Кухненски дизайн 8-12 кв.м. в апартамент с балкон. ТОП 5 съвета за комбиниране на пространство + 100 СНИМКИ

Кухненски дизайн 8-12 кв.м. в апартамент с балкон

Кухненският дизайн с балкон е пространство, което ще обнови дизайна и ще разшири съюза. Повечето от нас живеят стандартно малки апартаменти, в която практически няма свободно пространство за създаване на уникален стил. Липсата на място се усеща особено в кухните. Основната цел при подреждането на тази стая е да се използва максимално използваемото пространство, което може да се увеличи с балкона..

Начини за регистрация

Когато планирате ремонт на кухня, трябва да изберете една от трите възможни опции за преустройство.

Поради балкона се появява възможно най -голямо пространство

Поради балкона се появява възможно най -голямо пространство

Отделна кухня и балкон

Оставяйки всичко както е, получаваме две стаи, отделени една от друга с прозорец и врата. Препоръчваме ви да ги украсите в същия стил и цвят..

Създайте уникален стил с осветителни тела

Създайте уникален стил с осветителни тела

Тук можете да организирате място за съхранение за съхранение, да настроите масичка за кафе или дори да създадете офис..

Страхотните класики изглеждат страхотно

Страхотните класики изглеждат страхотно

Имайки голяма лоджия в едностаен апартамент, можете напълно да “прехвърлите” кухнята там, оставяйки много място за хол с трапезария.

Реконструкцията може да има тази опция.

Реконструкцията може да има тази опция.

Преграда между две стаи

Премахвайки дограмата и дограмата, оставяме преграда, която може да отдели две функционални пространства – зоната за готвене и трапезарията..

Или можем да го използваме като част от интериора, например като кухненски остров или бар плот. Стилна, модерна идея, която определено ще озари вашия апартамент.

Възможност за разширение с пълен преход към балкона

Възможност за разширение с пълен преход към балкона

Пълно демонтиране на стената

Стаята ще стане по -просторна визуално и функционално. В свободния джоб можете да преместите работната зона или масата за хранене.

Характеристики на интериора

Който и вариант да изберете, първо трябва да се погрижите за изолацията на балкона, така че кухнята да стане най -удобното и любимо място за жителите.

Ярък дизайн - положителни емоции

Ярък дизайн – положителни емоции

Не забравяйте да се погрижите за външните довършителни материали, да го покриете с топлоизолация. Поставете прозорци с двоен стъклопакет, запечатайте всички отвори, поставете тръби и електрическа мрежа.

Препоръчително е да инсталирате система “топъл под” и да поставите повърхността с керамични плочки. За да направите това, трябва да преместите радиатора под прозореца на балкона от стената..

Комбиниране на кухня и балкон – предимствата на идеята

Балконите често се използват като склад за съхранение на зеленчуци, консерви и ненужни неща..

Организираме пространството правилно

Организираме пространството правилно

Ще разгледаме как можете да го комбинирате възможно най -добре с кухнята и как правилно да организирате използваемата площ. След като получите допълнително пространство, можете да го използвате по различни начини..

Например, възможно е да се монтират допълнителни шкафове за кухненски прибори или да се създаде уютна трапезария с голяма маса..

В тази версия престоят на балкона няма как да не донесе удоволствие.

В тази версия престоят на балкона няма как да не донесе удоволствие.

Наистина дизайнерските фантазии са безкрайни

Наистина дизайнерските фантазии са безкрайни

Зоната, комбинирана с балкона, ще стане удобна, ще придобие полезност, естетичен вид. Декоративните фантазии за тази идея са безкрайни – освободената част може да се използва за различни довършителни работи, а недостатъци като перваза на прозореца могат да се превърнат в нестандартна маса за пиене на чай.

Ако ще монтирате тежки кухненски мебели на балкона, имайте предвид един важен момент: теглото им в никакъв случай не трябва да надвишава допустимото натоварване върху плочата, която се намира в основата му..

професионалисти

  • увеличаване на площта на кухнята;
  • необичаен дизайн;
  • подобряване на топло- и звукоизолацията;
  • подобряване на естествената светлина.

Минуси

  • е необходима допълнителна изолация

Огромен изглед от прозореца с чаша кафе сутрин

Огромен изглед от прозореца с чаша кафе сутрин

Всяко решение има свои трудности, сред които можем да изтъкнем получаване на разрешение за преустройство, често дълго чакане за легализация и значителни парични разходи.

Събирането на необходимите документи може да отнеме време, както и мащабите на предстоящата работа и несигурността за бъдещето – страшно.

