Течен линолеум: 70+ идеи за перфектната настилка

Течният линолеум е наистина революционен материал за подови настилки в съвременния дизайн

Течният линолеум е наистина революционен материал за подови настилки в съвременния дизайн

Иновативните решения по отношение на ремонтния бизнес позволяват на съвременните потребители да избират подходящи продукти на достъпни цени решения за къща, лятна резиденция, апартамент. Една от последните думи на технологията е именно течен линолеум..

Модернизъм в интериора на хола на частна къща

Модернизъм в интериора на хола на частна къща

Саморазливните подове имат много предимства.

Саморазливните подове имат много предимства.

Черно-белият саморазливен под изглежда много впечатляващ

Черно-белият саморазливен под изглежда много впечатляващ

Класическа кухня / трапезария

Класическа кухня / трапезария

Благодарение на съвременните решения, има огромен брой вариации в дизайна на стаите. Напоследък идеята за линолеум в течна форма започна да се разпространява с висока скорост и ако решите да се запознаете с този качествено нов вид подови настилки, със сигурност ще откриете нови граници в дизайнерските умения. И така, течният линолеум е скорошна новост, която дава възможност да се създаде стил на стая във всяка посока, в зависимост от личните предпочитания на собствениците..

Предназначение на течен тип линолеум

Жълт под в интериора на банята

Жълт под в интериора на банята

Ако направим паралел на сравнителни аналози между валцован линолеум и течен продукт, тогава можем да заключим, че те имат едно общо нещо – целостта на цялото платно. Има далечно сходство във външните индикатори, но ако докоснете повърхността, можете да разберете, че това не е така. Този течен материал, когато е в контакт, е безумно подобен на керамичните плочки, ако вземем предвид другите параметри, тогава си струва да се отбележи, че има разлики във всички посоки. Ако има нужда от подробно отразяване на същността на тази суровина за пода, можем да кажем „саморазливни подове“.

Лек течен линолеум в интериора на модерната кухня

Лек течен линолеум в интериора на модерната кухня

Саморазливният под е един от най-трайните видове покритие

Саморазливният под е един от най-трайните видове покритие

Първият произведен линолеум се прилага строго за целите на индустриите на дейност. Разработчиците си поставят за цел да създадат солидна основа за подови настилки, която да не подлежи на износване и лесно да се използва в стопански постройки – производство, складови помещения. Тогава дизайнерите дойдоха с идеята да украсят обикновени, непривлекателни подове с шарки, а броят на хората, които искаха да използват подобрени материали за декорация на дома, значително се увеличи. Освен това увеличаването на броя на потребителите на този продукт се случи в геометричната прогресия.

Разновидности на течни продукти

четиринадесет

Съвременното пазарно пространство и конкурентните производители предлагат няколко форми и видове саморазливни подове, които са класифицирани по пълнители и са:

 • цимент-акрил;
 • полиуретан;
 • смола.

Течният линолеум се отличава със своята издръжливост

Течният линолеум се отличава със своята издръжливост

Цветната тапицерия ще помогне за разреждане на обикновения интериор

Цветната тапицерия на мебели ще помогне за разреждане на обикновения интериор.

По принцип течният насипен линолеум се използва за промишлени цели, въпреки че полиуретановите продукти се използват за висококачествена дизайнерска декорация на жилищни сгради. Това не е изненадващо, тъй като материалът е издръжлив, лек, благодарение на което е възможно да се имитира естествено покритие, без да се навреди на вашия портфейл. Дебелината на продукта също варира и този индикатор варира в малък диапазон от 1-7 мм, но ако следвате препоръките на ремонтните работници, за традиционно натоварване се препоръчва да изберете материал със слой от 1,5 мм. Тази стойност е достатъчна за безпроблемната работа на покритието през следващите десетилетия..

Предимства и недостатъци на течен линолеум материал

Перфектната комбинация от жълто и сиво в интериора на спалнята

Ефектна комбинация от жълто и сиво в интериора на спалнята

Сравнявайки този вид материал с други елементи, заслужава да се отбележи, че има колосални разлики между него и другите видове подови настилки. Помислете за положителните му страни.

 1. Якостта е доста висока, тъй като традиционно продуктите не са подложени на механични влияния. Тази положителна черта дава превъзходство на материала пред подови плочки, обикновен балатум, паркет.
 2. Важно предимство, което течният линолеум има, е неговата цена. Това е напълно оптимално за всички удобства и предимства, които могат да бъдат получени, като се даде предпочитание на този конкретен материал..

  Саморазливният под няма шевове, в които мръсотията може да се задръсти

  Саморазливният под няма шевове, в които мръсотията може да се задръсти

 3. Първата характеристика, като основно предимство, позволява на тази група продукти да имат практически универсален обхват на употреба. Това са лични жилища, промишлени съоръжения, складове, работилници, летища.
 4. Водоустойчив – този висококачествен полимерен под се отличава с факта, че неговото оборудване включва слой, който помага за отблъскване на водата, поради което продуктът издържа на директен контакт с течност и това свойство му позволява да доминира над плочката.

  Поради своята водоустойчивост, течният линолеум е идеален за банята.

