Детски спални за момчета: 100+ най -добри идеи за интериорен дизайн на бебешка стая за снимки

Светлите тапети с шарка и много светлина са подходящ вариант за стая на момче в предучилищна възраст

Светлите тапети с шарка и много светлина са подходящ вариант за стая на предучилищна възраст

Детските спални трябва да отговарят на няколко критерия наведнъж. Те трябва да харесват детето, да са удобни, безопасни и ергономични. Не забравяйте за стила на интериора. Дизайнът на спалня за момчета трябва да съответства на интересите, темперамента и най -важното – възрастта на собственика на стаята..

Светла и уютна детска стая за две момчета в бели цветове

Светла и уютна детска стая за две момчета в бели цветове

Синът ви проявява ли интерес към рисуването? Така че той ще се зарадва на такава стая.

Синът ви проявява ли интерес към рисуването? Той ще се зарадва на такава стая.!

Стая за тийнейджъри с удобна зона за сядане до прозореца

Стая за тийнейджъри с удобна зона за сядане до прозореца

Детска спалня за ученик (идеи за снимки)

В стаята за предучилищна възраст трябва да има достатъчно място за игри, а на пода (любимо място за игри) – мек килим. На тази възраст всеки предмет може да се превърне в обект за играта, така че си струва да вземете мебели (легло под формата на пишеща машина, тахти и т.н.), които ще станат пълноправни участници в детското забавление. По стените – ярки тапети за спалнята с анимационни герои, коли, животни.

15

Важно! Обърнете специално внимание на работното си място. Масата трябва да “расте” с детето, за да се формира правилната стойка. Идеален, когато мебелите имат много шкафове и рафтове за училищни пособия.

Модел Спецификации Цена Снимка
Деца "Приказка" ПДЧ Купува Габаритни размери (ШxГxВ): 1952x848x1715 мм; Площ за спане: 800 × 1900 мм; Производител: Вавилон 58; Фасаден материал: ламинирано ПДЧ; Матрак: По избор 9 990 рубли.
Детска стена "Снежанка 2" Купува Габаритни размери (ШxВxД): 3640x2000x840 мм; Материал: ПДЧ и МДФ; Фасаден цвят по ваш избор; Възможен е вариант на изпълнение без цветен декор; Включен матрак; място за спане: 1800×800 мм 18 600 рубли.
Детска стена с легло "Спринт 7" Купува Размери (ШxВxД): 2040x2100x420 / 1940 мм; затворена колона (2 бр.) (ШxВxД): 400x2100x420 мм; легло (ШxВxД): 1940x800x840 мм; мецанин над леглото (ШxВxД): 840x720x350 мм; колона с кутии (ШxВxД): 400x2100x420 мм; място за спане: 800/1900; цвят на фасадата по ваш избор; възможен е вариант на изпълнение без цветен декор; матракът е включен в цената. 15 700 рубли.
Комплект мебели за детска стая “Снежанка-7” Купува Пълен комплект: Мецанин над леглото – 1932х400х300 мм; Мецанинът над масата – 1000х400х300 мм; Скрин с надстройка – 700х2200х500 мм; Легло – 1932x700x840 мм; Матрак; Компютърна маса – 1000 / 1000x750x400 мм; Бордюр на опора на колело – 400x650x400 мм; Рокля шкаф с чекмеджета – 700x2200x500 мм. 23 740 рубли.
Детска стена "Дана 5" Купува Стелка за книги: 800x2100x420; Компютърна маса: 900x750x500; Колона отворена: 400x2100x420; Отворена мецанин: 900x250x300; Ъглов шкаф: 720 / 720x2100x420; Комбинирана колона: 400x2100x420; Легло (място за спане): 800×1900; Мецанин: 1900x530x420; Гардероб с 2 крила: 800x2100x500; Фасаден материал: ламинирано ПДЧ 16 мм, рамка от МДФ; Материал на корпуса: ламинирано ПДЧ, MDF рамка 22 500 рубли.

Стаята на ученика трябва да бъде многофункционален. За да направите това, отделете работната зона от зоната за игра и почивка. Това може да стане с помощта на компетентен дизайн на стаята..

Например, подчертайте работното място в различна цветова схема (залепете го с тапет в различен цвят, поставете килим).

В допълнение към естетическия компонент, такъв трик ще помогне на детето да се настрои по правилния начин. Ето защо се препоръчва да не украсявате работната зона с ненужни детайли, а да изберете по -спокойна цветова схема..

За всеки ученик е важно да има свободно място за игри и физическо развитие. Размерите на съвременните апартаменти обаче не винаги могат да позволят това. Отлично решение би било да инсталирате стенни решетки в спалнята. По този начин допълнително използвате стената и на детето ще бъде осигурено място, където можете да използвате енергията си. Това пространство може да се превърне в цяла зона за игра, като окачите други „черупки“ там..

