Стенна тоалетна: 85+ най -добри модела за модерни и класически интериори за баня

Стилна хигиенна стая с тоалетна, окачена на стена

Стилна хигиенна стая с висяща тоалетна

Смелата идея за инсталационни системи, които ви позволяват лесно да монтирате окачени водопроводи, посети германските инженери в края на 19 век. Трудно е да се повярва в това, защото модели на окачени тоалетни чинии на стена се появиха на съвременния пазар съвсем наскоро. Първоначално те принадлежаха към елитната група от асортимента, но днес популярността и наличността на продуктите нараснаха толкова много, че те могат да бъдат намерени както в богата селска къща, така и в обикновен градски апартамент..

Просторна модерна съвременна баня в бяло

Просторна модерна съвременна баня в бяло

Видове окачени тоалетни чинии и техните характеристики

Всъщност конзолната тоалетна, въпреки необичайното си разположение, отговаря на същите стандарти като стационарна тоалетна, която ни е позната, която е прикрепена към пода..

Ако разгледаме гамата от продукти, тогава обръщаме внимание на формата на мивката. Производителите, за радост на потребителя, бяха толкова увлечени от конкурентния процес по отношение на дизайна, че взеха предвид дори и най -смелите желания. Днес имаме следните форми:

 • овална, традиционна за този вид водопровод;
 • кръгла, оптимална за малка стая;

Компактен и спретнат, чудесен за малки пространства

Компактен и спретнат, чудесен за малки пространства

Кръгли модели - идеални за любителите на нестандартни решения в интериора

Кръгли модели – идеални за любителите на нестандартни решения в интериора

 • удължена, предназначена за просторна тоалетна;
 • квадратни, със заоблени ъгли, подходящи за определен дизайн.

Следващият параметър, който със сигурност ще заинтересува бъдещия собственик, е материалът. Какво може да се намери в магазина?

 • Стъклена чаша. Такива модели са прекрасна екзотика за водопровод. Естетичният вид се разваля от отлагания, които не могат да се измият навсякъде, а поради прозрачността на продукта, те са видими за всички.
 • Фаянс. Класика на жанра – евтина, достъпна, изпитана във времето.

С изключение на някои предимства, тоалетната на стената практически не се различава от конвенционалната.

С изключение на някои предимства, тоалетната на стената практически не се различава от конвенционалната.

 • Порцелан. Най -висок резултат за качество и красота. Продуктите са лесни за почистване и устойчиви на отлагания. Единственият недостатък е цената, която е много висока.
 • Неръждаема стомана. Не е опция за дома, въпреки че е много здрава и издръжлива. Тези модели са предназначени за обществени тоалетни..

 • Полимербетон (течен камък). Различава се в различни форми. Материалът е скъп, но най -добрите дизайнери във водопроводния свят го обичат. Такава тоалетна може да се намери само сред звездите и много богатите хора..

15

Съвет! Добрата остъклена фаянс изглежда не по -лошо от благородния порцелан. Елегантен и лъскав, той се вписва идеално във всеки декор на малка част от цената.

Друг детайл, който е не по -малко важен за потребителя от формата и материала, е канализацията. Тя може да бъде хоризонтална, кръгла и отзад. Удобството при използване зависи от формата на тоалетната чиния. Най -добрият вариант е липсата на рафт, който създава ефект на пръски, в противен случай канализацията, каквато и форма да е, няма да ви притеснява.

И накрая, монтирана на стена тоалетна с микролифт. Моделите с капак, оборудван с доводчик, ще ви зарадват с безшумно затваряне, предпазват самата тоалетна от пукнатини и издържат много по -дълго от образците със силно падащ капак на седалката.

Цветовата схема на тоалетни, окачени на стена, е достатъчно разнообразна, за да задоволи всякакви изисквания за стил на интериора..

