Декоративни подови вази с цветя: Как променят интериора? 130+ (Снимка) висок, стилен, красив

Декоративни подови вази с цветя: Как променят интериора? 130+ (Снимка) висок, стилен, красив

Интериорът на къщата може да бъде усъвършенстван и да стане по -удобен с помощта на декоративни техники. Подовите вази често са последният щрих, който помага да се реализира замисления образ на стаята, да се добави жар към интериора и да се подчертаят вкусовите предпочитания на собственика. Кой е най -добрият материал? В каква стая да вкарам? Всичко това по -подробно по -късно в статията..

Съдържание на тази статия:

Украсяваме интериора с подови вази

За първи път вазите се използват като декорация на помещения в древна Гърция. Грациозните глинени красоти бяха атрибут на богатство и аристокрация. Занаятчиите направиха истински шедьоври, които бяха луксозен предмет и не бяха достъпни за всички. Днес този моден аксесоар е представен във всякакви вариации във форми, материали и размери. Нека да разгледаме как да добавим изисканост към стаите с този важен детайл..

Подова ваза за стила на интериора

Подова ваза за стила на интериора

Вазите се наричат ​​подови вази, чиято височина надвишава 40 см. По-малки съдове не се поставят на пода, те се губят на фона на други детайли на декора..

СъветиИзберете ваза, не купувайте първата, която харесвате. Тя трябва да е в хармония с общия стил на стаята, съчетана по цвят с останалата част от декорацията. Също така е важно да се вземе предвид мястото, където ще стои, размерът на аксесоара зависи от него..

Подовите вази се наричат ​​вази с височина над 40 см

Подовите вази се наричат ​​вази с височина над 40 см

Подовата ваза изглежда перфектно, когато около нея има много място.. Затова не го поставяйте в малка стая, където има много мебели. В този случай той просто ще се загуби и няма да се превърне в ярко докосване в интериора. Най -добрият вариант е празен и просторен ъгъл, място близо до прозореца, Пожарна.

За да накарате съда да се впише в общия тон на стаята, изберете го, като вземете предвид основната цветова схема на финала. V зелено интериорът ще пасне добре с ваза от светло зелен, бял или пясъчен цвят. Бежовата ваза ще се побере кафяво или подобен нюанс. Ако декорацията на стаята е доминирана от черен цвят, изберете ярък аксесоар от бяло или червено.

Ръчно изработени вази за вашия дизайн

Ръчно изработени вази за вашия дизайн

Някои стилове предполагат строго определени геометрични форми на аксесоарите. Но дори и в такива случаи можете да намерите аксесоар с желаната форма. Днес производителите прилагат най -неочакваните творчески идеи..

В резултат на това гамата от тези декоративни елементи включва сложни форми като:

  • конус;
  • кръг;
  • спирала;
  • бутилка;
  • квадрат;
  • триъгълник;
  • цилиндър.

Голямо разнообразие от форми за избор

Голямо разнообразие от форми за избор

Ако е необходимо, група от подови съдове с различни размери се използват за комбиниране или разделяне на пространството. Те също така запълват празни ъгли, създават ярки акценти в стаята..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Кухненски часовник – Стенни модели за създаване на уют (135+ снимки). Големи и оригинални опции „направи си сам“

От какво са направени?

Съдовете за декорация на дома са изработени от голямо разнообразие от материали.. Най -често срещаните са следните съдове:

Керамични

Керамичните сортове – порцеланови и глинени съдове – често се използват за направата на големи вази. Тези аксесоари са създадени в класически, античен или етнически стил. Порцелановите купи обикновено са по -скъпи от други.. Това се дължи на високите разходи за труд, необходими при тяхното производство: моделиране, боядисване, изпичане, остъкляване. Ръчно рисуваните вази са особено ценени. Понякога те са украсени с мазилка или красива живопис..

За да не се изпразни декоративната ваза, тя може да бъде украсена със сухи клони с интересна форма.

За да не се изпразни декоративната ваза, тя може да бъде украсена със сухи клони с интересна форма.

Стъклена чаша

Този тип се счита за по -достъпен вариант. Процесът на производство на стъклени съдове е по -прост. Но това не ги прави по -малко грациозни от другите.. Те могат да получат всякаква форма и да получат желания нюанс, те също са украсени със кристали, рисунки. Стъклени вази са подходящи дори за малки пространства, където само малко пространство остава свободно.

По принцип вазите са покрити с орнаменти и рисунки.

По принцип вазите са покрити с орнаменти и рисунки.

