Стъклена масичка за кафе (75 снимки)

Стъклена масичка за кафе (75 снимки)

Дори малка масичка за кафе може да бъде чудесна функционална мебел. Дарен с високи декоративни качества, той ще действа и като оригинален акцент, който адекватно ще допълни цялостната концепция за стила на стаята. Ето как можете да опишете стъклена масичка за кафе, която никога няма да остане незабелязана. Той има голямо разнообразие от модели, за които ще говорим в тази статия. Ще дадем и съвети какво да вземете предвид при покупката..

Предимства и недостатъци

На първо място, бих искал накратко да опиша основните предимства на стъклена масичка за кафе. Те включват:

– Висока якост и безопасност на продукта. Съвременните прозрачни мебели са изработени от специално закалено стъкло, което е трудно да се счупи. Дори и да стане, парчетата ще имат безопасни ръбове;

– Устойчивост на условия на висока влажност, температурни крайности, което гарантира издръжливостта на продукта;

– Простота на грижата;

– Възможност за изпълнение на редица функции в интериора – стъклена масичка за кафе може да служи като минибар, нощно шкафче, масичка за сервиране, място за съхранение на списания, вестници и различни дреболии;

– Високо декоративно изпълнение, постигнато не само чрез оригиналността на формите, но и чрез различни методи на рисуване, рисуване и др.;

– Отлична съвместимост с други материали (дърво, метал, камък), от които често се правят основата и рамката. Продуктите, които са завършени или изработени от дърво, изглеждат твърди и масивни. Кованите подложки под плотовете могат да добавят лекота и изящество към атмосферата. Опорите, изработени от ратан или тъкани дебели клони, изглеждат красиви и оригинални, които са ясно видими под прозрачния плот;

– Масата не затрупва визуално пространството поради своята прозрачност, лекота на конструкцията;

– Стъклени мебели са подходящи за интериори от всеки стил.

Освен много предимства, стъклените маси имат и недостатъци. Мръсотията е доста ясно видима по стъклото – отпечатъци, петна, така че плотът трябва да се мие често със специални продукти. Стъклените мебели, особено дизайнерските ексклузивни артикули, са доста скъпи. Ако финансовите възможности са ограничени, можете да обърнете внимание на по -евтини варианти за местно или китайско производство. Струва си да се има предвид, че не се препоръчва да се монтират тежки предмети върху стъклен плот и освен това да се преместват по повърхността – това може да доведе до образуване на драскотини и стружки.

Стъклена масичка за кафе - предимства и недостатъци Стъклена масичка за кафе - предимства и недостатъци Стъклена масичка за кафе - предимства и недостатъци

Видове стъклени маси за кафе

Днес има огромна гама от модели елегантни стъклени маси. След това ще разгледаме основните сортове, като ги разделим условно на групи в зависимост от определени характеристики..

В зависимост от дизайна

Стъклени масички за кафе могат да изпълняват много функции благодарение на допълнителни механизми. Има модели като:

1. Монолитен – най -простият вариант по отношение на дизайна, който предполага наличието на солидна рамка с плот за маса. Той не може да се промени, но има отлични декоративни данни;

2. Плъзгащ се – подобрен дизайн, който съдържа синхронен механизъм, който разширява площта на плота за маса. Това е много удобен модел, тъй като в сгънато състояние заема малко място в стаята, но когато го срещнат го превръща в просторна маса за приятелско чаено парти;

3. Сгъване – подобно на предишния, трансформиращ се модел. Разликата му се крие във факта, че повърхността се увеличава поради появата на допълнителни елементи. Този тип маси имат голям асортимент, където можете да избирате както стандартни симетрични опции, така и уникални стилни дизайнерски решения с асиметрия..

Видове стъклени маси за кафе - в зависимост от дизайна Видове стъклени маси за кафе - в зависимост от дизайна

В зависимост от броя и вида на краката

За разлика от конвенционалните маси, настоящите маси могат да имат различен брой крака. В същото време самият външен вид на опорите може да бъде доста оригинален. Плотовете на един крак или кръгла опора от дърво или метал са в голямо търсене..

Стилен вариант са плотове за кафе със стъклени странични ръбове, които изглеждат почти невидими в интериора. Масите на колела също са доста удобни, които могат лесно да се преместват, ако е необходимо..

Когато избирате този или онзи модел, трябва да се съсредоточите върху общия стил на интериора. Метални кръстосани или стъклени подпори са идеални за съвременни тенденции, дървени крака за етнически, селски стилове. Масите на четири крака са класически вариант, който ще бъде подходящ във всеки интериор.

Видове стъклени маси за кафе - В зависимост от броя и вида на краката Видове стъклени маси за кафе - В зависимост от броя и вида на краката

В зависимост от размера и формата

Днес не е трудно да закупите или изработите по поръчка стъклена масичка за кафе с всякакъв размер. Изборът зависи от размера на стаята и личните желания на собствениците. Трансформираща маса би била добър вариант за малка всекидневна. Ако той имаше съдбата да играе ролята на нощно шкафче, можете да останете на малък модел, който няма да заема много място в спалнята..

