Прожектор на хортензия: препоръки за засаждане и грижи от опитни градинари

Hydrangea Limelight е отличен избор за градината

Лампата на хортензия е отличен избор за градината

В момента светлината на хортензия е красиво растение, което е свързано с вида метлични култури. Този сорт с право може да се счита за един от най -атрактивните за отглеждане на личен парцел и у дома. Холандските производители успяха да се справят с проблема, с който трябва да се сблъскат всички животновъди – ниската здравина на леторастите, които не издържат на цялото тегло на луксозните растения. Но прожекторът на хортензия е изключение, защото перфектно запазва формата на короната без жартиери и други подпорни стени.

Прекрасно украсете крайградска зона

Хортензия чудесно ще украси крайградски район

Характеристики на растенията

Тази уникална култура има редица характеристики.

Спецификации
Деликатното име отразява яркозеления цвят на съцветията, който се наблюдава в самото начало на процеса на цъфтеж..
Листата на това растение са не по -малко живописни от оригиналните съцветия. Тъмнозелените остриета осигуряват поразителен цветен контраст с деликатната белота на съцветията.
С течение на времето цветът става мек лимонов или бял. Интересен модел може да се наблюдава при този вид цвете: съцветия, отглеждани в сенчести условия, придобиват зеленикав оттенък..
Ако едно цвете е засадено в оптимални условия, като се приеме надеждна защита от вятър и студ, то е в състояние да зарадва със своята красота и величие до октомври и този момент действа като ключовото предимство на това растение..
Самата хортензия е мощен храст, който може да достигне до 2 метра височина, докато цъфтящата корона също е с диаметър 2 м.
Ако поставите храст в подходящ за него субстрат и включва голямо количество хранителни вещества, растежът може да достигне 30 см годишно..
Листата са толкова плътни, че издънките зад тях трудно се проследяват. През есента листата стават лилави и забележимо се трансформират.

Хортензията е не само красива, но и устойчива на температурни крайности.

Хортензията е устойчива на температурни крайности

15

Характеристики за кацане

Има няколко критерия, които е важно да се спазват при засаждането на това интересно растение..

Осветление

Хортензия е култура, която е доста издръжлива в условия на сянка. Може да оцелее в условия на частична сянка и дори в прекалено засенчени зони. Но ако цветар иска да получи растение, което цъфти обилно, е необходимо да го засадите на добре осветено място без течения..

Постоянство

При засаждането на тази култура е необходимо да се вземе предвид фактът, че представителите на това семейство са истински дълголетници и за тях трябва да се разпредели парцел, върху който не планирате да строите сгради през следващите години. Една от причините за това постоянство е повърхностният характер на кореновата система на растенията..

Факт! При възрастните корените са разположени близо до земята, докато диаметърът на корена може да бъде по -висок в сравнение с диаметърната стойност на короната..

Добър като жив плет

Хортензията е добра като жив плет

В процеса на трансплантация на възрастно цвете съществува огромен риск от нараняване на корена, което значително ще влоши общото състояние на растителната култура..

Почвата

Важен нюанс е естеството на хранителния субстрат, както и степента на неговата плодовитост. Идеалната почва за отглеждане на цвете е черната почва, която има кисела реакция на околната среда, глинеста почва, която изисква добро торене. Категорично е забранено засаждането на растението в пясъчна почва, както и във вар. В този случай съществува възможност културата да изсъхне или да умре..

Поливане

Хортензията е растение, което не може дълго време без влага и този факт се отразява в латинското наименование на растението. Почвата, в която расте културата, винаги трябва да има достатъчна степен на влага.

четиринадесет

Кога да засадите хортензия?

Важно! Най -подходящото време за засаждане на млади растения е края на април или началото на май..

По това време настъпва най -топлото време и се наблюдават и изобилие от плодородни дъждове. Идеалните условия за продуктивен растеж на цвете са фактори като топлина, прилично ниво на влажност, липса на топлина..

Хортензия е едно от любимите растения на всички градинари.

Хортензия е едно от любимите растения на всички градинари.

Къде да засадите?

Обикновено разсадът не се нуждае от дълбоки дупки, тъй като предполага плитка коренова система. Субстратът, действащ като засипване, трябва да се състои от пясък, листни почвени елементи, хумус и торф.

Забележка! При липса на киселинност в почвата към нея може да се добави хранителна смес, която се използва за отглеждане на иглолистни дървета. За тези цели можете да използвате хляб, предварително накиснат във вода..

15

Съвети за грижа

Има няколко аспекта, които трябва да се спазват за правилното ниво на грижа за културите..

  1. Преди процеса на пролетно засаждане на млади растения е полезно да се излее специален субстрат в ямата за засаждане..
  2. След поливането почвата, която е под растенията, трябва леко да се разхлаби и мулчира. Прясно окосената трева може да се използва като основен материал.
  3. През есента растенията отслабват малко, така че се нуждаят от висококачествено хранене. Сложните минерални торове изпълняват своята роля..
  4. Младите растения са чувствителни към различни студове, особено ако зимата не включва сняг и е достатъчно студена. За да се предотврати замръзването на младите цветя, е необходимо те да се разрошат и да се покрие зоната около стеблото с дървени стърготини, торф и зеленина, които паднаха през есента.

Допълнете любимото си място за почивка с уют

Хортензия ще украси любимото ви място за почивка

Факт! Зрелите растения са напълно безстрашни по отношение на замръзване и могат да понасят доста силни промени. Следователно не е необходимо да използват специални покривни материали..

15

Характеристики на подрязване

Има няколко причинно -следствени фактори, в съответствие с които е необходимо своевременно да се подрязва тази храстова култура..

  1. В резултат на факта, че храстът е твърде дебел, съцветията се смачкват.
  2. Издънките, които са в дълбоката част на занемарен храст, изпитват сериозна липса на слънчева светлина, хранене и също страдат от повишено изпаряване на влагата.

Важно! Подрязването трябва да се извърши преди сокът да започне да се движи, тоест с настъпването на ранна пролет. Можете да извършите набор от тези мерки в края на есента, докато всички изсъхнали съцветия трябва да бъдат отрязани. Това е необходимо, за да се гарантира предотвратяването на отчупване на леторастите преди обилни снеговалежи..

15

По този начин грижата за това растение е съвсем проста. Ако следвате всички нюанси, можете да постигнете добър резултат и да осигурите хармоничен ландшафтен дизайн на вашия сайт..

Thanks! You've already liked this