Рафтове със стъклени врати – 170+ (Снимка) Моделни варианти

Рафтове със стъклени врати

Етажерка със стъкло е мебел, която трансформира всекидневна или кабинет. Какъв продукт да изберем, за да подчертаем вкуса на собствениците? Помислете за най -актуалните модели, които ще бъдат чудесно допълнение към вашия дизайн.

Стелка за книги: разлики и характеристики

Практичен гардероб служи като декорация за стаята. Дори хората, които не са любители на книгите, са щастливи да инсталират мебели за книги, за да добавят богатство и изтънченост към дизайна. Най -често тя е в библиотеката, офиса, хол.

В съвременния дизайн често има опции, когато библиотеката се намира в коридора, на лоджията и дори вътре баня. В офиса е по -добре да го поставите до надписа маса и компютър. Място мебели v спалня или на децата не се препоръчва: поради натрупването на прах може да възникне алергична реакция.

Най -често структурите съхраняват книги, семейни албуми, колекции с марки, документи и сувенири. Има място за всяко малко нещо.

Практичен гардероб служи като декорация за стаята

Практичен гардероб служи като декорация за стаята

Видове шкафове

Мебелите за книги се предлагат с отворени рафтове, със свободен достъп до книги и затворени, в които съдържанието е скрито зад стъклени фасади.. Затворените модели гарантират, че книгите не са изложени на прах или влага и няма да се влошат при излагане на ултравиолетова светлина.

Обикновено затворените продукти имат вентилационни отвори. Оптималните условия в тях са 50% влажност и температура 20 ° С.

Отворените модели, които приличат на рафтове, са за предпочитане, ако използвате книги често. Те обаче не гарантират дългосрочно съхранение на литература.. По -добре е да ги поставите на тъмно място, така че слънчевите лъчи да не навредят на фолиото..

Шкафовете са изработени от дърво или метал, тесни или широки. Изработени са от масивно дърво, ламинирани ПДЧ, МДФ с естествен фурнир или филм.. Интериорен елемент, който трансформира всекидневна или кабинет

Интериорен елемент, който трансформира всекидневна или кабинет

По изпълнение те са:

 • вертикален;
 • хоризонтални;
 • правоъгълна.

Разлики между стандартни продукти и нестандартни

Стандартните шкафове са от две части. Отгоре има остъкляване. Там се поставят красиви и скъпи книги, които изискват специална защита.. Долната част обикновено е без стъкло. Той съдържа обикновени копия.

Класически стил

Класически стил

Стъклените врати могат да бъдат оборудвани с дървена рамка. Понякога се среща алуминий. При анодиране материалът се покрива със специален филм, направен да изглежда като злато, сребро или шампанско.

Видове продукти по разположение:

 • линейна;
 • вграден;
 • модулен;
 • шарнирно;
 • ъгъл.

Вградените модели ви позволяват да използвате всеки сантиметър от стаята. Най -често се правят по поръчка.. Ъгловите са подходящи за малки пространства. Те не го затрупват, но спестяват място.

Не се препоръчва поставянето на мебели в спалнята или детската стая.

Не се препоръчва поставянето на мебели в спалнята или детската стая.

Шарнирно монтиран на стената. Ако имате малко книги, тази опция е идеална.. Можете да закупите както остъклени, така и отворени модели. Най -доброто място за тях е над бюро или компютърно бюро..

Стелажите нямат нито задна стена, нито врати. Те могат да се използват като дял. Ако трябва да инсталирате такъв модел към стена, структурата трябва да бъде фиксирана.

Опции на модела и техните характеристики

На пазара на мебели се появиха модели, които комбинират работна зона, бюро и система за съхранение. Шкафовете, покриващи цялата стена, служат като допълнителни шумо- и топлоизолатори.

Съвременните продукти могат да бъдат с необичайна форма или да имат нестандартно подреждане. рафтовете. Често се използва асиметрия. Тя визуално разбива пространството, от което композицията има само полза..

Плъзгащ се гардероб

Плъзгащ се гардероб

Моделите, направени под формата на купе с плъзгащи се врати, набират популярност. За разлика от люлеещите се, те не изискват много място за отваряне. Благодарение на ролковия механизъм дори децата могат да ги използват.

