Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол – 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол

Обща детска стая за две деца от различен пол ще се превърне в любима стая за син и дъщеря. Да се ​​оборудва самостоятелно детска спалня, без да се прибягва до дизайнери, е по силите на всеки родител. Необходимо е внимателно да се подходи към решаването на въпросите за планиране, зониране и проектиране на помещенията.

Как да настаним деца с разлика във възрастта?

Поставянето на деца на различна възраст в обща стая предполага една особеност: необходимо е да се вземат предвид нуждите на детето спрямо неговата възраст. Например, най -малкото дете все още посещава детска градина, докато по -големият му брат / сестра вече завършва училище. В този случай компетентното зониране помага..

На всяка възраст на детето трябва да се осигури удобна психологическа среда, а стайната среда играе огромна роля. Преди да планираме дизайна на стаята, разговаряме с децата, установяваме техните желания, предпочитания.

На първо място, ние оценяваме площта на стаята. Децата на различна възраст имат различни нужди, така че не се препоръчва стаята да се разделя на общи. зони. Дайте на всяко дете свое лично пространство, колкото и малко да е то.

Ясла за две деца от различен пол

Ясла за две деца от различен пол

Методи за разделяне на общото пространство на зони

Една от опциите за разделяне на просторна стая ще бъде преграда, арх или завеса изработени от плътна тъкан. За малка детска стая използваме отворени рафтове, паравани или различни облицовки на две зони.

СъветиВъзможно е да се отбележат границите на личното пространство с различни довършителни работи или цветове, ако разликата във възрастта е малка. В противен случай е необходимо да се отделят поне места за спане с екран..

За деца с голяма разлика във възрастта

Голямата разлика във възрастта предполага две основни групи.

Група 1: детска градина – основно / средно училище

В този случай оборудваме обща зона за игра, като по този начин спестяваме място. Несъмнено ние го планираме, като вземем предвид възрастта и интересите на децата, така че те да имат възможност да играят игри на открито с играчки, както и да се занимават с хобита (рисуване, апликации, моделиране и др.).

Две работни зони

Две работни зони

За ученика оборудваме работна зона, за която е необходимо маса, удобен стол и добро осветление. Голям шкафове може да се замени с отворени рафтове на панти или да се монтира общ багажник. По този начин можем да поставим в него учебници и тетрадки на по -голямо дете, приказки и страници за оцветяване на по -малко дете..

Зоната за спане също може да се комбинира. Ние обозначаваме легло всяко дете с допълнителни елементи, за да избегнете конфликти, обърнете внимание и на двете. Тя може да бъде различно спално бельо, цвят или форма на леглото..

В малка стая можем да поставим двуетажно легло или таванско легло. Ако тази опция не се вземе предвид, чекмеджетата под леглото или сгъваемите конструкции ще спестят място, което през деня ще освободи значителна част от стаята..

Символичен дял

Символичен дял

Малките деца може да не успеят да направят такъв дизайн. След това избираме легло за най -малкото дете, като вземем предвид ръста му, а по -голямото ще се справи напълно с опцията за сгъване или ще извика родителите за помощ.

Група 2: ученик в начални и старши класове

Зоната за игра може да бъде значително намалена или напълно премахната, тъй като и двете деца ще бъдат заети с уроците си. Броят на играчките ще намалее значително с началото на училището, а освободеното от зоната за игра място е доста подходящо за игри на открито..

Не забравяйте да помислите върху работната зона, ние поставяме много акцент върху нея. Всеки ученик ще се нуждае от собствен стандартен комплект мебели:

 • маса;
 • удобен стол или стол;
 • шкафчета за съхранение на офис консумативи, книги, тетрадки.

Вариант за малки деца

Вариант за малки деца

За да не се разсейват децата по време на обучението, поставяме всяка маса поотделно, на разстояние. Ако това не е възможно, изберете таблици с разделител. Тъй като необходимостта от зона за игра е практически елиминирана, маси могат да бъдат поставени до прозореца.

СъветиОбмисляме предварително осветлението на работното място, за да инсталираме контакти наблизо. Допълнителните проводници не се вписват в интериора.

За да спестим място, избираме отворени рафтове или стелажи на панти. Можете да направите един общ багажник с книги, но в същото време ясно да очертаете пространството.

Препоръчва се също да се поставят места за спане на разстояние, особено за деца от различен пол.. Използваме вече известните елементи, за да изолираме зоната за спане:

 • дял;
 • арка;
 • шкаф;
 • екран;
 • завеса.

