Щастието на бургерите и къщите от фахверк: ние проектираме селска къща в немски стил (60+ снимки на готови проекти)

Дървените къщи имат много дълга история

Дървените къщи имат много дълга история

Съвременните жители на метрополиса все повече искат да избягат от суматохата на града, поне за уикенда, за да се потопят в единство с природата, чистия въздух и пеенето на птици. В тази връзка се появяват все повече хора, които искат да имат селска къща – уютна, удобна и в същото време модерна. Жителите на Германия се считат за най -практични и пестеливи, което ясно се отразява в тяхната архитектура. Сградите на немски жилищни сгради вдъхват доверие и предизвикват усещане за надеждност и специален топъл комфорт. Ето защо малка къща в немски стил ще бъде най-добрият вариант за построяване далеч от метрополиса.!

Голяма вила край реката

Голяма вила край реката

Основните качества, които притежава такова жилище, включват:

 1. използването на изключително естествени и екологично чисти материали;
 2. правилни форми;
 3. сдържани цветове;
 4. прозорци с умерен размер;
 5. липса на таванско помещение;
 6. фасаден декор, състоящ се от прости линии.

Хармонично съчетание на фасада и пейзаж

Хармонично съчетание на фасада и пейзаж

Архитектура на къщата

Класическата немска къща често е едно-, дву- или триетажна. Формите му са прости – сградата може да бъде правоъгълна или квадратна. Съвременните строителни компании предлагат добавяне на някои стопански постройки, тавански помещения, еркери или мазе, като по този начин се увеличава жилищната площ. Но дори и в този случай се зачита яснотата и правилността на формите..

четиринадесет

 • Верандата на входа често се прави ниска и малка. Терасите са много редки. Но ако има такива, те също имат скромен размер..
 • В почти всяка немска къща над един етаж има балкон с правилна геометрична форма. В традиционна сграда тя ще бъде отворена, но напоследък клиентите все повече предпочитат панорамни затворени балкони..
 • Покривът е предимно керемиден с широки, изразени надвеси, конфигурацията не е сложна.

Изграждането на рамкови сгради става за кратко време

Изграждането на рамкови сгради става за кратко време

Рамкова къща с панорамни прозорци

Рамкова къща с панорамни прозорци

Очите и сърцето у дома

Входните врати най -често са правоъгълни. Горната част е остъклена. Обичайно е да се използва само контрастен цвят в дизайна на главния вход..

Важно! Прозорците също имат правилна правоъгълна форма. Стъклото е разделено с перпендикулярни мостове с малка ширина. Понякога се използват капаци, но само като елемент на фасаден декор..

Използвани материали

Както бе споменато по -рано, германците предпочитат да използват само естествени материали. За изграждането на традиционни жилища често се използват червена тухла, шлакоблок, порцеланови каменни изделия или естествен камък..

За рамкови сгради са възможни различни видове дърво, залепени греди, DSP и пр. Често срещано явление е монтирането на първия етаж на немска къща от устойчив материал (камък, тухла), а всички следващи – от дърво. Класическите довършителни методи са боядисване и шпакловане..

Важно! Мазето е облицовано с естествен камък. За покрива се използват керемиди. В случай на бюджетна опция е възможна професионална настилка.

четиринадесет

Какъв цвят да изберете?

Както във всичко останало, в архитектурата на къщата германците предпочитат спокойните цветове. Често в дизайна на стените се използват по -сдържани пастелни цветове, а дървеният декор от своя страна придобива наситен черен или тъмно кафяв цвят. Така се появява особен контраст на структурата. Вратите, щорите и прозорците са боядисани в синьо, зелено или червено. Покривът има по -сдържан диапазон – от сиво до бордо кафяво.

Контрастна фасада на немска къща

Контрастна фасада на немска къща

Жълтите стени изглеждат оригинални

Жълтите стени изглеждат оригинални

Красиво фалшиво имение

Красиво фалшиво имение

Готически и половин дървен материал

Архитектурата на немските жилищни помещения има няколко посоки. Най-популярните сред тях са полуфабрикати и готика. Много хора наричат ​​готическия стил замъци. Но много често в цяла Германия има малки къщи с остри покриви и тесни триъгълни сенници. Удължените прозорци са присъщи на такива сгради. А на входа първото нещо, което привлича погледа, са колоните от естествен камък или червена тухла..

