Кухненски бюфети: 100 уютни идеи за провинция, прованс и шаби шик

Яркочервен бюфет от естествено дърво ще се превърне в акцент във вашия интериор

Яркочервен бюфет от естествено дърво ще се превърне в акцент във вашия интериор

Що се отнася до бюфета или бюфета, кухнята на баба спонтанно идва на ум. Ако имате късмета да наследите тази единица, не я изхвърляйте. Напротив, целият околен интериор ще бъде създаден около тази мебел..

Трудно е да си представим друга мебел, която би могла да придаде на интериора толкова уют и топлина, колкото бюфет в кухнята. И това се отнася не само за нивото на неговия комфорт – това е и въпрос на приятни спомени, свързани с къщата на бабата..

Това обаче не пречи на използването на бюфети и бюфети в съвременните стилове. В крайна сметка развитието на модата е циклично и тези мебели, които останаха популярни преди около век, се върнаха днес след дълго отсъствие, което позволи на собствениците на къщи и апартаменти да развият въображението си и да мислят творчески.

Бюфет в ярки цветове ще освежи интериора на светла кухня

Бюфет в ярки цветове ще освежи интериора на светла кухня

Шкафът е удобен и практичен елемент от интериора

Шкафът е удобен и практичен елемент от интериора

Уютна кухня-трапезария в светли цветове

Уютна кухня-трапезария в светли цветове

Уютна кухня на частна къща, декорирана в селски стил

Уютна кухня на частна къща, декорирана в селски стил

Какво представляват кухненските бюфети и какви са техните характеристики?

Този атрибут представлява топлината на огнището и предлага множество възможности за изпълнението му в различни стилове. Това е шкаф, използван за съхранение на съдове и различни прибори за хранене, текстил и някои видове храни. Тези мебели са инсталирани не само в трапезарията или кухнята, но и в жилищната зона на съвременните жилищни помещения..

В постсъветското пространство бюфет, оборудван с прозрачни чаши, често се нарича бюфет. Ако говорим за традиционното изпълнение на мебел, бюфетът за кухнята има определен дизайн:

 • в долната част има специална просторна система за съхранение, която прилича на шкаф, оборудвана с чекмеджета или врати с различни цветове и шарки. Има възможност за комбиниране на тези детайли;

Мебелите от естествено дърво ще ви помогнат да подчертаете класическия стил на вашия интериор

Мебелите от естествено дърво ще ви помогнат да подчертаете класическия стил на вашия интериор

 • рафтовете с отворен тип традиционно са разположени на горния ред, възможно е да се поставят шкафове, оборудвани с врати на панти, те често имат стъклени елементи под формата на специални вложки;
 • често има свободно пространство между двата представени елемента, по време на което горната повърхност на шкафа може да заеме мястото на плот или специална равнина, за да направи възможно показването на красиви предмети за гости и домакини.

четиринадесет

Ако решите да закупите бюфет за кухнята, изборът на дизайн ще зависи единствено от вас..

Каква е основната разлика между съвременните бюфети?

В края на 17 -ти век този атрибут се отличаваше именно с тази форма и въпреки че промените настъпваха през годините, те бяха незначителни. Разпространеният вид на модела се оказа удобен за използване и рационален от естетическа гледна точка. Следователно, този метод на интериорна декорация, дори и да е направен в стила на минимализма, е в състояние да запълни пространството и да стане глава на цялата интериорна композиция..

В съвременните вариации претенциозният декор и декоративните елементи рядко се проявяват, но те са идеални за селски стил, минимализъм, хай-тек, модерен, еко-стил.

Често в продажба можете да намерите модели, при които не се предполага ясно очертаване на части, в този случай изпълнението на фасадите се извършва в един компонент. Има и модели, при които горната част е плътно прилепнала към самото дъно без празно място.

Можете да намерите евтини кухненски шкафове, в които производителите се фокусират върху стъклени вложки, а крайният продукт донякъде напомня на обикновена витрина. Като цяло има много вариации на този атрибут и сред цялото изобилие можете да изберете това, което със сигурност ще ви хареса.

Няма стандарти или ограничения относно параметрите на размерите на този продукт. Всичко се основава на височината на вашите тавани и вашите лични желания. Предлагат се много променливи характеристики по ширина – от тесни дизайни с едно крило до широки модели с голям брой врати.

Пълнежът може да бъде абсолютно всеки – тук производителите са взели правилното решение и са си позволили полет на творческо въображение. Могат да бъдат инсталирани различни разделители и други елементи, които да придадат определен вид и да спестят свободно място.

Ъгловият шкаф от затворен тип изглежда органично в еклектичния интериор.

Ъгловият шкаф от затворен тип изглежда органично в еклектичния интериор.

Ползите от използването на кухненски бюфет

Можете да си купите евтин кухненски бюфет и да се насладите на всички предимства от използването му:

 • използването на екологично чисти материали за производството на продукт с декоративен компонент. Най -често се използват традиционни видове “антични” бюфети, изработени от благородни дървесни сортове;

 • големият капацитет на съвременните продукти ви позволява да поставите в тях не само прибори за хранене и кухненски прибори, но и да осигурите място за съхранение на декоративни съдове, домашен текстил;
 • възможността за използване на дизайна във всеки интериорен стил и придаване на пространството изтънченост и безпрецедентна красота. Бюфетите в аристократичен стил ще се впишат перфектно в класическата картина, по-скромните опции са идеални за съвременните тенденции.