Перфектна комбинация от цветове и материали

Перфектна комбинация от цветове и материали

Не бива да се притеснявате толкова много за това, защото положителните аспекти на проекта очевидно надвишават отрицателните, а резултатът ще бъде приятен за окото.!

Схемата за комбиниране на балкона и кухнята

Схемата за комбиниране на балкона и кухнята

Разположение на кухненската зона в комбинирано пространство

Ако сте решили да комбинирате две стаи, премахнахте джъмпера между кухнята и балкона, тогава е време да организирате пространството.

Създаваме усещане за комфорт и уют

Създаваме усещане за комфорт и уют

Можете да оживите идеалната стая от американския сериал – U -образна работна зона с печка и мивка до прозореца.

След като приключите работата по топлоизолация, външна декорация, е време да се заемете с рулетката. Измервайки пространството, лесно можете да разберете какво ще се побере от старото обзавеждане и от какво ще трябва да се отървете..

Когато балконът увеличава стаята до огромен мащаб

Когато балконът увеличава стаята до огромен мащаб

Реконструкцията дава шанс да изиграете кухненското пространство по нов начин. Организирайте безплатен вход в получения джоб, в противен случай цялата работа ще отиде на вятъра.

Дори най-скромните апартаменти във високи сгради имат балкон с ширина поне метър, което означава, че шкаф с плот и няколко висящи рафта могат лесно да се поберат там..

Понякога само врата може да споделя кухня с балкон.

Понякога само врата може да споделя кухня с балкон.

Възможно е да се инсталира пералня или съдомиялна машина, но ще е необходимо предварително да се свържат захранващите и водопроводните тръби към тях..

Не претоварвайте малкия балкон с големи предмети – изберете мебели с отворени рафтове.

Благодарение на прозорците кухнята ще се окаже много светла.

Благодарение на прозорците кухнята ще се окаже много светла.

Собствениците на голяма лоджия могат лесно да донесат цялата работна площ до прозорците. Тогава останалата част от стаята ще се превърне в просторна трапезария с допълнителни места за сядане..

Място за маса за хранене или място за съхранение в комбинирано пространство

Най -лесният начин да използвате допълнителното пространство, което се появява, е да преместите зоната за хранене там..

Идеята за отдих на открито

Идеята за отдих на открито

Всеки ден семейството ще се събира на осветено място, дори ставането рано сутринта ще изглежда по -приятно. Особено, ако имате прекрасна гледка от прозореца! Ако не, просто окачете щори или римски щори..

Просто празнувайте празника у дома

Просто празнувайте празника у дома

Сега можете да изберете пълноценна голяма маса, на която ще бъде удобно както да извършвате ежедневни ястия, така и да празнувате празненства.

Закачете телевизора на стената и заменете столовете с удобен диван и фотьойли за чудесен кът за сядане.

Минимализъм в дизайна, класически вид

Минимализъм в дизайна, класически вид

Всяка домакиня няма да откаже допълнителни кутии за съхранение на кухненски мебели.

Отвореното пространство няма да бъде затрупано със смесители, комбайни и услуги благодарение на добавеното място за съхранение.

Най -популярните идеи за дизайн

След като изолирате балкона, така че цялото семейство да не замръзне върху него, можете да започнете да мислите как, въз основа на вашите предпочитания, вкусове, можете да подредите освободеното пространство.

Визуално разширяване на пространството

Визуално разширяване на пространството

Бар плот на балкона

Такъв интериор неочаквано ще разнообрази дизайна на вашата кухня и ще я направи по -модерна. Новото решение на въпроса за трапезарията е барът.

Много място за обяд

Много място за обяд

Повечето хора мечтаят за това, но сънищата, уви, остават мечти поради липса на място..

Имате невероятна възможност да оживите всичко. Освен това, бар броячът в това дизайнерско решение може да бъде поставен по различни начини:

Колона 1bar може да бъде поставена в отвора, който преди това е бил зает от прозореца; Голяма маса, на която всеки ще се чувства удобно

Голяма маса, на която всеки ще се чувства удобно

2 багажникът може да се превърне не просто в подобие на маса за хранене, а като допълнително място за съхранение на храна или ястия; 3-баровият брояч може да изпълнява разделяща, свързваща функция, така че кухнята и холът да не съществуват отделно, а да са обединени, като че ли, в едно цяло; Когато фантазията и вкусът могат да се превърнат в стена от мозайки

Когато фантазията и вкусът могат да се превърнат в стена от мозайки

4sill ще стане друга възможност за поставяне на лентата в освободеното пространство. Вкусен обяд, приятна комуникация с приятели или роднини, домашна атмосфера и красива гледка от прозореца – не е ли това границата на всички кухненски мечти; 5 пренареждане на работещия „триъгълник“ за тези, които търсят нестандартни решения. Големите прозорци винаги осветяват и най -тъмната стая

Големите прозорци винаги осветяват и най -тъмната стая

Ако сте жители на първия етаж, не бързайте да упреквате съдбата за това, защото по отношение на дизайна можете да спечелите много повече от съседите си отгоре.

