Черно -бяла графика в интериора (70+ снимки): селекция от възхитителни дизайнерски идеи за апартамент и къща

Изключителна декорация на стена „направи си сам“

Изключителна декорация на стена „направи си сам“

Класическата комбинация от цветове в интериора може да се сравни с поредица от повтарящи се ивици от човешкия живот. Ясните линии и строгите форми винаги са подходящи и могат лесно да се комбинират с всеки стил. Не случайно интересът към черно -бялата фотография не губи своята актуалност, въпреки появата на цветни фотографии. Дизайнерите, фотографите и модните дизайнери все още са вдъхновени от изумителните възможности за предаване на дълбочина на изображението само с два цвята..

Персонализираните рисунки винаги са очарователни

Нестандартните рисунки винаги очароват, подчертават оригиналността на стила

Влияние на графиката върху интериора

Стенописите съществуват милиони години, което се потвърждава от археологическите разкопки. С появата на нови възможности и съвременни технологии хората продължават да използват графичен дизайн, за да украсят домовете си и да им дадат уникални характеристики. Графиките в интериора приличат на рисунка на художник с въглища или обикновен молив. Често само няколко реда ви позволяват да придадете на дизайна оригиналност, която е не по -малко ефективна от блестящите предмети на изкуството..

15

Графиките са най -подходящи за подреждането на работното място. Черно -бялата палитра ви помага да се съсредоточите, да проявите креативност и не разсейва вниманието. В допълнение към въвеждането на някои новости във вътрешността на стаята, тя може да се използва както следва:

  1. за формиране на визуалния център на дизайнерската композиция;
  2. изтриване на границите на функционалните зони в студио апартамент;
  3. моделиране на конфигурацията чрез увеличаване на тавана или разширяване на тясна стена с правилния избор на шаблона;
  4. създаване на уникален дизайн в декорация или мебели;
  5. подчертаване на характерните черти на стила, например, хай-тек или модерен;
  6. разреждане на ярката палитра от интериорни цветове, използвани при създаването на поп арт и кич;
  7. трансформиране на декоративни елементи чрез боядисване на саксии и лампи.

Офис стенен декор

Офис стенен декор

Като сюжет можете да изберете изображение на животни, нощен град, различни философски линии, абстракция или цветни композиции. 3D графиката изглежда особено привлекателна в съвременния интериор, разширявайки границите чрез визуално увеличаване на пространството..

Съвет! Използвайте графики за комбиниране на функционални зони или за създаване на акценти по стени, тавани, мебели.

Изглаждане на таванни линии с графики

Изглаждане на таванни линии с графики

Основни правила за създаване на графики

За най -ефективно въздействие графиките се прилагат най -добре върху неутрален фон. Най -често черно -бяла рисунка в интериора се среща под формата на черни линии върху бяла стена..

Съвет! Орнамент, етнически мотиви или мандала изглеждат страхотно в малки стаи..

Например, ловец на мечти в спалнята над леглото ще бъде ярък акцент в неутрални цветове. По -динамична рисунка, която създава мощна енергия, е подходяща за офиса: изображение на летящ самолет или кола, която се втурва с висока скорост..

15

Декорирането на стена в хола, която се нуждае от акцент, ще изисква по -сложен модел. Симетрична композиция с много детайли ще бъде много интересна за разглеждане..

Съвет! Когато декорирате зона за отдих, препоръчително е да избягвате острите ъгли и да обръщате внимание на постепенните преходи с опростени форми. Такъв график ще ви помогне да се настроите на добра почивка и напълно да се отпуснете..

Зона за релакс с лека тропическа декорация на стени

Зона за релакс с лека тропическа декорация на стени

В стая с неутрална цветова схема черно -бялата графика може да създаде нежелан дисонанс, затова е най -добре да смекчите малко нейните сурови черти..

Идея! За тези цели огледалните декоративни елементи с хромирана повърхност, която отразява модела, са идеални..

Ако графиката е главният герой в интериора, LED осветлението ще помогне за подобряване на ефекта и подчертаване на композицията..

Акцент декор в коридора

Акцент декор в коридора

Съвет! Използването на графики означава повече творчество, отколкото спазване на строги правила. Основната цел на тази техника е да създаде удобен дом, в който да е приятно да се намира..

Оригиналният дизайн на стените в кафенето

Оригиналният дизайн на стените в кафенето

Няколко идеи за изпълнение

Графиките в интериора могат да бъдат под формата на рисунка върху стената, направена с помощта на аерограф. Картини и стенописи изглеждат не по -малко интересни. Малък блясък отвътре създава мистериозна атмосфера и е чудесен за готически интериор.

Съвет! Начинаещите художници ще бъдат подпомогнати от шаблони с готови изображения.

В съвременните кухненски интериори все по -често се срещат различни надписи, използвани в кафенета и ресторанти. Там също можете да поставите страници от вестници под стъклото на плота, добавяйки английска естетика към интериора..

15

Черно-белите графики на стената имат много общо с татуировката по тялото: желанието да се отдалечим от консервативните основи чрез себеизразяване. Бунтарският дух на собственика на графиката веднага се усеща благодарение на смелото решение да се приложи подобно изображение вместо обикновена картина. Единствената разлика е, че е много по -лесно да пребоядисвате стена, отколкото да се отървете от татуировка, която не ви харесва. Това означава, че експериментът заслужава внимание и не трябва да се страхувате да излезете извън традиционния финал..

Графичен чертеж, който може да бъде прехвърлен на всяка част от стената

Графичен чертеж, който може да бъде прехвърлен на всяка част от стената

Постигане на общ баланс

За да получите хармонична комбинация от цветове, трябва да се съсредоточите върху ефекта, който всеки нюанс причинява. Ако бялото има свойствата да разширява пространството и да го изпълва с въздух и светлина, то черното, напротив, е в състояние да внесе нотка на ноар и мистерия. Ето защо, когато създавате графики, е важно да вземете предвид кадрите от стаята, потока от естествена светлина и вашите предпочитания..

На бележка! Ако крайната цел на дизайна включва здрач в спалнята или хола, тогава определено не трябва да се ограничавате до използването на черно..

15

Друга особеност на черното е способността му да подчертава пропорциите на повърхността. Всяка необичайна форма или текстура може да излезе на преден план и да се превърне в “връхната точка” на интериора.

Важно! Ако повърхността не е идеална, има остри ъгли или тесни отвори, тогава е по -добре да не се фокусирате върху такива недостатъци..

Не случайно модните дизайнери често се обръщат към черното като витрина: като магнит, той привлича погледите на другите..

Привличащ вниманието шаблон

Привличащ вниманието шаблон

За да изгладите преходите и да намалите контраста малко, можете да добавите палитра от сиви цветове към графиката, подобно на черно -бялата фотография. Ако в такава картина са включени светкавици с чист цвят без заглушени тонове, графиката ще се възпроизвежда с обем и картината ще стане по -ярка..

  • Обемът се постига чрез ефекта на дълбочината на пространството. Черните елементи изглежда изпъкват напред, докато белите, напротив, са леко отстранени от зрителя..

Като добавите малко цвят, ще получите уникален декор.

Ако добавите малко цвят, получавате уникален декор.

Съвет! Черно -белите графики са много практични: ако е необходимо, рисунката може да бъде допълнена с бои, променена или играна с декорации.

Thanks! You've already liked this