Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение)

Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение)

Не е трудно да инсталирате врати с огледало в апартамент или частна къща. Такава врата ще помогне не само да раздели пространството на зони, но и напълно да промени интериора. За всички функции, нюанси на избор и възможни опции по -подробно по -късно в статията.

Съдържанието на тази статия:

Врати с огледало: основни характеристики

Всяко огледало визуално разширява пространството. Ето защо в малки размери апартаменти (например в “Хрушчов”) често инсталират точно такива врати. Това са основните характеристики на тези врати:

 • Може да бъде изработен от различни материали (метал, шперплат и ПДЧ), камък, пластмаса, дърво). Цената до голяма степен зависи от материала.
 • Огледало могат да заемат цялата повърхност на вратата или само част от нея.
 • Стъклото се предлага в различни цветове и често е декорирано с помощта на различни техники (например, мозайка или пясъкоструйна графика, гравиране на стъкло). По правило продуктите с декор са по -скъпи от вратите с прозрачно гладко стъкло. Декорът може да бъде релефен и изпъкнал.
 • В продажба има готови модели за стандартни апартаменти, но ако желаете, можете да поканите специалист-измервател и той ще направи врата по поръчка, в съответствие с размерите на конкретна стая.

Всяко огледало визуално разширява пространството

Всяко огледало визуално разширява пространството

От съображения за безопасност не монтирайте такива врати в детските стаи. Дори и най -здравото стъкло, устойчиво на удари и други влияния, може да се счупи поради активната детска игра.

Използване в интериорния дизайн: добри примери

Най -често такива врати се използват, за да се подчертае отделна зона “съблекалня” в стаята – място, където жителите и гостите на апартамента се преобличат, както и да съхраняват дрехи. Най -лесният и удобен начин е да създадете такава дресинг зона в дълга и тясна коридор (коридор).

Такива врати могат да бъдат изработени от различни материали.

Такива врати могат да бъдат изработени от различни материали.

Също така вратата може да бъде отличен вариант за студио апартаменти. В такива апартаменти мнозина не харесват факта, че кухнята е комбинирана с хол, и пространството трудно се отстъпва зониране.

Стъклената врата ще спомогне за разделянето на голямото пространство на зона за готвене и зона за хранене („кухня„И„ трапезария “) или семейна зона за отдих („ кухня “и„ хол “). Ако се вземе решение за отделяне на кухнята от детската стая по този начин, домакинята ще може да наблюдава играещите деца през стъклото, докато готвят..

Цената до голяма степен зависи от материала

Цената до голяма степен зависи от материала

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Кои врати за тоалетни и бани са по -добри? 170 опции по ваш избор (стъкло, пластмаса, плъзгане)

Неуспешни опции

Не трябва да има твърде много огледала. Ако стаята вече има голямо огледало (например от пода до тавана), е напълно възможно огледалната врата да бъде „излишна“. Когато в стаята има твърде много стъклени повърхности, които отразяват светлината, домашният комфорт изчезва от стаята.. Такава стая е по -скоро като танцов клас, в който са ангажирани балерини или гимнастички, или бална зала.

Също така, не инсталирайте врати със стъкло, украсени с малки сложни дизайни в каквато и да е техника, в стая, където има голям брой различни дрънкулки, фигурки и други дреболии. В този случай картината на вратите ще “пулсира в очите”.

Чудесен вариант за студио апартамент

Чудесен вариант за студио апартамент

СъветиТрябва да внимавате с огледалата, украсени с вложки от цветно стъкло. Като цяло орнаментът от цветно стъкло на огледални врати е по -подходящ за обществени пространства, отколкото за стаи..

Когато инсталирате огледални купе врати, имайте предвид следното:

 • Стъклените вложки трябва да са тънки, това показва високото качество на материала.
 • За да изглеждат огледалните врати елегантни, те трябва редовно да се избърсват с почистващ препарат за стъкло, а след това да се избърсват на сухо със суха гъба, за да не останат грозни петна..
 • Ако размерите на помещението не позволяват инсталирането на врати със стъклени вложки, можете да поръчате плъзгащ се гардероб с подобни врати от всякакъв размер и да го поставите там, където е необходимо да разделите стаята на зони.
 • Цветното стъкло прави стаята по -тъмна, прозрачна – по -светла. Вратите с цветно стъкло са подходящи за коридора (коридора), с прозрачни за хола и кухнята.

