Опънат таван в коридора (70 снимки)

Опънат таван в коридора (70 снимки)

Декорацията на тавана е последният щрих в дизайна на коридора, от който до голяма степен зависи хармонията на интериора. Обширен каталог от PVC платна дава възможност да се избере перфектното допълнение към всеки модерен дизайн. Това е практичен начин да получите подредена повърхност без допълнителни усилия и неудобства. Дори най-простият опънат таван в коридора ще запази чистия си вид в продължение на десетилетия, докато обикновената мазилка може да изисква ремонт след 2-3 години..

Характеристики на опънати тавани

Списъкът с предимствата на използването на полимерно фолио за довършване на тавана в коридора е доста голям. Най -важният момент е издръжливостта – гаранционният срок за такъв материал може да бъде 10-30 години. За разлика от другите покрития, стреч платът не изисква специална подготовка на основата, премахвайки необходимостта от изравняване, мазилка и грундиране. Това избягва прах и отломки, а самата инсталационна работа продължава няколко часа..

Естетическите качества на PVC филмите не могат да бъдат пренебрегнати. Впечатляващ асортимент от текстури и шарки ще задоволи и най -изтънчения вкус. Готовият таван ще изглежда толкова ярко, колкото при компютърното изобразяване. Матови, лъскави, сатенени, перлени, с метален блясък, полупрозрачни и огледални опънати тавани отварят безкрайни възможности за въплъщение на дизайнерски идеи от всякаква сложност.

Грижата за такава повърхност е много лесна – достатъчно е от време на време да я изтривате от мръсотия или прах с влажна гъба, а също така да избягвате контакт с остри предмети. За да се предпази филмът от случайни повреди, се препоръчва монтирането на опънатия таван след приключване на всички други довършителни работи и монтаж на големи мебели..

Опънат таван в коридора - Характеристики

Опънат таван в малък коридор

Малък коридор е типичен за повечето апартаменти. Това не е проблем, тъй като хората прекарват минимално време в тази стая, но правилно проектираният таван е добра възможност да се направи коридора по -светъл и по -просторен. Има няколко дизайнерски трика, които са идеални за компактни коридори..

Лъскава текстура

Отразявайки всеки лъч светлина, повърхността на лака не само допринася за по -равномерно осветяване на пространството, но и добавя обем към него. Гланцът ще изглежда особено впечатляващ в комбинация с големи огледала по стените и модерни високотехнологични мебели..

Опънат таван в малък коридор - Лъскава текстура Опънат таван в малък коридор - Лъскава текстура

Метални

Опънат таван с метален блясък е чудесен вариант за интериор в класически стил (злато, сребро) или таванско помещение (стомана). Желателно е избраният цвят да се повтаря в детайли, като дръжки на врати, обзавеждане за мебели, стойки и да съответства на дизайна като цяло..

Опънат таван в малък коридор - Метален Опънат таван в малък коридор - Метален

Тъмен таван

Колкото и да е странно, тъмните тонове като черно, тъмно синьо, наситено лилаво, шоколад, ако са направени в лъскав формат, са идеалното решение за ниски коридори. Такъв опънат таван отразява всеки обект с максимална яснота, създавайки илюзията за неограничено пространство над главата ви..

Опънат таван в малък коридор - Тъмен таван Опънат таван в малък коридор - Тъмен таван

Плаващ ефект

Независимо от вида на монтираната опъната материя, височината на коридора може визуално да се увеличи с помощта на стрехите. Тя може да бъде LED или неонова лента, която е монтирана по краищата точно под PVC фолиото. По този начин те украсяват не само периметъра по багетите, но също така се фокусират върху отделни участъци от тавана, подчертавайки фигури, кутии, ниши.

Опънат таван в малък коридор - Плаващ ефект Опънат таван в малък коридор - Плаващ ефект

Опънат таван на две нива в коридора

По практически и естетически причини таванът в коридора често се прави комбиниран, съчетаващ конструкции от гипсокартон с PVC фолио. Такива опции изглеждат замислени и уместни, визуално увеличават височината на помещението, а също така ви позволяват да инсталирате високи стени на гардероба, без риск да повредите опънатото платно.