Създаваме приятна атмосфера за очите

Създаваме приятна атмосфера за очите

Всички комуникации, мивка и печка могат да бъдат прехвърлени към лоджията, което визуално ще увеличи пространството на кухнята. Тук можете също да поставите хладилник, за да освободите работната зона от домакински уреди..

Разливайки кухнята в кабинета, килера и дори детската стая

Все още ли сте готови за персонализирани решения? Проблемът с допълнителната стая може да бъде решен с балконско пространство.

Насладете се на красив дизайн

Насладете се на красив дизайн

Изобщо не е необходимо да използвате кухня, комбинирана с балкон, като място за хранене. Може да се направи зона за отдих или работа..

Лентата може да бъде поставена по различни начини

Лентата може да бъде поставена по различни начини

Обичате да четете, винаги сте мечтали за лична библиотека, уютен кът, където можете да се потопите в друга завладяваща история, но квадратните метри попречиха да сбъднете желанието си?

Комбинация от мебели и схема на подреждане

Комбинация от мебели и схема на подреждане

Рафтовете за книги, уютен люлеещ се стол, меката светлина ще създадат комфорт за всеки “книжен червей”. Все още има хора, които лудо скучат от лятната вила през зимата, или обратното, само мечтаят за това..

Сега можете да се чувствате като професионален градинар по всяко време на годината и да създадете прекрасна зимна градина точно на лоджията.

Разширяването не винаги може да увеличи достатъчно пространството

Разширяването не винаги може да увеличи достатъчно пространството

Друг интересен начин за преустройство е създаването на детски кът на лоджията. Разбира се, за съвременните домакини престоят в кухнята отнема много време, така че не винаги е възможно да бъдеш с деца..

Голям плюс на това решение е постоянното присъствие и контрол над всеки малък член на семейството. Докато пържите палачинки или печете пайове, децата ви ще играят точно до вас..

Въпросът за декорацията: как най -добре да оборудвате интериора

Несъмнено техническото подреждане на кухнята и лоджията е на първо място. Но само правилното дизайнерско решение ще ви позволи да създадете приятно изглеждаща атмосфера и привлекателен външен вид на стаята..

Когато има малка кухня и допълнителното пространство е точно така

Когато има малка кухня и допълнителното пространство е точно така

В този раздел сме събрали няколко съвета, които ще ви помогнат да не сбъркате с избора на декор..

ТОП 5 съвета за успешно комбиниране на кухня с балкон

1 Наблюдавайте хармонията в цветовете. Най -доброто решение би било подобна гама от кухненски и балконски пространства. Лоджията трябва да бъде като продължение, а не като отделна стая.

2 Спазвайте единството в детайлите на интериора и довършителните материали, за да не разваляте цялостното впечатление от гигантската свършена работа. Тогава визуалното пространство ще се разшири и ще изглежда много по -изгодно и хармонично..

3 Разделение на пространството с прозорци от пода до тавана. Подобно дизайнерско решение веднага ще създаде европейска атмосфера, толкова много различна от тази, която обикновено сме свикнали да виждаме в апартаментите. Това ще бъде най -добрият избор, особено за тези, които въпреки това са решили да създадат зимна оранжерия за себе си на балкона..

4 Възможно е да се заменят стъклени врати или френски прозорци със сводест отвор. Не оставяйте скучни геометрични форми, можете да оставите въображението си да лети, особено ако цялостният дизайн на кухнята съответства на модерния стил..

5 Арката може да бъде оставена отворена или можете да я завесите изцяло или само наполовина. Това е още един добър начин за зониране на стая..

Ние правим нашия дом уникален и красив

Ние правим нашия дом уникален и красив

Често има случаи, когато нивата на пода в кухнята и лоджията са различни, така че има усещане за стъпка надолу или нагоре. Разбира се, можете да работите допълнително и да направите пода абсолютно равномерен, но не препоръчваме да бързате по този въпрос..

Модни дизайнерски решения

Модни дизайнерски решения

Ако лоджията се намира по -ниско от кухненското пространство, тогава усещането за уютна „лична“ стая се създава, ако масите са поставени по -близо до външната стена.

Продължаване на кухненските мебели на балкона

Продължаване на кухненските мебели на балкона

Когато ситуацията е напълно противоположна, един вид стъпка може да бъде подредена като подиум и няма да се страхувате от препъване.

ВИДЕО: Дизайн на кухнята

Thanks! You've already liked this