Дизайн на тристаен апартамент (75 снимки)

Дизайн на тристаен апартамент (75 снимки)

Тристаен апартамент е стандартен вариант за жилище за семейство от 3-5 души. Като правило тя включва доста просторна кухня, технически помещения, хол, спалня и детска стая (или втора спалня за възрастни). Доста лесно е да се справите с дизайна на такива апартаменти, но практическите съвети и творческите идеи никога няма да бъдат излишни. Когато планирате дизайна на тристаен апартамент, погледнете готовите решения на нашия уебсайт-може би някои от нюансите на довършването или поставянето на мебели ще ви се сторят интересни.

Правила за регистрация

За да завърши успешно всеки ремонт, той трябва да се извърши съгласно внимателно обмислен план. Ако говорим за тристаен апартамент, тогава просто не можете без интегриран подход, започвайки с разпределението на квадратни метри и завършвайки с подреждането на нещата в къщата. В този случай трябва да се вземе предвид броят на жителите, тяхната възраст, начин на живот, навици и вкусове, физически характеристики. Например, една активна млада двойка може да предпочете минимализма на отвореното пространство, докато семейство с две деца ще се нуждае от допълнително зониране на стаи, просторна трапезария и кухня, повече гардероби..

Комуникациите са първото нещо, което трябва да се инсталира преди започване на довършителни работи. Прокарването на тръби и електрически проводници трябва да се извършва възможно най -точно и професионално, за да се намали вероятността от злополуки. По същата причина не можете да спестявате компоненти. Ако те са с лошо качество, тогава всяко изтичане на вода или късо съединение може да доведе до значителна загуба на средства..

Затоплянето и шумоизолацията са вторият важен етап от ремонта на апартамента. За комфортен живот тапицерията на стени и тавани с уплътнителен материал и специални мембрани е по -необходима от най -красивите тапети или картини. Съвременните металопластични прозорци помагат да се отделят от уличния шум, което освен това предотвратява загубата на топлина.

Изборът на общ стил е малко вероятно да причини трудности на собствениците на тристаен апартамент – по този въпрос те могат да разчитат единствено на собствения си вкус. Препоръчително е обаче да съпоставите характеристиките на дизайна, който харесвате, с обективните характеристики на помещенията: в малки стаи дайте предпочитание на лаконични форми и неутрални цветове, а в по -просторни – използвайте смели акценти и ярка палитра от нюанси ..

Проектиране на тристаен апартамент - Правила за регистрация Проектиране на тристаен апартамент - Правила за регистрация Проектиране на тристаен апартамент - Правила за регистрация

Дизайн на коридор в апартамента

Въпреки скромните си размери, коридорът на входа е доста значителна стая. За удобство на жителите и гостите е просто необходимо да се осигури място за съхранение на връхни дрехи, обувки, чадъри и чанти, шапки. Тази функция се управлява най -добре от модул, състоящ се от просторни рафтове за обувки, гардероб, мецанин и отворена закачалка. Добре е, ако комплектът включва голямо огледало с висок шкаф, както и мека пейка, за да стане по -удобно, например, да завържете връзките на обувките си или да съберете деца навън..

При довършването си струва да се даде предпочитание на влагоустойчиви и лесно миещи се материали: порцеланови каменни изделия, плочки, винилови тапети, декоративен камък, мазилка с каменни стърготини. За тавана е подходяща обикновена живопис или опънато платно; с достатъчна височина можете да експериментирате с гипсокартон. При липса на прозорци, деликатни тонове и огледални повърхности ще помогнат да се направи коридора по -светъл, освен това е препоръчително да се инсталират повече лампи – както отгоре, така и отстрани.

Коридор - Дизайн на тристаен апартамент Коридор - Дизайн на тристаен апартамент Коридор - Проектиране на тристаен апартамент

Кухненски интериор

В повечето тристайни апартаменти кухните са доста просторни-там лесно могат да се поберат стандартен комплект, цялото необходимо оборудване и пълноценна трапезария за 4-5 души. В този случай можете да започнете да подобрявате интериора само със закупуването на по -модерни мебели и домакински уреди. Модните новости се отличават със стилния си дизайн, те са удобни и надеждни в експлоатация. През последните години на върха на популярността са кухненските „стени“ без дръжки и всякакъв декор – прости гладки фасади от ахроматични нюанси, зад които има много удобни рафтове и чекмеджета.

Като цяло дизайнът на кухнята трябва да бъде дискретен и спретнат. Като основа е подходящ всеки неутрален цвят: бял, светло сив, бежов, кафяв. Любителите на ярки цветове могат да бъдат посъветвани от палитрата от плодове и ягоди, която може да се използва и за акценти и декор. Трябва да се обърне много внимание на осветлението – диодните ленти над работните повърхности и отделен полилей за масата за хранене ще ви бъдат полезни.

Кухня - Дизайн на тристаен апартамент Кухня - Дизайн на тристаен апартамент Кухня - Дизайн на тристаен апартамент

Дизайн на хол

Много хора предпочитат да прекарват семейни вечери, срещи с приятели и роднини в хола. По правило за тази цел се разпределя стая до коридора и кухнята. Често има изход от залата към лоджията, която при желание може лесно да се превърне в мини офис, трапезария или веранда. На балкона производителите на цветя могат да организират малка оранжерия, която ще се превърне в истинска декорация на апартамента..

