Тавански стил в интериора (80 снимки)

Тавански стил в интериора (80 снимки)

Произходът на тази стилова посока датира от 40 -те години, когато такъв необичаен дизайн на дома може да се види в творческата бохемия на Съединените щати. Отворените тръби, духът на работилницата, фабричните фитинги и високите тавани са основните концепции за стила на таванското помещение в интериора. Сградите на стари фабрики и подобни мануфактури се превърнаха в елитни апартаменти за срещи на художници, писатели, музиканти, дизайнери.

Характеристики на стила на таванско помещение

Всеки интериорен дизайн е комбинация от специфични архитектурни и естетически решения. Лофт е хармоничен тандем от старо и ново. Има и основни характеристики, по които този стил може лесно да бъде разпознат. Те включват следните елементи:

1. Отворен план. Липсата на прегради, тежки завеси и паравани е 50% от успеха при декорирането на жилища в стил таванско помещение.

2. Големи прозорци. Изобилие от светлина и пространство – основата на таванско помещение.

3. Практични мебели. Тя трябва напълно да отговаря на функционалните си изисквания, както и да подчертава отделни зони от стаята..

4. Дървени стълби. Такова просто индустриално допълнение ще придаде на стаята особен чар и комфорт..

5. Антично покритие. Това може да бъде изтъркан под, тухлени стени, метални части, голи тръби. Чистата небрежност играе голяма роля в дизайна на таванско помещение.

6. Високи тавани. Визуално те ще направят стаята още по -просторна и свободна..

7. Творчески декор. Черно -бели рисунки, абстрактни шарки, музикални записи, стъклени вази, необичайни саксии ще се впишат идеално в голямата картина.

8. Студени нюанси. Най -добрите варианти са сиво, синьо, бяло, кафяво.

9. Камини. Това е още една рационална възможност за творческо допълване на дизайна на таванското помещение..

10. Комбинация от стари и нови части. Например съвременни технологии и състарени огледала, модернизирани картини и ракитен стол на “баба”.

Интериорен дизайн в стил Лофт - Характеристики Интериорен дизайн в стил Лофт - Характеристики Интериорен дизайн в стил Лофт - Характеристики

Мебели в стил таванско помещение

Едно от основните предимства на посоката на стил таванско помещение е, че можете да дадете воля на въображението си. Разбира се, като се вземат предвид особеностите на правилните комбинации. Дори стара дървена маса или ненужна метална закачалка ще се превърнат за няколко секунди в градски детайли на творческо пространство. Мебелите в такъв необикновен дизайн изпълняват както функционална, така и естетическа роля. Експертите препоръчват да не спирате избора си на едно, а да комбинирате старото с новото. Антични дървени рафтове, стари гардероби, метални масички за кафе, заедно с модерни хромирани рафтове (които могат да действат като чудесен фон за зониране на голяма стая) и меки пуфи ще изглеждат перфектно. Диван акордеон е подходящ за хола, за спалнята – класическо легло с необичайно табла, за кухнята – диван -книга. Най -добре е да обърнете внимание на правоъгълни мебели, както и на ръчно изработени предмети. Не давайте предпочитание на твърде ярки нюанси, за да не нарушавате спокойната атмосфера на стаята..

Интериорен дизайн в стил таванско помещение - Мебели Интериорен дизайн в стил таванско помещение - Мебели Интериорен дизайн в стил таванско помещение - Мебели

Текстил, декор и осветление

Таванското помещение е точно интериорният дизайн, който доказва, че „стилът може да се намери в отделни детайли“. Стъклени фигурки, дърворезба, черно-бели фотографии, каменни сувенири и ръчно изработени кутии могат да се превърнат в прекрасен и необикновен декор. По -минималистичен, но не по -малко интересен вариант са пейзажните картини и шарнирните рафтове с цветя..

Ако решите да изберете текстил, тогава трябва да обърнете внимание изключително на леки ролетни завеси, безтегловни ръчно изработени завеси, както и геометрични шарки на възглавници за диван. Можете да изберете кисели цветове (в случай на прекомерна еднородност на облицовките и мебелите).

Таванското помещение е един вид бунтарска атмосфера. Осветлението също не трябва да е тривиално, а оригинално и разнообразно. В допълнение към основния източник на светлина (полилеи, лампи), монтираните прожектори под тавана, висящи или подови лампи, както и метални свещници ще изглеждат страхотно.

