Топиарий от кафе: как да го направите сами

Топиарий от кафе: как да го направите сами

Кафеното дърво е прекрасна изненада, оригинална декорация за маса и допълнение към интериора. Такъв декор се отличава със своята простота на производство, екологичност, красота и невероятен аромат. За тези, които обичат необичайни подаръци, както и ръчно изработени, ще бъде интересно как да направите кафеено дърво със собствените си ръце. За да завършите занаята, трябва само малко търпение и творческо вдъхновение..

Какво е топиар

Топиарий се нарича декоративни дървета, които са направени от импровизирани инструменти и естествени материали. Смята се, че тази ръчно изработена технология датира от времето на римските патриции, в чиито градини дърветата са били изрязани по специален начин. Коронките имаха необичайна форма, обикновено напомняща статуи и различни декоративни предмети..

С течение на времето технологията се е променила, като се работи върху нея в манастирите от Възраждането, холандските и английските градини и лабиринти. Днес топиарът е популярен вид подаръци..

Кафеното дърво, донасящо визуално естетическо удоволствие, ще се хареса на мнозина благодарение на финия си аромат. Дори след обработка зърната ухаят невероятно, създавайки атмосфера на комфорт и спокойствие в стаята. Можете да допълвате декоративно дърво с различни реколта дрънкулки..

Какво е топиарий за кафе Какво е топиарий за кафе

Топиарий за кафе в интериора

Дърво от зърна е в състояние да изглежда хармонично в интериора, независимо от стила. Това може да бъде апартамент с изискан класически стил, модерно таванско помещение или минимализъм. Topiary ще изглежда изгодно на фона на мента и други нюанси на зелено. Оригинално коледно дърво от кафе на зърна може да се постави във всяка стая. Можете да украсите беседка на улицата или свободно пространство на верандата с подобен декор..

Такива занаяти не са просто допълнение към дизайна на стаята, но и символ на благополучие, просперитет и щастие. Дървото винаги символизира жизненост, така че топиарът е чудесен като подарък както за жени, така и за мъже..

Топиарий за кафе в интериора Топиарий за кафе в интериора

Инструменти и материали

Подгответе следните материали, за да направите кафеено дърво:

– Пълно кафе на зърна. Ако е възможно, опитайте се да си купите качествено кафе. Препоръчително е да изберете продукт с равномерно изпечен боб, който е с относително еднакъв размер. Те трябва да бъдат внимателно изсушени. Кафените зърна ще трябва да бъдат залепени „плоски“, но понякога това става чрез поставяне на отделни зърна с „люспи“;

– Фондацията. Сърце или топка се приемат като заготовка. Такава основа може да бъде готова или направена самостоятелно на основата на картон или пяна;

– Конци. Те са необходими в почти всички варианти на създаване на занаяти;

– Багрило. Този материал ще бъде необходим за нанасяне върху детайла;

– Тръба или пръчка, жица. Те са необходими, за да може дървото да има ствол;

– Лепило (препоръчително е да вземете пистолет за лепило);

– Гипс или алабастър (за предпочитане със смесителни съдове);

– Ножици;

– Капацитет за дърво. Може да има много различни варианти – от домашно приготвена тенджера и купа до съхранение на саксии и вази;

– Скоч (задължително двустранен);

– Допълнителни декорации. Занаятът може да бъде украсен с различни мъниста, панделки и лъкове, карамфили, пръчици канела и др..

Топиарий за кафе „Направи си сам“ - Инструменти и материали Топиарий за кафе „Направи си сам“ - Инструменти и материали Топиарий за кафе „Направи си сам“ - Инструменти и материали

Кафено дърво – инструкции стъпка по стъпка

Има много опции как можете да направите такъв занаят със собствените си ръце. Предлагаме ви да се запознаете с инструкцията, която комбинира няколко техники наведнъж и се различава от другите по лекотата на изпълнение..

Етап 1. Работим с заготовка.

За кръгъл топиарий използвайте готови топки или направете топка със собствените си ръце на базата на пяна (по-добре е, ако за багажника се използва тел). Можете също така да вземете сърцето готово, ако намерите подходящ елемент, но можете също да го изрежете от парче пяна.

Заготовката е залепена с хартия, обвита с конец (плетене), за предпочитане с тъмен цвят. След това трябва да бъде боядисан в кафяво..

За да направите симетрична основа за короната на дърво във формата на сърце, ще ви трябва картон (ще служи като основа), както и памучна вата (необходима за създаване на обем). Има обаче и друг начин да направите сърце. Изрежете фигури със същата форма от картон и поставете тръба между тях като багажник. Двете фигури са залепени заедно. Едва след това трябва да залепите памучни тампони върху готовата основа, които ще са необходими за обем.

Когато детайлът е увит с конец и боядисан в желания цвят, той може безопасно да бъде покрит с лепило и кафе на зърна. Препоръчително е да направите това не в един слой, а в два, като първият е положен със страната с равна повърхност навътре, а другият – обратно..

Етап 2. Ние правим пръта.

Тръбата или телта, които избирате за багажника, трябва да бъдат покрити с листове хартия, панделки или връв и след това да бъдат залепени към короната. Можете да огънете жицата, ако желаете. В случай на картонено сърце, трябва да свържете частите малко по -рано, отколкото за други заготовки, само малка дупка ще бъде достатъчна.