За разлика от “съветските” всекидневни, където добрата половина от пространството беше заета от огромна стена, кът за сядане и широк телевизор с тръба, съвременният интериор изглежда много по -компактен. Удобен диван, масичка за кафе и плазма на стената – такъв минимум е достатъчен за отдих, а останалите квадратни метри могат да бъдат разделени с някакъв вид преграда и адаптирани за други цели, например за оборудване на работно място за ученик или поставете допълнително легло.

Всекидневна - Дизайн на тристаен апартамент Всекидневна - Дизайн на тристаен апартамент Всекидневна - Дизайн на тристаен апартамент

Декорация на спалня в апартамента

В идеалния случай спалнята трябва да бъде непроходима, защитена от външни звуци и твърде ярка светлина. Плътните завеси на прозорците и меките, пастелни цветове в дизайна ще помогнат за създаването на уединена атмосфера. Правилното подреждане на мебелите е не по -малко важно. По -специално, най -добре е да облегнете главата на леглото на празна стена, така че прозорецът и вратата да останат в очите. Напротив, можете да окачите телевизор, за който декоративен панел или вдлъбнатина (ниша) ще служи като фон.

Най -доброто място за гардероб в малка спалня е около вратата или около главата на леглото. Така че няма да затрупва пространството и да остави свободен ъгъл за тоалетка или тапициран стол с подова лампа. По -добре е да съхранявате сезонни предмети на мецанина, който се препоръчва да бъде декориран в същия стил като предната част на гардероба. Ако кадрите на стаята позволяват, може да се отдели повече място за дрехи, като се скрият рафтовете зад плъзгаща се преграда с височина от пода до тавана.

Спалня - Дизайн на тристаен апартамент Спалня - Дизайн на тристаен апартамент Спалня - Дизайн на тристаен апартамент

Дизайн на детска стая

За детска стая в тристаен апартамент трябва да изберете най-светлата и просторна стая с прозорци на юг, югозапад или югоизток. Желателно е да няма изход към открит балкон. В краен случай се допуска сигурно подсилена лоджия, която може да се използва като работно място, мини-библиотека или килер.

Като се вземе предвид възрастта и пола на малките обитатели в детската стая, е необходимо да се осигури достатъчен брой гардероби, рафтове за книги, органайзери за играчки и различни дреболии. Удобно е да съхранявате постелки под детски легла, но за това те трябва да бъдат допълнени с чекмеджета. Между другото, такива дизайни едновременно ще улеснят почистването и ще премахнат необходимостта топките да се изтъркалят изпод краката..

Ако има няколко деца, тогава в допълнение към многостепенните модули си струва да се обмислят опциите за зониране – преградите и подиумите са незаменими за хетеросексуалните бебета, както и за подрастващите, които се нуждаят от индивидуално пространство. В допълнение към основните мебели, няма да навреди да инсталирате никакви спортни, музикални, развиващи интериорни елементи в стаята. Хоризонтална лента, стенни решетки, пръстени ще подхождат на момчета, момичета може да харесат цветно пиано, кухненски бокс с играчки или къща за кукли. Много деца обожават всякакви сенници, палатки, вигвами, басейни с топки, дъски за рисуване – всичко това радва децата и им позволява да разнообразят свободното си време..

Детска стая - Дизайн на тристаен апартамент Детска стая - Дизайн на тристаен апартамент Детска стая - Дизайн на тристаен апартамент

Интериор на банята

Подреждането на баня в тристаен апартамент е лесна задача, като се има предвид, че има достатъчно място за инсталиране на стационарна вана, мивка и пералня. Ценителите на съвременните дизайнерски тенденции могат да се отдалечат от обичайната конфигурация, като изберат например душ кабина с горна „тропическа“ лейка и функция за хидромасаж.

Като компромис можете да закупите по -дълбока вана с нормални възможности за къпане или да комбинирате вана и душ. Ще бъде възможно да се инсталират и двете отделно само при комбиниране на банята – в този случай един от ъглите е разпределен под кабината.

Баня - Дизайн на тристаен апартамент Баня - Дизайн на тристаен апартамент Баня - Дизайн на тристаен апартамент

Дизайн на тристаен апартамент – снимка

В нашата галерия ще намерите още по-интересни примери за проектиране на различни помещения в тристаен апартамент. Поради доста големите кадри, такъв корпус е идеален за всякакви интериорни експерименти. Когато избирате облицовки, мебели и декор, първо трябва да се доверите на интуицията си, защото всички тези неща ще се използват повече от една година. Освен естетиката, важно е да се погрижите и за практическите аспекти. Ако всичко е направено правилно, новият ви дизайн на тристаен апартамент ще се превърне в истински оазис на домашния уют и благополучие..

Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка Интериорен дизайн на тристаен апартамент - снимка

Видео: Тристаен апартамент – Интериорни идеи

Thanks! You've already liked this