Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

Експериментирайте с покривки на масата

Покривките на масата ще помогнат за усъвършенстване на интериора. Те ще могат да съживят скучен интериор, да предпазят плота от драскотини и да заглушат звъненето на чинии. Грешка е да се мисли, че ще трябва да похарчите значителна сума от бюджета за красиви продукти. Научаваме се икономически да управляваме домакинство, сами шием или плетаме плат, украсяваме с дантели и панделки.

Съдържанието на тази статия:

Характеристики на избор

Преди да започнем да шием, решаваме проблемите:

 • измерване на размерите плотове, да намерите правилната тъкан с марж;
 • в коя стая ще използваме банера – хол, кухня, на децата или в веранда;
 • комбинация с общия цвят на стаята;
 • опитваме се да не надвишаваме бюджета, защото при поръчка на ръчно изработен продукт цената ще бъде твърде висока.

Покривките на масата ще помогнат за усъвършенстване на интериора.

Покривките на масата ще помогнат за усъвършенстване на интериора.

Относно функциите:
 • Случайна опция. За шиене се използват евтини издръжливи тъкани. Кухненският плот е покрит с ярка кърпа, устойчива на топлинни ефекти. Тъканите с тефлон също са устойчиви на замърсявания, могат бързо да се почистват с домакински химикали.
 • Вариант за туризъм. Здравите тъкани с шарка или шарена шарка ще работят. Кърпи се носят със себе си за пикник дача, покрити с дървени таблици.
 • Празничен вариант. Ние шием красиви платове от скъп лек плат, украсяваме със златна или сребърна бродерия, украсяваме с панделки и лъкове. Корица за празниците, сватбеното тържество.
 • Декоративна опция. Всеки материал ще свърши работа, правим цветни апликации, шием мъниста, бродираме смешни картинки.

СъветиЗа семейни вечери избираме импрегнирани изкуствени тъкани. Те могат лесно да се измият от петна, не се набръчкват. Продуктите, изработени от полиестер с жакардово тъкане, изглеждат красиви.

Съживете скучен интериор

Съживете скучен интериор

Платът трябва да виси от масата, да покрива страничните секции и да затваря краката на дължина, в зависимост от целта:

 • за ежедневния вариант – 20 см;
 • почивка – 30 см;
 • за сватби или приеми – 40 см;
 • за бюфет маса покрийте краката до пода.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Таблица в стил таванско помещение (115+ снимки): Кой тип дизайн е по-добър? (писане / списание / бар / трапезария / трансформатор)

Ръчна изработка

Закупените покривки не винаги се вписват в интериора на стаята. За украса на плота използваме плетени или ушити продукти, допълнени с вложки и бродерия. Ще се възползваме от ръчно изработени оферти – правим от остатъци от плат и конци.

Предпазва вашия плот от надраскване

Предпазва вашия плот от надраскване

Влиза в бизнеса

От остатъците от многоцветна тъкан правим пъстра кърпа в селски стил:

 • нарязваме материала на квадрати 20 на 20 см, шием от шевовата страна до желаните параметри;
 • можете първо да метете, за да видите резултата от работата, или да пометете квадрати около ръбовете;
 • под платното подгъваме подплатата от фланел или бяло отдолу, поставяме краищата му под подгъва;
 • започвайки от средата, ватиране;
 • направете кант по краищата, пара.

Не само квадратчета от плат могат да бъдат ушити заедно. Използваме триъгълни петна с контрастни цветове, свързваме всички остатъци от плат. Ярките пана са подходящи за сервиране на маса за детски партита и пикници сред природата.

Приглушете звъненето на чинии

Приглушете звъненето на чинии

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Дизайн на кухненски маси – 165+ (Снимка) Опции по ваш избор

Ажурно плетене на една кука

За обучение ние плетаме салфетка с избрания модел, за да разберем необходимата дебелина на нишката и броя на топките. За да работите, имате нужда от кука номер 1 или 2 и тънки памучни конци. Можете да плете овална и кръгла тъкан или няколко салфетки със същия модел.