Формите също са напълно разнообразни: от обичайните кръгли, квадратни, правоъгълни до най -извитите. За малки и тесни стаи е за предпочитане кръгъл плот, чиято опростена форма е по -безопасна (особено ако в къщата има деца). В просторна всекидневна е подходяща квадратна или правоъгълна маса..

И ако наистина искате да изненадате гостите си, продължете и потърсете отделни продукти, направени по поръчка. Това могат да бъдат къдрави опции или таблици за абстракция, които често не носят специално функционално натоварване. Оригиналният дизайн има маси под формата на куб или овални едностепенни, двустепенни модели.

Видове стъклени маси за кафе - в зависимост от размери и форми Видове стъклени маси за кафе - в зависимост от размери и форми Видове стъклени маси за кафе - в зависимост от размери и форми

Дизайн на стъклени маси за кафе

Основното предимство на стъклените мебели е безкрайният брой възможности за декорация. Матираните плотове са в голямо търсене, перфектно допълвайки съвременния минимализъм на интериора. Тази опция също е доста практична, тъй като пръстовите отпечатъци и прахът са по -малко забележими върху матираното стъкло, а самата повърхност е в състояние леко да разсейва светлината..

При производството на маси често се използва цветно стъкло (лакобел), което има еднакъв цвят. Това могат да бъдат обикновени плотове или с щампа под формата на флорални шарки, геометрични скици, резбовани орнаменти или просто строги линии..

Прозрачните кафяви и черни се считат за модерни нюанси на стъклени маси за кафе. Тези плотове могат да бъдат оборудвани с хромирани или дървени рамки. Във всеки случай те са в състояние да създадат специална атмосфера на представителност и шик..

Цветните маси – синьо, сиво, зелено – могат да бъдат съобразени с цвета на интериора или, обратно, могат да се използват за създаване на акцентна зона. Стъклени конструкции с организиране на вътрешно пространство за аквариум или флорариум изглеждат много необичайно.

Дизайн на стъклени маси за кафе Дизайн на стъклени маси за кафе

Неща, които трябва да имате предвид при покупката

Вече казахме, че мебелите, изработени от тежко стъкло, се отличават със своята висока цена, поради което изборът на модел трябва да се подхожда доста внимателно. На първо място, трябва да решите какви функционални отговорности ще бъдат възложени на масичката за кафе. Малко семейство може да бъде ограничено до компактен дизайн с допълнителен рафт или ниша. Това ще бъде достатъчно, за да поберете няколко чаши чай и любимото ви списание..

Ако е обичайно в семейството да се срещате с гости или да организирате семейни събирания, можете да изберете варианти за трансформиране. Трябва също да помислите дали ще е необходимо да преместите масата – може би най -добрият вариант би бил модел на колела. За голямо семейство, маса с няколко рафта, на които можете да поставите много неща, би била добър вариант..

Един от важните моменти, които заслужават специално внимание, е изборът на модел, който отговаря на стила на интериора. Класическите дизайни имат прости конфигурации. Плотовете обикновено са с овална или правоъгълна форма. Опората се състои от четири крака, които могат да бъдат дървени, резбовани или ковани.

Горната част на масичка за кафе в стил Арт Нуво често е изработена от цветно стъкло, а за основата се използват скъпи материали – рядко дърво, камък, както и ковани части. Този стил е доста близък до природата, поради което флоралните орнаменти, богато украсените флорални шарки могат да бъдат проследени в декора на мебелите..

Свръхмодерният високотехнологичен стил предлага прости геометрични или опростени форми. В дизайна на мебелите преобладават прави и коси линии. Маса за кафе с рамка от неръждаема стомана ще изглежда подходящо, а дървото в конструкциите е изключително рядко.

Съвременният минимализъм, който насърчава простотата и функционалността, ще допълни трансформираща се маса или дизайн на колела без излишни шарки, орнаменти и други претенциозни елементи.

Характерна особеност на селските райони, като провинцията, Прованс, е комфортът и уютът. Тук се използват естествени материали, предимно светли нюанси, а стъклото по най -добрия начин подчертава лекотата и откритостта на интериора. Масата може да има солидна основа, изработена от естествено дърво с елементи на дърворезба или абразия. У дома такива маси са украсени с техника декупаж. Конструкции с ковани елементи или оборудвани с колела изглеждат не по -малко привлекателни..

Стъклена масичка за кафе - неща, които трябва да имате предвид при покупката Стъклена масичка за кафе - неща, които трябва да имате предвид при покупката Стъклена масичка за кафе - неща, които трябва да имате предвид при покупката Стъклена масичка за кафе - неща, които трябва да имате предвид при покупката

Стъклени масички за кафе – снимка

Стъклена масичка за кафе може да добави оригиналност към всяка стая, превръщайки се в елегантна интериорна декорация. Стъклените мебели винаги са красиви и стилни. В нашата фотогалерия сме събрали най -добрите снимки, които демонстрират способността на масичка за кафе да направи дизайна на стаята стилен и функционален. Приятно гледане!

Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка Стъклени масички за кафе - снимка

Thanks! You've already liked this