Опция за класически стил

Опция за класически стил

При инсталиране на огледални врати е необходимо да се вземе предвид не само площта на помещението, но и височината тавани. Огледалото от пода до тавана визуално прави тавана по-висок.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Входна метална врата към къщата (175+ снимки): От избор до декорация

Входни врати: използвайте в различни помещения

Можете да инсталирате плъзгаща се врата във всяка стая, както и в баня, ако нейната площ позволява. При избора на стая за инсталиране на такива врати трябва да се има предвид следното:

 • Надеждност на конструкцията, удобство и безопасност при работа на конструкцията в условията на определена стая. Например плъзгащите се врати с прозрачни стъклени вложки не са подходящи за спални, ако съпрузите искат никой да не нарушава личния им живот.

Опция с шарени врати

Опция с шарени врати

 • Съответствие на дизайна на вратите с интериора на определена стая. Преди да инсталирате, е необходимо да направите ремонт в стаята, в противен случай най -красивата врата с оригинален и модерен дизайн ще изглежда като извънземен елемент..
 • Материалът, от който е направена конструкцията. Металът е подходящ за коридора и банята, но в спалнята и детска стая може да изглежда твърде “студено”, има много по -добри “по -топли” материали – дърво, ПДЧ или пластмаса, боядисани в “топла” вета.
 • Размерите на вратата трябва да съответстват на площта на интериора. Огромна плъзгаща се врата с голям декор, инсталиран в малка стая, ще изглежда обемиста и стаята ще стане още по -малка. Напротив, малка грациозна плъзгаща се конструкция ще изглежда нелепо в голяма всекидневна, а интериорът ще изглежда неоформен, недовършен..

След като прецените и анализирате всички горепосочени фактори, можете да изберете модел на плъзгаща се врата за конкретна стая..

Класиката не излиза от мода

Класиката не излиза от мода

Плъзгащи се врати към спалнята

Основната функция на вратата, водеща към спалнята, е да гарантира тиха почивка, така че вратите трябва да се отварят абсолютно безшумно, без скърцане и други външни звуци.. Ако задачата е да направите спалнята по -просторна, трябва да изберете модели, боядисани в светли цветове.. Напротив, ако искате да направите огромна спалня по -удобна, „интимна“, моделите от тъмно дърво или пластмаса ще се справят..

За тези, които предпочитат стила висока технология, по -добре е да изберете класическо бяло. Златното и сребърното оцветяване на люлеещите се врати не е най -добрият избор за спалня, защото такива вети имат възбуждащ ефект върху нервната система..

Размерите на вратата трябва да съответстват на площта на интериора

Размерите на вратата трябва да съответстват на площта на интериора

Добре е, когато текстурата на крилата на вратата се слее с цвета и текстурата на пода. Например, дървена алея етаж, боядисани в кафяво и подобно крило на вратата. Или шарени паркет и врати с цветни стъклени вложки, имитиращи орнамента върху паркета. Също така, когато избирате цвета и текстурата на люлеещата се конструкция в спалнята, трябва да вземете предвид цвета и текстурата на дограмата.. Пластмасова входна конструкция е подходяща за пластмасови прозорци, за дървени прозорци – дървени или имитиращи дърво.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Врати със стъклени вложки: 180+ (Снимка) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

Опции за хол и детска стая

Когато инсталирате люлеещи се врати в хола и детската стая, можете да изберете всяка опция за дизайн. Основното е, че тя хармонично се вписва в пространството на определена стая и допринася за рационалното зониране на жилищната площ (особено в малки апартаменти).

Разделяне на спалнята и хола

Разделяне на спалнята и хола

Отличен вариант за детска стая е дървено крило на вратата с хоризонтални правоъгълни вложки от прозрачно или цветно стъкло, разположени отдолу нагоре на интервали. Такава врата прилича на стълбище отдалеч и това със сигурност ще зарадва дете или тийнейджър..

За просторна всекидневна е подходящо плъзгащо се крило на вратата, състоящо се от две крила, при което плътно стъклено крило е разделено на отделни „квадратчета“ с помощта на тънки прегради, а всички „квадрати“ имат обща дървена рамка. Когато такава структура се отвори, тя прилича на порта.. Горните квадратчета от стъкло могат да имат извит край, подобно на арки. Това ще помогне визуално да увеличи тавана и да разшири пространството..

