Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации

Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации

Синя кухня в интериора е често срещано решение. Това е спокоен цвят, студен, помагащ за визуално разширяване на пространството. Ако изберете правилните аксесоари, допълнете го с ярки акценти и не сбъркайте с комбинациите от нюанси, резултатът може да бъде невероятен. Такава кухня ще ви напомня за небето или морето – каквото ви харесва най -много. Но, разбира се, за да ви зарадва резултатът и да се насладите на кухнята, трябва да сте търпеливи и внимателно да подберете всички негови елементи един към друг. В края на краищата дисхармонията е основният враг на всеки интериор. Повече подробности по -късно в статията.

Общи характеристики на цвета

Всеки цвят има набор от характеристики, които са уникални за него и които му позволяват да има специфичен ефект върху атмосферата в стаята и върху настроението на хората, които са в нея..

Синьото напомня за небето и морето

Синьото напомня за небето и морето

Синият цвят има следните характеристики:

 • Положително въздействие върху пространството. Синьото е светъл, студен цвят и те са склонни да увеличават визуално всяка стая. Подходящ за най -малките кухни, за тесни кухни или за кухни с ниски таван – визуално ще даде усещане за простор и комфорт.
 • Положителен ефект върху психическото състояние на човек. Отдавна е доказано, че различните цветове се възприемат по различен начин от хората. Почистете черен понижава настроението, крещи червен ускорява реакциите и прави човек възбудим. На синьото човешките очи почиват. Успокоява, леко инхибира реакциите на нервната система, помага да се настроите на спокойно, премерено настроение. Ако имате нервна работа, непрекъснато трябва да бягате и стресът пронизва живота ви през цялото време, този цвят ще ви помогне да се успокоите малко и да внесете кътче от света в живота си..
 • Специфична атмосфера. Синьото, както вече споменахме, е студен цвят. А това означава, че интериорът, направен в него, ще изглежда студен и строг. За да предотвратите неудобството и необитаемостта на кухнята, трябва да вземете предвид местоположението на прозореца. Ако е обърната на север, по -добре е да изберете друг цвят. Ако на запад или изток, може би си мислите. Ако на юг, няма да работи, за да стане неудобно и хладно, освен в много облачни дни..

Влияе положително върху психиката на човека

Влияе положително върху психиката на човека

Оцветяването на всичко само в синьо очевидно е лоша идея, тъй като всичко ще изглежда монотонно, монотонно и ще се слее помежду си.. Още по -добре е този цвят да се комбинира с голям брой други цветове и техните нюанси – както ярки, така и избледнели, както топли, така и студени..

Какво ще рисуваме?

Във всяка кухня има огромен брой предмети и повърхности, които могат да бъдат боядисани в синьо, докато произведеният ефект ще бъде поразително различен..

А стените и таванът са в унисон с основния цвят

А стените и таванът са в унисон с основния цвят

Етаж

Основният цвят на стаята се използва за декорирането й. Може да се изпълнява в сини стени, етаж, таван и мебели поставете напълно различен, макар и подходящ нюанс и в резултат на това кухнята все още ще изглежда синя.

Свойствата на материала определят как ще изглежда нанесеният цвят върху него..

Ламиниран паркет - красив, но не много практичен

Ламиниран паркет – красив, но не много практичен

Подът може да бъде покрит със следното:

