Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн

Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн

Тези, които са изправени пред въпроса за избора на тапет, знаят колко е трудно да изберете една от наличните опции. Голямо търсене е с копринен печат, който изглежда благоприятно по стените на много стаи. Ако искате да добавите изисканост към стаята, не забравяйте да ги разгледате като опция. Всички предимства и недостатъци, характеристики на избор. А също и опциите, които ще ви харесат по -нататък в статията.

Какво е?

От оригиналния език терминът „копринено сито“ се превежда като „картина върху коприна“. За първи път подобна техника на изпълнение се споменава в историята на Древен Китай, именно оттам идеята за декориране на стените по този начин се разпространява в други страни. Разбира се, съвременното оборудване няма нищо общо с начина, по който се работи в древността..

Способен да симулира конфигурацията на помещението

Способен да симулира конфигурацията на помещението

“Рисуване върху коприна” – една от разновидностите на винилови тапети, целта на използването на такъв материал е да се създаде ефект на копринена драперия по стените. За разлика от винила, материалът съдържа нишки от плат, които са видими с невъоръжено око. Тази структура придава на стените изтънченост..

Това стенно покритие работи добре. спални, зала, хол, офис, кухня понякога те също се залепват таван. Приятният външен вид незабавно трансформира стаята. Кой модел и цвят да изберете зависи от вашите предпочитания и дизайнерски характеристики на къщата, но от голям асортимент всеки намира това, което търси.

Придава на стените изисканост

Придава на стените изтънченост

За да се използва материалът в кухнята, в коридор има повече изисквания, отколкото към този, който е залепен в спалнята. Следователно, коприненият печат се използва по-рядко за тези помещения..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Тапети в спалнята – модерни интериорни идеи за 2017 г., снимки и препоръки, които не могат да бъдат пренебрегнати

Изгледи

В допълнение към факта, че тапетите с копринено покритие се предлагат в различни цветове, шарки, размери, те се различават по типовете основи:

 • нетъкан – по -здрав и по -скъп;
 • хартия – не е издръжлива, струва по -малко.

Много опции, цветове и нюанси

Много опции, цветове и нюанси

Нетъканият материал се счита за еластичен материал, поради което плътно покрива стената, като в същото време скрива дребни несъвършенства. Работата с него е по -лесна, малко вероятно е да се разкъса, изкриви или деформира по някакъв друг начин. Животът на такова стенно покритие е по -дълъг от този на хартиеното..

Хартията е подходяща само за нанасяне върху идеално плоски стени, ако има несъвършенства, те само ще бъдат подчертани. В процеса на работа с такава основа трябва да бъдете внимателни, те са лесни за разкъсване, особено при контакт с влага. Обикновено този тип се избира единствено с цел икономия..

Бляскава текстура

Бляскава текстура

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Неткани винилови тапети (240+ снимки): От прости опции до 3D печат

Предимства и недостатъци

Тапетът за копринено сито има предимства, които го правят популярен. Те включват:

 • здравина, издръжливост;
 • ефектност;
 • подходящ за много помещения;
 • не се влошават под въздействието на слънчева светлина;
 • имат прахоотблъскващ ефект;
 • не отделят токсични вещества – те са безопасни за хора и животни;
 • лесен за почистване.

Такъв тапет е устойчив на слънчева светлина

Такъв тапет е устойчив на слънчева светлина

Повечето производители посочват гарантиран експлоатационен живот от 15 години. Въпреки това, с подходящи грижи, тапетите с копринена екранировка издържат много по-дълго..

Въпреки толкова много предимства, има и някои недостатъци.. Те включват:

 • цена;
 • недишаща структура на тапета;
 • изискват предварителна обработка на стените.

Разходите за такива платна, разбира се, са много по -високи от другите.

Разходите за такива платна, разбира се, са много по -високи от другите.

Мнозина обаче считат тези недостатъци за относителни: цената е оправдана от дългия експлоатационен живот, повърхността трябва да бъде подготвена преди всяко залепване.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Тапети в интериора (190+ снимки): от теория до практика. Оригинални идеи в крак с времето

Характеристики на залепването

Небрежният тапет с копринен печат не само няма да изглежда луксозно, но ще развали цялостния дизайн на стаята. Ето защо, ако изобщо нямате опит с обработката на стени, потърсете услугите на професионалисти.. Не толкова трудният процес на залепване, колкото подготвителен етап.