Какво по -добро от стена за катерене в собствената си стая?

Какво по -добро от стена за катерене в собствената си стая?

Спалнята на млад пътешественик

Спалнята на млад пътешественик

Идея за плочи: рисуването ще зарадва вашия малък художник

Идея за дъска за плочи: рисуването ще зарадва вашия малък художник

Спалня за тийнейджър

За тийнейджър стаята му е негово правило. В период на бунт има голямо желание да имат своя територия, така че мнението на тийнейджър трябва да бъде, ако не основно, то решаващо.

15

Съвет! Тийнейджърът трябва да има собствена удобна стая за уединение или за приемане на приятелите си..

Трябва да се обърне внимание на правилното, удобно подреждане на мебелите и организацията на работното пространство. Не забравяйте обаче за дизайна на стаята. Така че, добре проектираният интериор ще помогне на детето да развие творчески способности, ще го настрои по правилния начин..

Светла и просторна спалня за тийнейджър в светлозелени и сиви тонове

Светла и просторна спалня за тийнейджър в светлозелени и сиви тонове

Аскетски интериор с дъска от шисти в спалня на тийнейджър

Аскетски интериор с дъска от шисти в спалня на тийнейджър

Необходимо е да се прави разлика между дизайна на стаята за момиче и за момче. И това не е само цветовата палитра. Ако младите дами са възхитени от красиви мебели и декоративни дрънкулки, тогава младите господа ще дадат предпочитание на съвременните решения. Това може да е таван с блещукащи звезди, необичайно осветление и т.н..

Съвет! Когато планирате интериора на спалня за момче, на първо място е необходимо да вземете предвид неговите интереси и да надградите върху тях. Например, неуместно е да украсявате стаята на млад футболен фен с плакати от „Междузвездни войни“ и да правите „космическо“ осветление.

Ако подредите интериора на стаята правилно, това ще помогне за установяване на контакт с детето и ще му причини повече доверие и разположение във вас: то ще знае, че разбирате и споделяте неговите интереси.

Спалня с декор на спортна тематика

Спалня с декор на спортна тематика

Спалнята на бъдещия авиатор

Спалнята на бъдещия авиатор

Спални за момчета: опции за дизайн със снимки

Помислете за няколко популярни варианта за декориране на интериора в стаята на тийнейджър.

 • Спортни теми. Кое момче не обича футбол (хокей, състезания, бокс)? В същото време, декорирайки стая, можете да се ограничите до отделни аксесоари: перфориращи чанти, лампи под формата на футболни топки, столове с номера на любимите ви футболисти на гърба. Или, ако времето и парите позволяват, можете внимателно да обмислите интериора в спортна тема. В последния случай обаче си струва да си припомним, че с възрастта интересите на момчето може да се променят и ще трябва да преработите всичко..

15

 • Пътувания. Израства ли във вашето семейство млад Федор Конюхов? Тогава помогнете да разгърнете таланта му с вдъхновяващ приключения интериор! Обърнете внимание на цвета. Основният нюанс трябва да е неутрален: бежов, млечен, шам -фъстък и т.н. Погрижете се за детайлите. Не може да бъде:
 1. снимки на природата и животните, от които можете да направите картинен колаж;
 2. живи растения;
 3. купчина списания за пътувания;
 4. аквариум.

Стилна стая за момче с карта на света на една от стените вместо тапет и легло на подиума

Стилна стая за момче с карта на света на една от стените вместо тапет и легло на подиума

Красив интериор на стая за любители на пътувания

Красив интериор на стая за любители на пътувания

Всички тези малки неща не само образуват интересен интериор, но и ще развият изследователските способности на детето..

 • Карибски пирати. Кое момче не мечтае да стане пират? За младия Джак Спароу интериорът в морски стил ще подхожда. Една от стените може да бъде залепена с фототапет със съответната тема..

Това може да бъде:

 1. бушуващо море с кораб (в духа на Айвазовски);
 2. картина в духа на приключението в стила на романите на Жул Верн;
 3. снимка от филми за пирати.

15

Синьото и всичките му нюанси са най -подходящи като основен цвят на стаята..

Организиране на работно място в детската стая

За да може детето да се радва на учене, е необходимо да го настроите по правилния начин. В допълнение към образователните аспекти е важно да се вземе предвид организацията на работната зона. Ако се прави според всички правила, тогава самото дете с удоволствие ще прави уроците..

За удобство е по -добре да поставите работната зона до прозореца.

За удобство е по -добре да поставите работната зона до прозореца.