Един от най-често срещаните начини за подреждане на таван на две нива е вид рамка от гипсокартон по периметъра, която се монтира на 2-3 см под филма. Тя може да бъде с различна дебелина и форма, да има релефни ръбове. Осветителните тела обикновено са фиксирани в тези структури, оставяйки пвц платното плътно, без пробиви.

Има и проекти, когато фигурите от гипсокартон първо се монтират, а след това се покриват с филм. Тази техника е особено полезна, ако трябва да получите интересна текстура или висококачествен модел, което не винаги е възможно с обикновеното рисуване..

Опънат таван на две нива в коридора Опънат таван на две нива в коридора Опънат таван на две нива в коридора

Необичаен дизайн на тавана

Индивидуалният дизайн на опънатия таван е шанс да направи коридора интересен и уникален. Съвременните дизайнерски методи с използването на PVC филми позволяват да се реализират всякакви творчески идеи.

Печат на снимки

Използвайки прогресивни технологии за нанасяне на щампи върху еластичен винил, горната част на коридора може да бъде украсена с всеки модел, който харесвате. Може дори да бъде имитация на стенопис или копие на известна картина, стилизирани мозайки, изображения на небето, листа, цветя, елегантни шарки. Позволено е да изберете всеки тип филм като основа – прозрачен, матов, лъскав или сатен..

Опънат таван в коридора - Фотопечат

Звездно небе

За ефекта на космоса се използват LED нишки. Те са подредени в определен ред вътре в тавана, образувайки съзвездия и галактики. Ритъмът на трептене, промяната в нюансите понякога може да се контролира с дистанционното управление. Такова осветление изглежда красиво с всеки цвят на PVC филм и създава уютна романтична атмосфера в коридора..

Опънат таван в коридора - Звездно небе Опънат таван в коридора - Звездно небе

Перфорация

Двуслойните опънати тавани, при които горният слой материал блести през декоративните отвори на долния, е смел дизайнерски експеримент. Резултатът във всеки отделен случай зависи от избраната палитра: дали ще бъде ясен контраст, игра на полутонове или нежен преход на нюанси – във всеки случай перфорираният таван ще бъде прекрасна декорация за коридора.

Опънат таван в коридора - Перфорация Опънат таван в коридора - Перфорация

Осветление и осветление

Правилната организация на осветлението е много важна за коридора. Тази стая често няма прозорци, така че сама по себе си може да изглежда доста мрачна. Достатъчен брой лампи ще помогне за решаването на този проблем..

Тъй като полимерният филм започва да се топи вече при температура от + 70C, има някои ограничения за инсталирането на електрически уреди. По -специално забраната се отнася за лампи с нажежаема жичка – те изобщо не могат да се използват близо до опънат таван. Мощността на енергоспестяващи LED аналози не трябва да надвишава 35W. Също така не се препоръчва да избирате полилей, светлината от която ще бъде насочена нагоре – топлината, генерирана от крушките, може да повреди платното..

Вградените прожектори не се нагряват много. Тяхната работа обаче изисква напрежение от 12 или 24 волта, което изисква специален трансформатор. Тя трябва да бъде поставена в някаква ниша или скрита зад мецанина, но не и зад тавана, така че в случай на повреда на устройството не е необходимо да демонтирате филма.

На фона на лъскаво и сатенено платно, отблясъците от фасетирани кристални лампи изглеждат много впечатляващи. Лъчите, които се разбиват и отразяват от огледалната повърхност, приличат на ярки звезди. Блестящият им блясък ще изпълни пространството с луксозна, празнична атмосфера..

Опънат таван в коридора - Осветление и осветление Опънат таван в коридора - Осветление и осветление Опънат таван в коридора - Осветление и осветление Опънат таван в коридора - Осветление и осветление

Опънат таван в коридора – снимка

Искате ли да видите още по -креативни идеи, които ще помогнат да направите обикновения опънат таван в коридора истинско произведение на изкуството? В този случай със сигурност ще се интересувате от нашата колекция от снимки. Изборът съдържа опции, подходящи както за малки коридори в малки апартаменти, така и за просторни стаи. Изберете дизайна, който харесвате и оставете интериора на мечтите си да се сбъдне!

Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка Опънат таван в коридора - снимка

Видео: Опънати тавани в коридора – дизайнерски идеи

Thanks! You've already liked this