Най -труден е подготвителният етап.

Най -труден е подготвителният етап.

Задачата на подготовката на стените е да ги направят абсолютно равномерни. За да направите това, повърхността първо се измазва, след това замазва, грундира, като нанася колкото се може повече слоеве, за да се постигнат най -равномерни стени. Ако издатината или вдлъбнатината е повече от 1 мм, този дефект ще бъде забележим..

Ситопечатът не може да се извършва върху дебел материал, тъй като изящният му вид ще бъде загубен. Ето защо, поради фиността на основата, е необходим специален подход за изравняване на стените..

Коприненият печат е предназначен да украси стаята

Коприненият печат е предназначен да украси стаята

Залепването зависи от вида на основата, ако е хартиена, тогава подложката се намазва с лепило, оставя се да кисне за няколко минути и се нанася върху стената. Не е необходимо да размазвате нетъкан подложка, достатъчно е да нанесете лепило върху стените. Остатъците от лепило по шевовете трябва да бъдат отстранени.

Също така е полезно да спазвате определени правила:

правила

 • лепило от прозорец до врата;
 • измерете ъгъла между стената и наклона на прозореца;
 • изгладете залепеното платно с гумен валяк (от центъра до ръбовете);
 • оставете лепилото да изсъхне за два дни.

Необходимо е да се залепи от прозорец до врата

Необходимо е да се залепи от прозорец до врата

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Избор на тапет в коридора и коридора (50+ снимки): Ние създаваме домашен интериор със собствените си ръце

Варианти

По -добре е да изберете тапет в надеждни магазини за хардуер. Ако ги поръчате в онлайн магазин, за да спестите пари, първо отидете в обикновен магазин, разгледайте модела, който харесвате, почувствайте го с докосване, след това не се колебайте да поръчате. По -долу са най -популярните дизайни на копринени екрани.

Визуални опции за измама, които ще харесате

Визуални опции за измама, които ще харесате

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Модерен тапет за кухнята (240 + снимки): Каталог на идеите

Копринен печат с цветя

Цветният принт внася нотка на романтика във всеки интериор. Такава нежност в дизайна на стаята няма да бъде подходяща в кухнята, в коридора, но ще бъде идеална за спалнята. Също така цветята могат да се поберат в хола.

За спалня такава нежност е най -подходяща.

За спалня такава нежност е най -подходяща.

Ако върху платното има много цветове, тогава е по -добре да ги нанесете върху една или две стени, така че печатът да не изглежда тромав. Ако изобразявате силуети на пъпки или малки цветя, за да съответстват на тапетите, които не се открояват, можете да ги използвате за всички стени.

Дизайнерите съветват да не се увличате с цветни рисунки, наскоро идеята за малка цветна аранжировка само върху част от стената е широко разпространена. Ако това е спалня, ще бъде подходящо да погледнете през таблата. легло, ако холът е на свободна стена. Останалите стени трябва да са в неутрални цветове, шарки.

Основното нещо е да не прекалявате с рисунките.

Основното нещо е да не прекалявате с рисунките.

Ако организирате бунт от цветове от цветна аранжировка, ще бъде непоносимо да бъдете в такава стая дълго време..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Красиви тапети в хола: 150+ снимки на интериора. Идеи за модерна комбинация

С пауни

Реалистичното изобразяване на птици върху платна на стената изглежда живо и привлича вниманието на всеки, който влиза в стаята. Защо снимките на пауни са в голямо търсене?? Всичко е за благородството на тези птици, чиито разхлабени опашки се считат за символ на лукс и богатство..

Ярък, цветен и ободряващ

Ярък, цветен и ободряващ

Изображенията на пауни в стая със стар ще изглеждат нелепо. мебели, класически дизайн. Подходящи са само за модерен дизайн. Невъзможно е да се направят всички стени с такъв ярък печат, ще изглежда твърде предизвикателно, неумерено.

Ако пауните са изобразени големи, в цял ръст с хлабави опашки, са достатъчни няколко ленти тапет. Част от една от стените ще бъде достатъчна за такъв модел. Ако птиците заемат цялата стена, чертежът е твърде голям, тогава другите три трябва да бъдат направени в неутрални нюанси..