Етап 3. “Посади дърво.

Необходимо е удобно да се измери количеството разтвор, като се използва контейнер, в който се вмъква дърво. Пригответе смес от алабастър или гипс, изсипете в тенджера. След това поставете топиария в центъра и изчакайте, докато масата се втвърди. Когато всичко изсъхне, покрийте „почвата“ с допълнителен слой кафе (може да се замени с стърготини или дървени стърготини, чаени листа).

Етап 4. Ние украсяваме занаята.

Като декорации можете да използвате не само панделки и мъниста, но и миниатюрни фигури на животни, груб плат за саксия, звездовиден анасон за украса на короната и т.н..

Направи си сам кафе дърво - инструкции стъпка по стъпка Направи си сам кафе дърво - инструкции стъпка по стъпка Направи си сам кафе дърво - инструкции стъпка по стъпка

Оригинални идеи за топиарий

Не се колебайте да експериментирате и да бъдете креативни с вашето кафеено дърво. Има много различни вариации на топиари, ето няколко стилни идеи за занаяти.

Класически

Традиционният топиарий за кафе е с кръгла форма. Няма специални декорации, най -добре е занаятът да е направен в спокойни нюанси, използвайки естествени материали. Това е проста и наистина елегантна опция, която отговаря на различни стилове на интериорна декорация..

Идеи за топиари за кафе - класически Идеи за топиари за кафе - класически

Валентин

Топиарът във формата на сърце може да бъде предаден на 14 февруари като изненада. Базата се продава в магазини с флористични материали, но можете да я направите и сами с помощта на импровизирани средства.

Идеи за топиарий за кафе - Валентин Идеи за топиарий за кафе - Валентин Идеи за топиарий за кафе - Валентин

“Летяща” чаша

Занаяти като тези изглеждат невероятно сложни, но са доста лесни за правене сами. Това ще изисква парче тел, пистолет за лепило или кутия полиуретанова пяна..

Идеи за топиарий за кафе - Идеи за топиарий за кафе -

Дърво с цветя

Дърво с нежни цветя ще бъде прекрасна изненада за подарък на 8 март, рожден ден и т. Н. В допълнение, такъв топиарий може да бъде поставен в хола или спалнята.

Идеи за топиари за кафе - дърво с цветя Идеи за топиари за кафе - дърво с цветя

С птици и пеперуди

Представете си стилно дърво с водни кончета, пеперуди или птици, седнали върху него. Този занаят изглежда наистина пролетен и напомня за топлите дни, независимо от времето извън прозореца..

Идеи за топиари за кафе - с птици и пеперуди Идеи за топиари за кафе - с птици и пеперуди

Плодово дърво

Украсете занаята с клинове от сушени плодове, като цитрусови плодове, за прекрасно декоративно парче за лятна маса. Въпреки това е напълно възможно да се допълни с такъв топиарий новогодишната трапеза..

Идеи за топиари за кафе - плодово дърво Идеи за топиари за кафе - плодово дърво

Парично дърво

Дървото с пари за кафе е добра изненада за мъжете. Може да се направи по същия начин като обикновен топиарий, единствената разлика е, че топката трябва да бъде залепена с монети, след това да ги заобиколи със светкавици и накрая да се покрие с кафе на зърна.

Идеи за топиари за кафе - парично дърво Идеи за топиари за кафе - Дърво на парите

Нова година

Топиарът във формата на коледно дърво ще бъде прекрасна украса на масата по време на празниците, а също така ще допълни домашната новогодишна атмосфера. Можете да закупите празната основа допълнително или да я направите сами. За да направите това, просто разточете картона под формата на конус и отрежете излишните парчета..

Идеи за топиарий за кафе - Нова година Идеи за топиарий за кафе - Нова година Идеи за топиарий за кафе - Нова година

Двойна и тройна

За такъв занаят трябва да отделите повече време, но резултатът ще бъде наистина красив топиарий. Няколко корони се развиват от един прът или „израстват“ от два или три ствола наведнъж, които могат да имат различна дебелина и височина.

Идеи за топиари за кафе - двойни и тройни Идеи за топиари за кафе - двойни и тройни

Топка

Това всъщност не е топиарий, но топка за кафе се прави по подобен начин. Разликата се крие в отсъствието на ствол и по форма той изобщо няма да прилича на дърво. Може да се комбинира в състава на кафе на зърна със семена, бобови растения. Стилен вариант ще се окаже, ако поставите няколко топки в красива стъклена чиния или ваза..

Идеи за топиари за кафе - топка Идеи за топиари за кафе - топка Идеи за топиари за кафе - топка

Топиарий за кафе – снимка

Topiary е стилна ръчно изработена версия, която изглежда страхотно в различни интериори. За да изберете подходящ метод на производство, ви съветваме да се вдъхновите от примери за произведения. Предлагаме малка селекция от успешни занаяти с различни опции за декор.

Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка Направи си сам топиарий за кафе (кафеено дърво) - снимка

Видео: Топиарий на кафе на зърна – Направи си сам

Thanks! You've already liked this