 • Плочки. Най -често срещаното решение за кухнята е лесно за почистване, не абсорбира нищо, изглежда красиво, издържа много дълго време и изобщо не променя цвета си. Два минуса – той лесно се напуква, ако изпуснеш нещо върху него, а също така е много лесно да се подхлъзнеш по него. Синята плочка изглежда интересна, леко блестяща. Основната характеристика в дизайна – с помощта на плочки, можете да направите сложни шарки на пода.
 • Линолеум. Изработен е от полимери, поради което се износва по -бързо, обслужва по -малко и струва по -малко. Нищо също не залепва по него, по него не остават следи, лесно се почиства, но може да се надраска. Цветовата му палитра е много богата, така че можете да изберете всеки нюанс на синьото. Основната характеристика в дизайна – с помощта на линолеум, можете да направите пода много равен и лъскав, лъскав.
 • Ламиниран паркет. Изработен от полимерно фолио, залепено за ПДЧ. Той реагира лошо на вода, ако попадне в шевовете, но се почиства лесно и издържа по -дълго от линолеума. Обикновено се прави така, че да изглежда дърво, затова синият ламинат изглежда интересен и малко странен – ​​сякаш по света има растения със синьо дърво. Основната характеристика в дизайна – с помощта на ламинат можете да замените паркет, който не съществува в сини тонове и който не може да се постави в кухнята.

Линолеум - служи по -малко и е по -евтин

Линолеум – служи по -малко и е по -евтин

Можете просто да боядисате пода, но боята бързо се износва и се отлепя. Килимът в кухнята не може да бъде положен, защото е трудно да се почисти, а паркетът ще се влоши много бързо..

СъветиАко харесвате плочки, но се страхувате, че те ще бъдат хлъзгави, потърсете партида със специално грубо покритие, върху което не можете да се подхлъзнете.

Съчетава се добре с бяло

Съчетава се добре с бяло

Стени

Стените могат да имат следните покрития:

 • Тапет. Не можете да използвате хартия в кухнята, но можете да използвате нетъкан текстил или фибростъкло. Те са красиви, издръжливи, не се страхуват от промени в температурата и влагата, идват с шарки и имат много цветове – лесно можете да намерите подходящ нюанс на синьото.
 • Оцветител. Изглежда просто, позволява ви да направите картина, но трябва да имате известен опит и лека ръка, в противен случай цялата стена ще бъде на ивици. Имайте предвид, че когато изсъхне, боята обикновено изсветлява, поради което се фокусирайте върху начертания завършен тон, а не върху този, който ще видите по стените, когато за пръв път прокарате четка върху тях..

Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации

 • Гипс. Декоративната мазилка ви позволява да направите повърхността не само синя, но и релефна – и за разлика от тапетите, тя изобщо няма да има шевове. Това решение е най -доброто, ако искате стените да се свързват с вода – лесно можете да направите причудливи вълни върху тях..
 • Подплата. Това са панели, изработени от дърво, боядисано в синьо, така че ще изглежда като ламиниран паркет – толкова невероятно, сякаш в света има растения със синьо дърво. Освен ако, разбира се, не решите да си купите подплата, върху която ще има толкова много слоеве боя, че оригиналният нюанс изобщо няма да проникне.
 • Пластмаса панели. Те се напукват от всеки удар, но имат огромна палитра за избор – можете да изберете пластмаса от всякакъв цвят, с всякакъв модел. Той ще се провали доста бързо и изобщо не е подходящ за класически интериор, но може да бъде полезен.

Боядисването на стени е практично решение

Боядисването на стени е практично решение

СъветиАко не сте сигурни кой материал да изберете, вървете към стила. Така че, за Прованс, имате нужда от тапет (и с шарка), за Скандинавски боя за минимализъм също боя или мазилка, но в класиката не можете без облицовка.

Таван

Таванът може да бъде направен и от различни материали:

 • Стреч, изработен от поливинилхлорид. Този таван е светъл, лъскав, красив, но пречи на обмена на влажност в помещението и можете да го разваляте с едно неудобно движение – разкъсва се много лесно. Изглежда добре изключително в съвременните стилове, тъй като по времето на формирането на стиловете класически лъскави тавани по принцип не са съществували. Изисква задължителното наемане на професионални работници.
 • Еластична тъкан. Той не се разкъсва и пропуска влагата, но е по -тежък и вероятно ще има шевове по него. Изглежда интересно, върху него можете да нанесете боядисване – много впечатляващо, благодарение на текстурата, такъв таван ще изглежда като небе с облаци.
 • Гипс. Класически. Изглежда също изпъкнал, интересен, върху него е много лесно да се правят шарки, не се навлажнява и служи дълго време.
 • Гипсокартон. Позволява ви да оформите няколко нива на тавана, което е много полезно за зониране. Той ще има красив еднообразен цвят, плюс това е много трудно да се развали. Но за да го прикачите, най -вероятно ще трябва да наемете професионални работници.
 • Оцветител. Най -лесният начин е да го приложите сами, ако действате точно и внимателно, в противен случай със сигурност ще останат капки. Изглежда непретенциозно и просто, не е подходящо за всички стилове.