Вариантите са:

 • занаятчиите ще могат да плетат цялостен плат, работата е обезпокоителна, но не е нужно да шиете части от продукта заедно;
 • начинаещите вземат прост модел на листа и цветя, плетат квадратчета със същия мотив, шият заедно от грешната страна.

Плетените ще допълнят селския и романтичен стил, Прованс и Landhouse. Моделно платно, поставено върху парче плат или кърпа с контрастен цвят, се откроява красиво.

Случайна опция

Случайна опция

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Стъклени маси – интериорна надеждност и изключителност. 285+ (Снимка) Опции за вкус на дизайн

Ние шием кърпа върху кръгла маса

Опция за модел:

 • измерете диаметъра на плота;
 • добавете по 0,5 см всеки при рязане;
 • допълнително отделете 2 см за подгъва;
 • върху хартия ватман рисуваме модел под формата на четвърт кръг по радиуса на продукта;
 • сгъваме материята на четири от безпроблемната страна;
 • прилагаме шаблона върху тъканта, закрепваме го с щифтове, изрязваме го;
 • обработваме ръбовете, шием, украсяваме с декор.

Празничен вариант

Празничен вариант

Вариант за празнична покривка с гънки:

 • изрежете основата според шаблона, оставяйки надбавки за шевовете;
 • кръглата основа трябва да се припокрива;
 • отрежете лента от плат с ширина най -малко 35 см и 3 пъти по -дълга от обиколката на плота;
 • огънете и шийте от едната страна, а другата зашийте към основата.

По формата на масата

Покривка, която следва формата на плота, изглежда най -добре. Ако не можете да намерите подходящ размер, по -добре е да използвате дълъг, но не и кратък.

Избор на формата на масата:

С квадратен или правоъгълен плот измерете дължината на страните и добавете 50 см от всяка страна. Ако масата е с дължина и ширина 1 м на 1 м, тогава ще е необходима тъкан 1,5 м на 1,5 м и надвес от 25 см от всички страни.

Бежовият цвят ще подхожда на всеки интериор

Бежовият цвят ще подхожда на всеки интериор

Практичен избор за правоъгълен плот за маса е покривка за покривка. Продуктът ще удължи срока на експлоатация на стари маси, а за шиене се използват плътни тъкани с полиестер, които не променят формата си след измиване, не избледняват или се набръчкват.

Кръгла или квадратна покривка е подходяща за кръгла маса. Измерваме диаметъра на основата, добавяме 0,4 метра за кръгла форма, а за квадратна – диаметърът на квадрата трябва да бъде с 0,4 м по -дълъг от диаметъра на плота.

СъветиДизайнерско решение за кръгла маса – покриваме два панела с контрастен цвят един върху друг. Разстиламе дълга покривка върху плота, а отгоре допълваме с квадратно парче плат.

Овалният плот има овална и правоъгълна форма на панел. Започваме да измерваме основата по страните, пренебрегвайки заоблените ръбове. Остава да добавите 0,5 м от всяка страна, за да разберете параметрите на продукта.

Покривка, която следва формата на плота, изглежда най -добре

Покривка, която следва формата на плота, изглежда най -добре

Игра с цвят

Впечатлението от стаята зависи от избора на цвят. Не можете да комбинирате цветна услуга с ярък панел, по периметъра на който са зашити стрази и ресни. Вместо хармоничен образ, ще получим феерия от цветове, която създава впечатление за лудост.

Тайните на цветовата комбинация:

 • Тъкани в пастелни цветове често се използват за празнично сервиране. Всички устройства се открояват върху бели, млечни и бежови материи, декорите във фолклорен стил с пъстри флорални шарки изглеждат особено изгодни..
 • Изделия от лека материя са подходящи за основната повърхност на плота. Отгоре покриваме късо платно в тон или в контрастен цвят, можете да поставите лента от цветен плат в центъра. Комбинацията от бяло дъно и ярка покривка за маса е подходяща за корпоративно парти или младежко парти.