Има и клапи (тип бар). При такива модели всеки рафт за книги има своя собствена врата. Броят на листата – от един до четири.

Има книжни мебели с LED крушки. Съдържанието в него е осветено отвътре, придавайки чар и изразителност на атмосферата. Електрическите крушки не се нагряват, така че не увреждат книгите.

Избор на стил на интериора

Дизайнът на мебелите трябва да съответства на цялостния дизайн на стаята. Класическата библиотека се счита за универсална за всеки стил на интериора.. Изработен е от ценни естествени дървета, които са украсени с:

 • дърворезба;
 • патина;
 • наслагвания;
 • декоративни елементи.

Модерен стил

Модерен стил

Класическите продукти често са украсени с фитинги от бронзов бронз, наслагвания. Отличителна черта на такива дизайни са краката, украсени с резби. Подходящи са дори за стил висока технология, което я прави по -мека и по -ярка.

За английския стил са подходящи големи мебели в кремав цвят. Тя ще зададе правилния тон за интериора. Опциите за люлка или гардероби, които се вписват в ниша, са популярни. Особено изящнино модели, направени от кедров вид. Можете да си купите антикварен материал с винтидж метални накладки.

За стил страна за предпочитане е да се използва контейнер за книги в пастелни нюанси с масивни крака. Може да има остарели фасади, дърворезби, картини. Той е лек, екологичен, автентичен.

Класически, английски стил

Класически, английски стил

Високотехнологичните шкафове се характеризират с изобилие от пластмаса, стъкло и хромирана стомана. Техните фасади сиво, бял или черен. Основните характеристики са строги прави линии, липса на декорации, минимализъм.

Продуктите изглеждат необичайни и оригинални модерен стил. Материалът, който преобладава в него, е стъкло. Използва се за централните части на вратите или като отделни части от тях..

За стил Прованс късо, тясно парче с винтидж покритие ще стане. Трябва да е светъл нюанс – от бежово до розово..

Стая в стил таванско помещение ще украси модел с хаотично подреждане на рафтове. По -добре е да изберете структура от набор от тъмни цветове.

Ако сте любител на кралския стил, ще харесате мебели с барокови шарки. Позлатеният инкрустиран модел е най -добрият вариант.

Хай-тек стил

Хай-тек стил

Стъклени шкафове

Стъклото може да бъде матово или прозрачно, което улеснява намирането на книгата, която търсите. Често можете да намерите оцветено, цветно или дисплейно стъкло. В модели с прозрачни очила можете да поставите само красиво изглеждащи колекции, със задоволително състояние на корените.

Ако стъклото е многоцветно и оцветено, такъв шкаф ще накара стаята да искри с нови цветове. Тази библиотека със стъклени врати е чудесна за светли помещения със стени в пастелни цветове. Тази опция е оптимална, ако имате малки деца или животни. Достъпът до книги за тях ще бъде ограничен.

Стъклото може да бъде матово или прозрачно

Стъклото може да бъде матово или прозрачно

СъветиДори и най -красивите стъклени мебели ще бъдат съсипани от пръстови отпечатъци по повърхността. Стъклото трябва да се избърсва със специално почистващо средство поне веднъж на всеки две седмици..

Предимства на стъклени шкафове

Има модели с огледални вътрешни вложки. Те дават отличен преглед на съдържанието, създавайки илюзията за безкрайност.. Стъклените изделия са травматични: лесно се чупят.

По -добре е да купувате модели за книги, в които стъклените врати са инкрустирани с дървени или месингови вложки. Можете да си купите модел със специално покритие, което няма да се разпадне на фрагменти, ако структурата е повредена. Закаленото стъкло е по -безопасно от обикновено.

Опцията за цялата стена на стаята - невероятна гледка

Опцията за цялата стена на стаята – невероятна гледка

Можете да приложите модел върху стъклото. Много мебелни компании предлагат на клиента сам да избере дизайна на вратата. Витражите могат да бъдат украсени с пясъкоструене.

Мебелите със стъклени врати в модулна версия могат да се редуват с различни интериорни предмети. Прилепва плътно към стената, като заема по -голямата част от нея. Някои модулни системи имат големи дънни чекмеджета за съхранение на книги с размер по поръчка.

Как да изберем гардероб?

