Подови тоалетни с казанче: видове конструкции, тела и характеристики на монтажа

Еднокомпонентният дизайн в модерен дизайн увеличава естетическата стойност на продукта и разширява възможностите за „маневриране“ вътре в санитарното помещение

Еднокомпонентният дизайн в модерен дизайн увеличава естетическата стойност на продукта и разширява обхвата на „маневриране“ вътре в санитарното помещение

Трудно е да си представим жилището на цивилизован човек без тоалетна чиния. Този удобен домакински артикул се появи отдавна и през това време приятно зарадва човечеството не само със своята функционалност, но и с богато разнообразие от модели. Подовите тоалетни се използват най-често днес. Този факт се дължи на техния прост и разбираем дизайн, лекота на използване и добри санитарно -хигиенни характеристики..

Изграждането под плота позволява по -ефективно използване на помещението

Изграждането под плота позволява по -ефективно използване на помещението

Сортове 

По дизайн и обща технология на приложение такива устройства са разделени на няколко варианта:

 1. резервоарът е монтиран директно към стената, а за да се постигне оттичане на водата, трябва да издърпате веригата. Това е най -остарялият модел и вече не е наличен;
 2. закрепването се извършва към тоалетната или дизайнът предполага целостта на основното тяло и резервоара;
 3. монтажът се извършва към стената, резервоарът е скрит зад специална преграда.

13

 • Ако говорим за компактен модел, тогава в него казанчето е прикрепено директно към тоалетната чиния или се спазва тяхната цялост. Показателите на размерите могат да бъдат различни, в зависимост от типа на модела. Традиционно дължината на такъв модел е не повече от 60 см, а показателят за ширина не надвишава 40 см..
 • Що се отнася до тоалетната, монтирана отстрани, тя е оборудвана с казанче, което може да бъде скрито в стената без никакви проблеми и да създаде оригинален, изтънчен дизайн в тоалетната..

Маскирано казанче в стената на банята

Маскирано казанче в стената на банята

Материал за производство

15

Материални характеристики
Фаянс Това е първият материал, от който са направени тоалетни. Ниската якост и високата порьозност затрудняват почистването и действителната работа на устройството. В съвременните реалности използването на този материал има ограничения, тъй като продуктът е крехък и лесно се поддава на пукнатини, стружки.
Порцелан В сравнение с предишната група продукти, тези вариации могат да се похвалят с издръжливост, лекота на почистване на повърхността и висока якост. Единственият недостатък на този материал е високата цена, която се дължи на доста високите производствени разходи. За да намалят производствените разходи, те започнаха да използват керамика, която е по -малко издръжлива, но по -евтина..

15

Чугун и стомана Водопроводът от такива метални ресурси в съвременния свят принадлежи към класиката и се инсталира в обществени тоалетни. Такива продукти са издръжливи, непретенциозни в грижите, но цената им е доста висока. Чугунените изделия са евтини, но не са достатъчно издръжливи и нямат толкова висококачествено защитно покритие.

Издръжлив материал, готов да издържи на големи натоварвания

Издръжлив материал, който издържа на значителни натоварвания

Камък, стъкло Продуктите от стъкло или камък се категоризират като "модерен". Тези водопроводни инсталации са с висока цена и привлекателен външен вид. Липсата на здравина се компенсира от факта, че се използват изкуствени заместители, които по външни и тактилни характеристики практически не отстъпват на своите естествени аналози.

Естественият камък за производството на санитарен фаянс е красиво и скъпо удоволствие

Естественият камък за производството на санитарен фаянс е красиво и скъпо удоволствие

Пластмаса Съвременните технологии позволяват производството на санитарен фаянс от акрил. Такива продукти се отличават с достатъчна здравина, отсъствие на пореста структура и в резултат на това висока хигиена. Ако вземем предвид негативните аспекти, тогава можем да различим факта на податливост към деформация и нестабилност към условия на висока температура..

Бюджетен крайградски вариант, изработен от пластмаса

Бюджетен крайградски вариант, изработен от пластмаса

Характеристики на дизайна 

Доставката на продукти може да се извърши в сглобена или разглобена форма. А устройството е доста просто и предполага наличието само на купа, резервоар, дренажна система в състава. Що се отнася до купите, те могат да имат абсолютно всякаква външна форма, но те са класифицирани според три вида структура вътре:

 • рафт тук няма абсолютно никакви пръски, но пълното промиване изисква използването на голямо количество вода и четка. Моделите са остарели и практически не се произвеждат днес;
 • наклон – може да има посока отзад напред или отпред назад, в такава тоалетна не се появяват пръски, но след като отидете до тоалетната, ще трябва да използвате четка;
 • фуния – днес този вид купа е най -популярният и хигиеничен, докато процесът на изплакване не изисква голямо количество вода, но често се пръска.

Разновидности на тоалетни чинии

Разновидности на тоалетни чинии

Важно! Резервоарите също имат няколко разлики: в продажба можете да намерите модели, оборудвани с един или два бутона за източване. Първият вариант е класически, а вторият е по -перфектно решение, тъй като този подход спестява вода максимално, тъй като при натискане на един от бутоните се получава само частично изпразване на резервоара.

Вграден дизайн с икономичен бутон за източване

Вграден дизайн с икономичен бутон за източване

Характеристики на инсталацията

За да инсталирате подовата конструкция със собствени усилия, трябва да следвате определен алгоритъм от действия:

 1. Поставете купата.
 2. Осигурете връзка към канализационния изход.
 3. Монтирайте конструкцията на резервоара, ако той върви отделно и не образува едно цяло с купата.
 4. Извършете монтажни мерки по отношение на организирането на дренажната система, ако нямате време да я съберете предварително.
 5. Свържете водата и регулирайте дренажната система.

Монтаж на санитарни уреди

Монтаж на санитарни уреди

Важно е да знаете! Можете да извършите инсталационните работи сами, особено ако устройството се доставя сглобено. Ако тоалетната е разглобена, най -добре е да се свържете със специалист..

четиринадесет

Ако не искате да плащате на професионалисти и искате да спестите пари, като монтирате тоалетната със собствените си ръце, купете такава, която вече има отвори за винтове в основата си. Ще бъде по -удобно да използвате специална услуга, дори тоалетното казанче да е скрито зад специален дизайн.

Какво определя цената на продукта?

Цената може да варира и най -често зависи от фирмата производител и вида на материала, от който е направена. Най -евтините са фаянсовите опции. Порцелановите продукти са много по -скъпи, тъй като този материал по принцип е скъп..

Тоалетните от полимербетон са още по -скъпи; в тази ситуация компактният е оборудван с текстура от естествен камък. Между другото, каменните изделия са най -скъпите..

 • Можете да намерите и икономични опции за модели на стойност 100-200 долара. От тази ценова категория тоалетните обикновено се доставят от местни и китайски производители..
 • Представителите на средния ценови сегмент струват от 200 до 500 долара. Тази ниша е заета от водещи европейски производители.
 • Елитните устройства струват от 500 долара, имат атрактивен дизайн и са произведени в Австрия, Германия.

четиринадесет

Thanks! You've already liked this