Компактност и внимателност: създаваме интериорен дизайн за апартамент от 38 кв. метри

Малка всекидневна в нежни цветове

Малка всекидневна в нежни цветове

Апартаментът е с площ 38 кв. метра на пръв поглед не изглежда достатъчно просторен. Съвременните материали, разнообразието от стилове и креативността могат да създадат парче рай от малко пространство. Просто трябва внимателно да планирате всеки метър, като обръщате внимание дори на незначителни детайли..

Интериор в модерен стил

Интериор в модерен стил

Разположение на стаите

За планиране на едностаен апартамент често избират опцията за комбиниране на кухня с хол. Тази идея придоби популярност благодарение на възможността да получите повече стаи: няма нужда да избирате между хол и спалня. Комбинирането е чудесен начин да постигнете и двете..

Само преди няколко години не беше обърнато подходящо внимание на създаването на оформление, а разработчиците отдадоха апартаменти от същия тип със същото разположение на стаи и комуникации. В резултат на това трябваше да коригирам навиците и нуждите си в една система. Днес планирането е възможност да се сдобиете с апартамент „за себе си“, защото поставянето на всяко парче интериор винаги е индивидуално. Удобството и красотата са твърде субективни понятия, за да бъдат пренебрегнати.

Пример за необичайно зониране на пространството

Пример за необичайно зониране на пространството

Тази област ви позволява успешно да реализирате различни идеи: студио апартамент, хол и спалня или дори две спални, ако двойка с дете ще живее. Един голям хол, комбиниран с кухня, е по -подходящ за ерген. Този дизайн обикновено се използва, ако собственикът не планира да прекарва време на печката. А холът и спалнята са идеални за двойка..

Съвет! Ако интериорът на апартамента е създаден за един или двама собственици, по -добре е да направите комбинирана баня. В малко семейство това решение има някои предимства..

В по-просторна и функционална стая от 4-5 кв. m ще пасне на всичко необходимо и няма да е твърде тесен.

В духа на посоката на модернизма

В духа на модернизма

Съвет! Поставянето на работната зона под формата на малък офис може да бъде перфектно подредено както в хола, така и в спалнята. Изборът зависи от личните предпочитания и необходимостта да се пенсионирате на компютърното бюро.

четиринадесет

Дизайн проект

Създаването на дизайнерски проект е важен компонент на всеки ремонт. Съвременната компютърна програма има много повече функции, отколкото възможността да видите резултата в картина..

Важно! Проектът помага за цялостно планиране на целия процес и наблюдение на точното му изпълнение: изчислете разходите, изберете стил и изберете всички мебели.

Разпределението на предметите в апартамент от 38 кв. м.

Разпределението на предметите в апартамент от 38 кв. м

Цената за създаване на стилен дизайн зависи изцяло от избора на материали, тъй като разликата в цената за всеки строителен материал може да варира значително. Също така големината на ремонтните работи играе огромна роля. Създаването на интериор от нулата в нова сграда с груб завършек изисква най -пълния проект. Докато малките промени в жилищен апартамент няма да станат глобални и толкова скъпи.

Съвет! Можете да използвате една от наличните в интернет програми и да видите 3D модел на проекта.

3D моделът позволява пълен изглед на предложения интериор

3D моделът позволява пълен изглед на предложения интериор

Основните задачи, които изпълнява дизайнерският проект, са както следва:

 1. Създаване на схеми за издигане или разрушаване на прегради, стени със задължителен анализ на ергономичността на придвижване из стаите.
 2. Подробно измерване на целия апартамент за изчисляване на материали и съставяне на план за последващи промени.
 3. Планиране на поставянето на комуникации и окабеляване.
 4. Работа с довършителни материали, избор на стил и цветове.
 5. Избор на мебели, подреждане на всички елементи на декора, избор на аксесоари.

