Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

интериорен дизайн в скандинавски стил

Изборът на скандинавски стил за кухнята не е почит към модата и не следва мимолетни тенденции. Простотата, минимализмът, функционалността са основните принципи на скандинавската естетика, които от година на година й позволяват да остане търсена и популярна.

Но самата концепция за скандинавски интериор не се предава само от лаконични форми и естествени материали. Това е преди всичко атмосферата на особен северен комфорт. Това е обещанието за щастие и благополучие, скрито зад популярната датска дума „hygge“.

Суровият климат и невероятната красота на природата служат като вдъхновение, определят интериорните характеристики и най -оптималните решения. Пейзажите на Дания, Швеция, Норвегия са покрити с мъгла от мъгла, заснежени планински върхове, криволичещи фиорди и реки. Слънцето е рядък посетител в тези части, поради което всички светли мразовити нюанси са толкова популярни. Те изпълват къщата със светлина и свежест.

Простота, минимализъм, функционалност

Простота, минимализъм, функционалност

Липсата на естествено осветление се компенсира от изобилието от стъкло, огледала, лъскави и хромирани части. Тези повърхности отразяват естествената светлина, както и отблясъците на множество лампи и прожектори. И все пак основното огнище на къщата е кухнята.!

5 принципа в дизайна на скандинавската кухня

Ако бях помолен да идентифицирам 5 признака на скандинавската кухня, бих отбелязал следното:

Близо до природата. Ще оставим акрил и пластмаса за кухня със стил минимализъм или висока технология. Скандинавският интериор се отличава със специално отношение към естествените материали. Дървената текстура често е основният акцент, интериорна декорация.

Лаконичност. Прости геометрични форми, строги линии могат да бъдат проследени както в архитектурата, така и в кухнята мебели.

Атмосферата на особен северен комфорт

Атмосферата на особен северен комфорт

Функционалност. В скандинавския интериор няма лошо замислени дреболии, декор в името на декора. Скритите ергономични системи за съхранение са популярни. Такива решения помагат за адаптиране на скандинавския стил към най -малките области, успешно се справят със задачата да организират малко пространство.

Едноцветен. Бял и всичките му вариации са класика на скандинавския интериор. Често можете да намерите благородник Сив: Различни нюанси до дълбоко черно.

Скандинавска кухня – царството на светлината. Разнообразните източници на осветление помагат за зониране на стаята, добавят обем и усещане за уют.

Бялото и всичките му вариации - класика на скандинавския интериор

Бялото и всичките му вариации – класика на скандинавския интериор

Мотото на скандинавския интериор е перфектно предадено от думите на финландския архитект Алвар Аалто: „Задачата на дизайнера е да направи живота по -удобен“. Идеята зад тази философия е, че интериорът на кухнята трябва да бъде практичен. Затова скандинавците предпочитат прости неща, които правят живота по -лесен, лаконични решения..

Опции за оформление

Въпросът, който тревожи мнозина при избора на стилова посока, е дали стилът Scandi е подходящ за много компактна стая или, обратно, кухня, комбинирана с хол. Отговорът ми е недвусмислен – ще пасне идеално! Това е наистина универсален вариант.. Той подчертава размера и обема на голямо пространство, визуално разкрива малки стаи.

Интериорът трябва да бъде практичен

Интериорът трябва да бъде практичен

Малка кухня

Реалността е, че повечето апартаменти нямат огромна кухня с шикозен кът за хранене. В този случай скандинавският стил се превръща в лоялен съюзник, предлагащ много нестандартни решения:

 • Бяло върху бяло

Своеобразна визитка на интериора на сканди – бяла. Любовта към светлината, изобилието от бяло помага да се създаде допълнителен обем поради различни текстури, отблясъчни повърхности и осветени детайли..

 • Открити прозорци с акцент

Свободата е една от основните ценности на такъв интериор. Често в малките кухни на Scandi няма завеси и завеси. И пространството отдолу прозорец се продължава с малък плот или добре разположена работа зона, в най -светлата част на стаята.

Стилна визитка - Бяла

Стилна визитка – бяла

Когато трябва да се скриете от любопитни погледи на съседи, ленени или памучни ролетни щори в цвета на стените ще бъдат подходящи..

 • Светлина като декор

Всички видове подови лампи, полилеи, аплици са предназначени не само за осветяване на стаята. Те действат като важен акцент в скандинавския интериор.