Достатъчно място и за приятели

Достатъчно място и за приятели

Съвместен или отделен гардероб?

Несъмнено всяко дете ще се радва да придобие собствен гардероб или рафтове, за да постави нещата си отделно. В ограничена зона превръзката е по -добре да се комбинира.

За да направим това, купуваме един голям гардероб или скрин и разделяме по равно рафтовете и шкафовете между децата, така че никой да не се чувства изоставен..

Може би някои от децата ще искат да обозначат своята част съблекалня, стикери или плакати. Ние не се намесваме в такива импулси, защото с комбинирана дресинг зона всеки ще иска да усети притежанията си.

Обмисляме височината на шкафа, така че децата да могат самостоятелно да достигнат до всички рафтове. Поставяме неща, които рядко използваме в най -горните шкафове. Запомнете този корпус мебели по -ергономичен.

Отделна зона за игра

Отделна зона за игра

Разделянето на малко пространство е трудно и за да не загубите скъпоценни сантиметри, използвайте следните опции:

 • шарнирно рафтовете, стелажи;
 • разтегателни рафтове под леглата;
 • ъглови маси / гардероби;
 • сгъваеми легла /дивани;
 • сгъване плотове и т.н..

Намерете шкафове с огледала на една или повече врати. По този начин не е необходимо да отделяте допълнително място за огледала, пред които децата ще се съберат, а стаята визуално ще се увеличи.

Ако има свободно място, ние го подреждаме за зона за отдих. Достатъчно е да поставите малък сгъваем диван, игрова конзола или малка маса.

Прекрасна стая в светли цветове

Прекрасна стая в светли цветове

За ученици: оборудване на работно пространство

Училището е нов етап за децата, който включва подготовка на стаята. За обучение и класове ще трябва да разпределите работна зона, а в идеалния случай две. Необходимо е да се увеличи пространството за съхранение на книги, тетрадки, училищни или спортни униформи.

Как да създадете отделно работно пространство?

Препоръчително е да предоставите на всяко дете собствена маса. Това ще помогне да се избегне объркване и възможни конфликти..

В зависимост от възрастта, наборът от аксесоари ще бъде различен. Например, ученик от гимназията може да се нуждае от компютър за учене и подходяща таблица за него. Децата в предучилищна възраст ще се нуждаят от по -малки мебели, за да се чувстват комфортно..

В минималистичен стил

В минималистичен стил

Ако работните места на децата са разположени на отдалечено разстояние, учениците по -лесно ще се концентрират върху работата, ще бъдат по -малко разсейвани един от друг..

На игралната зона в стаята на учениците може да се обърне по -малко внимание или дори да се изключи напълно. Можете да рисувате, да правите модели или други хобита на бюрото, а допълнителното пространство ще направи стаята по -свободна и подходяща за активни игри.

Спалня и съблекалня

Опитваме се да поставим зоната за спане далеч от прозорците и врати, така че децата да могат да спят достатъчно преди часовете, а сутрешното слънце или шумът не пречат на съня.

Леглата могат да бъдат поставени една до друга, разделени с параван или скрин. Ако разликата във възрастта на децата от различен пол е значителна, по възможност планираме места за спане на разстояние.

Стилна стая, в ярки цветове

Стилна стая, в ярки цветове

Зоната на гардероба е най -добре комбинирана чрез подчертаване на голям гардероб за деца. Но ние правим шкафчета или рафтове за училищни пособия за всеки поотделно. Това могат да бъдат издърпващи се рафтове на масата, тесни едносекционни шкафове, стенни рафтове или рафтове.

Реално ли е да се настанят три деца?

Поставянето на три деца в една стая не е лесна задача, особено когато пространството е ограничено..

Можете да оборудвате детска стая за трима, като вземете предвид следните препоръки:

 • Опитваме се да освободим възможно най -много място. Ще ви помогнат компактните мебели, които държат много неща, като същевременно заемат не много място..
 • Отделяме зоната му за детето. Той е необходим за нормално развитие, отдих, игри, дейности..
 • Не насилвайте стаята – нека всяко нещо има своя собствена цел. Изобилието от мебели, играчки и ненужни неща ще направи стаята да изглежда като килер.

Класически стил

Класически стил

Детско зониране за трима

За да се избегне конфликт, е много важно пространството да се разпредели по равно. Така децата ще се разбират мирно, без да завиждат един на друг..

