Кой блендер е по -добър – потопяем или стационарен? Препоръки за подбор и функционален преглед

Ръчен блендер от неръждаема стомана Dualit DU-88930 в комплект с многофункционална купа за нарязване, бъркалка и измервателно стъкло

Ръчен блендер от неръждаема стомана Dualit DU-88930 в комплект с многофункционална купа за нарязване, бъркалка и измервателно стъкло

Блендерът е незаменим елемент в кухнята! Това универсално многофункционално устройство не само смесва, но и камшици, филийки, котлети продукти. Това ще улесни живота на всяка домакиня, особено на младите майки. Запознаването с характеристиките на различните модели и принципите на тяхната работа ще помогне на клиентите да определят кой блендер е най -добрият в конкретна ситуация, за да намерят бързо най -подходящия вариант..

Блендерът за кани Philips Avance Collection HR2199 / 00 е идеален за тази задача, дори при голям обем

Блендерът за кани Philips Avance Collection HR2199 / 00 е идеален за тази задача, дори при големи обеми

Функционалност: защо имаме нужда от блендери

С цялото разнообразие от съвременни домакински уреди, компактните пасатори не са изместени от употреба от обемисти кухненски машини. Почти никоя жена не може без тази полезна единица в домакинството, способна да извършва много операции:

 1. За смесване на различни съединения в хомогенна консистенция – самото име на устройството говори само за себе си: на английски. блендер означава “блендер”.
 2. Смилайте твърди продукти благодарение на въртенето на острите фрези.
 3. Нарежете съставките в различни форми.
 4. Разбийте течни или полутечни вещества.
 5. Омесете тестото с приставки с извита форма.
 6. Изцедете сока, при условие че нарязаните плодове допълнително ще бъдат филтрирани ръчно през фина мрежа. Блендер лесно ще превърне вашата кухня в творческа работилница и ще ви помогне да създадете истински кулинарни шедьоври.

  Блендер лесно ще превърне вашата кухня в творческа работилница и ще ви помогне да създадете истински кулинарни шедьоври.

  Използвайте пасатор, за да приготвите бързо любимия си сос или домашна майонеза

  Използвайте пасатор, за да приготвите бързо любимия си сос или домашна майонеза

Важно е да знаете! Доколко всеки модел е адаптиран за извършване на определени операции, зависи от неговата мощност, тип и аксесоари..

Потопяеми или стационарни?

 • Ръчен (или ръчен) блендер – това е вертикално ориентирано устройство с въртящи се ножове-приставки в долната част. Двигателят е разположен в горната част, на повърхността има контролен панел: бутон за стартиране, превключвател за режим на скорост. Удобно е да потопите такъв инструмент в контейнер, да го преместите върху съдовете по време на процеса на смесване навреме с работата на машината..

Ръчният блендер може да се използва във всяко ястие

Ръчният блендер може да се използва във всяко ястие

Ръчният блендер на Bosch MSM 2410 с ергономична дръжка е предназначен за обработка на малки количества храна, като бебешка храна

Ръчният блендер на Bosch MSM 2410 с ергономична дръжка е предназначен за обработка на малки количества храна, като бебешка храна

Основното предимство на ръчните блендери е компактният им размер.

Основното предимство на ръчните блендери е компактният им размер.

Ръчен блендер Philips HR1627 / 00 разполага с технологията на смесване ProMix и турбо бутона за перфектна консистенция, дори с твърди съставки

Ръчен блендер Philips HR1627 / 00 разполага с технология на смесване ProMix и турбо бутон за перфектна консистенция, дори с твърди съставки

 • Стационарен (или шейкър) – Това е купа с капак, на дъното на която има електродвигател и режещи остриета. Много по -удобно е да използвате тази опция: продуктите се поставят в контейнер, устройството се включва с натискане на бутон, не се изискват физически усилия или човешки действия. Можете да увеличите или намалите скоростта на въртене на режещите инструменти, като просто завъртите копчето.

Стационарните пасатори са чудесни помощници за всяка домакиня

Стационарните пасатори са чудесни помощници за всяка домакиня

Стационарният блендер не трябва да се държи в ръка, просто трябва да заредите храната и да натиснете бутона

Стационарният блендер не трябва да се държи в ръка: просто заредете храната и натиснете бутон

Каква е разликата между тях?

Всички блендери изпълняват подобни функции, но някои операции са по -удобни за извършване с конкретен тип устройство..

 • Например, за да смилате твърди и полутвърди продукти (ядки, зеленчуци, шоколад, варени зеленчуци) в пастообразно състояние, е по-добре да използвате потапящ дизайн, който ви позволява да промените ъгъла на наклона на тялото и да излезете парчетата, които избягат с центробежното въртене на ножовете.

м

Контролирането на скоростта и всяко движение по време на смесването ще ви позволи да приготвите всяко ястие точно както ви е необходимо

 • По-удобно и по-безопасно е да се смесват течни и полутечни състави, които се пръскат силно, когато се потопят в части, движещи се с висока скорост, в затворен контейнер. Препоръчва се стационарен модел за работа с течности с различен вискозитет. Понякога потопяемите устройства също са оборудвани с контейнери, но те са предназначени за смилане на твърди компоненти..

С минимални усилия можете да приготвите вкусен коктейл за секунди

С минимални усилия можете да приготвите вкусен коктейл за секунди

Съвет! Общото правило за избор на смесител-смесител: потопяема проба е идеална за обработка на твърдо-полутвърди продукти, неподвижна проба за течни полу-течни продукти.

Кои блендери са по -скъпи?