Птици на щастие долетяха до стената ви

Птици на щастие долетяха до стената ви

Бима отпечатъци с пауни, когато птиците са ограничени до тях. Една лента може да съдържа 1-2 малки пауна. Само в такива случаи е разрешено използването на едни и същи платна и за четирите стени..

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Комбинации от тапети за спални: 240+ снимки на красиви интериорни комбинации

С позлата

Тапетите с позлата изглеждат скъпи, широко се използват в дизайна на различни стаи.. Дизайнерите подчертават следните предимства на този тип цвят:

 • използва се за подчертаване на една от стените, фокусиране върху нея;
 • създайте уютна атмосфера;
 • отразяват слънчевите отблясъци;
 • успешно скрива повърхностните несъвършенства.

За любителите на класически тапети

За любителите на класически тапети

Количеството злато по стените трябва да бъде ограничено, излишъкът му е тежък за очите. Ако едната стена има позлатени вложки по цялата площ, другите три трябва да са монохромни.

Важно е правилно да изберете основата на покритието за позлата. Съчетава се добре с пастелни нюанси., жълто, бежово. Ако стаята е малка и е необходимо визуално да я разширите, основата за позлата трябва да е лека.

Съчетава се добре с пастелни цветове

Съчетава се добре с пастелни цветове

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Интериорна декорация със сив тапет (140+ снимки): Общи правила за подбор и комбинация

Абстракция

Необичайните модели са подходящи за необикновено мислещи хора. Ако искате не само да подчертаете лукса, но и да изразите своя индивидуален подход, разгледайте огромното разнообразие от тапети с абстракция. Техниката на копринено сито с такива щампи изглежда особено ярка..

Подчертаване на личността с абстракция

Подчертаване на личността с абстракция

В абстракцията няма ясни критерии за подбор. Някой харесва черни фигури на бял фон, докато други харесват всички цветове на дъгата, приложени хаотично. Само изборът на нюанси играе важна роля, трябва да запомните за настроението, което ще се предаде:

 • червен и оранжево – предизвикват висока емоционална активност;
 • жълто и зелено – символи на хармония и комфорт;
 • Сив и синьо – подходящо за запазени хора;
 • розово и лилаво – внасят нотка на романтика;
 • черен и тъмните нюанси (синьо, кафяво, други) – неутрални.

Изборът на нюанси наистина играе важна роля.

Изборът на нюанси наистина играе важна роля.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Тапети за боядисване – плюсове и минуси. 240+ (Снимка) Интериор в хола, спалнята, кухнята

В интериора на различни стаи

Тапетите от копринен екран изглеждат добре в интериора на такива помещения:

 • Кухня. Платна са подходящи само на нетъкана основа, а не на хартия – те са защитени от влага, мухъл, могат лесно да се перат. Подходящ за класически стилове.
 • Хол. Ситопечатът може да се използва за декориране на една стена или четири наведнъж. Подходящ за всекидневни, изработени в модерни стилове, обзаведени със скъпи мебели.

Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн

Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн Тапетите от копринен екран са произведение на изкуството в интериора. 125+ изключителни снимки от копринен дизайн

 • Спалня. Подходящи са всякакви дизайни и нюанси. Като се има предвид, че в спалните те често се стремят да създадат романтична атмосфера, флоралните щампи в розови, лилави тонове изглеждат особено добре..
 • Коридор. Необходимо е да изберете платна изключително на нетъкана основа, тъй като в тази стая има специална нужда от редовно мокро почистване.
 • Други стаи. Коприненият печат рядко се използва за декориране на детски стаи., бани, тоалетна. Ако обаче се вписва в общата идея за декориране на къщата, тогава няма нищо забранено в това..

Основният фактор на декора е тапет

Основният фактор на декора е тапет

ВИДЕО: Изтънчеността и лукса на тапетите с копринена екранировка

Изход

Коприненият печат изглежда изгодно по стените на много стаи, той е знак за лукс, изглежда богат. Те ще добавят изисканост към всеки интериор, който всеки ще запомни. Експериментирайте и комбинирайте.

Thanks! You've already liked this