Интериорен дизайн в стил таванско помещение - текстил, декор и осветление Интериорен дизайн в стил таванско помещение - текстил, декор и осветление Интериорен дизайн в стил таванско помещение - текстил, декор и осветление Интериорен дизайн в стил таванско помещение - текстил, декор и осветление

Довършителни работи и материали

Изборът на подходящо подово и стенно покритие за стил таванско помещение е трудна задача. Необходимо е да се избират материали по няколко критерия наведнъж: високо качество, хармонична комбинация, функционалност.

Етаж

Най -добрите варианти за подовата повърхност за таванско помещение са необработени естествени материали (дърво, камък), ламинат или имитация на тухли. Тези видове довършителни работи ще подчертаят минимализма, естетиката и ще се превърнат в акцент в стаята..

Интериорен дизайн в стил таванско помещение - подови настилки Интериорен дизайн в стил таванско помещение - подови настилки Интериорен дизайн в стил таванско помещение - подови настилки

Стени

В тази вътрешна посока е допустимо да не се украсяват обикновени тухлени зидарии и измазани повърхности. Можете също така да украсите стените с обикновена боя (най -често са подходящи бежови, сиви, сини и кафени нюанси), тапети с геометрични шарки или пластмасови панели, имитиращи тухла или дърво.

Интериорен дизайн в стил таванско помещение - Стенна декорация Интериорен дизайн в стил таванско помещение - Стенна декорация Интериорен дизайн в стил таванско помещение - Стенна декорация

Таван

Повърхността без мазилка ще подпомогне таванските мотиви на творческия хаос. Тя може да бъде оставена без декорация или да бъде боядисана с емулсионна боя в неутрални светли нюанси..

Интериорен дизайн в стил таванско помещение - таван Интериорен дизайн в стил таванско помещение - таван Интериорен дизайн в стил таванско помещение - таван

Интериор в стил таванско помещение – снимка

Този стил е универсален за всяка стая. Това ще създаде максимален комфорт и спокойствие в спалнята, ще добави екстравагантност към хола, ще изпълни детската стая с непокорен дух и ще внесе жар в коридора.

Дизайн на спалня в стил таванско помещение

Основното правило при създаването на удобно легло в дизайн на таванско помещение не е да затрупвате пространството с ненужни детайли. Стаята трябва да е просторна, свободна и светла. Класическо легло с метална или дървена табла, окачени библиотеки, рамкови конструкции и основният акцент под формата на камина, каменна мозайка или фотогалерия на стена (ако площта на стаята позволява).

Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на спалня в стил таванско помещение - снимка

Дизайн на хол в стил таванско помещение

На това място в къщата е отредена важна роля – да създаде комфорт не само за собствениците на къщата, но и за гостите. Голяма всекидневна в стил таванско помещение може да бъде зонирана в 2 желани зони (например офис и кът за сядане) с помощта на библиотеки или меки кресла. Малка стая трябва да бъде допълнена от дървена маса за хранене с крака от ковано желязо, люлеещ се стол и античен декор на висящи рафтове.

Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на хол в стил таванско помещение - снимка

Дизайн на кухня в стил таванско помещение

Разтегателен диван, малка метална маса, стенен панел и висулки над трапезарията ще бъдат чудесно решение за кухня в стил таванско помещение. Основното нещо е да запомните за хармоничната комбинация от цветове на мебели, декорация и текстил. Те могат да бъдат от един оттенък или да контрастират помежду си..

Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на кухня в стил таванско помещение - снимка

Дизайн на детска стая в стил таванско помещение

Таванското помещение е чудесно за творческо дете / тийнейджър. Модерното подиумно легло ще се хармонизира добре с остарял дървен статив, големи пуфове, имитации на стени, както и декор под формата на плакати на музикални групи, рисунки и изключителни ръчно изработени играчки.

Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на детска стая в стил таванско помещение - снимка

Дизайн на коридор в стил таванско помещение

Тази стая трябва да се справя без обемисти мебели и декор. По -добре да използвате рафтове от дърво, груби облицовки и състарени огледала. Така цялостната изключителна атмосфера ще бъде допълнена, но не и претоварена..

Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка Интериорен дизайн на коридор в стил таванско помещение - снимка

Видео: Стил на таванско помещение в интериорния дизайн

Thanks! You've already liked this