  Поради своята водоустойчивост, течният линолеум е идеален за банята.

 5. Липса на шевове в покритието. Независимо от параметрите на конфигурацията и площта на помещението, този вид продукт ще осигури равен и гладък под без фуги и това е безспорен плюс по отношение на естетическия показател.
 6. Изобилие от дизайнерски решения: в сравнение с класическите вариации тук има голямо пространство за творческа работа, защото има възможност да се подредят уникални индивидуални решения в рамките на всяко решение. Можете да изберете 3D технология, както и да вземете чертежи на всяка тема.

  Течният линолеум е просто божи дар за дизайнерите

  Течен линолеум – божи дар за дизайнерите!

 7. Устойчивост на огън – това се дължи на факта, че покритието е свързано с група негорими елементи, поради което този вид покритие се използва смело в социални и промишлени съоръжения.
 8. Липсата на токсичност е друг безспорен плюс. Ако спазвате рационално характеристиките и технологиите на приложение, както и подготовката на материала, той ще отговаря на 100% всички стандарти за безопасност на здравето не само за възрастни, но и за деца..
 9. Лекотата в процедурите за грижи прави суровините незаменими дори за най -мързеливите хора. Можете да го измиете с всякакви домакински химикали. Гладката повърхност на материала улеснява и опростява справянето с различни видове замърсявания.

  За да поддържате вашия саморазливен под винаги чист, достатъчно е понякога да го избършете с влажна кърпа

  За да поддържате вашия саморазливен под винаги чист, достатъчно е понякога да го избършете с влажна кърпа

 10. Дълъг експлоатационен живот – този показател се постига поради характеристики на висока якост. Плюс или минус – решете сами, защото мнозина вярват, че за толкова дълго време пода може да се отегчи. От друга страна, няма да се налага да харчите дълго време и пари, за да ги прехвърлите..

Определено: ако решите да си купите течен линолеум, няма да съжалявате. Но за да не се налага да се справяте с различни капани, е необходимо предварително да разгледате негативните аспекти на използването на материала. Това е относително висока цена и сложност, които могат да възникнат по време на инсталацията. Той също така предлага недостатъчен избор на продукти в рамките на цвета. Дали си струва да изберете течно покритие от линолеум, всеки човек решава за себе си и много, които са го използвали и използват, дават най -добрите отзиви и препоръки.

Характеристики на подготовка и експлоатация

четиринадесет

В рамките на съвременните магазини за подобряване на дома можете да избирате между два вида подови настилки – с един компонент и с два.

 1. Еднокомпонентните продукти се използват за подготвителните мерки на основата за всякакъв вид материали. По друг начин тези елементи се характеризират като саморазливни замазки. Те се отличават с високи показатели за якост и с помощта на тези продукти е възможно да се създаде идеално гладък тип повърхност..
 2. Двукомпонентните състави се използват изключително за довършителни покрития. Ако разгледаме състава, можем да различим епоксидни подове, циментово-акрилни и продукти, направени на базата на полиуретан..

Лъскав бежов саморазливен под в кухненския дизайн

Лъскав бежов саморазливен под в кухненския дизайн

Саморазливен под в интериора на кухнята в стила на минимализма

Саморазливен под в интериора на кухнята в стила на минимализма

Подобни отличителни белези само показват, че в хода на избора е необходимо да бъдете максимално внимателни към състава и вида на материала. Преди да се създадат условия за формиране на качествена основа, е необходимо да се извършат редица дейности:

 • изравняване на повърхността за постигане на идеалния индикатор за равнината;
 • почистване, грундиране и изливане на грубата основа до 100% чрез използване на разтвор за бързо втвърдяване;
 • съставите, използвани за грундиране, трябва да се отличават с дълбок тип проникване, те се нанасят в голямо съдържание на два прохода.

Направи си сам течен линолеум

Направи си сам течен линолеум

Технология на самонивелиращ се под

Технология на самонивелиращ се под

След извършване на тези дейности е необходимо да се изчака изсъхването и втвърдяването на “почвата”.

Преглед на ценовите оферти

четиринадесет

Важен въпрос, който тревожи хората, които искат да си купят течен линолеум, е цената на квадратен метър. Всичко зависи от мястото на закупуване и това може да стане в интернет или в специализирани магазини, от специализирани компании, които инсталират този вид материали. Продължителността на времето, през което си струва да изчакате доставката, е до 2 седмици (обикновено). Началната цена на квадратен метър материал е най -малко 350 рубли; вносни продукти могат да бъдат намерени и на вътрешния пазар. Също така си струва да се вземат предвид разходите за работата на професионалистите, тъй като самополагането е сложен процес..

Течният линолеум е идеален за интериор в стил таванско помещение

Течният линолеум е идеален за интериор в стил таванско помещение

Саморазливният под е устойчив на висока влажност в банята

Самонивелиращият се под е устойчив на висока влажност в банята

И така, разгледахме какво е течен линолеум, научихме видовете материали и неговите предимства, цената на квадратен метър. Компетентният избор на продукт ще ви позволи да получите правилния резултат във всеки интериорен стил.

Thanks! You've already liked this