Тапети за детска стая за момичета: 44 интериора, които ще се харесат на дете

Снимка 1 - Ярки пеперуди по стената на детската стая създават игриво настроение

Ярките пеперуди по стената на детската стая създават игриво настроение

За да изглежда детската стая стилна и завършена, а интериорният дизайн да бъде обмислен и компетентен, трябва да се обърне внимание не само на избора на мебели или декор, но и на избора на подходящ материал за декорация на стени. Тъй като тапетът най -често се избира като стенно покритие в детска стая, хармоничният външен вид на цялата стая ще зависи от тяхното качество и правилния избор на модел. Какъв трябва да бъде детски тапет за спалня на момиче, за да зарадва и вдъхнови собственика на стаята?

Снимка 2 - Розовият е цветът, който най -често се използва в детската стая за момиче

Розовото е цветът, който най -често се използва в стаята на момиченце.

По -голямото момиче и особено страстното към модата ще хареса стилния принт на такива тапети

По -голямото момиче и особено страстното към модата ще хареса стилния принт на такива тапети

Деликатната пастелна прасковено-розова скала ще бъде отличен фон за детската стая и в същото време няма да умори очите на детето

Деликатната прасковено-розова скала ще бъде отличен фон за детска стая и в същото време няма да умори очите на детето

Тапет за детска стая за момичета: красота и безопасност

Най -важният критерий при избора на тапет, мебели или играчки за дете трябва да се счита за безопасността и екологичността на продукта. Здравето на детето е приоритет, следователно естествеността на материалите е един от най -важните фактори при избора на продукти за детска стая. Това важи и за избора на тапет. Покритието за стените на детската стая трябва да отговаря на следните изисквания:

 • Безопасност за тялото на детето, тоест отсъствие на токсични материали.
 • Покритието трябва да се почиства възможно най -лесно.

Ярък тапет за детска стая на момиче с флорален принт

Ярък тапет за детска стая на момиче с флорален принт

 • Цветът и шарката на стените трябва не само да съответстват на възрастта на бебето, но и да я харесват.

Снимка 4 - Тапет с естествен мотив е идеален за стаята на млад изследовател

Тапети с естествен мотив са идеални за стаята на млад изследовател

И така, какъв вид тапет се счита за най -добрата комбинация от практичност и безопасност за човешкото здраве? Експертите предлагат следната класификация:

 • Хартиеният тапет е най-бюджетният вариант за детска стая, но не може да се пере. Тази опция може да се счита за почти еднократна, тъй като стените, покрити с хартиени тапети, изискват често обновяване..

Снимка 5 - Хартиени тапети с розови звезди в стаята на момичето

Хартиени тапети с розови звезди в стаята на момичето

 • Естественият тапет (оризова хартия или бамбук) е абсолютно безопасен за бебето, но не винаги е подходящ в интериора на детската стая. В допълнение, този материал има висока цена..

Снимка 6 - Тапет в стаята на момичето с ярки ивици

Тапет в стаята на момичето с ярки ивици

 • Нетъканите и винилови тапети, въпреки силата си и много положителни качества, не са много добри за детската стая, защото не позволяват на стените да „дишат“. Но в краен случай такива тапети могат да се използват частично и да се комбинират с по -безопасни материали..

Снимка 7 - Винилов тапет в стаята на момичето

Винилови тапети в стаята на момичето

Съвет! Такъв модерен тапет от плат или велур не трябва да се разглежда като материал за детска спалня, тъй като те натрупват прах, което е неприемливо в детската стая..

Цветове и шарки за стаята на момичето

Един от ключовите параметри за избор на тапети за детска стая е техният цвят и модел. Психолозите отбелязват особеното значение на избрания цвят по стените на детската стая за бебето, тъй като психоемоционалното състояние на детето зависи от ежедневното съзерцание на определен модел и тон. Но най -добрият тапет за детска стая за момиче не е сладък розов тон и забавни принцеси по ръба. Колкото и да е странно, най -добрият вариант е използването на най -спокойните тонове: пастелна праскова, бледо розово или бежово..

 • Праскова създава топла и уютна атмосфера.

Снимка 8 - Прасковен тапет в детската стая

Прасковен тапет в детската стая

 • Жълтото стимулира желанието за учене и научаване на нови неща.

Снимка 9 - Жълтото стимулира желанието да научите нови неща.

Жълтото стимулира желанието да научите нови неща.

 • Грийн има успокояващо съзерцание и успокоява.

Снимка 10 - Тапет с широки зелени ивици в стаята за момичето

Снимка 10 – Тапет с широки зелени ивици в стаята за момичето

 • Синьото и светлосиньото могат да бъдат твърде студени и настрана и не трябва да се избират за малка спалня..

Снимка 11 - Успешно използване на ориенталски модел върху тапета в стаята на момичето

Успешно използване на ориенталски модел върху тапета в стаята на момичето

 • Червеното и оранжевото предизвикват неконтролирано вълнение, поради което са подходящи само като части.