Впечатлението от стаята зависи от избора на цвят.

Впечатлението от стаята зависи от избора на цвят.

Избор на цвят за събитието:
 • Новогодишното обзавеждане на дома предполага червени, зелени, златни или сребърни нюанси;
 • на Свети Валентин сервираме масата с дълга кърпа с розов или прасковен нюанс, разрешена е декорация с рюши и лъкове;
 • до 8 март използваме продукти с наситен черешов, сливов или смарагдов цвят;
 • за Великден покриваме плота с кърпа бял, млечен или кремообразен. Ние бродираме покривка и салфетки с флорални и християнски мотиви;
 • за детско парти покриваме къси леки покривки със забавни рисунки под формата на анимационни герои;
 • за семеен празник избираме кафе или бежови материи, допълваме със салфетки в същата цветова гама.

Естествена лека материя с шарки, повтарящи модела в услугата, е подходяща за всеки празник. Настроението на хората на масата зависи от цветовото възприятие.. Топли нюанси (червен, оранжево) предизвикват апетит, настройте се на комуникация. Студените тонове (синьо, лилаво) заглушават чувството на глад, сдържано.

Естествена лека материя с шарки е подходяща за всеки празник

Естествена лека материя с шарки е подходяща за всеки празник

СъветиИзползваме намек от дизайнерите – за декорация на пастелни стени и светли мебели, избираме платно с големи ярки шарки, за да фокусираме вниманието върху масата. Ако стаята е пълна с изобилие от ярки цветове, продукт в успокояващи цветове ще помогне за балансиране на интериора..

Има две тайни как да трансформирате стая:

Ние избираме завеси и покривка в един цвят, в резултат на което получаваме единична композиция. Въпреки че и тук всичко трябва да бъде хармонично, ако моделите са големи върху ярка тъкан, тогава стаята визуално ще намалее. Решението е най -подходящо за текстилни завеси в деликатни цветове с незабележим модел, заедно с покривка в същия диапазон..

По -скъп вариант – при поръчка на калъфи и тапицерия за столове разпределяме средства за шиене на покривки от същия плат. Прекараното време си заслужава да се създаде хармоничен образ на стаята – маса за хранене за семейна почивка със столове в същия диапазон изглежда тържествено и с вкус.

Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Разнообразие от трапезни маси за кухнята (225+ снимки): Как да изберем най -добрия модел?

Избор на покривки

 • за ежедневна употреба се нуждаете от материал, който не оставя петна и петна и е устойчив на топлинни ефекти. По -добре е бялото платно да се отложи за празниците. Ако искате да внесете леки нотки в делничните дни, тогава използваме черно -бели панели или бежова материя с дискретен модел;
 • в кухнята продуктите в ярки цветове – червено, жълто, синьо, лилаво – се вписват красиво в интериора;
 • ако сте уморени от ежедневната покривка, трябва да поставите няколко контрастни ажурни салфетки отгоре, за да съживите интериора. Салфетките се измиват лесно, всеки ден можете да създавате различен стил;
 • като имаме няколко покривки, се научаваме да ги комбинираме помежду си. Днес полагаме дълга бежова кърпа под дъното, а отгоре тежка къса кърпа с цвят на вино. Утре слагаме ръчно изработен плетен продукт върху основата. Една или повече тесни пътеки с изумруден цвят могат да бъдат положени върху основната повърхност, допълнени със стъклени вази с цветя.

В красив, класически стил

В красив, класически стил

Скучно платно, изработено от естествени материи, ще се промени, ако го украсите с дантела, шиете златни или сребърни ресни по краищата. Достатъчно е да бродирате цвете на ирис или букет от незабравки в лилави тонове в ъглите на покривката, повтаряйки модела върху салфетките.

Съчетаване на стил

Не е достатъчно да изберете панел според формата на плота, цвета и текстурата на тъканта..