Стилен дизайн

Стилен дизайн

СъветиЗа малки апартаменти опциите с една или две врати са най -подходящи, а в просторни стаи – с три или повече врати. Колкото по -малко листа, толкова по -надежден е дизайнът и по -лесна работа..

Но, от друга страна, три- и четирилистните структури могат напълно да променят интериора на стандартна стая, придавайки на стаята благороден вид. Също така трябва да имате предвид следното:

 • Входните конструкции, които се отварят и отварят автоматично, не винаги са подходящи за жилищни помещения. Ето защо е по -добре да изберете врати “с ръчно управление”, те изглеждат по -удобни, “у дома”.
 • Всяка врата може да се монтира само в права врата, но в никакъв случай в коса. Ако отворът не е идеално плосък, той трябва да бъде коригиран преди монтажа на входната конструкция..
 • Големите, широки врати може да изискват допълнително укрепване на стената, за да се гарантира надеждност и безопасност.
 • За детска стая можете да използвате крила на вратите. Украсена с разпечатки на снимки или големи винилови стикери. Мозаечен декор е подходящ за хола..

Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение) Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение) Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение)

Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение) Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение)

При избора на входни люлеещи се конструкции за хол или детска стая е необходимо също така да се вземе предвид каква функция ще изпълнява вратата в определена стая – компонент на дизайна или част от външно покритие. Изборът на декор зависи от това..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Интериорни врати в интериора на апартамента (305+ снимки): Стилни и модерни опции

Метални плъзгащи се врати: сравнение с други материали

В сравнение с други материали, металните люлеещи се врати са различни:

 • Тежестта.
 • Висока цена.
 • Издръжливост и устойчивост на удари.
 • Доста ограничена гама от цветове.

Идея за декориране на коридор

Идея за декориране на коридор

Металът е най -добрият материал, ако крилото на вратата е монтирано в кухнята или коридора. Въпреки това, в спалня, хол или детска стая, метална плъзгаща се врата без декор, дори остъклена, може да не изглежда много удобна..

СъветиЗа тези помещения трябва да изберете опции, които са с относително леко тегло, украсени с фино грациозно гравиране, стъклени вложки с оригиналната форма.

дърво

Първата версия на дървена врата е, когато текстурата на естественото дърво е напълно скрита зад стъкло или зад слой боя (самозалепващ се филм, фотопечат). Тази опция е подходяща за тези, които обичат високотехнологичния стил. Вторият вариант е, когато естествената текстура на дървото, напротив, се подчертава.

Уютна всекидневна в топли цветове

Уютна всекидневна в топли цветове

Ако дървено крило на вратата е монтирано в коридора, в кухнята или в банята, то не трябва да тежи много, така че да е удобно да използвате вратата.

Препоръчително е също така да се третира платното с противогъбичен състав, така че дървото да не абсорбира влагата и да издържи по -дълго..

СъветиПо -добре е да изберете най -скромния декор, така че вратата да се слее хармонично с околното пространство. Входните шарнирни врати към спалнята и хола могат да бъдат по-масивни; декорът от многоцветни малки парчета дърво (стъкло) е напълно подходящ тук.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Пластмасови входни врати в частна къща (145+ снимки): Как да го направим надеждно и красиво?

Пластмаса

Входните конструкции от пластмаса са леки и със сравнително ниска цена в сравнение с метал и дърво. Поради лекото си тегло и малката дебелина на крилото на вратата, те визуално разширяват пространството.

Минималистичен стил

Минималистичен стил

Пластмасовите конструкции са добри, защото поради ниското си тегло почти винаги се отварят и затварят без шум, така че са подходящи за спалня или за детска стая. Едно от основните предимства на пластмасата в сравнение с метал и дърво е богатството на цветове и нюанси.. Ако изберете оригиналния цвят на крилото на вратата, можете да се ограничите до гладката повърхност на крилото на вратата без допълнителен декор; такава врата във всеки случай ще изглежда оригинална.

Когато избирате цвят, трябва да избягвате ярки, крещящи цветове, които уморяват очите ви. Въпреки това, за кухнята, двукрила конструкция със стъклени вложки по периметъра, затворена в “рамка” с ярък, весел цвят (червено, оранжево) е напълно подходяща.

Място за гардероб

Място за гардероб

Тъмносинята пластмаса работи добре за спалнята..