Снимка 12 - Изискан червен и бял тапет в стаята на момичето

Изискан червен и бял тапет в стаята на момичето

Съвет! Твърде тъмните (черни или сиви) или твърде ярки (алено или светлозелени) цветове не трябва да се използват за украса на стените в детската стая: те могат да повлияят негативно на психоемоционалното състояние на детето.

Стенописи като специален начин за декориране на стая

Един от атрактивните варианти за декориране на стените в спалнята на момичето е използването на фототапети. В същото време трябва да разберете, че съвременните фототапети не са избледнелите брези, тъжно познати от детството, а стотици ярки рисунки и картини с отлично качество. Не се ограничавайте до асортимента от магазини за хардуер – защо да не изберете рисунка по поръчка, която специализирана компания ще отпечата в необходимия размер.

 • Анимационни герои за момичета – феи, принцеси или дори Мечо Пух ще бъдат прекрасни гости на стената в зоната за игра.

Снимка 13 - Популярен мотив за тапет в стаята за момиче - анимационни герои

Популярен мотив за тапет в стаята за момиче – анимационни герои

Съвет! Ако вашето малко харесва коли и самолети, не му отказвайте удоволствието да има техните изображения на стената: момиче и самолети са прекрасни.

 • Приказни замъци, магически пейзажи и далечни царства по стената на спалнята на момичето ще създадат атмосфера на невероятно прераждане, а мебелите, избрани в този стил от обикновена спалня, ще създадат истински будоар на принцеса.

Снимка 14 - Приказен замък на стената в стаята на момичето

Приказен замък на стената в стаята на момичето

 • За най -малките трябва да изберете ярки цветове и елементарни рисунки: такава стена ще стане не само декорация, но и средство за опознаване на света..

Снимка 15 - За най -малките изберете ярки цветове

За най -малките изберете ярки цветове.

 • Ученичка ще обича котенца или кученца, сочни цветя, макро изображения или футуристични пейзажи.

Съвет! Фототапетът в интериора се използва само за една стена – останалите са покрити с обикновен тапет, който съответства на настроението или цвета.

Снимка 16 - Стени с различни цветове в стаята на момичето

Стени с различни цветове в стаята на момичето

Избор на тапет за принцеси на различна възраст

Важно условие за избора на правилния тапет е възрастта на момичето, което трябва да живее в стаята. Човек не може да не се съгласи, че принцесите няма да са на място в спалнята на тийнейджър, а петгодишно дете няма да хареса абстрактна рисунка или рози. Дизайнерите препоръчват да изберете следните опции, като се фокусирате върху възрастта на детето:

 • За новородено или момиче под три години се предпочитат меки пастелни цветове (кремав, люляк, розов или кайсиев). Обикновените цветове или платна, украсени с малък, дискретен модел, ще бъдат идеален избор, тъй като твърде големите и обемни изображения могат да изплашат бебето. Много родители противоречат на традицията и използват всички нюанси на зелено, синьо или ментол за стаята на момичето вместо традиционното розово..

Тапет със сладки златни пчели в стаята на момичето

Тапет със сладки златни пчели в стаята на момичето

Съвет! Изборът на тапет трябва да се основава на данни за темперамента на бебето: спокойните студени нюанси са подходящи за активни деца, но е по -добре да заобиколите флегматичните хора с топли ярки рисунки.

 • За момиче на 5-10 години стаята се превръща не просто в място за игри, а в нейно лично пространство: бебето опознава бъдещата си женственост, свиква със статута на „малка принцеса“. Ето защо най -често тапетите в стаите за момичета на тази възраст са розови: всички нюанси – от ягода до праскова – са подходящи за детската стая. Дизайнерите препоръчват да се използва не само розово, но и да се комбинира с други: например с бяло, жълто или люляк.

Тапет с ярко розови цветя в стаята на момичето

Тапет с ярко розови цветя в стаята на момичето

 • Тийнейджърката вече е уморена от принцеси, но все още иска да остане такава. Следователно изборът на тапет за дете на тази възраст е изключително труден: възможни са всякакви опции и цветове. Но дизайнерите отбелязват, че окончателното решение винаги трябва да бъде самото момиче: свободата на избор не само ще й позволи да създаде идеален интериор за себе си, но и ще я научи на отговорност за решенията си..

Творчески тапет в стаята за тийнейджърка

Творчески тапет в стаята за тийнейджърка

Подходящият тапет за детска стая трябва да бъде не само красив и ярък, но и безопасен за бебето. Все по -често можете да намерите принцеси и замъци в спалнята на момичето, но не бива да мислите, че само това е ограничено до въображението на дизайнерите. Експериментите и смелите цветови схеми ще помогнат на бебето да се чувства активно, смело и обичано..

Thanks! You've already liked this