Помислете за методите за зониране, които можете да следвате:

 • Ние предоставяме на всяко дете индивидуално пространство, в което то ще се чувства комфортно. В същото време отделената зона трябва да задоволява всички нужди на син или дъщеря..
 • Планираме интериора така, че стаята условно да бъде разделена на спалня, стая за игра, работа, съблекалня.

Когато разделяме спалнята, ние вземаме предвид следните препоръки:

Поставете зоната за спане далеч от отворите на прозорците и вратите

Поставете зоната за спане далеч от отворите на прозорците и вратите

 • Поставяме зоната за спане далеч от отворите на прозорците и вратите. Ярката светлина или шумът ще пречат на почивката.
 • Опитваме се да осигурим зоната за игра с всичко необходимо: за игри на открито ще ви е необходимо допълнително пространство, шведска стена, а за дейности по ваш интерес – маса, допълнителни шкафчета.
 • Достатъчно е да осигурите работна или учебна зона с маси, фотьойли, шарнирни рафтове за съхранение на книги, тетрадки и допълнително осветление.
 • Оборудваме превръзката възможно най -ергономично.

Разделянето на спалнята на зони е изгодно решение, ако пространството е ограничено. По -добре е да разделите голяма стая на отделни зони за всяко дете..

Осигурете на всяко дете персонално пространство

Осигурете на всяко дете персонално пространство

Как да комбинирате и съчетаете различни зони?

В повечето случаи някои зони могат да се комбинират. Това ви позволява рационално да използвате пространството и да не претоварвате интериора..

Зоната за спане може да се комбинира с съблекалня. За това използваме ергономични опции:

 • таванско легло;
 • двуетажно легло с гардероб, поддържащ второто ниво;
 • тристепенно легло, с вградени поддържащи шкафове за нива. По правило третото легло в такива легла обикновено се намира перпендикулярно.
 • легло с чекмеджета за съхранение.

Зоната за игра може да се комбинира с пространство за отдих. Също така помислете за изключване на зона. Ако всички деца са в училищна възраст, няма нужда от голяма детска площадка. Децата в предучилищна възраст не се нуждаят от работна зона за часове.

Разделяне по цвят

Разделяне по цвят

Какви елементи да използвате, за да разделите пространството?

За удобно подреждане на децата в една стая е необходимо да се раздели пространството. Методите за зониране ще зависят пряко от размера на стаята.

Архитектурни елементи

Архитектурните елементи включват прегради, арки, подиуми. Възможно е да споделите стая с тяхна помощ само ако площта на стаята е от 12 кв. м. Оформление спални и местоположението на конструкциите ще трябва да бъде обмислено дори на етапа на ремонта, тъй като няма да е възможно самостоятелно извършване на такива елементи.

Неразрешеното преустройство или структурните промени понякога изискват одобрение от определени органи. В противен случай намесата може да доведе до глоби или затруднения при продажбата на апартамента..

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Обмисляме малки ниши или през дупки в арката, за да олекотим интериора. Можете да поставите книги, играчки и други неща в тях. Оборудваме подиума с чекмеджета, в които поставяме играчки или неща.

Избор на довършителни материали

Общи препоръки за избор на материали:

 • Когато избираме материали за декориране на стая, ние мислим за тяхната текстура, цвят, модел.
 • Оптимално подово покритие в детската стая – линолеум, паркет, ламиниран паркет. Използваме светли и естествени нюанси в малки помещения..
 • Таван най -добре направено в светли цветове. В малка стая можете просто да я нарисувате, тъй като конструкцията на опънатия таван ще отнеме ценни сантиметри.
 • Ние не използваме много цветове и нюанси в малка стая, тъй като визуално ще се възприеме още по -малко.
 • Свежи естествени цветове са подходящи за работната зона, спокойни и приглушени за спалнята. Ние украсяваме зоната за игра с ярки, слънчеви, зареждащи цветове.
 • Малка стая може да бъде направена в един цвят, да добави цвят и да ограничи пространството с мебели, текстил, осветление.

Помислете за текстурата, цвета, модела за стаята

Помислете за текстурата, цвета, модела за стаята

Декорираме с осветителни устройства

С помощта на светлина можете да постигнете и зониране на стаята. Добре осветената стая визуално изглежда по-просторна. Ние снабдяваме помещението с основно осветление, а за всяка зона избираме допълнителни осветителни устройства.