Размерът на мебелите за книги се избира въз основа на височината, площта и формата на стаята. Също така си струва да се вземе предвид размерът на фолиото, което ще трябва да се съхранява. Рафтовете трябва да са високи и дълбоки. По -добре е да изберете продукти, в които височината им може да се регулира..

Практическо решение

Практическо решение

Каква дълбочина на рафтовете да изберете зависи от това колко реда книги трябва да поставите. Дизайнерите съветват да поставите книги в един ред. Така че всички копия ще бъдат видими.

Стандартният дизайн заема площ от 100 на 30 см. Оптималната дължина на рафтовете е 1 метър, дебелината е най -малко 2,5 см, а дълбочината е 15 см. Един рафт трябва да поддържа тегло до 10 кг.

Системите за монтиране на рафтове трябва да могат да издържат на тежестта на книгите, поставени върху тях, така че когато ги купувате, трябва да им обърнете специално внимание. По -добре, ако рафтовете са на 20 см една от друга.

Долните рафтове трябва да са по -големи, за да побират книги или албуми с голям формат. В останалото място можете да поставите чаши, сертификати или аксесоари. Ако апартаментът има малко място или искате да поставите продукта в малка ниша, можете да поръчате мебели за книги по поръчка.

Стилът на Прованс

Стилът на Прованс

СъветиСтрува си да проверите качеството на фитингите, крепежните елементи, фиксиращите елементи за рафтове, чекмеджета и фасади. Не трябва да има стружки, пукнатини, неравномерно лаково покритие, промени в цвета на мебелите.

Тесни шкафове: предимства

Моделът на тясната книга е идеален, ако имате малък апартамент, в които има малко място. Изглежда страхотно в интериор в стил Прованс. Такива дизайни не привличат много внимание, играейки второстепенна роля..

Тесните мебели със стъклена врата изглеждат изискано и елегантно. Нежелателно е да го инсталирате в просторен офис. Там тя ще се изгуби. По -добре е да украсите с него работно място на лоджията или в хола..

Моделът на тясната книга е идеален, ако имате малък апартамент.

Моделът на тясната книга е идеален, ако имате малък апартамент.

Тесен килер може да бъде много просторен. Може да съхранява сувенири с големи размери, книги и снимки в рамка. Ако е висок, визуално ще разтегне стаята вертикално..

Тесните мебели за книги ще позволят рационално използване на пространството. При монтирането му е рационално да се погрижите за допълнително закрепване към стената, така че конструкцията да е стабилна. Евтините модели не издържат на стреса от почистването.

СъветиАко имате малки деца, първо трябва да се погрижите за обезопасяването на мебелите..

Нисък тесен гардероб ще придаде на апартамента уют, спасявайки интериора от претрупване. Можете да поставите малки дрънкулки в него, освобождавайки място. Тесните продукти трябва да имат ширина на рафта не повече от 31 сантиметра.

Основното е, че шкафът е стабилен.

Основното е, че шкафът е стабилен.

Дървени

Дървените модели изглеждат изискани, луксозни и благородни. Най -скъпи са продуктите от дъб, ясен и бук. Те са издръжливи и изглеждат привлекателни в продължение на десетилетия..

Боровите продукти са по -малко устойчиви. Черешовите дизайни са лесни за издълбаване. От това дърво майсторите създават модели с оригинални форми и гладки линии..

Най -често те са направени в нюанси:

 • венге;
 • гайка;
 • избелен дъб;
 • сонома дъб.

Рафтове със стъклени врати - 170+ (Снимка) Опции за модел Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел

Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел Рафтове със стъклени врати - 170+ (Снимка) Опции за модел

Много модели MDF са покрити с PVC фолио. Тя изобразява дървесна рисунка или друго покритие.. Продуктите от ПДЧ са евтини и достъпни, но могат да отделят вредни вещества. Опциите за шперплат са по -транспортируеми, тъй като са леки.

Някои производители на мебели комбинират няколко материала в един продукт за книги, като правят външните части от масивно дърво, а задната стена от шперплат.

Дървената конструкция разпръсква специален естествен аромат в стаята, внасяйки жар в атмосферата. Той обаче има недостатъци:

 • висока цена;
 • голямо тегло;
 • обемност;
 • без значение за малки пространства;
 • взискателни грижи.

