Радиални гардероби: снимки на конструкции, предимства и преглед на съвременните модели

Радиалният гардероб ще бъде прекрасна декорация за вашия интериор

Радиалният гардероб ще бъде прекрасна декорация за вашия интериор

В преследване на необичайното декораторите измислят много интересни форми в познатото обзавеждане на дома. Така през 2017 г. гардеробите с радиус се превърнаха в кралете на модата. Типичните мебели отдавна са престанали да интересуват собствениците на апартаменти и къщи, не само поради монотонността. Хората започнаха да оценяват не само оригиналността, но и функционалността, която също липсва в повечето стандартни гардероби и скринове. Така че, ако искате да си купите гардероб с радиус, сега е моментът за това..

Радиален гардероб в интериора на спалнята

Радиален гардероб в интериора на спалнята

Ъглов гардероб със стъклени врати

Ъглов гардероб със стъклени врати

Радиален гардероб в интериор в стил минимализъм

Радиален гардероб в интериора в стила на минимализма

Какво е гардероб с радиус

Радиалните плъзгащи се гардероби са модерна тенденция в създаването на корпусни мебели

Радиалните плъзгащи се гардероби са модерна тенденция в създаването на корпусни мебели

Радиален гардероб – короната на съвременните технологии, това е модел с причудливи гъвкави форми, оборудван със специална система от механизми. Дизайнът и размерите зависят от изискванията на клиента в зависимост от вида и размера на помещението и местоположението, където трябва да бъде разположен желаният шкаф.

Дизайн

Всекидневна в пастелни цветове с гардероб с радиус

Дневна в пастелни цветове с гардероб с радиус

Мебелите с радиални плъзгащи се врати могат да бъдат с различни форми, но по дизайн са разделени на два вида.

Видове дизайни на радиус гардероби:

 • Шкаф – отделен елемент, като стандартен шкаф; има странична и задна стена, рафтове, капак и дъно. Когато го инсталирате, не е необходима настройка, просто се поставя на предварително определено място, достатъчно е предварително да се измерват правилно и да се съпоставят размерите. Това е единна система, която може да бъде преместена и лесно пренаредена на други места в апартамента..

Радиалният гардероб с контрастен дизайн изглежда много интересен

Радиалният гардероб с контрастен дизайн изглежда много интересен

Съвет! Ако искате да закупите гардероб с радиус на шкафа, съобразете го със съществуващите мебели, тогава той няма да се откроява от единния състав на съществуващия дизайн..

 • Вграден – шкаф без тяло и странични стени, ролята на дъното и капака се играе от пода и тавана на мястото, където е „вписан“. Именно тези опции най -често могат да бъдат намерени във всички модни рекламни брошури с реклами „плъзгащи се гардероби с радиус по поръчка“. Те са проектирани въз основа на формата на помещението и местоположението, докато параметрите се изчисляват много внимателно. Съгласно дадените номера се избират подходящи извити дъски и механизъм.

Проект на коридор с извит гардероб

Проект на коридор с извит гардероб

Радиалните гардероби стават много популярни в съвременния интериор.

Радиалните гардероби са много популярни в съвременния интериор.

Механизъм

Радиусната система е сравнително ново научно развитие. Основата му е направляващи релси с желаната форма, по които се движат ролките на вратите, и рамки, където могат да се поставят дървени части, стъкло или пластмаса от всякакъв цвят.

Жълто във вътрешността на коридора на таванското помещение

Жълто във вътрешността на коридора на таванското помещение

В зависимост от местоположението на релсите, плъзгащите механизми са разделени на няколко вида:

 • Top-hang-дизайн без праг, най-често използван във вградени видове шкафове, но има и редица спорни нюанси. Не всеки таван е в състояние да издържи теглото си, което означава, че таваните ще трябва да бъдат подсилени преди инсталирането на този тип система. Обикновената гипсокартон може да се срути.

Съвет! Има смисъл да планирате отгоре окачени радиусни шкафове заедно с монтажа на тавани, така че по-късно да не се налага да вършите ненужна работа за укрепването им..