Допълваме местата за спане със заглушени лампи или лампи димируем. Трябва да снабдим зоната за изследване с ярка светлина, на всяко дете трябва да бъде разпределена настолна лампа за часовете.

Зоната за игра може да бъде украсена с LED лента. Предлага се в различни цветове и перфектно ще разреди интериора..

Зониране със светлина

Зониране със светлина

Избираме мебели

Стандартен комплект мебели за детска стая е:

 • маса;
 • фотьойл;
 • легло;
 • шкаф.

Тя може да бъде допълнена с нови артикули, но става проблематично да се постави двоен комплект за двете деца в стаята..

В условията на икономия на място към мебелите за детска спалня се налагат специални изисквания..

Избор на легло

Много популярен вариант е двуетажно легло и най -често неговият аналог с перпендикулярно подреждане на легнали седалки. Гардеробът може да служи като опора за горното легло, което едновременно поддържа конструкцията и спестява място.

Помислете за ръста, теглото и височината на тавана на вашето дете, когато избирате легло. Когато седите на горното ниво на леглото, разстоянието от главата до тавана трябва да бъде най -малко 10 см.

За по -големи деца

За по -големи деца

Леглата също могат да бъдат подредени в един ред по протежение на стената, а между тях подредете малка преграда или закупете легло с готова преграда на таблата. По правило такива дялове обикновено са закръглени..

Обмисляме сгъваеми мебели:

 • диван;
 • османска;
 • легло.

Съвременните модели и системи няма да затруднят детето в училищна възраст да си направи самостоятелно легло. Така на децата се осигурява собствено място за спане, което в сгънато състояние не заема значителна площ от стаята..

Изваждащите се рафтове и чекмеджетата под леглото също помагат. Те могат да се използват за сгъване на спално бельо, пижама, кърпи и др..

Този модел прави стаята по -удобна.

Този модел прави стаята по -удобна.

Оборудваме за студенти

Следните опции ще ви помогнат да избегнете конфликт между учениците:

 • Отделни работни зони, т.е. две различни таблици. В тази ситуация всеки млад ученик има свое собствено бюро, свое работно пространство..
 • Една голяма дълга маса, която ще се превърне в обща работна зона. Можете да го разделите с малък дял или с помощта на настолни организатори..
 • Преобразен перваз на прозореца. Много удобен вариант е да укрепите и разширите перваза на прозореца, като го оборудвате като учебна маса. Трябва обаче да се вземе предвид размерът на прозореца – такова решение е възможно само за големи размери..
 • Дълга маса по стената. Тя включва две пълноценни работни места. Удобни работни зони, място за компютър, рафтове за съхранение на всички аксесоари и без конфликти – ясните предимства на дългата повърхност за работа.

Работното пространство трябва да е добре осветено. Осигурете допълнително изкуствено осветление за всеки ученик, особено ако бюрата са разположени далеч от прозореца. Използвайте настолни лампи, лампи или прожектори като източници на светлина.

Вариант за голяма стая

Вариант за голяма стая

Мебели за съхранение: шкафове, стелажи, рафтове

Отделно предимство трябва да се даде на ергономичните шкафове. Обърнете внимание на броя рафтове и секции в шкафа, помислете предварително за техния брой.

Следните точки ще ви помогнат да организирате вашето пространство ергономично:

 • Използваме ъглите в стаята, това е полезно пространство, в което ъглови шкафове и рафтове ще се поберат.
 • Ако е възможно, ние поставяме рафтове, скринове или гардероби в ниша.
 • Висящите рафтове могат да поберат много необходими неща, докато изглеждат стилни и не претоварват интериора. Този принцип важи и за рафтовете..
 • В затворено пространство е рационално да се използва гардероб. Не е нужно да оставяте много място, за да отворите вратите му, а огледалата на подвижните профили визуално ще разширят стаята.

Големи удобни легла, които бебетата определено ще харесат

Големи удобни легла, които бебетата определено ще харесат

За деца можете да закупите един голям гардероб, но да го разделите на две части. Така всяко дете ще получи своето място, ще се научи да се грижи за нещата самостоятелно..

Можете да посочите различни половини с помощта на интересни стикери или стикери, които ще се различават по цвят, форма или герои от любимите ви анимационни филми.

Избор на седалки

Инвалидната количка е идеална за работа. Удобно е да се движите и регулирате височината и наклона на облегалката. Ако се окаже, че мобилният стол е твърде голям, можете да изберете обикновен удобен стол, като вземете предвид височината и размера на детето..