Любителите на простотата ще обърнат внимание на конвенционалните лампи с нажежаема жичка на контрастен черен кабел. Ще бъде подходящ и лек абажур, изработен от медна или хромирана тел. Подобна ефирност и лаконизъм органично ще продължат дадения стил на кухнята..

Необичайният дизайн на осветителните тела е ясен знак за скандинавския стил. Изобилието от светлина дава усещане за простор и свобода..

Свободата е една от основните ценности на такъв интериор.

Свободата е една от основните ценности на такъв интериор.

Кухня-хол

Какво ще кажете за скандинавския стил, когато комбинирате малка кухня с хол? Плавният преход от една стая в друга е проста техника, която помага на скандинавските дизайнери да създават интерактивни, изпълнени с живот пространства.

Често кухня, комбинирана с хол, е ограничена от различни нюанси на един и същи цвят. Общият характер на стаята се създава поради еднакви мотиви в декора и текстила. Трапезарията е подчертана с без власинки килим от юта или естествен сизал. Цветният или геометричен отпечатък се повтаря в керамика и други кухненски прибори..

Плавен преход от една стая в друга

Плавен преход от една стая в друга

На големи площи можете да се отдалечите от един цвят, да играете на контраста на нюансите на стените и мебелите. Разгледайте поразителната комбинация от бели стени и черни фасади. Убедително доказателство, че монохромният може да изглежда свеж и много жив.

Контрастът задава динамиката в стаята. Често решение в духа на скандинавския минимализъм, когато дървеният плот и подът се открояват на фона на белите мебели. В този случай се предпочитат леки дървесни видове – лиственица, ясен, клен.

Контрастът задава динамика в стаята

Контрастът задава динамика в стаята

Ъгъл

Ъгловото разположение на кухнята ви помага да се възползвате максимално от ограниченото си пространство. Тази техника в много отношения е в съответствие с духа на скандинавския интериор – всичко е много компактно, функционално.

Акцентите помагат да се разделят работната и кухненската зона. Светъл нюанс над масата привлича вниманието със своя цвят, необичайна форма или материал. дърво, тук водещи са металните и геометрични мотиви.

Популярна техника е също – различни столове, комбиниращи ги с малки дивани или фотьойли, ако пространството позволява.

Ъглов вариант

Ъглов вариант

Ъгловото решение на кухнята често е продиктувано от необходимостта да се възползвате максимално от пространството. Следователно горните чекмеджета на кухненските мебели често се простират чак до тавана. Това визуално изважда малка стая, помага да се намерят места за съхранение на кухненски дреболии..

Оформлението на кухнята е основна точка, но все пак не определя стила. Настроението определя основния цвят на стаята, подходящите материали.

Вдъхновение от природата: цветът на кухнята

Ако свързвате скандинавския дизайн изключително с бели стени и същите мебели, тогава ви очаква приятно откритие. Скандинавия може да бъде жизнена! Експериментите с цвят не са чужди на тази посока, а неутралният основен нюанс служи като отличен фон..

Бяло в комбинация със сиво

Бяло в комбинация със сиво

Този стил е много естествен, близо до природата.. Следователно палитрата от цветове и текстури на северноевропейския пейзаж изглежда особено хармонично в интериора:

 • иглолистни горски сенки;
 • мраморни шарки от камъни;
 • мистериозното синьо на езерата;
 • златист отблясък на топли слънчеви лъчи при залез слънце.

“Сложните” тонове изглеждат страхотно, които се променят през деня в зависимост от осветлението. Ето колко много играят нюанси на бежово, бледо сиво, цвета на печеното мляко.

Сив

Норвежки пейзажи изпълнен със сиви нюанси. Това могат да бъдат камъни, отвесни скали, мъглива мъгла и вечер затъмняваща гора..

В интериора сивите повърхности могат да имат лъскав, метален блясък или, напротив, да бъдат абсолютно матови, леко грапави.. Градацията на нюансите, разликата в текстурите ви позволяват да комбинирате цвят в декорацията, мебелите, уредите и декора.

Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

В пастелни цветове

Романтичната игра на северното сияние изглежда ефектно като декоративни акценти. Снегът, осветен от лилаво-розовите лъчи на залеза, създава атмосферата на зимна приказка.