Ролкови системи за плъзгащи гардероби

Ролкови системи за плъзгащи гардероби

 • С опора на долната шина – тази опция може да се използва както преди, така и след монтажа на тавана, тя е универсална. Тук долната направляваща играе ключова роля, именно върху нея ще падне основното тегло, така че няма нужда от укрепване на тавана, може да бъде всичко.

Инсталиране на горната шина

Инсталиране на горната шина

Инсталиране на долната шина

Инсталиране на долната шина

Радиални гардероби могат да бъдат намерени във всяка стая, те нямат ясна цел. Такива мебели изглеждат красиви и оригинални както в коридора, така и в спалнята, хола или дори банята или кухнята, само ако има въображение и достатъчно количество кадри. Той е ефективен и евтин, днес лесно можете да вземете радиус гардероби от производителя на достъпна цена, без да плащате повече на посредници. Ако искате да поръчате вградени продукти или предпочитате изключително дизайнерски гардероби с радиус, цената ще бъде по-висока, но външният вид също ще бъде много по-фантастичен. Понякога си заслужава.

Като цяло няма значение дали сте закупили евтини гардероби с радиус на евтина цена или раздвоени за версия, извита с буквата “siu” – те се вписват органично във всички стилове от класически или модерен до таванско и хай -тек. Основното нещо е правилно да запълните рамките на конструкцията. Може да се изненадате, но това може да бъде не само дърво, стъкло или пластмаса: съвременните дизайнери използват и други елементи. Плъзгащата се врата може да бъде изцяло огледална, стъклопис, да съдържа кожени елементи или да бъде изцяло покрита с триизмерно изображение на цветен печат на снимки.

Коридор в класически стил с гардероб с радиус

Коридор в класически стил с гардероб с радиус

Гардеробите могат да бъдат закупени готови или поръчани по индивидуален проект

Гардеробите могат да бъдат закупени готови или поръчани по индивидуален проект

Просторен и светъл космически кораб във вашия дом – това са гардеробите с радиус! Снимки на такива, дори и най -простите модели в интериора, изумяват въображението с невероятни завои на геометрични линии, покрития и цветови схеми.

Предимства

Радиалният гардероб има много предимства.

Радиалният гардероб има много предимства.

Радиалните плъзгащи се гардероби се сравняват благоприятно с всички други видове и имат редица неоспорими предимства.

професионалисти

 • универсалност – побира се на всяко място благодарение на гъвкавите си форми. Такива мебели могат да се монтират както в ъглите, спестявайки място, така и по стените;
 • удобство на вътрешното планиране – те нямат типични неудобни рафтове. Точно като основата, можете да поръчате всякакви тръби, чекмеджета, издърпващи се елементи за вратовръзки и др.;

Правилно избраният пълнеж за плъзгащи гардероби ще го направи просторен и функционален

Правилно избраният пълнеж за гардероби ще го направи просторен и функционален

Различни чекмеджета и системи ще направят гардероба ви много удобен

Различни чекмеджета и системи ще направят гардероба ви много удобен

 • просторност – поради особеностите на вътрешната структура, те съдържат по -голям обем неща от всеки от техните аналози;
 • естетика – гардеробите с радиус са отличен инструмент, който ви позволява да коригирате несъвършенствата на сградите поради техните необичайни форми;
 • простота и удобство на ролковата система за отваряне / затваряне на врати – тя е много по -надеждна и функционална от обичайните панти;

Стъклени врати в гардероба

Стъклени врати в гардероба

Недостатъците включват може би малко по -висока цена от другите видове шкафове, но комбинацията от красота и удобство е толкова добра, че не може да се нарече недостатък. Освен това тук е подходяща мъдра руска поговорка: скъперникът плаща два пъти. По -добре е да платите добре веднъж за такъв шкаф и да го използвате десетки години без проблеми, отколкото да изхвърляте счупен обикновен за три години и да си купите нов. Днес можете да поръчате радиус гардероби на евтини цени или веднага да закупите готов модел на уебсайта на производителя.