По правило най -евтините продукти са потопяеми, но цената зависи от много фактори:

 1. Материал, от който са изработени корпусът и аксесоарите.
 2. Мощност на електродвигателя.
 3. Оборудване за прикачване.
 • Тялото е изработено от пластмаса, купата може да бъде от устойчив поликарбонат или стъкло, а ножовете са пластмаса или неръждаема стомана. Използването на стъклени съдове и неръждаема стомана от производителите увеличава производствените разходи, но увеличава здравината, увеличава издръжливостта.

Яркият и стилен блендер Smeg е изработен от отлит под налягане алуминий, а каната е от тритан

Яркият, стилен блендер Smeg е изработен от отлит алуминий, а каната е от тритан

 • Мощността на двигателя определя възможностите на устройствата: средният параметър е 600 W. Конструкциите с ниска мощност са подходящи за работа с течни вещества, а за обработка на месо, нарязване на зеленчуци, натрошаване на парчета лед е необходим апарат с номинална мощност 750 W.

Стационарен блендер Braun JB 3060 White от серията Tribute в бяло-зелен цвят се състои от пластмасово тяло и купа от термо стъкло, мощност 800 W

Braun JB 3060 Бял стационарен смесител от серията Tribute в бяло -зелен цвят се състои от пластмасов корпус и термо стъклена купа, мощност – 800 W

 • Функционалността на машината зависи не само от мощността, но и от конфигурацията: колкото повече инструменти е оборудвана, толкова повече начини за обработка на храната са на разположение на домакинята.

Ръчният блендер Braun MQ 785 Сладкарница се справя с най-тежкото предизвикателство, докато уникалната форма на металната дюза предпазва от пръски

Ръчният блендер Braun MQ 785 Сладкарница се справя с най-тежкото предизвикателство, докато уникалната форма на металната дюза предпазва от пръски

Дюзи: какво са те и за какво са?

Водещата роля в инертните материали от тази категория играят приставките за ножове, които смесват и смилат вещества. Висококачествен блендер е оборудван със стоманени ножове, пластмасовите се провалят много бързо.

Съвет! В случай, че трябва да закупите бюджетна опция за преработка на мека и течна храна, пластмасовите проби успешно ще се справят със задачата, докато са евтини..

Други прикачени файлове към прикачени файлове включват следното:

 1. бъркалка е незаменима за приготвяне на коктейли, протеинов крем, палачинки, омлети, сосове;
 2. ренде за дискове;
 3. кука за тесто;
 4. устройството за нарязване на месо изпълнява функциите на месомелачка, справя се с жилави парчета месо, превръщайки ги в нежна кайма или пастет;
 5. ножове за раздробяване;
 6. диск за нарязване на зеленчуци на кубчета или друга къдрава форма;
 7. широки остриета с мрежеста мелница за картофи се използват за получаване на ефирно, но не лепкаво пюре;
 8. за бране на лед;
 9. специално острие за приготвяне на майонеза;
 10. процесорът е незаменим за преработката на твърди ядки, грах, пръчици канела, карамфил;
 11. шредера помага за преработката на твърдо сирене, шоколад, подправки;
 12. многофункционалното прикачване на инструменти се справя с всякакви задачи от горното.

  15

Съвет! Когато избирате модел на блендер, обърнете внимание на пълния му комплект. В много модели има възможност за комплектоване с допълнителни приставки и аксесоари, които разширяват възможностите за използване на устройството.

Как да изберем правилния: на какво да се съсредоточим на първо място?

На първо място, трябва да определите за какви цели устройството трябва да се използва. Ако само за приготвяне на картофено пюре за бебе, тогава ще бъде достатъчен ръчен вертикален модел. Ако в семейството всички гурмета и домакинята нямат нищо против да глезят членовете на домакинството с нови ястия всеки ден, тогава е по-рационално да закупите скъпо и многофункционално устройство с купа-контейнер. Няколко правила, които ще ви помогнат да се ориентирате при избора:

 • Трайността на продукта до голяма степен се определя от материала, от който е направен: стоманените ножове на модела увеличават експлоатационния живот на устройството няколко пъти.
 • Колкото по -мощен е моторът, толкова по -бързо устройството действа и се справя с по -твърдите вещества. Скоростта зависи от мощността – усъвършенстваните проби имат 16 режима плюс турбо.
 • Ако кухненската стая е с малка площ, тогава трябва да се избягва изобилие от голямо оборудване – в тази ситуация е по -разумно да закупите компактна потопяема проба.
 • Когато размерът на бюджета е ограничен, е необходимо да се съсредоточи върху ефективността на техниката: тя трябва да даде максимален резултат при минимални разходи.
 • Когато купувате единица с купа, не трябва да пренебрегвате обема на контейнера, който може да варира от 0,4 до 2 литра. Полезно е да запомните, че работният обем на контейнера винаги се различава с 200 g от номиналния.

Ръчният блендер може да се сравни с вълшебна кухненска пръчка.

Ръчният блендер може да се сравни с вълшебна кухненска пръчка.

Многофункционалният стационарен блендер, поради честата употреба, е най -добре да се държи под ръка

Многофункционалният стационарен блендер, поради честата употреба, е най -добре да се държи под ръка

Разнообразието от възможности за избор ви позволява да изберете модел блендер за вашия интериор

Разнообразието от възможности за избор ви позволява да изберете модел блендер за вашия интериор

Познаването на специфичните характеристики на домакинските уреди и принципите на функциониране помага да се ориентирате в гамата продукти, продавани от продавачите. Кой блендер да предпочете – купувачът решава сам, а притежаването на пълна информация ви позволява да изберете подходяща проба, без да плащате повече за ненужна функционалност.

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Запазване

Thanks! You've already liked this