Метализeskie

За тяхното производство често се използва мед или месинг. За декориране на такива съдове се използват щамповане, гравиране, монограми.. За особено проницателни и богати клиенти такива вази са украсени със злато и сребро.. По правило металните съдове украсяват модерен ултрамоден интериор..

Златна или сребърна украса

Златна или сребърна украса

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Пердета: необходимост или лукс? Кое е по -добро и удобно? (265+ снимки)

Дървени

Най-често те се използват за създаване на интериори в етнически стил. Те се основават на дърво, бамбук и лоза. Тази декорация на пода е предпочитана от любителите на минимализма в дизайна..

Камък

Такива съдове са издълбани от мрамор или гранит, понякога за тяхното производство се използват оникс, малахит и други скъпи скъпоценни камъни..

Каменните модели са тежки и неудобни за преместване

Каменните модели са тежки и неудобни за преместване

Гипс

Евтините гипсови вази се използват само като декоративен детайл. Те не могат да се напълнят с нищо, колкото повече вода трябва да се излее в тях..

Съвременните дизайнери са отишли ​​по -далеч със своите творчески идеи. Подовите съдове са все по -често срещани, понякога изработени от най -неочаквани материали.. Те използват кокосови черупки, кора от дърво, стоманени тръби. И въпреки че на пръв поглед тези аксесоари изглеждат необичайно, не се страхувайте да експериментирате с такива детайли. Често именно такъв елемент на декора придава на стаята завършеност и специален чар и прави интериора уникален..

Прекрасен букет за добро настроение

Прекрасен букет за добро настроение

Ценителите украсяват домовете си с красиви антични вази. Те придават уважение и шик на стаята. Те обаче не са достъпни за всички поради високата си цена..

Текстурата на вазата, която сте избрали, трябва да съответства на стила, който вече е създаден в стаята..

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Какви са щорите на прозорците (200+ снимки): Всички видове дизайнерски опции за вашия дом

Всяка стая има своя собствена

Можете да поставите висока оригинална ваза на пода във всяка стая. Най -често се използва за декориране на интериора. хол, но е подходящо и в спалня, и в на децата, и в просторна зала. Когато избирате декор за конкретна стая, помислете за функционалността на аксесоара..

Когато избирате ваза, не забравяйте за избрания стил.

Когато избирате ваза, не забравяйте за избрания стил.

Спалня

Основните функции на спалнята в къщата са почивка и релаксация. Всеки предмет в декорацията му, включително подовата ваза, трябва да съответства на тези цели.. Тук ще бъде подходяща капка или закръглена форма на съд от керамика или стъкло..

Стил:

Шикозна подова ваза ще добави богатство към спалнята.

Шикозна подова ваза ще добави богатство към спалнята.

По -добре е да използвате цветове, които са спокойни, а не поразителни..

Хол

В сърцето на къщата, в хола, се избират вази с цялостния дизайн на стаята. Именно в тази стая цялото семейство се събира вечер, тук те приемат гости. Ето защо във вътрешността на хола вазата трябва да създава специално настроение, подобно на други техники за дизайн..

Можете да изберете съд със същия цвят като тапета, това визуално увеличава пространството. Можете да създадете ярък акцент с една ваза. В някои случаи закупуването на цяла група вази в същия стил ще бъде добро решение. Ако в хола има камина, най -добрата й украса ще бъдат две еднакви вази от двете страни..

Ние вписваме цветя с ваза в цялостния дизайн

Ние вписваме цветя с ваза в цялостния дизайн

СъветиАко не можете да намерите ваза в определен стил, който да отговаря на цялостния дизайн, можете да изберете универсална стъклена ваза или обикновена керамична. Те няма да се открояват от голямата картина..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Ново в дизайна на завеси 2017 (400+ снимки): Модерни и модерни опции

Кухня

Дори в кухнята красотата на открито ще намери своето място. Тук можете да опитате да експериментирате с декора. В зависимост от дизайна, съдът се пълни по желание или се оставя празен.. Можете да поставите изкуствени или естествени цветя във ваза в кухнята или да я напълните с декоративни ярки плодове. Такъв декор винаги ще ви настрои за позитив.

В кухнята ваза може да се напълни не само с цветя, но и с плодове

В кухнята ваза може да се напълни не само с цветя, но и с плодове

Зала

За празни зали, където не могат да се поставят мебели, високите подови вази понякога са единственият изход в дизайна на стаята.. Те са подходящи както в открито пространство, така и под него стълбище. В зависимост от вкуса на собствениците, те могат да бъдат ярки или спокойни по стил и цвят. В тях могат да се поставят високи живи растения..