Изгледи

Красива всекидневна в бежово

Красива всекидневна в бежово

Радиалните гардероби са разделени на типове според тяхната форма.

Те са:

 1. Изпъкнали – обикновено се поставят в ниши, където не е възможно да се подредят обикновени мебели, най -често те се използват в коридорите.
 2. Вдлъбнати врати – „притиснати“ във вътрешността на вратата визуално разширяват пространството, изглаждат ъглите и придават на стаята допълнителна дълбочина. Радиален гардероб с изпъкнала форма

  Радиален гардероб с изпъкнала форма

  Гардероб с вдлъбнат радиус в интериора на детска стая

  Гардероб с вдлъбнат радиус в интериора на детска стая

 3. Комбинирано – симбиоза на първите две опции, която в резултат изглежда като изпъкнала -вдлъбната вълна. Изглежда най -добре в дневни, спални и големи детски стаи..
 4. Кръгла – наистина капсули или машини на времето. Това е идеално за високотехнологичен космически стил. Единственото предупреждение е, че този тип е подходящ изключително за помещения с много голяма площ..
 5. Ъглов – този тип гардероб с радиус се счита за най -популярен, това е гардероб с триъгълна форма в основата и комбиниран във вратата. Тоест, това е такова триъгълно парче торта, закръглено от едната страна и украсено с бита сметана и череша, за да се използва алегория. Той е най -лесният за инсталиране, има най -достъпната цена, универсален е, защото във всяка стая има ъгъл. В допълнение, този тип мебели са най -добрият спестяващ място..

Гардеробите с радиална овална форма ще служат не само като мебел, но и като преграда в дизайна на вашия апартамент

Радиален плъзгащ се гардероб с овална форма ще служи не само като мебел, но и като преграда в дизайна на апартамент

Радиалният гардероб с комбинирана форма изглежда много интересен

Радиалният гардероб с комбинирана форма изглежда много интересен

Черно -бял гардероб в модерен стил

Черно -бял гардероб в модерен стил

Радиални гардероби: снимки на възможни дизайнерски опции

Радиални гардероби - нова геометрия на жилищните помещения

Радиални плъзгащи се гардероби – нова геометрия на жилищните помещения

В допълнение към формите на вратите, гардеробите с радиус се различават по външния си дизайн. Най-често това са огледала, стъкло или лъскава многоцветна пластмаса. Или същите типове, но с прилагането на лазерни рисунки, пясъкоструйни композиции и пр. Но днешните технолози са пристъпили малко по -напред и се е появила друга забавна новост – фотопечат.

Радиални гардероби: снимка: радиус мебели - разнообразие от форми и изобилие от полезни качества

Радиални мебели – разнообразие от форми и изобилие от полезни качества

Радиусни врати с фотопечат:

 • Печат на филм с разтворител – рисуването с бои по специална технология се прилага върху филма, който се залепва към вратата.
 • Разтворителен печат върху лъскава или матова плътна хартия – също като първата опция, тя се залепва вътре в отделенията на вратите, ако е разделена на рамки или изцяло по цялата площ. Той струва много по -малко, но е по -податлив на механично разрушаване.

Благодарение на печатащите устройства можете да приложите всяко изображение към фасадите на вашия шкаф

Благодарение на печатащите устройства можете да приложите всяко изображение към фасадите на вашия шкаф

 • UV печат – нанасяне на бои, които издържат на продължително излагане на ултравиолетова радиация. Сравнително скъп, но и най -трайният вариант, тъй като изображението не избледнява или избледнява с течение на времето.

Предната част на гардероба, декорирана под естествено дърво, изглежда много благородно

Предната част на гардероба, декорирана под естествено дърво, изглежда много благородно

Разнообразието от текстури за декориране на предната част на шкафа практически няма граници

Разнообразието от текстури за декориране на предната част на шкафа практически няма граници

Радиалните гардероби са космически кораби, които бързо избухват в необятността на ежедневието и изумяват хората с идеална симбиоза от красота и функционалност. Кой от тях ще лети до вас, ще зависи от формата на стаята и вашето въображение..

Thanks! You've already liked this