Комбинирайте тавана с цялостния интериор

Комбинирайте тавана с цялостния интериор

Има и пластмасови панели, но те имат много специфичен външен вид и се използват най-често в нежилищни помещения, тъй като са запалими и отделят специфична неприятна миризма.

СъветиИзберете и тавана според стила..

Не е подходящ за всички стилове

Не е подходящ за всички стилове

Ще ви бъде интересно:

Интериор с киселинност: + 135 Снимка на кухнята в жълто. Започваме сутринта весело и слънчево

Кафява кухня в интериора (120 + Снимки) – Успешни комбинации за Шик идеи

Магията на цвета, която влияе върху нашето възприятие за интериора: Червен кухненски дизайн в ярки цветове (115+ снимки)

Комбинации

Важно е не само да изберете практичен, красив син материал за декорация – също е важно да го комбинирате с други, така че да изглежда добре. На първо място, цветът на материала играе, тъй като свойствата на всичко, което може да се използва в кухнята, са горе -долу подобни.

Дизайн на малка кухня

Дизайн на малка кухня

Комбинацията зависи от характеристиките на кухнята:

 • Ако кухнята е откровено малка. В този случай синият цвят може да бъде истинско спасение, а за да разширите визуално пространството, трябва да изберете най -светлите му нюанси – от малко по -тъмен под до напълно прозрачен безтеглов таван. Може да е полезно огледала, тапет с изглед към морето, лъскавата повърхност на пода и тавана – разбира се, не всички наведнъж, а едно нещо.
 • Ако кухнята е откровено голяма. Това се случва, когато стаята е по -голяма от необходимото, за да се чувствате комфортно. В този случай са подходящи тъмни нюанси на синьо в комбинация с ярки акценти – те ще намалят кухнята, леко ще преместят стените. Въпреки това е много важно да не предавате, да не използвате твърде тъмен цвят и да не забравяте за ярък акцент, в противен случай впечатлението може да се окаже мрачно.

Шикозна светло синя кухня

Шикозна светло синя кухня

 • Ако кухнята е твърде висока. Когато влезете в такава стая, изглежда, че сте влезли в двора на Санкт Петербург. За да избегнете това, трябва да направите тавана по -тъмен от всичко останало. Това може да бъде синьо или контрастен цвят – най -важното е да останете с впечатлението, че таванът е по -нисък, отколкото е в действителност.
 • Ако кухнята е твърде ниска. Тогава таванът, напротив, трябва да е светъл, а всичко останало е по -тъмно. Вертикалните ивици ще изглеждат добре – те ще направят стените да изглеждат по -високи.
 • Ако и кухнята е тесен. В този случай можете да правите различни неща. Поставете покритие с диагонален модел на пода, направете фототапет на една от стените, използвайте най -светлите нюанси на синьото. Можете да отделите една стена – най -често тази в края – така че да привлича вниманието и да изглежда, че е по -близо, отколкото е в действителност. За да направите това, можете да използвате контрастен цвят – жълт или оранжев. Въпреки че е подходящо и цветно покритие в духа на сложна картина.
 • Ако кухнята е твърде широка. След това стените стават по -тъмни, а подът и таванът – по -светли. В резултат на това изглежда, че е изтеглен.

За широка кухня е по -добре да направите светли стени и таван.

За широка кухня е по -добре да направите светли стени и таван.

Довършването е труден бизнес, но ако подходите с търпение и въображение, резултатът ще бъде невероятен..