Гирлянди от разноцветни крушки и фенери помагат да се подкрепи идеята за магия в интериора. Цветните панделки зонират стаята, придават й уютна интимност.

Син

Морската повърхност на фона на снежнобялите върхове е друга идея, излъчвана в скандинавския интериор. Дълбок син цветът служи като контрастен фон за бяла или дървена кухненска единица. Или, напротив, самият той се превръща в ярък акцент под формата на мебели, бижута или керамика със студен син нюанс..

Морска повърхност на фона на снежнобяли върхове

Морска повърхност на фона на снежнобяли върхове

Дърво: цветът на домашния уют

Дървена текстура – тенденцията на последните сезони в декора на помещенията и най -традиционният севернен материал. Изсветленото дърво не създава контраст, прави интериора на кухнята по -уютен и домашен.

В цвят дъб, бор и смърч можете да украсите фасадите на слушалките, плота, паркета етаж, крило на вратата, дограма или дори греди на тавана.

Бялото – почит към традицията

И все пак основният цвят на скандинавския интериор е бял в цялото му разнообразие. Това е деликатен кремообразен, млечен, студен сняг, нюанс на слонова кост, печено мляко, бял пясък или яйчена черупка.

Бяло в цялото му разнообразие

Бяло в цялото му разнообразие

Белият цвят със сигурност присъства в декорацията таван. Има напълно бели интериори, които са интересни със своята дълбочина и игра на текстури: матова, огледално гладка, леко груба и пухкава.

Белият интериор става по -жив, когато е изпълнен с интересни детайли – стайни растения, плакати с ясни геометрични мотиви, текстил и красива керамика.

Светлата кухня има само един недостатък – високи претенции за качеството на материалите. Спестяване на качество фасади или материал за облицовка на стени ще доведе до бързо износване, бърз ремонт. Малко вероятно е това да е включено в плановете ви..

Напълнете интериора си с интересни детайли

Напълнете интериора си с интересни детайли

Довършителни работи

Създаването на уютно жилищно пространство и естетически дизайн не търпи дреболии. В традиционните северни интериори текстурата, качеството на довършителните материали са от първостепенно значение..

Етаж

Въпреки разнообразието от съвременни материали, изборът на скандинавците е очевиден – естествено дърво. Най -често този материал покрива пода в цялата къща.. Сенките на дървото винаги са светли, избелени. Студеният подтон прави стаята по -широка, изпълва я със светлина.

Широко проектираните дъски и паркетните настилки са често срещани, но скъпи варианти. Във връзка с нашите условия, реставрираният дървен под в старите сгради „Хрушчов“ изглежда дори по -добре от добрия ламиниран паркет.

Дървените нюанси винаги са светли

Дървените нюанси винаги са светли

Въпреки това, водоустойчивият ламинат е удобен в кухнята.-студия. За да разширят и комбинират пространството, те правят същия етаж в зоните за хранене и кухня. Скандинавският стил се характеризира с висок цокъл (12-15 см) в цвета на стената.

Когато практичността е приоритет, дъската, паркетът или ламинатът се заменят с порцеланови каменни изделия, керамика плочки. Цветът на плочките може да бъде всичко от студени нюанси на сивото и бежово преди да контрастирате черен, тъмно-кафяво.

Интересно изглеждат шарени подови плочки, които се открояват на фона на бели стени и същите мебели. За малка кухня скандина са подходящи пачуърк плочки или ярка черно -бяла шахматна дъска. Същите опции ще бъдат подходящи за довършване престилка.

Широк инженерен борд и паркет

Широк инженерен борд и паркет

Престилка

В рамките на скандинавския стил има две основни тенденции при избора на кухненска престилка:

 • традиционно бяло;
 • опция за цвят.

Бял

Мисля, че вече не се съмнявате, че класическият цвят на престилка в скандинавската кухня е бял. Това решение помага за създаването на ефект „лека кухня“.. В този случай нюансите на стените и плочките трябва да съвпадат.. Усещането за обем се постига чрез разликата в текстурата на материалите.

Модно решение за кухненски гръб – керамични плочки “метро” или зидария, имитираща избелена тухла. По -модерен вариант – облицовка на стени с закалено бяло стъкло.

Тухлена стена

Тухлена стена

Абсолютно белият интериор изглежда изгоден на малки квадратчета, където духът на Скандинавия е донесен от елементи на кухненски декор, традиционен текстил.