четиринадесет

Продуктите се предлагат в разнообразие, така че всички тези ползи могат да бъдат постигнати с правилния избор..

Недостатъци на използването на бюфет (бюфет) в кухнята

Въпреки значителния брой предимства, си струва да се обърне внимание на недостатъците, възникнали при прилагането на този дизайн:

 • тъй като бюфетът трябва да бъде автономен атрибут на мебелите, ще е необходимо допълнително пространство за хармоничното му разположение, поради което няма място в кухни и дневни с оскъдна площ, въпреки че в продажба има структури със скромни размери;
 • цената на продуктите е доста висока, особено ако възнамерявате да закупите висококачествен бюфет с няколко врати и крила, изработен от естествени материали по специални технологии.

От друга страна, ъгловият кухненски шкаф ще скрие всички тези недостатъци, тъй като е с бюджетни разходи и малък размер, така че в този случай не е необходимо да се говори за отрицателни аспекти..

Разнообразие от мебели

През дългата история на престоя си в жилищни помещения бюфетът е успял да претърпи много промени и те, както се оказа, са значителни. Това позволи появата на няколко типа атрибути, представени на потребителския пазар..

Традиционен стил на шведска маса в класическата кухня

Традиционен стил на шведска маса в класическата кухня

 1. Затворен изглед (предполага наличието на рафтове, прикрепени от врати). Такива продукти може да имат малък прозорец, през който можете да видите какво има по рафтовете на собствениците и частично.
 2. Отвореният изглед на конструкцията предполага липсата на врати, но отворен плот може да присъства между горния ред и долната част.
 3. Популярен днес е вид шведска маса в класически стил. Това предполага наличието на три нива – с рафтове, отворена ниша и врати.

13

Можете да си купите бюфет за кухнята в онлайн магазина и да направите правилния избор. Добрият дизайн ще позволи на домакинята да постави всичко необходимо в нея и да постигне колосален естетически ефект. Съвременният пазар предлага много възможности и всеки може да намери и да избере това, което му харесва..

Буфетът в стар стил изглежда страхотно в класически интериор

Буфетът в стар стил изглежда страхотно в класически интериор

Разнообразие от материали за производство

 • Естествена дървесна маса (ценни видове). Този вид суровина винаги е била известна със своя благороден и изискан външен вид, както и с дългия си експлоатационен живот. Най-често продуктите имат резбовани фасадни елементи. Дървените кухненски шкафове обаче не са евтини. Предполага се, че формата и структурата ще се променят под въздействието на външни фактори и не е чудно, че материалът може да загуби цвета си, да изсъхне или да набъбне. Но днес този материал е водещ в производството на продукти и има много възможности за неговата обработка..

В светла кухня такъв бюфет ще стане

В светла кухня такъв бюфет ще се превърне в “акцент” в интериора.

 • Популярни продукти са материали като ПДЧ и МДФ. Бюфетите, направени от тези суровини, са в достъпен ценови сегмент и има много методи, използвани за обработка на тези материали. Този подход позволява на мебелите да изглеждат като състарени принадлежности, както и да създават имитация на голям брой дървесни видове. В това отражение стилът ще изглежда изискан и възможно най -привлекателен..

Сервантите и бюфетите за кухнята най -често са изработени от дървени елементи, но има и композиции от метал и пластмаса.

Буфет и използването му в различни стилове

 • За класически стил вариантът с естествено дърво, оборудван с резбовани фасади, е идеален. Тя ще ви позволи да внесете нотка елегантност в стаята, да я направите по -аристократична и изискана..

 • Бялото е идеално за Прованс, както и за издълбаното покритие или ефекта на щорите, присъщи на френския стил. Важна роля играе дизайнът на използваните фитинги, например дръжки на вратите..

Шкафът на баба ще направи вашия интериорен дизайн уникален

Шкафът на баба ще направи вашия интериорен дизайн уникален

Трапезария, декорирана във френски стил с голям бюфет в модерен дизайн

Трапезария, декорирана във френски стил с голям бюфет в модерен дизайн

 • Индивидуалността на домакините ще бъде успешно показана в селски стил. Такъв дизайн може да бъде лакиран, но външният вид на декора е напълно прост, тук няма издълбани елементи, а конфигурацията на продукта предполага значителен брой рафтове и шкафове.
 • За стилистиката в модерен дизайн се използват бюфети, които са изработени от МДФ и ПДЧ материал, конструкциите са оборудвани с матови компоненти и се предлагат в изобилие от цветове. Този стил не предполага претенциозност и като цяло е функционален..

Шкафът за кухнята ще се впише идеално във всеки стил и ще изглежда ефектно, оригинално, изискано.

Обобщавайки

За да изберете продукт, който напълно отговаря на вашите изисквания, трябва да вземете предвид стила на стаята и да се ръководите от собствения си вкус, но има няколко точки, които изискват специално внимание: стила на продукта, характеристиките на размерите и формата, материала , степен на функционалност, наличие / липса на декоративни елементи.

четиринадесет

Помислете за тези функции – и изберете бюфет, като вземете предвид личните желания и предпочитания.

Thanks! You've already liked this