Вземаме предвид комбинацията със стила на стаята:

 • реколта – плат с геометрични шарки, подходящи са продукти от сандъците на баба. Проектираме остарял скрин или шкаф плетени салфетки, покрийте естествената тъкан с бродерии или флорални мотиви;
 • класически – бял или пастелен плат с бродерия с леки конци, можете да шиете дантела по периметъра;
 • Английски стил – плътни тъмни тъкани с почти незабележим модел. Подбираме завеси, калъфки за възглавници и покривка в един цвят;
 • империя или барок – дамаско бельо в пастелни цветове, бродирано със сатенени, златни и сребърни конци, по периметъра е ушито ресни;
 • средиземноморски стил – продукти от естествени материи в топли цветове. Подходящи са пясъчни, шам -фъстъчени, маслинови и кремави нюанси;
 • страна – светложълти или сламени материи с ярък цветен модел;
 • хай-тек и минимализъмчерен или стоманена тъкан.

Английски стил - плътни тъмни тъкани с почти невидим модел

Английски стил – плътни тъмни тъкани с почти невидим модел

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Сгъваема кухненска маса (малка, овална, стъклена): Как да изберем? Къде да сложа? Как да украсите?

Шевна тъкан

За ежедневна употреба избираме тъкани, устойчиви на термични влияния, които лесно се изтриват. Материалът трябва да бъде евтин и практичен.

Синтетика

Предимства на синтетичния материал:

 • ще издържи по -дълго от продуктите, изработени от естествени тъкани;
 • почти не абсорбира влагата;
 • петна от кафе, вино и сок не се ядат, лесни за почистване;
 • цветът не избледнява от слънчева светлина;
 • премахваме замърсяванията с влажна кърпа, без да използваме химикали;
 • широка гама от цветове и шарки.

Недостатъците включват опасност от пожар, затова поставяме горещи ястия на стойка и не използваме запалени свещи..

Избор на тъкани, които са устойчиви на топлинни ефекти

Избор на тъкани, които са устойчиви на топлинни ефекти

Импрегнирани с тефлон тъкани

Нека се възползваме от иновацията – импрегнирани с тефлон покривки. Материалът не избледнява на слънце, боята не избледнява под въздействието на вода и влага. Изглежда еднакво добре на кухненския плот и на дървена маса в провинцията. Отстранете замърсяванията с шпатула, след което я избършете с влажна гъба.

Професионалисти:

 • водоотблъскваща импрегнация, без петна от цветни течности;
 • Тефлоновата кърпа е устойчива на термични ефекти;
 • избираме модерни продукти за мешковина, в клетка, на райета или на точки.

Минуси:

 • гамата от цветове не е твърде широка;
 • импрегнирането губи свойствата си с течение на времето;
 • върху дебели тъкани гънките не могат да се изгладят, както при ленени или памучни тъкани.

Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

Кърпа

Решението е подходящо за семейства с малки деца. Избираме ярки цветове за кухнята, поставяме и маси върху тях балкон или лятна резиденция. Материалът е евтин, няма да се влоши при дъжд, използваме бамбукови подложки за топли ястия.

Силиконови покривки

Силиконовите повърхности са подходящи за използване през делничните дни. Отдалеч приличат на шиене, украсено с дантела. Въпреки че е възможно да се покрие панел без шарки за използване в интериора висока технология или минимализъм.

Възможност за странична маса

Възможност за странична маса

 • Силиконовото платно е подходящо за голямо семейство. Той лесно премахва замърсяванията от него с влажна кърпа, не остават мръсни петна и капки мазнини.
 • Материалът изглежда добре на стъклени и дървени плотове.
 • За да избегнем замърсяване, разстиламе силикона върху дантелената тъкан..
 • Приема формата на всеки плот поради еластичността на материала.
 • Не се влошава от топлинното нагряване.

Памучните продукти бързо се перат и гладят

Памучните продукти бързо се перат и гладят

Всички дефекти са видими под прозрачния материал, особено пукнатини и стружки. Преди да остъклете силиконовия лист, обработете плота от замърсявания и петна.

