кухненското осветление е особено важно там, където няма прозорци и естествена светлина.

Полилеи с необичаен дизайн не само осветяват кухнята, но и я украсяват

Компетентният подход и спазването на всички препоръки ще ви позволи да постигнете оптимален и благоприятен резултат във вашето кухненско пространство. Ще го подредите по възможно най -добрия начин!

Thanks! You've already liked this