15

Съвет! За апартамент с малка площ е по -добре да изберете минималистични стилове – скандинавски, хай -тек или еклектизъм. Те отговарят на всички изисквания на съвременния дизайн и изглеждат достатъчно стилни дори в малки пространства..

Зониране

Повечето съвременни дизайнери успешно използват основната техника при създаването на интериор – зониране. Този метод е особено актуален в едностайни апартаменти и студиа, когато трябва да създадете функционални зони в една стая. В допълнение, тази техника ви позволява да изоставите вратите, които отнемат ценни метри и стесняват пространството..

Най -често зонирането е условно и се осъществява чрез подреждане на мебели или използване на цветно запълване. Изграждането на допълнителни прегради за зониране изобщо не се изисква, защото основната задача е да се разшири пространството, а не да се намали. Тази техника ще помогне да се направи дори малък апартамент по -функционален, като същевременно се запази еднакъв стил и удобно разположение..

Добър пример за зониране с мебели

Добър пример за зониране с мебели

Процесът на зониране започва с определянето на списък с необходимите зони за собствениците:

 • коридор;
 • хол;
 • шкаф;
 • зона за почивка;
 • столова;
 • кухня.

Важно! Списъкът се съставя индивидуално, като се вземат предвид желанията и нуждите на собствениците. Тя може и трябва да бъде различна, тъй като някои хора се нуждаят от офис, за да работят, а други се нуждаят от място, където да практикуват йога. Основното е да определите сами колко зони планирате да поставите в апартамента и каква площ трябва да дадете за тях.

Светлинните елементи са чудесни за разделяне на пространството

Светлинните елементи са чудесни за разделяне на пространството

Съвет! За ефективно зониране могат да се използват различни методи: разделяне на пространството с мебели, цвят, декорация. Не е необходимо да се използва само един вариант, те могат да бъдат комбинирани и съчетани, стремейки се към златната среда.

четиринадесет

Мебели и текстил

Светлите цветове на довършителните работи все още са в тенденция, особено за апартаменти с малка площ. Колкото по -малко място, толкова повече трикове са необходими за визуално разширяване на пространството. Не се страхувайте от прекомерната “стерилност” на белите стени, защото ярките детайли под формата на завеси, възглавници, картини и стайни растения могат ефективно да съживят всеки интериор.

Мебелите са важни за създаването на интериор, тъй като освен прякото си предназначение, те спомагат за зонирането на пространството. Подреждането на периметъра отдавна е загубило своята актуалност.

Идея! Един от най -успешните варианти е да разделите кухнята и трапезарията с маса за хранене или бар плот. А спалнята от стаята за гости може да бъде перфектно отделена от висок гардероб. Това ще спести място и ще разшири зоната, като отразява светлината..

Ярките акценти създават настроение

Ярките акценти създават настроение

Изборът на текстил директно зависи от стила на апартамента. Например, ориенталският дизайн може да бъде допълнен с течащи драперии, докато японският стил често се създава с бамбукови щори. Специално внимание трябва да се обърне на съхранението на неща, тъй като бъркотията може да развали външния вид дори на най -модерните облицовки..

Подреждането на модерна кухня изисква домакински уреди. В допълнение към стандартния комплект под формата на хладилник и печка, все повече се добавят съдомиялна машина, кафемашина и абсорбатор. Без последното ще бъде особено трудно в кухнята, съчетана с хола. При това оформление качулката е особено важна. За да съхранявате кухненските си прибори, ще ви е необходим достатъчен брой рафтове и шкафове. По -добре да изберете слушалки с гладка повърхност или матирано стъкло.

четиринадесет

Съвет! В едностаен апартамент е по-добре да не използвате прекалено контрастни или ярки цветови преходи. Също така, кардиналните различия на различните покрития ще работят срещу свободното пространство. По -добре да направите зониране по по -неутрални начини, като завеси или разстилане на килим по пода..

четиринадесет

Thanks! You've already liked this