Зониране на детска стая с рафтове

Зониране на детска стая с рафтове

Първо, нека да разгледаме какво място в стаята трябва да бъде разпределено за организиране на работната зона. За да стане детето удобно за учене и очите му да не се напрягат, трябва да изберете най -светлото място в стаята – до прозореца.

При избора на стол е по -добре да спрете избора си на дизайн с колела. Идеално, ако столът има анатомична облегалка и подвижни подлакътници.

Съвет! За да предпазите детето от претоварване на работната зона с дискове, книги и тетрадки, инсталирайте рафтове отстрани или над работната маса. Това ще помогне за организирането на пространството..

15

Опитайте се да организирате специална ниша. Той е идеален за работна зона на студент. За да направите това, отворените или затворените рафтове са инсталирани отгоре на масата..

На бележка! Организирането на ъглово работно пространство може да бъде чудесен вариант за малка стая, помагайки да се спести място. И на детето ще му е удобно да върши домашна работа. За да се спести място, също се препоръчва да се обърне внимание на трансформирането на мебелите..

Бюро за писане с неоново осветление ще зарадва вашето дете

Бюро за писане с неоново осветление ще зарадва вашето дете

Таванско легло с работна зона - идеално за малка спалня

Таванско легло с работна зона – идеално за малка спалня

Стая за две момчета (снимка на интериора)

Задачата за организиране на пространство в една стая е малко сложна, ако в нея растат две неспокойни деца. Въпреки това, с компетентен подход, пространството може да бъде организирано икономически и момчетата ще растат удобно, без конфликти относно разделянето на територията..

15

Най -важното е да организирате зоната им за спане. Класическото решение тук ще бъде двуетажно легло. Това ще спести място и момчетата ще имат интерес да играят в тази област..

Значително предимство на това решение е, че на долния етаж може да се организира уютен ъгъл. Тази опция обаче е подходяща само за малки деца..

Ако стаята е голяма, можете да поставите два дивана по протежение на противоположните стени. В този случай пространството е разделено на две отделни части. Затова всяко от децата ще има свое лично пространство, където можете да тренирате и да се отпуснете..

Стилен интериор на стая за две момчета

Стилен интериор на стая за две момчета

Спалня за две момчета с място за игри под тавана на второ ниво

Спалня за две момчета с място за игри под тавана на второ ниво

Или можете да отидете по друг начин: подредете дивани по една от стените, като организирате работни места отсреща и за двете момчета. Голяма стая може да бъде разделена със специална плъзгаща се преграда. Когато децата искат да се пенсионират, това може да бъде раздалечено, а ако решат да играят заедно, то лесно може да бъде отблъснато. По правило такива прегради са направени от матирано закалено стъкло..

Специално внимание се отделя на тапетите за детската стая

Тапетът е от първостепенно значение в дизайна на всяка стая – той определя тона за цялата стая. Тапетът за момче трябва да отговаря на две цели:

 1. Съответствие с характера на детето.
 2. Успокойте достатъчно нюанси, за да улесните момчето да се успокои и заспи.

Ярко червените скринове ще помогнат за разреждането на монотонния интериор

Ярко червените скринове ще помогнат за разреждането на монотонния интериор

Стенен декор с плат е необичаен, но много интересен вариант.

Стенен декор с плат е необичаен, но много интересен вариант.

Когато избирате тапет, на първо място трябва да се съобразите с предпочитанията на вашия дрънкалка. Не бива обаче да се спирате на това: днес той е луд по тапети със самолети, а утре му дайте лодки. Ето защо, ако не искате да залепвате отново тапета всяка година, трябва да подходите към този въпрос с голямо внимание..

Съвет! Внимавайте с тъмните тапети, особено ако прозорците са обърнати на север. Те могат да направят стаята да изглежда много тъмна. Такива тапети също не са подходящи за малка стая..

В този случай използвайте комбинация от цветове. Например, всички стени могат да бъдат направени в неутрален цвят, като подчертаете една от тях с по -тъмен нюанс. В допълнение, тази опция също ще бъде отличен начин за зониране на стая. Изберете неутрални нюанси. Твърде тъмно ще предизвика прекомерна агресия. А ярките предизвикват прекомерна възбудимост..

15

Обръщайки внимание на цвета, не забравяйте за текстурата на тапета. Тя трябва да е приятна на допир. Препоръчително е да изберете тапет без блясък. Тапетът, който може лесно да се измие, е най -подходящ: за момчешка стая това ще бъде значително предимство.

Изборът на довършителни материали

Довършителните материали трябва да са с високо качество, но не трябва да избирате прекалено скъпи. В края на краищата понякога е просто невъзможно да се спре творчеството на тийнейджър. За щастие, снимки и цени могат да бъдат намерени във всеки онлайн каталог и да се избере най -оптималната комбинация от цена и качество.