СъветиВместо да избирате сами материали, използвайте готов стил и тогава определено ще бъдете сигурни, че резултатът ще бъде добър.

Подходящи стилове

Ако можете да говорите за това какви материали са възможни без ясна препратка към стила, тогава в случай на мебели не можете без него. Има твърде много кухненски комплекти, ъгли за хранене и декоративни елементи, така че първо можете да обясните какви са те, а след това да изберете нещо подходящо от разнообразието.

Кънтри стил

Кънтри стил

Синьото изглежда добре както в класически, така и в модерен интериорен стил.

Класически

Това е стил, който се оформя в Европа през осемнадесети век и е особено популярен във Франция:

 • Етаж. Само и изключително плочки – класиката не разпознава други материали. Освен това евтините сортове могат незабавно да бъдат изтрити от разглеждане, трябва да са скъпи боядисани или шарени плочки, красиви сами по себе си.
 • Таван. Разбира се, би било странно да го подкрепите с колони в модерен апартамент, но може да има и мазилка и различни нива. Ако това ви се струва много помпозно, можете да направите деликатен цветен модел по ръба на тавана – грациозен и не твърде забележим.
 • Стени. Естествени материали в успокояващи нюанси. Нищо крещящо и разбира се без пластмасови панели.
 • Мебели. Класически, изработен от истинско дърво. Няма специална помпозност, единственото, което е приемливо като декорация, е дърворезбата.
 • Осветление. На прозорците платнени завеси в тъмен нюанс. Под тавана има малък, грациозен полилей, може да бъде кован. Трябва да има лампа под абажур на масата..
 • Декор. Текстилът е умерен, без акцент. Дрънкулките са изключително скъпи, с претенция за историчност. Боядисаните чинии, чаши, няколко фигурки някъде по рафтовете, красиви прибори за хранене, елегантен чайник, който трябва да се затопли на печката, са подходящи.

Класически вариант за кухня

Класически вариант за кухня

Класиките са красиви. В него няма особено ярки акценти, синьото може да се комбинира с бели, бежови и истински дървесни цветове.

СъветиКласиката изисква известна доза консерватизъм. Технически устройства – същата кафемашина или пара – е по -добре да не се излагат на видно място.

Мебели от истинско дърво

Мебели от истинско дърво

Прованс

Това е седемнадесети век, Франция – противопоставяща се на тромавите стилове на онова време. Основното свойство на Прованс е ефирност и лекота, към която синият цвят пасва отлично:

 • Етаж. Плочката, и в никакъв случай гладка, е изключително грапава, дори можете да я състарите изкуствено, така че да изглежда като естествен камък. На него няма шарки, но можете да поставите малък килим.
 • Стени. Естествени материали – тапети, хастар, покритие от естествен камък. Допускат се растителни шарки, които не натоварват интериора, но го правят по -интересен.
 • Таван. Без опънати тавани или гипсокартон. Изключително боя или мазилка, плюс дървени греди – добре е, ако са истински, но можете да имате и висококачествена имитация. Всички заедно трябва да създават усещане за селска къща.

Стилът на Прованс

Стилът на Прованс

 • Довършителни нюанси. Вратите трябва да са от светло дърво, за предпочитане със следи от време, които могат да бъдат приложени изкуствено. Колкото по-големи са прозорците, толкова по-добре (но не панорамно), за предпочитане със снежнобяла дървена рамка.
 • Мебели. Задължително класически очертания, леки. Материалът е дърво, може да бъде боядисан или с резбовани шарки. Добро решение би било да поставите плетени столове и фотьойли, възможно е със сини възглавници на седалките да го направите по -удобно.
 • Осветление. Естествено – подчертано, завеса от леки материи, възможно е в стила на кафене, където половината от прозореца остава отворен през цялото време. Изкуствени – имитиращи свещи или малки лампи под ярки абажури. Светлината трябва да е жълтеникава, топла, разсеяна и много уютна.
 • Декор. В Прованс не можете без сладки малки аксесоари. На масата винаги има ваза със свежи цветя (тя може да се превърне в красив акцент в синя кухня, тъй като розовото и аленото се съчетават добре с нея), на перваза на прозореца има керамични саксии с цветя. Подправки в специални стъклени буркани, всеки с избледнял етикет от хартия. Как ще се впише местна клетка за птици – кована, антична на външен вид.