Бял гръб е чудесен фон за светло или по -тъмно кухненско тяло. Тъмносините фасади и снежнобялите стени са популярен естествен мотив в интериора..

На вълна от контраст

Алтернатива на бялото е контрастната, привличаща вниманието престилка. Ръчно изработени плочки с уникални шарки биха били подходящи.  По -достъпен вариант са керамичните плочки в духа на пачуърк или ярка мозайка.

Често срещани в скандинавските кухни „свински“ плочки със или без скосявания, както и плочки с необичайни геометрични форми. Тези материали се превръщат в мейнстрийм, основна тенденция не само в скандинавския, но и в световния дизайн..

Бялата престилка служи като чудесен фон

Бялата престилка служи като чудесен фон

Дърво, закалено стъкло, различни облицовки панели. Те са интересни с това, че създават интегрална гладка повърхност и са лесни за използване..

Контрастният цвят не означава бунт от цветове. Сиви, антрацитни, тъмнозелени, дълбоки нюанси на синьото са често срещани.

Практично и красиво решение, когато престилката е съчетана с плота или по -лека от нея с няколко тона. Когато един и същи нюанс се повтаря в цвета на пода и декоративните детайли, се създава усещане за цялост, хармония на пространството..

Контрастният цвят не означава бунт на цветовете

Контрастният цвят не означава бунт на цветовете

Стени

Скандинавският дизайн не обхваща изтънченост. Колкото е възможно по -просто, декорацията на стени създава отлична основа. Неутралният фон благоприятно подчертава дизайнерския декор и други интериорни предмети.

Неутралните гладки стени ще бъдат разредени с тухлени плочки или истинска тухлена зидария. В студийна кухня си струва да поставите такива плочки в няколко зони, за да образувате едно пространство..

Много популярно стенно покритие – боя. В новите сгради е по-практично да се залепват тапети за боядисване върху нетъкана основа. Те ще скрият малки пукнатини от свиването на къщата. Удобни в този случай и фибростъкло, допълнително подсилващи стените.

Практично и красиво решение

Практично и красиво решение

Друг подходящ материал за стени е гипс. За да подчертаят отличителната му текстура, дизайнерите избират сложни нюанси на бежово и светло сиво..

В скандинавския интериор е популярна техниката за подчертаване на една стена с акцентен тапет с интересен орнамент или красив дълбок цвят. Такъв дизайнерски ход придава на стаята по -неформален вид, разрежда монотонността на стаята..

Разбира се, лидерите в производството на такива тапети са скандинавските производители като ECO тапети или Borastapeter. Цветният тапет може да замени истинското изкуство за стена или текстуриран тапет с автентичен шведски дизайн.

Най -често трапезарията се превръща в акцент, ярки тапети са разположени близо до масата, която обединява цялото семейство.

Възможно най -простата декорация на стени създава отлична основа

Възможно най -простата декорация на стени създава отлична основа

Таван

Интериорът в духа на традиционните скандинавски къщи не предполага сложен таван. Освен ако откритите греди не останат видими. В този случай трябва внимателно да изберете цвета на дървото, за да не добавите нотка на селски стил в стаята..

И все пак най -подходящото решение за тавана е боядисването в бяло. По -модерен вариант – матово стреч фолио.

Осветление

В северните ширини винаги липсва естествена светлина. Следователно многостранното допълнително осветление е важен елемент от всеки интериор на сканди. Полилеят в геометричния център на стаята не е толкова важен, колкото внимателното осветление над масата за хранене, допълнителни прожектори и подови лампи.

Тапицерия от дърво

Тапицерия от дърво

Дизайнът на осветителните тела е изключително важен. Често именно осветлението се превръща в акцент, който помага да се приведе целият интериор в една концепция. Полилеи с дървени елементи подкрепят идеята за екологичност, перфектно допълват дървения плот.

Абажури от хром или медна тел – почит към съвременните дизайнери, желанието да се изпълни кухнята с въздух и светлина.

В интериора на студиото можете да видите кристален полилей над зоната за хранене. Преливанията на скъпо стъкло играят красиво на светлина, създават допълнителни отблясъци. Такъв полилей ще се впише в скандинавски интериор с нотка на класика..