Дървените модели изглеждат изискани, луксозни и благородни

Дървените модели изглеждат изискани, луксозни и благородни

Изборът на правилния цвят

За стая в класически стил трябва да изберете мебели за книги в цвят венге. Поради богатия си тъмен нюанс, той изглежда богат и престижен.. Дървесните тонове са:

Интересно изглеждат модели за книги, които съчетават два цвята. Фасадата може да бъде в една сянка, а рафтовете в друга. Класическата комбинация от черно и бяло изглежда страхотно в официална стая.

Малка опция за малка стая

Малка опция за малка стая

Много хора възприемат чисто черните мебели като мрачни и рискови. Това е погрешно виждане. Черен лакиран гардероб изглежда екстравагантен и оригинален в кабинет или хол. За детската стая можете да изберете по -ярки цветове – зелено, синьо, прасковено.

Бял

Белите модели за книги, въпреки своята простота, изглеждат модерни и необичайни. Те ще добавят липсваща изтънченост към хола. Продуктите изглеждат с мебели в пастелни цветове, черни и кафяви цветове.

Психолозите казват: белите мебели успокояват, настройват се към положителното и внасят допълнителна светлина в стаята. Бялата библиотека ще ви зареди като креативно допълнение към вашия дизайн.

Продуктът от бяла книга може да бъде украсен с ярки винилови стикери. Обикновено са украсени с контрастни фасади. Гланцовият модел ще добави тържественост и изтънченост в стаята. Матовите мебели са дискретни, така че хармонично ще се впишат във всеки дизайн.

Белите модели за книги, въпреки своята простота, изглеждат модерни и необичайни

Белите модели за книги, въпреки своята простота, изглеждат модерни и необичайни

Продуктът за книги с млечен нюанс е подходящ за спалня, детска стая, тийнейджърска стая. Ако изберете правилния модел, можете да го поставите в офиса си..

Бялото се съчетава добре с тези цветове:

 • син;
 • Червен;
 • злато;
 • сребро.

Белите мебели за книги ще изглеждат особено добре на фона на бежово, маслинено, златно тапет или мазилки.

Белите мебели успокояват, настройват ви за позитив

Белите мебели успокояват, настройват ви за позитив

Ще ви бъде интересно:

Гардероб в детската стая: Как да не направите грешен избор? 205+ (Снимка) дизайни с опции (гардероб, ъгъл, вграден)

Красив гардероб-стена в хола: 140+ снимки на големи и модулни стени

Модерен ъглов гардероб в спалнята: от малък до голям. Какво може да бъде неговото съдържание?

Вграден гардероб в коридора: 170+ снимки на дизайн и идеи. Научете се да организирате правилно пространството

Гардероб за спалня: намерете гардероба на мечтите си. Най -подходящите и практични модели

Модерен дизайн на гардероби в коридора: 95+ снимки – Идеи за интериорен ремонт

Избираме бял гардероб за стила на интериора

За античен стил е подходящ бял шкаф с минимум декор. Формите трябва да са прости и плавни, без остри ъгли. Най -добре е да го поставите в хола и спалнята.

Стая в класически стил ще бъде украсен с бял дървен продукт за книги с фитинги със същата посока на дизайн. дdrop -in декор – багети, дърворезба. Дизайнът трябва да създава впечатление за солидност, лукс, величие.

Бялата библиотека ще се впише идеално в стила на таванско помещение. Всеки продукт е подходящ за този дизайн, с изключение на тези, които са големи и на извити крака. Можете да изберете модел висящ тип или на колела. Мебелите не трябва да претоварват пространството, необходимо е лекотата и безтегловността да останат в стаята.

Този цвят ще зареди с положителна енергия, превръщайки се в креативно допълнение към дизайна.

Този цвят ще зареди с положителна енергия, превръщайки се в креативно допълнение към дизайна.

Минималистичен продукт от бяла книга обикновено няма декор.. Дръжките му са врязани, нищо не изпъква над вратите. По -добре е да изберете лъскава фасада, ако стаята е малка и трябва визуално да я разширите.

СъветиБелият гардероб не отговаря на интериорни стилове като готически, африкански, кънтри. Той ще придаде на атмосферата вулгарност.

