Стенна декорация в стаята: най -добрите фото идеи и тенденции на 2019 г., цветове, материали и орнаменти

Избраната стена е подчертана от мебелни елементи

Избраната стена е подчертана от мебелни елементи

Тенденциите в областта на интериорния дизайн не са бързи, а анализът на предпочитанията ви позволява да формирате актуални тенденции за следващата година. Популярният преди декор е обрасъл с нови детайли, органично взаимодействащи с околната среда. Какво можете да внесете във вашия интериор, за да бъдете в тенденция на 2018??

Цветен декор за стени в хола

Цветен декор за стени в хола

Цветен спектър

Design Week 2017, проведена в Милано, обърна голямо внимание на цветовата палитра. Появата на ярки нюанси на розово, оранжево, горчично жълто и различни нюанси на зелено стана началото на приоритета на богатите цветове в интериора, които замениха светлите и неутралните цветове. Не е изненадващо, че в анонса за 2018 г. тези тенденции изцяло влязоха в сила и тъмните нюанси на зелено, синьо и черно излязоха на преден план..

15

Много дизайнери и производители на довършителни материали активно вдигнаха новата модна тенденция, предлагайки на клиентите игриви наситени нюанси..

На бележка! Според дизайнерите тъмнозелено ще се използва активно в декорацията на стени, като замества бялото, бежовото и сивото.

Появата на такива нюанси на бои и лакове като диня червено, изумрудено зелено и индиго черно са все по -чести в декорацията на стени.

Стилен нюанс с ефекта на старостта

Стилен нюанс с античен ефект

Когато избирате нов цвят, трябва да се съсредоточите върху топли нюанси, което е съвсем разумно, като се има предвид разпространението на тъмната палитра. Интересна метаморфоза ще се случи със скандинавския стил. Традиционното преобладаване на бялото ще бъде допълнено от сочни червени аксесоари.

Факт! Новата посока Japanordic набира все по -голяма популярност – смесица от японски стил със студен скандинавски.

Скандинавски стил в интериора с акцентни елементи

Скандинавски стил в интериора с акцентни елементи

Съвет! Комбинацията от дълбоко черно с изумрудено зелено изглежда невероятно впечатляващо. С такъв тандем в интериора трябва да има светли петна, в противен случай ситуацията ще бъде твърде мрачна..

Луксозна комбинация от различни тонове

Луксозна комбинация от различни тонове

Довършителни материали

Дизайнерите уверяват, че модата за естественост няма да се откаже от позициите си през следващите години. Липсата на естествена красота, особено за живеещите в градски апартаменти, трябва да се компенсира с използването на естествени материали в интериорния дизайн. Така че камъкът, дървото и металът са особено популярни в декорацията. Затова производителите на тапети предлагат невероятно убедителна имитация на камък, като използват 3D технология, за да я направят по -правдоподобна..

15

  • Дървените, каменните и текстурирани коркови покрития, които ви карат да искате да се докоснете до тяхната повърхност, са най -горещата тенденция за 2018 г..

Панелите от рециклирано орехово дърво ще се впишат във всяка стая и ще създадат топла, приветлива атмосфера. Розовото злато с лъскав гланц постепенно се превръща в минало, като дава предимство на черния матов метал.

Въпреки факта, че дизайнерите предвиждат забележим спад в интереса към индустриалния шик на таванското помещение, камъкът остава предпочитан в декорацията на стени. С тази разлика, че дизайнът става по -удобен и домашен.

Имитация на каменна стена с помощта на фототапет

Имитация на каменна стена с помощта на фототапет

Тенденции в декора на стени 2018

Стайните растения отдавна са част от интериора, помагайки за пречистване на въздуха и създаване на комфорт. Използването на первази на прозорците обаче отдавна е реликва от миналото, сега цветята заемат по -изгодни позиции. Така че саксиите, поставени на рафтовете, изглеждат по -впечатляващи и оригинални..

Съвет! Инсталацията от окачено дърво на стената изглежда не по -малко интересна, към която вместо традиционните саксии са залепени необичайни съдове.

четиринадесет

Най -простите и популярни средства за декориране на стени все още са картини, плакати и фотографии. Те трябва да заемат уважавано място на повърхността, да се открояват с ярки цветове или впечатляващи размери. Дори познато огледало може да играе роля, ако не купите стандартен правоъгълник в рамка, а изберете по -оригинални форми. Например огледало във формата на животно или няколко композиции в рамки от ракита от ракита.

Идея! Практичният декор може да се използва като творческа идея. Познат рафт за ключове може да бъде интересно решение за декорация на стени. Ако направите картина от рамка – склад за аксесоари, получавате ефектна и полезна декорация.

Кът за сядане в черно с фото-рисуване и стилно осветление

Кът за сядане в черно с фотоарт и стилно осветление

Съвет! Осветлението е идеално за декориране на стени. Гирлянда с крушки може да украси рафт, картина или да бъде независим отделен елемент от декора..

Изключителен домашен декор в тийнейджърска стая

Изключителен домашен декор в тийнейджърска стая

Нови форми

Съветът за пребоядисване на светли стени в тъмнозелено или черно не трябва да се приема буквално. Първо, такъв радикален преход не винаги е лесен за изпълнение, и второ, тази цветова палитра може изобщо да не е по ваш вкус. Какво да направите, ако желанието да подобрите интериора си в съответствие с модните тенденции ви преследва? Има няколко прости и достъпни начина да направите това..

  1. Един изпитан метод прави малки корекции в декора. Не е необходимо да преработвате напълно декорацията, ако можете просто да закачите няколко ярки картини или саксии с стайни растения..
  2. Друг вариант е да започнете да декорирате една от стените, като я завършите в съответствие с новата посока, която включва настоящите форми.

15

Геометричните фигури набират все по -голяма популярност. Активното използване на проверени графики върху килими, завеси и мебели плавно мигрира към декорацията и декора на стените. Черно -белите рисунки уверено се превръщат в тенденция през новата година, замествайки флоралните орнаменти..

  • Интериорът с геометрични форми изглежда подреден и стилен. Следователно добавянето на графики към стените ще даде малко динамика на монохроматичното покритие..

Стенна графика - една от най -модерните опции за интериорна декорация

Стенна графика – една от най -модерните опции за интериорна декорация

Творческите хора трябва да обърнат внимание на акварелните мотиви. Пълната противоположност на геометричните форми, акварелът създава мек фон, пролетно настроение и нотка на грация. Като декорация е подходящ тапет със съответния модел. За локално поставяне като декорация на стена можете да използвате картина или панел.

Уникален повърхностен декор в хола

Уникален повърхностен декор в хола

Съвет! Новите тенденции препоръчват постепенно да се отдалечите от минимализма. Ярки аксесоари и сочни акценти ще помогнат за разреждане на строгия стил..

Ярките елементи ще ви помогнат да направите интериора по -интересен

Ярките елементи ще ви помогнат да направите интериора по -интересен

Thanks! You've already liked this