Боядисването на стените ще ви позволи периодично да променяте дизайна на стаята.

Боядисването на стените ще ви позволи периодично да променяте дизайна на стаята.

Късите завеси и щорите са по-практични от традиционните завеси с дължина до пода

Късите завеси и щорите са по-практични от традиционните завеси с дължина до пода

Съвет! Желателно е цветът на довършителните материали за пода, тавана и стените да е монохромен или в краен случай на широка лента. Моделите и орнаментите в стаята на тийнейджър са неподходящи.

Интериорът трябва да бъде проектиран с очакването, че в стаята живее бъдещ мъж. Следователно всичко трябва да бъде лаконично. Препоръчително е също така да оставите място за творчество и самореализация. Ако детето ви вече е извън детството, тогава би било подходящо да използвате такова модерно дизайнерско решение като декориране на част от стената с тухла или зидария. Такъв интериор със сигурност ще зарадва както тийнейджър, така и неговите приятели..

Не забравяйте за подовия материал. Можете да използвате както ламинат, така и линолеум и паркет – всичко зависи от вашия бюджет. Интересно решение може да бъде организирането на гост или зона за игра, в която можете да поставите дебел килим. В този случай децата могат да седнат точно върху него..

Килимът в спалнята на тийнейджър е удобен и практичен вариант

Килимът в спалнята на тийнейджър е удобен, практичен вариант

Линолеумът, поради своята практичност, звукоизолация и наличието на изолация, е идеален за детска стая

Поради своята практичност, звукоизолация и наличието на изолация, линолеумът е идеален за детска стая

Що се отнася до тавана, тук ще бъдат подходящи както опънати тавани, така и класически облицовки и всичко това са въпроси на лични предпочитания. При декорирането на прозорци трябва да се има предвид, че завесите и завесите може да са неподходящи в стаята на тийнейджър и да предизвикат у него негативна реакция. Ето защо е по -добре да се даде предпочитание на сега модерните римски завеси или щори от плат..

Избор на мебели за детска стая за момче: къде да купя?

Съвет! Минимализмът може да бъде оптималният стил на тийнейджърската стая. Аскетичната атмосфера подхожда на бъдещия човек – когато в стаята има само необходимото. В този случай основното внимание трябва да се обърне на материала, от който са изработени мебелите..

15

Металните мебели може да са подходящи за обзавеждане на тийнейджърска стая. Сред предимствата му са следните:

 1. Издръжливост.
 2. Непретенциозна грижа.
 3. Стилен дизайн.

Важно! Такива мебели имат само един, но доста значителен недостатък: трудно е да го преместите сами..

Дървените мебели могат да бъдат добра алтернатива на металните мебели. Той е екологично чист, лек и без корозия. Освен това има естествена текстура и свеж аромат. Всички тези ползи обаче си имат цена. Такива мебели са доста скъпи и освен това се нуждаят от специални грижи, които тийнейджър едва ли ще може да им осигури..

Двуетажно легло под формата на приказна къща

Двуетажно легло под формата на приказна къща

Таванско легло със система за съхранение може да спести много полезно пространство.

Таванско легло със система за съхранение може да спести много полезно пространство.

Детски спални за момчета: важни нюанси

Има обаче няколко точки, които трябва да се спазват:

 1. Цветовете са ярки, но не агресивни. Ярките цветове в спалнята на момчето също ще ви бъдат полезни. Ако говорим за зелено, то топлината на цвета ще играе ключова роля в настроението на собственика на стаята.

  Ярките цветове в спалнята на момчето също ще ви бъдат полезни. Ако говорим за зелено, то топлината на цвета ще играе ключова роля в настроението на собственика на стаята.

  Таванско легло и персонално бюро до прозореца в стаята на тийнейджъра

  Таванско легло и персонално бюро до прозореца в стаята на тийнейджъра

 2. Материали – екологични, отговарящи на санитарните стандарти.
 3. Подходящи за възрастта, нетравматични удобни мебели.
 4. Осветлението – естествено и изкуствено, трябва да е достатъчно по всяко време на деня.

Голям прозорец ще помогне да се запълни детската стая със слънчева светлина и визуално ще направи пространството повече

Голям прозорец ще запълни детската стая със слънчева светлина, а пространството визуално ще я увеличи

По този начин, когато обзавеждате стаята на тийнейджър, трябва да имате предвид няколко неща. Необходимо е компетентно да организирате пространството, да разпределите място за спане и работно място, да обмислите интериора и цветовете, да изберете висококачествени и екологични мебели. За щастие, сега всички аксесоари могат лесно да бъдат намерени и закупени!

Thanks! You've already liked this