На бележка! Мазето е изградено високо, облицовано с груб камък, често леко изсечен. Този начин на декориране прави къщата визуално по -висока и съответно по -представителна..

четиринадесет

Най-популярният в архитектурата на този тип къщи се счита за къща с фахверк. Именно той често се нарича олицетворение на стила на сградите в Германия. Разпознаването му е много лесно – гредите разделят фасадата на малки правилни форми. Както при всяка германска структура, ъглите ще бъдат плоски или диагонални. Притежавайки дори най-простата декорация, къщите от фахверк винаги изглеждат солидни и надеждни..

Още малко за къщите от фахверк

Този тип архитектура е класиран сред рамковите сгради. Смята се, че това е най -модерната технология за изграждане на сгради. Гръбнакът на конструкцията ще бъде здрави дървени стълбове, хоризонтални греди и диагонални скоби. Пропуските са зашити с топлоемък материал..

Запълване на пространството между стъпалата с тухли

Запълване на пространството между стъпалата с тухли

Прилагане на съвременни технологии в немски стил

Прилагане на съвременни технологии в немски стил

В старите времена къщи от фахверк се строят върху дървени стълбове с променливо напречно сечение. Празнотата беше запълнена със субстанция от слама и глина. След известно време германците започнаха да използват по -траен материал – изгорена червена тухла или естествен камък. По -рядко сградата е създадена от дъски..

Важно! Благодарение на съвременните технологии инсталирането на къща от фахверт стана по-достъпно и по-малко трудоемко. Рамката на стаята е сглобена от залепен иглолистен дървен материал, а празнотата в нея е запълнена с пенобетон, DSP, сандвич панели и други видове изолация.

Интериорът на таванския етаж на рамкова къща

Интериорът на таванския етаж на рамкова къща

Черно -бяла фасада на селска къща

Черно -бяла фасада на селска къща

Предимствата на къщите от фахверт са следните:

 1. технологията на закрепване и монтаж минимизира възможността за изкривяване на къщата;
 2. благодарение на всякаква дължина на дървения материал, клиентът може сам да определи обема на помещението;
 3. дървената рамка е лека и не упражнява допълнителен натиск върху основата;
 4. способността да се издигат конструкции на ниска основа;
 5. благодарение на рамковата структура, способността да се скрият всички комуникации в стаята от любопитни очи се увеличава.

Стъклените стени са много смело решение

Стъклените стени са много смело решение

Сглобяемите къщи отново стават много популярни

Сглобяемите къщи отново стават популярни

Фасадна облицовка

Стилът на полуфабрика изглежда особено впечатляващ на фона на останалите. В този стил, колкото по -груба е гредата, толкова по -впечатляваща е цялата структура. При завършване на фасадата се избират дъски, които имат определени размери. Те трябва да имат минимално количество възли и всякакви други дефекти..

На бележка! В съвременния свят полиуретановите плоскости са се превърнали в чудесна алтернатива на дървото. Използвайки ги, не трябва да се притеснявате за вредното въздействие на валежите, микроорганизмите или буболечките. Всяка облицовка може да се направи върху тухла, изолация или мазилка.

Груб лъч на бял фон изглежда много впечатляващ

Груб лъч на бял фон изглежда много впечатляващ

Днес изграждането на всякакъв вид селска къща в немски стил се превръща не в трансцендентална мечта, а в реална възможност да избягате от суматохата. Тук ще намерите вдъхновение, нова сила и единство с природата. Поради своята простота и модерност, такова стилистично решение е едно от най -достъпните и бързо създадени. След като влезете в собствената си немска къща, едва ли ще искате да се върнете в апартамента, дори в центъра на метрополиса.!

Красива модерна къща от фахверк

Красива модерна къща от фахверк

Thanks! You've already liked this