С елементи на стареене

С елементи на стареене

Можете да комбинирате синьо с млечно бяло, с бежово, със светло зелено, кремаво, люляково, бледо розово, маслинено.

СъветиПодобно на класиката, Прованс не толерира технологичните иновации, изложени на показ. Ето защо е по -добре да поставите любимия си миксер в килера и да го извадите само по време на процеса на готвене..

Скандинавски стил

Той дойде при нас от северните страни и основната му черта е огромна любов към космоса и слънчевата светлина.

Скандинавски стил

Скандинавски стил

Функционален, хармоничен, този стил се различава от минимализма, който има сходни принципи, по това, че е отчетливо класически:

 • Етаж. Обикновено се използва ламинат, не син, а светли дървесни цветове. За да стане по -уютно, добавете топъл килим в един от цветовете, които стилът заема..
 • Стени. Подплата, тухла, боя или мазилка. Можете веднага да забравите за пластмасовите панели, за тапетите – естествеността е на преден план и нито пластмаса, нито синтетични влакна се вписват в нея.
 • Таван. Измазаният таван изглежда най -добре – така е бил подрязан, когато стилът е едва в начален стадий. Боята или опънатата материя ще изглеждат добре – но винаги без шевове и без гланц.

Най -важното в този стил е естествеността.

Най -важното в този стил е естествеността.

 • Мебели. Масивно дърво, просто в най -класическия смисъл. Ако искате да използвате текстил в декора – например за покриване на седалките на столове – трябва да използвате естествени материи. Затворен шкафове най -добре да се избягва, тъй като скандинавският стил позволява максимална отвореност и счита рафтовете за най -доброто решение. В кухнята това може да се играе като интересна идея..
 • Осветление. Прозорецът трябва да е от дърво, а рамката е най -добре боядисана в бяло. Завеси възможно най -леки, изработени от естествена тъкан, можете да ги премахнете напълно, така че да не пречат на преминаването на слънчева светлина. Останалото осветление е организирано с помощта на изобилие от малки лампи – трябва да е настолна лампа, към нея се добавят аплици и ако има диван, подова лампа. Колкото е възможно повече светлина и тя трябва да е приятна.
 • Декор. Още резултати от естествените занаяти – плетени кошници, самоформовани фигурки, бродерия, плетени покривки за маса. Много текстил, изработен от естествени материи, винаги бели керамични чинии и чаши със сини шарки. Можете да добавите свежи цветя в керамични саксии.

Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации

Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации Дизайн на кухня в сини тонове: Към кой стил трябва да се обърнете? 170+ снимки на невероятни интериорни комбинации

Скандинавският стил обича комбинация от синьо и бяло – това трябва да се използва, а бялото трябва да е топъл нюанс. Тук можете също да добавите бежово, пясъчно, светло кафяво..

Основното е, че човекът, който влиза, има усещане за пространство и светлина..

СъветиНе е нужно да започвате твърде много неща. Скандинавският стил обича свободното място на рафтовете.

Не забравяйте за доброто осветление

Не забравяйте за доброто осветление

Разбира се, това не са всички стилове, в които можете да подредите синя кухня. Може да кандидатства страна, минимализъм, погледнете настрана таванско помещение или морски стил.

Следвайте вашите вкусови предпочитания

Следвайте вашите вкусови предпочитания

ВИДЕО: Интериор за декорация на кухня

изводи

Преди да решите, че всичко е готово, скицирайте бъдещата си кухня и вижте дали ви харесва. В противен случай може да се окаже, че завършеният план ще ви разочарова. Като цяло синя кухня, където всичко е внимателно подбрано, ще изглежда страхотно..

Thanks! You've already liked this