Пластмасови панели за кухнята (60 снимки): идеи за стилно завършване на кухненска престилка, стени и таван

Наличието и разнообразието са основните предимства на пластмасовите панели

Наличието и разнообразието са основните предимства на пластмасовите панели 

Декорирането на кухнята с PVC панели е отлична алтернатива на традиционните материали: мазилка, тапети, дърво или плочки. Разнообразие от текстури, цветове и текстури, съчетани с достъпна цена, направиха пластмасовите панели за кухненски стени един от най -популярните и търсени начини за проектирането му в различни стилове..

Поради особеностите на пластмасата, панелите могат да имат всякакъв вид и цвят.

Поради особеностите на пластмасата, панелите могат да имат всякакъв вид и цвят.

Обичайно е PVC панелите да се класифицират според тяхната ширина:
 1. Хастарът е практичен материал, стандартната ширина е 10 см, дължината е 3 см. Обикновено е едноцветен, което се компенсира от наличната ширина на цветовата палитра.
 2. Панел – най -често срещаните проби са широки 25 см, въпреки че на пазара могат да се намерят по -широки опции – 50 см. Дължината може да бъде различна, но най -често срещаните размери са 3, 2.7 и 2.6 метра. Панелите са привлечени от факта, че след сглобяването върху получената повърхност е почти невъзможно да се определят шевовете.
 3. Листът е плоска, гладка пластмасова повърхност, издръжлива и надеждна. Изборът на размери-много голям както по ширина (80-203 см), така и по дължина (150-405 см).

четиринадесет

Декоративен модел се прилага върху PVC панели и листове – върху повърхността се нанася изображение по специален начин за печат, който е покрит със защитен лак, гланц или мат. Благодарение на това покритие панелът придобива повишена устойчивост на драскотини, химикали, ултравиолетова светлина, пепел и други агресивни влияния..

PVC панели за кухнята: предимства и недостатъци

PVC панелът за кухнята е високо функционален естетически материал, който се е доказал перфектно в помещения, където експлоатационните условия са близки до екстремни: в кухни, бани, коридори, на балкони (лоджии). Той има отлични експлоатационни характеристики:

 • Водоустойчивост – пластмасата е абсолютно хигроскопична, не абсорбира и не натрупва вода вътре. Когато е правилно монтирана, пластмасовата облицовка за кухнята образува почти монолитно покритие, което блокира вътрешната стена от влага. Капките вода, падащи върху панела, просто се търкалят надолу.

Компетентното използване на обикновена облицовка ще направи вашата кухня още по -удобна.

Компетентното използване на обикновена облицовка ще направи кухнята още по -удобна.

Пластмасата има отлична защита от влага

Пластмасата перфектно предпазва от влага

 • Хигиената е изключително важна в кухнята. Повърхността на PVC панелите е гладка, няма пори или празнини, в които може да се натрупа мръсотия, за разлика от пространството между плочките на плочката. Повърхността на пластмасата е изключително неблагоприятно място за развитие на гъбични спори, патогени и мухъл. Освен това всяка мръсотия, която се появи на панела, може лесно да се измие с воден разтвор с добавяне на детергенти..
 • Издръжливост – пластмасата перфектно издържа на температурни промени, запазва свойствата си в широкия им диапазон. Важно е само да изберете висококачествен материал – има пластмаса, която може да издържи нагряване до +1 200 ° C, без да губи формата си или да се стопи. Не подлежи на окисляване, гниене, напукване, изсушаване, запазва привлекателен оригинален вид.

Облицовката, поради своите качества, е отличен вариант за довършване на кухненския таван

Облицовката е чудесен вариант за довършване на кухненския таван

Пластмасовите панели могат да покрият цялата кухненска стена, осигурявайки защита

Пластмасовите панели могат да покрият цялата кухненска стена, осигурявайки защита

Висококачествените пластмасови панели ще ви служат много дълго време

Висококачествените пластмасови панели ще ви служат много дълго време

 • Химическа устойчивост – повърхността на панелите е непроницаема за домакински химикали и почистващи препарати.
 • Лесен монтаж – за да монтирате PVC панели, няма нужда да подготвяте основната стена по специален начин: премахнете стара боя или тапет, мазилка или грунд. Самият процес е доста прост, можете сами да украсите кухнята с пластмасови панели.