ТОП-7 популярни модели висящи тоалетни чинии

Цена Спецификация на модела
Ifo Grandy RP213100200 висяща тоалетна чиния на стената дизайн, монтиран на стена без казанче, включен материал на корпуса: санитарен порцеланов изход за система против пръски: хоризонтален 7 450 ₽ Купи
БелБаньо Марино окачена тоалетна 9 165 ₽ Купете
Gustavsberg Hygienic Flush WWC 5G84HR01 окачена тоалетна чиния на стена, монтирана на стена, без казанче, включен материал на тялото: изход за санитарен порцелан, микролифт: хоризонтален 10 590 ₽ Купете
cersanit City Clean On + Link PRO SET-CITYC / LPRO / S-DL / WG окачена на стена тоалетна конструкция, монтирана на стена без казанче включен материал на корпуса: изход за санитарен фаянс микролифт система против изпръскване: хоризонтален механичен дренаж 12 026 ₽ Купете
Roca Meridian 893104110 (с монтаж и седалка, микро асансьор) монтирана на стена тоалетна чиния, монтирана на стена без казанче, включен материал на корпуса: изход за санитарен фаянс микролифт срещу изпръскване: хоризонтален механичен дренажен режим с двойно промиване 16 000 ₽ Купете
Roca The Gap 346477000 (със седалка и монтаж) висяща тоалетна чиния на стена дизайн, монтиран на стена без казанче, включен материал на корпуса: санитарен порцеланов изход за микролифт: хоризонтален механичен дренажен режим с двойно промиване 17 500 ₽ Купете
Jacob Delafon Presqu’ile E4440-00 окачена на стена тоалетна конструкция, монтирана на стена без казанче, включена система за защита от пръски: хоризонтална 23 040 ₽ Купете

четиринадесет

Предимства и недостатъци

Предимства
Безспорното предимство на окачена тоалетна чиния на стената е с естетическата страна на продукта. Всички комуникации са вградени в стената, само тоалетната чиния остава видима. Визуално сякаш витае над пода, придавайки на помещението лекота и ефирност..
Плюсовете са и удобството при почистване. Отвореното пространство под тоалетната, окачена на стена, се почиства по-лесно от неподвижната тоалетна. Няма да има трудности при полагане на плочки, ако искате да промените дизайна на тоалетната..
Разбира се, висулките са добри и по отношение на спестяването на място. Когато се комбинират баня и тоалетна, такова решение ви позволява да запазите свободата на движение и да добавите полезно пространство. Инсталационният модел също толкова добре ще се впише в малка стая, в която всеки сантиметър е важен..
Предимствата трябва да се добавят към безшумната работа на оборудването. Тъй като резервоарът е скрит в стената и ако го допълвате и със звукоизолиращ материал, тогава изтичането на вода изобщо не се чува.

недостатъци
Не са много минусите, но пораждат голям проблем. Сложен монтаж на конструкцията, който отнема много време и изисква точни изчисления. Ако решите да смените подовата тоалетна чиния на окачена версия, ще трябва да преработите окабеляването на канализационните тръби..
Цялото оборудване, скрито в стената, е трудно достъпно за ремонт, ако е необходимо.
Изберете модели с голям бутон за източване, чрез него е по -лесно да стигнете до дренажното оборудване. С малък бутон капитанът ще бъде принуден да демонтира част от стената.

15

Инсталиране на оборудване (без рамки, висящо и с монтаж)

Добре е да знаете! Тоалетни плочки: какви са плочките, размери на плочките, качество на материала, полагане на плочки, дизайн, цветове, 46 снимки.

Преди да изберете стенен тоалетен комплект, трябва да разберете дали методът на инсталиране е приемлив за вас. Днес са разработени два вида инсталации:

 1. Блокиране на инсталацията.
 2. Монтаж на рамка.

С метода на блока ще имате казанче с монтаж и два шипа, на които е окачена самата тоалетна. Монтажът се извършва само върху масивна стена.

Монтажът на рамката предполага наличието в комплекта на окачена тоалетна чиния със специална конструкция, твърда рамка, която е вградена както в основната стена, така и в леките прегради. Възможностите на този метод на монтаж са по -широки, тъй като както умивалник, така и биде могат да бъдат окачени на монтажната рамка..

четиринадесет

Важни параметри

Блокова инсталация е в състояние да издържи натоварване от 350 кг, за рамкова инсталация този параметър е 400 кг.

Разстоянието между шиповете за окачване на тоалетната чиния може да бъде 18 или 23 см – това са стандартни стойности.

Тоалетната е окачена от стената на височина не по -голяма от 43 см. Казанчето е фиксирано на височина 1 м, за да се осигури правилното функциониране на канализацията.

четиринадесет

Факт! След като проучихме всички нюанси на инсталирането на висящи тоалетни чинии, правим очевидно заключение: необходимо е да монтирате продуктите преди полагане на плочки или други материали за декориране на стаята..

Като предпочитате моделите с висулки, получавате стилен интериор на баня или тоалетна, спестявате място и получавате водопроводни инсталации с дълъг експлоатационен живот..

Thanks! You've already liked this