СъветиПри избора на конструкции на врати от цветна пластмаса трябва да се има предвид, че стъклените вложки в този случай трябва да са само прозрачни, без декор и гравиране. И обратно, при избора на врата с крила от бял, черен, кафяво, сиво) пластмасовото стъкло може да бъде сложно украсено с мозайки, гравиране или пясъкоструене.

Също така трябва да имате предвид следното:

 • Дървото или пластмасата, от които са направени плъзгащите се врати, трябва да отговарят на изискванията за пожарна безопасност.
 • Метално крило на вратата, особено с остри ъгли или неправилна форма – не е подходящо за детска стая, поради високия риск от нараняване.
 • Металът е чудесен за кухнята, тъй като няма да пропуска миризми в други помещения.
 • Стъклените вложки на дървени и метални панели на вратите трябва да са по -дебели, отколкото на пластмасови, в противен случай комбинацията от стъкло с друг материал ще изглежда неестествено.

Пластмасов продукт

Пластмасов продукт

Изборът на материал за плъзгащи се врати зависи от финансовите възможности на купувача, както и от предпочитанията на домашния дизайнер.. Някой харесва дървесина, груба на допир, предизвикваща асоциация с селска хижа, докато други харесват благородния блясък на метала в комбинация с ярко стъкло, което блести на слънце.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Бели врати: 210+ (Снимка) Дизайн в интериора. Опции, които отговарят на всеки

Интериорни врати: избор на декор

Най -евтините модели плъзгащи се врати са крило на врата, състоящо се от едно (две или повече) крила с прозрачни стъклени вложки. Приблизително същото стъкло, но по -малко издръжливо, може да се намери в обикновените огледала. Това е чудесен вариант за “помощни” помещения (кухня, баня, коридор).

Идея за голяма селска къща

Идея за голяма селска къща

Но в хола конструкциите с декорирано крило на вратата ще изглеждат много по -интересни.. Най -често вратите на отделенията са декорирани по следните технологии:

 • Дърворезба.
 • Гравиране на стъкло.
 • Пясъкоструене под формата на сюжетно изображение или геометричен орнамент.
 • Мозаечен декор.
 • Печат на снимки.
 • Висококачествен самозалепващ се филм.

Коя опция за декор да изберете зависи от предпочитанията на собственика. За просторна спалня богат резбован декор е подходящ.. Ако мотивите на резбата ще се повтарят в декора мебели (например, легло, нощно легло маса), интериорът ще бъде запазен в същия стил до края.

Модерен стил

Модерен стил

Мозайката е добър вариант за хол. Но в детска стая подобен декор не е подходящ, тъй като парчета от многоцветно стъкло, отразяващи цвят, могат да повлияят лошо върху осветлението на работната зона, в която детето (тийнейджър) чете, пише, прави домашна работа.

За детска стая светлият печат на снимки е най -подходящ..

СъветиАко вратите са монтирани във всички стаи, включително “помощни” помещения, е желателно всички те да бъдат декорирани в един и същи стил.

Лофт стил

Лофт стил

Декорът може да бъде направен в различни техники, но декоративните мотиви трябва да се припокриват помежду си.. Например:

 • Геометричен орнамент – пясъкоструене (в кухнята), мозайка (в хола), големи винилови стикери (в детската стая).
 • Флорални мотиви – дърворезба (в коридора и в спалнята), гравиране на стъкло (в хола и кухнята).
 • Стилизирани изображения на животни – на вратата с фотопечат в детската стая и като гравюра върху стъкло (в по -стилизирана, обобщена форма) – на вратите към други стаи.

Ако стъклените вложки са украсени, дървената (метална, пластмасова) част на крилото на плъзгащата се врата трябва да бъде абсолютно плоска и гладка. И обратно: ако основата на дървено платно е украсена (например с помощта на техниката на дърворезба), в тази основа се вмъква гладко, прозрачно стъкло.

Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение) Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение) Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение)

Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение) Врати с огледало: 125+ (Снимка) входни и интериорни врати в интериора (пластмасови, метални, дървени, отделение)

ВИДЕО: Актуализираме интериора с врати с огледало

изводи

Вратите с огледала са чудесен начин да увеличите визуално пространството и да го направите по -удобно. Когато поръчвате и монтирате крила на вратите, трябва да се ръководите от надеждността на конструкцията и от това как тази врата се вписва в околния интериор. Много зависи от формата и цвета на стъклените вложки..

Thanks! You've already liked this