Не забравяйте, че декорацията коридор задава тона и настроението за цялата къща. Трябва да помислите какво точно искате да кажете на гостите си за себе си с вашия интериор. Привлекателните вази с асиметрична форма ще издадат оригиналността и оригиналността на собствениците на къщата. Класическите контури и успокояващите цветове подчертават качества като сдържаност и спокойствие..

Входното антре задава тона за целия апартамент от прага

Входното антре задава тона за целия апартамент от прага

Някои дизайнери препоръчват използването на подови вази като стойки за чадъри.

Деца

Вазите, които ще стоят в детската стая, трябва да отговарят на два основни критерия: безопасност и екологичност.

СъветиНе поставяйте метална ваза в детската стая, която детето може да удари болезнено. Също така не трябва да поставяте съдове в детската стая, които могат да се счупят..

Декоративни подови вази с цветя: Как променят интериора? 130+ (Снимка) висок, стилен, красив Декоративни подови вази с цветя: Как променят интериора? 130+ (Снимка) висок, стилен, красив Декоративни подови вази с цветя: Как променят интериора? 130+ (Снимка) висок, стилен, красив

Декоративни подови вази с цветя: Как променят интериора? 130+ (Снимка) висок, стилен, красив

Подходящи са аксесоари от дърво или гипс, украсени с живи стайни растения. Вазите в стил са подходящи за стаята за момичета Прованс, страна или класически. За момчета можете да изберете декор в стила на авангарда или висока технология.

Баня

Ако в банята все още има свободно място, можете да поставите висока ваза там. В банята съдове от керамика или чисти камък.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да шиете покривала за диван и фотьойл със собствените си ръце? 120+ (Снимки) идеи за вашия дом

Какво да попълните?

Подовите вази са независим декор, който сам украсява една стая. Те не трябва да бъдат пълни с нищо, но можете да направите това, ако желаете..

Важно е да запазите пропорциите, когато пълните вазата. Например, същият пълнител няма да работи за тесни и широки съдове..

Вазите могат да бъдат украсени с всякакви цветя

Вазите могат да бъдат украсени с всякакви цветя

Начинът на пълнене зависи от формата на вазата, от времето на годината, от домашните тържества и от настроението на самите собственици. В съда се поставят изкуствени и естествени цветя, сухи житни класове, дървени композиции. През зимата използвайте букет от борови или смърчови клони, а през лятото – диви цветя на дълги стъбла. Най -смелите и креативни собственици поставят оригинална абстрактна телена скулптура вътре.

Прозрачните стъклени вази се пълнят в зависимост от полета на въображението. Разноцветни камъчета, стъклени мъниста, декоративен пясък и много други неща се използват широко от майсторите на дизайна..

Методът на пълнене зависи от формата на самата ваза.

Методът на пълнене зависи от формата на самата ваза.

За да се създаде романтична атмосфера, свещите се поставят в стъклени съдове, но те трябва да имат топлоустойчиви стени..

Напомняне за морето ще бъде морският декор: композиция от красиви черупки. Сушените плодове и плодове могат да бъдат основа за композиция за декориране на ваза в трапезария. Високите и стеснени вази са допълнени с минимум детайли. Клонче от сушени цветя или бамбук изглежда добре в тях. Перлените нишки, висящи от порцеланова купа, изглеждат деликатни.

Такива вази допълват минимума

Такива вази допълват минимума

Вази и стил на дизайн

Порцелановите изделия изглеждат по -актуални в класическия и античния стил, както и в стиловете барок и рококо..  Цветът на декоративните елементи може да бъде едноцветен, но боядисването по стените на съдовете също е подходящо..

Високотехнологичен стил означава продукти, изработени от матиран или искрящ метал. Космическият дизайн перфектно ще допълни сдържаната метална ваза.

Високите вази се поддържат трудно

Високите вази се поддържат трудно

Няма граници или рамки при избора на аксесоари за авангарден или поп арт интериор. Всяко смесване на цветове, което предизвиква форми, причудливи очертания, абстрактни композиции – всичко, което ще направи интериора необичаен, ще свърши работа..

За привържениците на минимализма една голяма ваза, боядисана в един цвят, ще бъде достатъчна.

Арт деко е известен със своите взискателни геометрични форми. В този стил са подходящи квадратни, цилиндрични, триъгълни, кръгли и други симетрични фигури..

Много модели са поставени на пиедестал

Много модели са поставени на пиедестал

ВИДЕО: Красив дизайн с подови вази

изводи

Съвременните тенденции и винтидж елементи съчетават модерност. Този стил се характеризира с използването на ръчно изработени или ръчно изработени предмети..

Thanks! You've already liked this