Комбинация с други мебели

Античните домашни мебели и старинната камина са чудесни спътници за масивна библиотека. Можете да поръчате продукт за книги от същата мебелна линия като останалите артикули в стаята. Продуктите от една фабрика винаги са хармонично комбинирани.

Ако в интериора цари еклектика, препоръчително е да я разредите с тема с история и характер. Внушителна библиотека от миналото разнообразява обзавеждането, добавяйки му пълнота и богатство..

Комбинираме всичко хармонично

Комбинираме всичко хармонично

Структурата на гардероба за книги изглежда страхотно с флорални тапети, плетен стол, антични мебели.

СъветиАко в интериора преобладават скучни, сиви тонове, можете да се опитате да ги разредите, като поставите книги с ярки шипове върху стелажа. Тази естетична цветова игра ще промени външния вид на стаята. Можете да вземете монохроматични книги от същия издател в същия стил.

Стелаж за книги изглежда страхотно по цялата ширина и височина на стената. С такъв модел трябва да се погрижите за удобното извличане на копия. За тази цел близо до него се поставят малки стълби или стълбище.

Голяма библиотека, напомняща за домашна библиотека, може да има централни и странични кутии за аксесоари. Върху тях се поставят скъпи съдове, вази, фигурки.. Някои смятат, че това е реликва от миналото, но дизайнерите успешно играят с такива дизайни, вярвайки, че те са напълно оправдани..

Стелажът за книги изглежда страхотно по цялата ширина и височина на стената

Стелажът за книги изглежда страхотно по цялата ширина и височина на стената

Ъглова

Ъгловата конструкция е подходяща за обзавеждане на работното място. Може да рамкира компютърно бюро. Ще бъде много по -лесно да работите или да учите, ако можете да стигнете до книгата, без да ставате..

Цената на ъгловия модел е по -висока от стандартната правоъгълна. Предлага се в различни форми:

 • L-образна форма – е разположен по протежение на две стени. Едната част обикновено е по -дълга от другата. Ръбът на шкафа е заоблен и има рафтове за дрънки.
 • Диагонал – дизайнът е подобен на триъгълник, ъгълът е 90 градуса.
 • Трапец – има допълнителни стени отстрани. Общият брой стени – 3, има механизъм за врата.
 • Петстенна – един от най -големите варианти. Позволява ви да съхранявате много неща – от книги до дрехи.

Ъглов вариант

Ъглов вариант

Къде е най -добре да поставите килера?

По -добре е да поставите килера в зона за отдих. Можете да поставите диван до него, нощно шкафче с лампа или подова лампа. Тази традиционна комбинация изглежда сложна и изтънчена..

Не е желателно продуктите да се поставят в помещения, където се приготвя храна. По -добре е да изберете дизайн за съдовете. Мазетата, таванските помещения също са табу поради възможността за мухъл по книгите..

С въображение можете да оборудвате всяко място в къщата за четене. Мебелите за книги идеално ще се поберат в свободна стена, място под перваза на прозореца, ъгъл с изход към терасата. В стаята близо до прозореца можете да поставите уютна маса за четене, направена в един цвят.

По -добре е да поставите килера в зоната за отдих.

По -добре е да поставите килера в зоната за отдих.

Грижи за мебели

Прахът трябва редовно да се отстранява от повърхността на шкафа с мека кърпа. Ако на рафта се появи мазно петно, кърпата може да се навлажни със сапунена вода. Стъклени продукти трябва да се избърсват със стъклена смес и огледала, намаляване на развода.

Конструкциите за книги с полирана повърхност се обработват от време на време със специален полиращ агент. Придава на продукта блясък като първия ден след покупката..

Категорично е забранено използването на агресивни съединения на основата на алкали и киселини за поддръжка. Те атакуват повърхността и лакират, оставяйки петна. Това важи както за дървото, така и за MDF, ПДЧ.

Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел

Рафтове със стъклени врати - 170+ (снимка) Опции за модел

ВИДЕО: Най -добрите опции за използване на библиотеки

 

изводи

Въпреки това, библиотека ще украси всеки дом. Не забравяйте да вземете предвид интериора и стила. Не затрупвайте стаите с мебели. Всичко трябва да бъде умерено.

Thanks! You've already liked this