Памук

Памучните продукти бързо се перат и гладят и запазват първоначалния си вид за дълго време. При изчисляване на количеството плат, вземаме предвид, че памукът се „свива“ по време на пране, трябва да добавите още 20 см за запас. Значителен недостатък – тъканта абсорбира разлятата течност и ако продуктът е голям, той се разлива върху коленете на гостите, седнали на масата.

СъветиНай -добре е да изберете текстил със синтетични добавки, тоест полиестер или вискоза. Естествените тъкани могат да бъдат сварени, но смесените тъкани не могат да бъдат сварени..

Най -добре е да изберете текстил със синтетични добавки.

Най -добре е да изберете текстил със синтетични добавки.

Сервираме празничната трапеза с памучна кърпа:
 • обикновените тъкани са подходящи за всяко тържество, те се допълват с покривки, салфетки или пътеки в контрастни цветове;
 • интересно е да се използват цветни продукти, които повтарят нюансите на скъпоценните камъни;
 • за тематични партита покриваме черно платно, бели салфетки се открояват на фона му. Сервираме закуски на черни прибори за хранене;
 • за декориране на бонбони на сватба или детско парти. Отделна маса е покрита с дълга памучна кърпа от бяло, бежово, бледорозово или лавандула, позволени са волани и дантели.

За модерен стил проверете памучната тъкан, която е комбинирана с ярки държачи, апликация и геометрични шарки в дизайна.. За кухнята избираме бежови, кафени или бяло-кафяви цветове за покривки и салфетки, шием с тънка дантела по периметъра.

Провансалски стил

Провансалски стил

Спално бельо

Ленени покривки ще издържат десетилетия, ако се сервират само по празниците. Тъканта не се плъзга по масата, пере се от петна и образува гънки по време на гладене. Материалът бързо абсорбира разлятата течност, но се изцапва и се свива след измиване. Дори висококачествените багрила се измиват след 8 измивания и тъканта губи първоначалния си вид.

Ако тъканта е “седнала”, тогава ситуацията може да бъде коригирана чрез зашиване на волана от същия материал по ръба или чрез шиене на ръчно плетена дантела.

Ленените тъкани се произвеждат в светли цветове, които губят на фона на асортимента от синтетични тъкани. Но такива продукти с бял или бежов цвят имат различна текстура, украсени са с дантела или подгъв. Използването по време на почивката ще даде усещане за лукс, ще допълни етнически или романтичен стил.

Ленени покривки ще издържат десетилетия

Ленени покривки ще издържат десетилетия

Коприна

Копринени покривки покриват маси на сватби или специални поводи.

Не е подходящ за ежедневна употреба. Куките и неравностите се виждат веднага върху тъканта, бързо се набръчква.

За романтична вечер изберете светлосиви, розови или лавандулови материи с надвес към пода. Украсете масата свещи, стъклени и цветни букети.

Красиво изглеждат продукти с бродерия, които могат да бъдат с контрастен цвят или да повтарят сянката на платното. Едноцветните материи са в хармония с всеки интериор, подходящи за сватбен подарък.

За сватби или специални поводи

За сватби или специални поводи

Зебло

Материалът от юта с подчертана текстура се използва широко за шиене на празнични покривки. Продуктът ще украси сватба в морски стил, ще допълни селския стил или шаби шик. Сервирайте плотове на открито за селски пикник. Материалът е издръжлив и издръжлив, но горещите ястия се нуждаят от бамбукови подложки.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Овална маса в кухнята – Универсална опция за всеки интериор (210+ снимки на плъзгащи се, стъклени и дървени модели)

Покривки и салфетки

За сервиране заедно с покривки използвайте салфетки. Те могат да бъдат:

 • хартия;
 • тъкан;
 • невълнен.

Те са разделени по размер на трапезарии и чайни, тоест 46 на 46 см и 35 на 35 см. Трябва да изберете салфетки, които да съответстват на основното платно. Продуктите са в комплектите на масата, но могат лесно да бъдат ушити или плетени.