Осветлението е важен елемент от всеки сканди интериор

Осветлението е важен елемент от всеки сканди интериор

Най -простата ретро версия на лампата е декоративна лампа с нажежаема жичка с обикновен черен проводник. Такива лампи често се комбинират в групи: линейни над масата или разположени в стая по хаотичен начин..

Разнообразното осветление е един от отличителните белези на скандинавския интериор. LED ленти и точкови светодиоди са монтирани в кухненския модул – икономично и красиво решение за допълнително осветяване на работното място.

Ретро версия на лампата

Ретро версия на лампата

Ще ви бъде интересно:

Скандинавски стил: 240+ снимки на лаконизъм и сдържаност в дизайна. Какво прави този стил в интериора истински?

Мебели и електроуреди

В дизайна на кухнята скандинавският стил се разпознава от малкото обзавеждане. Дори в просторни стаи остава само най -необходимото, за да добавите ефирност, да изпълните къщата със светлина и да създадете усещане за свобода..

Основните принципи на скандинавския интериор – простота и функционалност, могат да бъдат проследени в избора на мебели. Всичко трябва да бъде възможно най -лаконично:

 • удобно просторно шкафове;
 • предимно вградени уреди;
 • гладки обикновени фасади.

Основните принципи на интериора са простотата и функционалността

Основните принципи на интериора са простотата и функционалността

След като се замислим за скандинавските мебели, първото, което идва на ум, е шведската компания IKEA. Корпоративната идентичност на тази компания разпространи идеята за сканди интериор по целия свят. Техните каталози са източник на идеи и вдъхновение за кухненско обзавеждане..

Кухненски комплект

Цвят. Няма да изненадам никого, като кажа, че най -популярният цвят за кухненските единици е бял. В същото време стаята изглежда обемна и интересна. Това се постига чрез мек контраст с плота, хромирани уреди или триизмерен текстуриран гръб..

Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

Кухни с дървени или боядисани фасади придават домашен уют и топлина на скандинавския интериор.

Довършителни работи. Боите са матови или полу-лъскави. Ярък гланц също се среща, главно в много малки кухни. По този начин мебелните врати отразяват светлината и създават допълнителна дълбочина на пространството..

Рафтовете. Отворените рафтове са популярна скандинавска функция. Те са подчертано прости, с контрастни метални държачи. Така че красивите ястия се поставят на видно място и създават допълнителен комфорт..

Друг вариант са високи шкафове, които се простират до тавана. Така пространството е визуално опънато и не е разбито на части. Решава се въпросът за съхранение на различни кухненски дреболии.

Шкафове с висок връх, достигащи до тавана

Шкафове с висок връх, достигащи до тавана

Фасади. Гладката фасада е по -често срещана от другите. Особено ако кухнята гравитира към модерна интерпретация на скандинавския стил. В този случай дръжките трябва да подкрепят идеята за простота. Идеален за скоби, релси на покрива или отварящи устройства.

Скандинавският интериор може да бъде с нотка на класика. Тогава рамковите фасади с минимално фрезоване и дръжките с копчета стават актуални..

Фасадите на IKEA Hitarp ще добавят дял от селски романс. Дръжките на раковини, чифт бижута на плитка и скандинавски стил придават селско настроение.

Гладката фасада е по -често срещана от другите

Гладката фасада е по -често срещана от другите

Плот за маса

Изборът на плот обикновено определя бюджета..

 • Най -успешният вариант е плот от масивно дърво. Цветът на естественото дърво идеално се вписва в цялостния светъл тон на интериора, което го прави по -топъл и по -удобен.
 • Когато се изисква по -ярък контраст, подходящ плот от черен или сив камък ще бъде подходящ..
 • Бюджетен аналог за евтини слушалки е плот, изработен от водоустойчиво ПДЧ. Естественият фурнир може лесно да замени масивно дърво, а специален филм имитира метал или камък.

Цветът на естественото дърво идеално се вписва в цялостния светъл тон на интериора

Цветът на естественото дърво идеално се вписва в цялостния светъл тон на интериора

Зона за вечеря

Важна разлика между скандинавските мебели са правилните и прости линии. Тук можете да намерите традиционни дървени мебели и леки конструкции, изработени от съвременни материали.. Тънките крака на такива маси задават динамиката с необичайната си геометрия.

Класически дървен маса изработени от масивен избелен дъб, бор или бук. Цветът му поддържа сянката на плота на масата или краката на стола..

