Ролетни щори (80 снимки): видове, идеи за интериор

Ролетни щори (80 снимки): видове, идеи за интериор

Декорирането на прозорци е не само рационален начин за защита на пространството от изобилие от слънчева светлина, но и отлична възможност да се придаде на помещението естетика и комфорт. Ролетни щори са изработени от специална тъкан, импрегнирана с различни съединения. Това осигурява допълнителна устойчивост на прах, химикали и излагане на слънце. Инсталацията се състои от прости странични скоби и вал, който трябва да се постави в тях. Такива завеси изглеждат много впечатляващи, допълвайки всеки интериорен дизайн. Универсалността се крие не само във външния вид, но и в това, че те са чудесни за прозорци с различен дизайн и размери..

Плюсове и минуси на ролетни щори

Има функции, на които трябва да обърнете внимание, преди да започнете избора на ролетни щори. Основните им и неоспорими предимства включват: разнообразие от цветове и текстури, висококачествени материи с допълнително импрегниране (това има положителен ефект върху запазването на външния вид), хармонично съчетание с различни видове други завеси, лекота на грижа (достатъчно мокро почистване), гъвкавост на размера (има компактни опции и повече като цяло), лекота на инсталиране (възможност за монтиране по всеки избран начин – например на крилото или извън прозореца).

Такъв брой предимства предполага, че това е наистина полезен и безопасен вариант за декориране на прозорци. Но има и малки недостатъци, които също трябва да знаете. Те включват крехкостта на компонентите (при небрежно използване те могат лесно да бъдат уязвими), способността да абсорбират остри миризми (което не е много добро при липса на абсорбатор в кухнята), както и монтаж върху рамка (поради до леки трудности при отваряне на прозорци).

Ролетни щори - плюсове и минуси Ролетни щори - плюсове и минуси Ролетни щори - плюсове и минуси

Видове ролетни щори

Този тип завеси за прозорци се класифицират не само по цветовете и текстурите на тъканта, но и по техния дизайн и способността да осветяват пространството в стаята. В нашата статия ще разгледаме най -подходящите видове ролетни щори.

Касетни ролетни щори

Те са оптимални за различни размери на прозорците. Отличителни характеристики на конструкцията се считат за способността лесно да се отваря крилото (независимо от посоката и равнината) и плътното фиксиране. Това успешно скрива механизмите на касетното устройство, които са вътре.

Материята на ролетни щори е много устойчива на прах и мръсотия. Повърхността се характеризира с гладкостта на формите и целостта на платното. Струва си също да знаете, че този тип завеси е разделен на два основни типа: плоски (подходящи за плоски прозорци) и U-образни (идеални за нестандартни прозорци).

Касетни ролетни щори Касетни ролетни щори

Ролетни щори

Стилна алтернатива на конвенционалните завеси, която е най -подходяща за капандури. Ролките са лесни за инсталиране, спестяват място на перваза на прозореца и предпазват помещението от най -ярката слънчева светлина. Важно е да се отбележи, че добре подбраният модел може не само да украси стая, но и визуално да разшири стаята. Те са разделени на системи с различни посоки (странични, насочващи към стъклената основа и т.н.).

Ролетни щори

Отворени ролетни щори

Един от най -популярните видове декорация на прозорци. Основните му предимства са лекотата на използване и перфектната гладкост на повърхността. Системата е изградена върху специален вал, който е прикрепен към стената благодарение на малки ъгли. Страничният плат често се допълва с линия, за да поддържа завесите на място през цялото време.

Отворени ролетни щори Отворени ролетни щори

Мини ролетни щори

Отлично рентабилно решение, което спестява финанси и пространство. Компактните мини завеси се поставят лесно в отвора на прозореца, което значително намалява разхода на плат и го прави по -безтегловност и лек. Най -често този вид завеса е изработен от лен, вискоза или памук, които също са известни със своите положителни характеристики..

Мини ролетни щори Мини ролетни щори

Големи ролетни щори

Подходящ не само за извънгабаритни прозорци, но и за стъклени стойки. Те са класифицирани като полупрозрачни, напълно прозрачни, предлагащи до 90 и 100% потъмняване поради тъмни и тъмни тъкани. Отличителните черти включват висока устойчивост на различни петна и изобилие от вариации в цветовете и текстурите..

Големи ролетни щори Големи ролетни щори

Ролетни щори – снимка

Правилният дизайн на прозорците може напълно да преобрази стаята, да постави ярки акценти, да се превърне в отличен фон за мебели и също така да донесе свой собствен вкус. Ролетни щори в интериора на различни помещения са отличен избор за декорация.

Ролетни щори във вътрешността на хола

В залата можете да демонстрирате своя изискан вкус. Разнообразие от видове ролетни щори може да бъде действителен избор за хола. Например, ленените завеси перфектно ще допълнят стила на минимализма и Прованс, а комбинацията от валцувани платна с тъмни завеси – класически или поп арт. Отворените ролетни щори ще направят пространството по -широко и по -светло.

Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка Ролетни щори за хола - снимка

Ролетни щори във вътрешността на спалнята

Най-добрият избор на ролеви завеси за тоалетна ще бъдат завеси с възможност за 90% поглъщане на светлина. Изработени са от специална материя, която защитава пространството дори в най -горещия летен ден. Друг плюс на ролетни щори от тъмни или тъмни тъкани е, че те имат висока шумоизолация, което също е много важно за спалнята. Външният вид може да бъде спокоен и едноцветен, или да се превърне в един вид акцент под формата на цветни цветни или други щампи..

Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка Ролетни щори за спалнята - снимка

Ролетни щори във вътрешността на детската стая

Рационален избор, който ще изпълнява две важни функции наведнъж: естетическа и функционална. Децата са много активни и затова могат да оцветят завесите с моливи или друга домакинска мръсотия. За ролетни щори това изобщо не е проблем, тъй като материалът е лесен за навлажняване и може да се изтрие всякакви петна с обикновен сапун..

Важен е и фактът, че днес има огромен брой ролетни щори с шарки за деца (от анимационни герои до сладки шарки с цветя и облаци).

Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка Ролетни щори за детска стая - снимка

Ролетни щори във вътрешността на кухнята

Ролетни щори ще изглеждат страхотно на прозорците както на големи, така и на малки кухни. Добър избор са мини завеси, които са лесно регулируеми и освобождават допълнително пространство за цветя, които те обичат да се показват на первазите на собствениците. Друг често срещан избор на ценители на комфорта определено е касетъчният тип завеси, който ще допълни всяка дизайнерска атмосфера..

Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка Ролетни щори за кухнята - снимка

Thanks! You've already liked this