За сервиране заедно с покривки използвайте салфетки

За сервиране заедно с покривки използвайте салфетки

Ние украсяваме масата със салфетки:
 • за ежедневието са подходящи квадратни или правоъгълни хартиени салфетки, върху които са поставени прибори за хранене;
 • неприемливо е да се използват хартиени салфетки на тържеството. На всяко лично място разпределяме сгънати или навити продукти от плат. Празничен вариант – салфетки от скъп плат, прибрани в порцеланови или сребърни пръстени, допълнени с бутониери с цветя и изкуствени перли;
 • практичните нетъкани салфетки са подходящи за детски партита и домашни пиршества. Те ще внесат ярки нотки, ще допълнят празничната атмосфера;
 • за събирания с приятели са подходящи малки чинии, които са в хармония с цвета на основния панел. Въпреки че можете да ги поставите директно върху дървен или стъклен плот. Чиния с прибори за хранене трябва да се побере върху салфетка.

Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни) Експериментирайте с покривки на масата: 265+ снимки на красиви и модерни опции (силиконови, прозрачни, ажурни)

На стъклена маса

Стъклени маси са поставени на малки кухни. Мебелите визуално разширяват пространството, изглеждат безтегловни. Недостатъкът е неприятното щракване на прибори за хранене върху плота, така че искате да го покриете с мека тъкан. Но платът ще скрие красотата на стъклото, по -добре е да използвате подложки за плочи и плъзгач. Бегачът е тясна лента от плат в центъра или наклонено на масата. С помощта на кърпа покриваме местата на стъкления плот, които са по -често изложени.

Често в подрамката има долен рафт. Подреждаме ниски вази с цветя, композиции от черупки, полагаме килим или парче ярък плат.

Към сватбата

Банкетните маси са украсени със сватбени покривки, малка масичка с бутониери и подаръци. По форма панелите повтарят формата на плота на масата, тоест те са кръгли, квадратни или овални.

С ярки елементи

С ярки елементи

За сватби се нуждаете от атрибути:

 • Напероните са същата покривка, само че е поставена върху основната кърпа. По -бързо е да го смените с друг, ако попадне замърсяване или се е разляла течност, отколкото да смените дългия панел отдолу. Комплект от два панела заглушава звука на приборите за хранене.
 • Пола за банкет или бюфет – използва се за украса на платното, падащо от плота на масата.
 • Мулетон – покрит като субстрат под основния панел, за да се избегне подхлъзване.
 • Бегачи, бегачи или пътеки – обслужваме масата върху покривката, въпреки че можете и без нея. Интересно изглежда основната материя, изработена от груб плат с тюлна пътека. Позволено е едновременно използване на песни с различни цветове, преплетени на плота.

За сватбени покривки са подходящи ленени или памучни тъкани с добавка на синтетика. Копринени кърпи се използват по -рядко и цената е по -висока.

Салфетките и пелените трябва да бъдат ушити от същата текстура на тъканта като основната тъкан, а синтетиката е подходяща за поли на бюфет.

За новогодишната трапеза

За новогодишната трапеза

Сватбена стилистика

Ние украсяваме масата в цветова схема, която съответства на стила на тържеството:

 • Класически стил – строги сатенени панели със същите пътеки. На платното не трябва да има дантели, волани или волани. Изберете тъкани в бели, млечни или кремави нюанси. Цветът на салфетките трябва да съответства на тона, който преобладава в дизайна зала. Засенчете светлата палитра с вази с цветя – рози и божури.
 • Прованс – ефирността на стила се изразява с люляк, лавандула, светлина-син, жълто, цвят стомана. Добавяме панделки, бродерия и дантела. Подреждаме декор по масите – фигурки на ангели, клетки с борови клонки и цветя.
 • Shabby Chic – за сватби във флорален стил. Избираме естествени материи с флорални мотиви. Преобладаващата палитра е бяла и светлорозова. Сервираме плота с дълга бяла покривка с големи рози, допълнена с дантелени пътеки, лъкове, дантели.
 • Винтидж – подходящ за тържества на открито. Изобилие от ярки детайли, букети с цветя, антични комплекти и фигурки. Големите цветя трябва да бъдат нарисувани върху декорите. Покривките са ушити от скъпи материали, украсени с волани, кристали и мъниста. Вместо бял плат, изберете коралов, розов или аленочервен.
 • Морският стил включва комбинация от два цвята – бяло и синьо. Декорацията на залата в светли цветове е съчетана с бели калъфи за столове и салфетки. Покриваме плотовете с дълги сини панели, в центъра поставяме пътеките в бяла и синя лента.