СъветиТабуретки без гръб не си струва да се купуват. Удобно е да ги плъзнете под масата, за да спестите място, но неудобното столче само ще развали позата ви и ще наруши правилното положение на тялото по време на работа.

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Ще ви бъде интересно:

Дизайн на детска стая с мек диван: Как и къде е по -добре да се постави?

Каква трябва да бъде детската стая (310+ снимки): Избор на тапет, под, таван, креватче

Модерни завеси в детската стая за момчета и момичета: Красиви нови артикули (175+ снимки)

Стайни стилове за тийнейджъри (175+ снимки) – Персонализиран дизайн, съобразен с всички нужди

Тапет в детската стая за момчета (+200 снимки): даваме възможност на детето да изрази себе си

Дизайн на детска стая за момиче: 150 + Снимки на ярки и запомнящи се интериори

Детска стая в Хрушчов: как да поставите деца в спалня от 9-12 кв. м?

Хрушчовските апартаменти се характеризират с ограничена площ, всички стаи са с малки размери. Този проблем е особено остър за семействата, които трябва да оборудват детска стая за две деца от различен пол. Дори за настаняване на стандартен комплект мебели силно липсва място, а за децата искам да осигуря комфортна среда за живеене.

Как да подредим?

Правилното оформление визуално ще увеличи стаята. Нека използваме следните съвети за декорация:

Удобни чекмеджета за съхранение на неща или играчки

Удобни чекмеджета за съхранение на неща или играчки

 • Не използвайте тъмни цветове за стени, тавани, секс.
 • За визуално разтягане на стаята на височина избираме тапет с вертикална ивица, за да разширим стаята – с хоризонтална ивица.
 • За да разтегнем стаята, полагаме паркетната дъска или ламинат успоредно на посоката на стените, за да разширим помещението – полагаме радиално или перпендикулярно на дългите стени.
 • Таван с 3D шарки ще “повдигне” стаята и ще добави пространство. Рисуването на облачно небе е чудесен вариант за по -малките деца. За по -голяма възраст е подходящ по -стилен и дискретен вариант и LED лента може да бъде поставена по периметъра на тавана.
 • Не се препоръчва разделяне на пространството с цвят или покрития..
 • Не забравяйте за подходящото осветление. Повишаване на проникването на дневна светлина: използване на светлина тюл или щори.
 • Избираме най -ергономичните и компактни мебели, най -често това са корпусни мебели.
 • Добавяне на още чекмеджета, сгъваеми дизайни.
 • Ние използваме шарнирни рафтове и само отворени рафтове.

Не използвайте тъмни цветове за стени, тавани, подове

Не използвайте тъмни цветове за стени, тавани, подове

Как да се увеличи?

В къщи с апартаменти в Хрушчов балконите най -често отсъстват, вместо тях са проектирани лоджии, които не се открояват от общите фасада.

Когато разпределяме стаи на етапа на обновяване, ние избираме стая с лоджия за детска стая. След като получихме разрешение за преустройство, ние увеличаваме пространството на стаята, като разрушаваме стената.

Ако стената е носеща, ще бъде възможно да се отървете от нея само частично, затова ще използваме един от методите:

 • арка на мястото на стената, която ще освободи място и ще поддържа конструкцията;
 • разрушаване на прозореца и вратата, стената остава на мястото си. Удобен и евтин начин;
 • ще превърнем перваза на прозореца в плот за маса, ще добавим висящи рафтове, а на лоджията ще направим зона за игра за деца.

Удобен за домашна работа

Удобен за домашна работа

Ако планираме подобно оформление, не забравяйте да изолирате лоджията и да извършите изцяло ремонтни дейности. Една напречна стена може да се използва за съхранение на играчки – просто забийте нокти в широко отворени рафтове.

За възрастни деца на лоджията можете да организирате учебна зона или място за почивка.

Как да разпределим рационално пространството?

Когато подреждате стая за деца от различен пол, правилното зониране е на първо място и е основният ключ към успеха. Зонирането се определя от няколко параметъра: оформление, подреждане на мебели, цветова схема, подредба на осветлението.

С помощта на допълнителни конструкции и мебели

Преграда, екран или стелаж действа като допълнителна структура. Това е най -добрият начин за разделяне на стая, но не винаги е възможно поради ограниченото пространство..

