Директна кухня 2,5 метра: преглед на опциите и съвети за избор на подходящи слушалки

Кухня в модерен стил

Кухня в модерен стил

Кухнята трябва да бъде функционална и естетична. Важно е да изберете правилния дизайн и в същото време да подредите слушалките, така че всяко нещо да има свое място. Движението не трябва да се ограничава, но в същото време е добре, ако ненужното движение от една точка в друга се сведе до минимум – това ще позволи по -малко умора. Просто казано, всичко трябва да е под ръка.

Разполагайки с голяма площ, разбира се, можете да използвате всякакви интериорни предмети и домакински уреди за подреждане. Но ако стаята е широка само 3 метра и в същото време е необходимо да се подреди зоната за готвене и трапезарията в нея едновременно, това е много трудно да се направи. Но с добре обмислено оформление можете да успеете..

Луксозни слушалки в тъмно зелено

Луксозни слушалки в тъмно зелено

Как правилно да оборудвате кухнята?

Една от опциите за планиране на кухня е права или линейна. Това е най -простият, но в някои случаи и най -ефективният метод за подреждане на мебели. Той се показва по една от стените по права линия, което осигурява пълен достъп до всички негови компоненти. В този случай е важно да разпределите елементите на слушалките и домакинските уреди в правилния ред..

Интересен вариант за скрита кухня

Опция за скрита кухня

15

За да направите това, трябва да решите какво трябва да се постави в стаята. Изисква се задължително:

  1. Чиния.
  2. Хладилник.
  3. Измиване.

След поставянето на тези елементи се избира броят и размерите на шкафовете, както и висящите шкафове и рафтовете. Те могат да се различават по дизайн, форма и др..

За любителите на бялото

За любителите на бялото

Също така, този комплект може да бъде допълнен със съдомиялна машина, но в този случай ще трябва да изключите един от шкафовете за съхранение. Пералните машини често се поставят в кухнята..

На бележка! Когато избирате комплект, не забравяйте, че е по -добре да съхранявате малки домакински уреди и тенджери в долната част на кухненските мебели..

В духа на съвременната класика

В духа на съвременната класика

В зависимост от това можете да определите броя на пиедесталите. Дали ще ги оборудвате с рафтове, тави или чекмеджета, зависи от вашите лични предпочитания. Наложително е да организирате работната си повърхност. Дължината му по стандарти е най -малко 1 метър. Ако това пространство не ви е достатъчно, трябва да оборудвате допълнителен шкаф с плот за маса..

15

Забележка! Ако има достатъчно място в кухнята, по -добре е да изберете молив, в който голям брой предмети са удобно поставени..

Плъзгащите се шкафчета са много удобни и стилни.

Гардеробите за плъзгане са много удобни и стилни.

Функционалността на стенните шкафове зависи от тяхното местоположение. Над мивката, като правило, има шкаф със сушилня за съдове. Продуктите, подправките и др. Са разположени над работната зона. Не забравяйте, че над печката трябва да се монтира аспиратор..

Кухненските рафтове са идеалното място за подправки

Кухненските рафтове са идеалното място за подправки

За поставяне на малки кухненски прибори е най-добре да използвате така наречената престилка. Това е частта от стената, която се намира между работната повърхност и стенните шкафове..

Съвет! Можете да го оборудвате с куки и да подредите всичко необходимо – от държачи за саксии и кърпи до малки тенджери..

Оригинално допълнително осветление. Лампите са мобилни и могат да се въртят в различни посоки.

Оригинално допълнително осветление. Лампите са мобилни и могат да се въртят в различни посоки

Особено внимание трябва да се обърне на осветлението в кухнята. В допълнение към общата светлина, която идва от центъра на стаята, би било добре да се осигури стационарна, като поставите малка лампа в работната зона. Неговата светлина трябва ясно да удари плота и в същото време лъчите не трябва да пречат на работата. В този случай най -добре е да изберете продълговати лампи..

15

Предимства и недостатъци

Правото планиране е популярно от дълго време поради многото си предимства. Въпреки че има и отрицателни страни.

професионалисти
Лесен за инсталиране. Всеки, който няма дизайнерски умения, може да се справи с поставянето на елементи, за това не е необходимо да създавате отделен проект със сложни изчисления
Достъпна цена. Слушалките включват най -простите елементи, които нямат специални дизайнерски разработки и нямат сложни фитинги, необходими за функционалната работа на ъгловите зони.
Спестяване на място. Линейното подреждане заема много по -малко място и ви позволява визуално да маркирате зонирането на стаята.
Практичност. Благодарение на компактното оформление, всичко е на една ръка разстояние. Това намалява броя на движенията, което ви позволява да запазите силата..
Естетика. Тази подредба изглежда визуално доста привлекателна.
Минуси
Минимална работна повърхност. Това не ви позволява да организирате допълнително пространство за инсталиране, например на кухненски робот или микровълнова фурна, тъй като пространството вече е ограничено.
В стая с малки размери може да се постави само по дълга стена.

Строго решение в нюанси на сивото

Строго решение в нюанси на сивото

Факт! Основната характеристика на такива слушалки е, че те могат лесно да се поставят дори в най -малкия кухненски бокс. Следователно линейните слушалки могат да се използват за оборудване на кухни в нови сгради, както и в Хрушчов.

15

Ако пространството е внимателно организирано и функционалността на всеки елемент е развита до най -малкия детайл, такова подреждане ще има многократно повече предимства. По този начин всички недостатъци се изглаждат. За да направите това, можете да инсталирате допълнителни фитинги за съхранение на капаци на саксиите на вратата. Можете също така да използвате издърпващи се рафтове и дори цели рафтове, които удобно се крият между два интериорни елемента или стена и хладилник. Разтегателните плотове ще помогнат за разширяване на зоната за работа..

Уютна кухня в класическа посока

Уютна кухня в класически стил

Линейният комплект е оригинално и просто решение за подреждане както на големи кухненски ателиета, така и на помещения в малък апартамент. Те са практични, естетични и удобни за използване и затова, ако се съмнявате в избора на кухнята, не си заслужава. Линейният вариант е един от най -оптималните!

Thanks! You've already liked this