Дървото често е боядисано в бяло, сиво или антрацит. Високият контраст с останалите мебели привлича вниманието към зоната за хранене. Монохромният е добра основа за ярки декоративни елементи.

Правилни и прости линии

Правилни и прости линии

В малка кухня биха били подходящи маса за книги или компактна маса за закуска в скандинавски стил и чифт ярки столове. Често масата се заменя с малък бар брояч по стената.

Алтернативен вариант е трансформираща се таблица. Подходящ е за много скромни стаи, когато сгъваемият или разтегателен плот е единственият начин да вечеряте на пълна маса..

Подреждането на удобна трапезария е немислимо без качествени столове и компактни дивани в неутрални или ярки цветове. Декоративните възглавници върху тях ще обединят целия кухненски текстил и ще завършат композицията..

Малка кухня в даден стил

Малка кухня в даден стил

Столовете в скандинавската кухня винаги са гордост. Те могат да бъдат дървени с извит гръб в духа на ретро или подчертано модерни от пластмаса и метал.. Често столовете са единственият акцентен цвят в кухнята, изглежда много свеж.

Легендарните дизайнерски столове не са рядкост. Компактният стол на Arne Jacobsen “Ant” или ярките, концептуални столове на съпрузите Eames.

Декор

Отпечатъкът от суровия северен климат е ясно видим в дискретния скандинавски интериор. Въпреки това, поради необичайния декор, спокойният скандинавски дизайн придобива специална топлина и ярък своенравен характер..

Голяма, обемиста мивка

Голяма, обемиста мивка

Текстилни

Когато всичко наоколо е почти бяло, окото няма какво да хване. Ето защо скандинавците ценят толкова яркия текстил. Раирана килим На пода, възглавници геометричен печат, салфетки и кърпи – всички тези детайли добавят разнообразие към белите тонове и създават индивидуален стил.

Замествайки само няколко малки неща, можете радикално да актуализирате интериора.

Кожите могат да бъдат заимствани от ежедневието на скандинавците. Хвърляйки ги небрежно върху стол, атмосферата на стаята веднага ще стане по -домашна и уютна. Обемни плетени одеяла от овча прежда служат за същите цели..

Малка, уютна зона за хранене

Малка, уютна, трапезария

Картини и плакати

Плакатите са неразделна част от скандинавския дизайн. В кухнята те най -често се намират в зоната за хранене и привличат вниманието със своя цвят, орнамент или надписи..

През зимата алтернатива на плакатите са въздушните мобилни устройства, изработени от скрап. Боядисаните клони се събират в една структура, украсяват се с конуси и се окачват близо до масата или в отвора на прозореца.

Необичайно, но подходящо решение за това как да украсите стената ще бъдат манекени от рога. Изкуствените еленови рога изглеждат много стилни, същият мотив често се появява на плакати и в рисунки върху декоративни възглавници..

Атмосфера на лека небрежност

Атмосфера на лека небрежност

Саксийни растения

Жив растения много освежаващ за светлия интериор. Здравословни ядливи зеленчуци могат да бъдат намерени на масата в работната зона. Розмарин, напомнящ за иглолистни клони, расте на перваза на прозореца, а близо до масата за хранене можете да видите голямо дърво фикус в кошница от ракита..

Керамика и кухненски изделия

Когато в кухнята има няколко отворени рафта, скриването на красиви ястия в килера е истинско престъпление.. Стилната лъскава керамика, ръчно изработени чаши или саксии заслужават по -добро място пред очите.

Живите растения са много освежаващи за лек интериор.

Живите растения са много освежаващи за лек интериор.

Дъски с тебешир

Дъските с тебешир превзеха съвременните кухни и се превърнаха в истински мейнстрийм. Те могат да бъдат компактни, да стоят в редица плакати и картини или да покрият цяла стена и да оставят място за ежедневно творчество..

Те често се използват в студио апартаменти като обединяващ елемент, необичаен декор.. Черен фон на дъска, поддържан от полилеи, столове и малки домакински уреди.

Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки) Кухня с характер: интериорен дизайн в скандинавски стил (190+ снимки)

Интересни малки неща обогатяват интериора, правят го наистина личен и уютен. Основното в процеса на декориране не е да прекалявате, а само да добавите няколко изразителни щрихи към кухнята..

Thanks! You've already liked this