Дизайн на бяла кухня: 65+ снимки на свежи и лаконични дизайнерски проекти

Лаконизъм и изтънченост на кухненски комплект за модерна кухня

Лаконизъм и изтънченост на кухненски комплект за модерна кухня

Белият кухненски дизайн е лекота и чистота, въплътени в интериора. Бялата кухня е знак за изтънченост и аристокрация, винаги е празнична и елегантна. Интериорът на кухнята в бяло е универсално решение; тук можете просто да поставите акценти и да подчертаете детайлите. Белият цвят върви добре с много нюанси и ще ви помогне да реализирате всякакви, дори и най -смелите, креативни идеи..

Класически стил в интериора на бяла кухня

Класически стил в интериора на бяла кухня

Комбинацията от бяло и черно е абсолютно универсална - с нея е възможен всеки модерен дизайн

Комбинацията от бяло и черно е абсолютно универсална – с нея е възможен всеки модерен дизайн

За първи път бялото започва активно да се използва при проектирането на кухни в Америка и Европа през 20-30 -те години – подобен кухненски дизайн символизира аристокрацията и просперитета. Отново модата за бели кухни се завръща през 60 -те години на миналия век – тогава белият цвят е имал за цел да подчертае рационализма и лаконизма на дизайнерските решения.

Кухните в бяло ще изглеждат еднакво добре както в малък градски апартамент, така и в селско имение. В същото време бялото е предпочитаното решение за дизайна на малка кухня. Благодарение на отличното отражение на светлината, то визуално ще разшири пространството, добавяйки ефирност и лекота..

Дизайн на бяла кухня: избор на стил

Универсалността на бялото ще помогне да се разкрие всеки интериор по свой собствен начин, но изглежда особено изгодно в следните стилове:

  • Класиката винаги е актуално решение. Комбинацията от бяло и естествено дърво създава невероятна и уникално неповторима атмосфера на гостоприемство, комфорт и дружелюбие. Мебели: класически стенни шкафове с шарнирни врати, молив, бюфет. Класическата бяла кухня се нуждае от функционално и елегантно осветление, така че няма масивни викториански полилеи или пластмасови тела. В работната зона – точкови или стенни лампи, в трапезарията – кристален полилей за кухнята (или изработен от специално стъкло). За да се подчертае особеността на класическия стил, към интериора се добавят декоративни шарки, резбовани врати и матирано стъкло. И не забравяйте за голямата дървена маса в средата на кухнята, където е добре да се съберете с цялото семейство или топла група приятели.

  • Скандинавски стил – широка гама от бели нюанси – от снежнобяла до кремообразна ванилия. Подът е дъска, покрита със светла боя или лак, така че текстурата на дървото да се вижда. Като опция – черно -бели плочки “шахматна дъска”. Мебелите са с прости форми, дърворезбата е изключително рядка, изработена от масивно дърво и боядисана с матова бяла боя, докато текстурата на дървесните влакна ясно се вижда през нея. Вратите на шкафа могат да бъдат завършени със стъклени вложки или антично декорирани метални дръжки. Бялата кухня, проектирана в скандинавски стил, включва голям брой аксесоари – растения (винаги в бели саксии), свещници, цветни стъклени бутилки, многоцветни керамични съдове, плетени кошници, медни чайници и легени

  • Модерна – бялата кухня придобива модерен и дори леко футуристичен вид. Кухненски фронтове – гладки, равномерни повърхности, използващи пластмаса, лак или акрил. Под – плочки, ламинат или устойчив на износване линолеум. Вградените домакински уреди трябва да бъдат съобразени със стила – те са неразделна част от дизайна. Осветление – многостепенни, много прожектори, които създават еднакво светлинно поле.

Акцентът на Art Nouveau е лъскавият блясък на прости, гладки повърхности. Погледнете по -отблизо фронтовете за повдигане без дръжки - това е много практично

Акцентът на Art Nouveau е лъскавият блясък на прости, гладки повърхности. Погледнете по -отблизо фронтовете за повдигане без дръжки – това е много практично

Друг модерен вариант, чудесен за средни кухни в типична нова сграда

Друг модерен вариант, чудесен за средни кухни в типична нова сграда

  • Прованс е романтизъм и специален аромат на южната френска провинция. Основните цветове са приглушени нюанси на бяло (бежово, по -близо до пясъчно), много флорални шарки и свежи цветя. По прозорците има светли завеси, много шиене и волани, керамични дреболии. Мебели – плетени или дървени с отворени рафтове, пълни със съдове и различни дръжки.