Вариант за банкет

Вариант за банкет

С бяла покривка

Белите покривки ще украсят всеки празник, въпреки че по тъканта бързо се появяват петна, трябва да се мият и избелват по -често. Като алтернатива използвайте неизбелени ленени тъкани, покрийте бели ивици върху цветна кърпа.

Белите дантелени панели, изработени от естествени материи, изглеждат празнично. Красивата материя се износва, абсорбира течността и не се изглажда добре. Ако изберете материя с включване на синтетични влакна за празник, тогава ще бъде по -лесно да се грижите. Такива продукти могат лесно да се измият от петна, да изсъхнат бързо, да не се набръчкат.

С червена покривка

Подходящ за новогодишни празници червен богата червена покривка. Но не трябва да има прекалено много червено, за да не превърнете стаята в пламтящо място..

Белите покривки ще украсят всеки празник

Белите покривки ще украсят всеки празник

Съвети за дизайн:
 • Избираме панел от всякакъв червен нюанс – от алено до дълбоко рубинен тон. В центъра разстиламе тясна бяла или червено -бяла пътека, която ще раздели масата на зони, ще намали яркостта на композицията.
 • По -горе бял дълга кърпа разстиламе дантелена червена покривка, салфетки са необходими от червена тъкан с бяла дантела.
 • Калъфи за столове от същата тъкан могат да бъдат ушити, за да съответстват на червената тъкан, но има една интересна идея – допълваме с бели корици, вратовръзка със сатенени панделки с червен оттенък.
 • Разстиламе дълъг бяло-червен плат върху основата, а отгоре украсяваме с къса плътна покривка в черешов тон.

С тюркоазена покривка

Тюркоазените нюанси са подходящи не само в делничните дни, но и за тематични партита. Тюркоазът носи прохлада, дава усещане за спокойствие, настройва ви за разговор:

За романтична вечеря

За романтична вечеря

 • Сервиране маса На рожден ден момче. Ние се фокусираме върху морската тема – покривки и салфетки тюркоазено, допълнено от гирлянди от знамена и топки от същия нюанс. Завършването на композицията ще бъде дадено от риболовна мрежа, черупки и камъчета в стъклени вази..
 • За романтична вечеря съчетаваме тюркоаз със злато. Сервиране плот скъп плат със сложен златен модел на тюркоазен фон, увийте салфетките с низ от мъниста с тюркоаз.
 • Ние украсяваме масата със стил страна за срещи с приятели. Комбиниране на шоколад-кафяво нюанси с тюркоаз. Подреждаме тюркоазени ястия върху дървен плот, използваме плетени подложки за чинии.

Комбинацията от тюркоаз с оранжеви тонове допринася за появата на апетит. През лятото допълваме сервирането с декоративни тикви или вази с портокалови цветя, през зимата поставяме плетени кошници с портокали.

Подходящ за минималистичен интериор

Подходящ за минималистичен интериор

Покривката за делнични и празнични дни може да бъде ушита от естествена светла материя. Платното ще подчертае всяка услуга – бяла или с голям цветен модел. Ако искате продуктът да е в същата палитра с чиниите, тогава ние шием сатенена панделка по периметъра, за да съответства. За масичка за кафе е подходящо подрязването на плата с дискретна дантела.. Актуализираме старата покривка, като полагаме прозрачен плат отгоре или тюл.

ВИДЕО: Актуализиране на интериора с аксесоари

 

Thanks! You've already liked this