четиринадесет

Съвет! Особеността на монтажа на панела позволява скрито окабеляване на проводници с ток (задължително в защитно гофриране), без досадно оформяне на стени. В допълнение, инсталирането на панели ви позволява да изравните стената.

 • Пластмасовите панели ще осигурят допълнителна топло- и звукоизолация.

PVC мраморни панели за довършване на кухненска престилка

PVC мраморни панели за довършване на кухненска престилка

Престилка от пластмасови панели може да бъде хармонично продължение на декорацията на стени

Престилка от пластмасови панели може да бъде хармонично продължение на декорацията на стени

Но не забравяйте за недостатъците:

 • Чувствителност към механични повреди – при достатъчна здравина пластмасовите панели лесно се повреждат от точни удари. Дизайнът обаче ви позволява бързо и лесно да замените повредения панел..
 • Слънчева светлина – С течение на времето пластмасовите панели, изложени на пряка слънчева светлина, ще избледнеят и бялата пластмасова облицовка ще пожълтее.

15

 • Опасността от пожар е доста двусмислен параметър, който пряко зависи от производителя и качеството на пластмасата. Евтините пластмаси от китайски производители не са само запалими. При изгаряне те отделят задушаващ отровен газ и дори излизайки от горяща стая, човек рискува да получи химическо изгаряне на белите дробове. Изходът е да поискате сертификат, чието отсъствие трябва да се съмнява. В полза на висококачествената пластмаса можем да кажем, че PVC панелите започват да се топят, когато температурата достигне +450 ° C. За сравнение: дърво се запалва при +270 ° C. Но все пак трябва да избягвате инсталирането на пластмасови панели в непосредствена близост до открит огън..

Висококачествените пластмасови панели ще издържат дълго време

Висококачествените пластмасови панели ще издържат дълго време

PVC панели с имитация на естествено дърво

PVC панели с имитация на естествено дърво

Важно! Евтината пластмаса с ниско качество може да излъчва специфична миризма.

Пластмасови панели за кухнята: престилка и акценти

Кухненска престилка се счита за пространство, ограничено от стенни шкафове и плот. Той предпазва стените от замърсявания, прах, мазнини и сажди, така че хигиената е основно изискване за него. А престилки, изработени от PVC панели, съответстват максимално на него.

четиринадесет

Освен това престилката е място в кухнята, което най -често се пере, а пластмасата е устойчива както на вода, така и на домакински химикали. И, което е важно, широка гама от PVC панели ще ви помогне да изберете точния материал, който хармонично ще се комбинира с кухненския комплект, стенните облицовки и работната маса..

Това ще запази единството на стила – кухня и престилка. В същото време престилката може да се превърне в ярко докосване, да придаде оригиналност, индивидуалност на всяка кухня, като я настрои в специално настроение.

Защитното покритие ще удължи живота на подплатата

Защитното покритие ще удължи живота на подплатата

Поради своите качества, пластмасовите панели са идеални за кухненски гръб

Поради своите качества, пластмасовите панели са идеални за кухненски гръб

Завършване отстрани на плота с пластмасови панели с флорален принт

Завършване отстрани на плота с пластмасови панели с флорален принт

Пластмасата за престилка има много лица – имитира камък, дърво, метал, върху повърхността й може да се нанесе оригинален печат или 3D изображение. Разбира се, в този случай цената на престилката ще се увеличи значително, но си струва да си припомним, че по -голямата част от времето, когато приготвяте храна, ще трябва да прекарате с лице към престилката. А красивият грациозен образ, повишаващ настроението, ще помогне да се приготви още по -вкусна храна.

Съвет! Друг оригинален вариант е прозрачна пластмаса, зад която има RGB LED подсветка на лентата. Той ще ви помогне да получите панели с лъскав, преливащ се, ярък декор, внасяйки нюанси на един вид красота в кухненското пространство. За привържениците на минимализма можете просто да инсталирате монохромни прожектори като подсветка..

15

Thanks! You've already liked this