  • Кънтри – комфорт, характер и простота, това е кухнята в бял селски стил. “Дървени” са само дървени мебели, новите мебели трябва да бъдат изкуствено състарени. Без изолация, откритост и естественост, мебели с отворени шкафове и рафтове, много боядисана глина и обикновени съдове. Кънтри стил е изобилие от уют, създаден от стенни часовници, буркани със зърнени храни, сладки дрънкулки в селски стил..

Бели кухни: вариации с цвят и тонове

Здрави! Издърпващи се кошници за кухнята – кухненска логистика – бизнесът на специалистите, разнообразието от мрежи увеличава комфорта при използването им, ние избираме удобство и практичност.

Известно е, че бялото е хармонично комбинирано с почти всеки друг цвят. Ако изведнъж снежнобял цвят ви се струва твърде студен и скучен, опитайте се да го разредете малко с други цветове:

  • Както писахме по -рано в статията, Черно и бяло – една от най -често срещаните, всъщност, класическа комбинация. Бялото и черното изглеждат модерни и хармонични. Особено характерно е за декорация на кухня в класически и скандинавски стил, минимализъм и хай-тек..

  • Червено и бяло – ярка и дръзка комбинация, само за поддръжници на богат, жив и емоционален живот. Тази комбинация изглежда особено изгодна в ретро интериори и високотехнологични кухни. В същото време не трябва да има много червено, малки детайли (лампа, полилей, завеса, няколко стола) ще зададат правилното настроение, ще добавят огън към снежния студ.

Червени и бели кухненски фасади, уреди с червени корпуси, престилка от червена стъклена мозайка - тази практична модерна кухня се възползва максимално от любимия цвят на домакинята.

Червени и бели кухненски фасади, уреди с червени корпуси, престилка от червена стъклена мозайка – тази практична модерна кухня се възползва максимално от любимия цвят на домакинята.

  • Бяло и дърво – модерна комбинация от последните години. В същото време белият цвят върви добре с всякакви нюанси на дърво. Естествеността на дървото ще добави уют към такава кухня, особено тази комбинация е подходяща за кухни в стил Прованс
  • Кафяво-бял – ще добави елегантност и тържественост към бяла кухня в класически стил.

Ярки цветове създават контраст. Само няколко цвята (обаче можете да се ограничите само до един, например зелена или синя престилка идеално ще се впише в дизайна на бяла кухня), дори само няколко ярки детайла ще помогнат за добавяне на стерилитета на лекарския кабинет до живот.

Съвет! За бяла кухня е много важно да изберете правилното осветление – трябва да има много, в противен случай при слабо осветление сивите сенки ще създадат впечатление за непочистена, занемарена кухня.

Бялото само по себе си е доста студено и емоционално стерилно; за енергичните хора именно тази прекомерна сдържаност създава проблеми с избора. Но бялото е богато на нюанси – слонова кост, печено мляко, сметана, мляко, слонова кост и сметана. Ако ги добавите към интериора, те ще омекотят част от безкомпромисния снежнобял цвят. За да украсите големи повърхности в класическа кухня, топлите пастелни цветове са идеалният избор..

Бяла кухня: колко е практична?

Има много хора, които се съмняват в практичността на бялото, особено в кухнята. На първо място, поради факта, че на бяло всички несъвършенства и мръсотия ще се откроят особено. Всъщност бялата кухня, просто поради функционалното си предназначение като място за готвене, изисква точно толкова внимание, колкото всяка друга кухня. Тъй като хигиената трябва да е начело на всяка кухня, а мръсотията върху антрацитно-черна повърхност изглежда не по-малко забележима, отколкото върху бяла..

Комбиниране на сиво и бяло в скандинавски интериор

Комбиниране на сиво и бяло в скандинавски интериор

Просторна и много удобна кухня, декорирана в модерен стил

Просторна и много удобна кухня, декорирана в модерен стил

Може би бялата кухня ще изисква малко повече внимание – слабата й страна са дръжките на вратите, в тази зона най -често се образува замърсяване, дори при системно почистване.

Съвет! За да опростите поддръжката, когато избирате материали за бяла кухня, трябва да дадете предпочитание на равномерни и гладки повърхности – по -лесно е да се грижите за тях, отколкото текстурирани..

Thanks! You've already liked this