Зониране с рафтове

Зониране с рафтове

Положението на отворите на вратите и прозорците определя оформлението. Ако входната врата се намира срещу прозореца, има две възможности за подреждане на мебели:

 • Леглата и гардеробите се движат по свободните стени.
 • Леглата са подредени в една линия (може би с достатъчна дължина на помещението – стена от 4-5 м).

След това зоните за игра или работа са разположени до прозореца, а шкафовете са разположени по протежение на свободната стена или в ъглите на стаята..

Можете да отделите пространството с подиум, най -често се използва за зона за игра или спане. Подиумът не трябва да е твърде висок, за да се избегнат наранявания.

Допълнително осветление

Осветлението всъщност играе огромна роля, може да се използва за подчертаване на съществуващите зони и трансформиране на интериора..

 • Настройте основното осветление – ярък полилей или лампа, която ще осветява цялата стая или игралната зона.
 • Осигурете работни маси и нощни шкафчета с допълнителни източници на светлина.
 • Моден и модерен вариант е точковото осветление. Използва се в ниши, подиуми, окачени рафтове и др..

За творчески деца

За творчески деца

Добре осветената стая винаги визуално изглежда по-просторна и децата се нуждаят от достатъчно светлина, за да не навредят на здравето си, да не развалят зрението си. За момиче и момче можете да вземете различни лампи с интересна форма и различни по цвят..

Обмисляме предварително местоположението на източниците на светлина, за да им осигурим контакти.

Разделете пространството с цвят

Много популярен вариант. Често момчетата се приписват със синьо, а момичетата с розово. Добро решение, ако децата са още малки.

СъветиЗа по -голям син и дъщеря са необходими различни цветове и е по -добре да се изхожда от техните собствени предпочитания..

Използвайте двуетажно легло

Използвайте двуетажно легло

Разделянето на цветовете може да се извърши в почти всеки елемент:

 • боядисвайте стените във всяка половина от стаята на момчето и момичето в различни цветове или лепило тапет;
 • отделни по цвят на легла или спално бельо;
 • направете стените на стаята в един цвят и подчертайте всяка зона, използвайки различни цветови елементи;
 • изберете мебели от цветна пластмаса, любим цвят на всяко дете.

Въпреки предпочитанията на децата, цветовете не трябва да дразнят нервната система и да имат потискащ ефект върху психиката.. Изберете светли нюанси или ярки, но не кисели цветове. Опитваме се да не използваме много яркочервено, както и розово, черно, тъмно синьо.

Детската стая трябва да е светла и релаксираща в същото време, тъй като спалнята предполага релакс.

Помислете за предпочитанията на децата

Помислете за предпочитанията на децата

Завеси

Разделянето на стая със завеса на две части е чудесна идея, тъй като по принцип завесата има някои предимства:

 • практически не заема място;
 • лесен за сглобяване и демонтиране;
 • не изисква значителни материални разходи;
 • е стилен елемент от интериора, който винаги може да бъде премахнат.

Завеса може да се използва за отделяне както на личното пространство на всяко дете, така и на някоя от зоните, например спалня или съблекалня. За по -големи деца изберете плътна обикновена тъкан. За малки деца са подходящи японски завеси, щори от плат, памучни завеси, които могат да бъдат с интересен модел..

Частно пространство плюс зона за игра

Частно пространство плюс зона за игра

Използваме завеси с тежести в долната част, за да им придадем перфектната форма.

Тапет

Тапет набират все по -голяма популярност, а детските спални не правят изключение. Чудесно за тесни пространства. Ако избираме тапет, спазваме следните точки:

 • Избираме рисунка или изображение, което ще увеличи и разшири стаята. По правило това са изображения с път, водещ в далечината или пейзаж.
 • Всички останали стени в стаята трябва да бъдат едноцветни, тъй като фототапетът ще бъде достатъчно ярък акцент.
 • Планираме зона за игра или спане до стената с фототапет. Не насилвайте изображението с шкафове и не оборудвайте зоната за изследване: интересна картина ще разсее децата.

В детската стая избираме по -плътна основа за фототапети, изображението върху тънка хартия бързо ще стане неизползваемо. Обмисляме и обсъждаме изображението с децата предварително. Поради възрастта и пола може да възникнат разногласия, трябва да изберете тапет, който и двете деца да харесат.

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора Дизайн на детска спалня за две и три деца от различен пол - 240+ (Снимка) Идеи за зониране на интериора

Thanks! You've already liked this