Кухненски дизайн 6 кв.м. (+60 снимка)

Кухненски дизайн 6 кв.м. (+60 снимка)

Кухнята е един от най -трудните видове помещения по отношение на създаването на функционален интериор. Особено когато става въпрос за малка площ, в която е необходимо да се поставят домакински предмети, зони за готвене, както и зона за хранене. Днес ще ви кажем какви опции са налични за проектиране на кухня от 6 кв.м., ясно илюстриращи всяко решение.

Стилови решения

За да създадете цялостен образ на стаята, първо трябва да надградите стила. За кухня с площ от 6 кв.м. по -добре е да изберете този, който визуално разширява пространството и ви позволява на практика да поставите цялата функционалност. Но стиловете днес са доста неясна концепция, която може да бъде променена в зависимост от характеристиките на интериора. Нека да разгледаме най -популярните опции!

Кухненски дизайн 6 кв.м. в модерен стил

Универсален избор за всяка област, който ще подчертае предимствата на малка кухня. Фокусира се върху гладки линии, естетика на геометрични форми, функционалност и практичност. Това предполага използването на модулни мебели или трансформиращи се мебели. Основни критерии: лаконизъм, без претрупване с детайли.

Кухненски дизайн 6 кв.м. в модерен стил Кухненски дизайн 6 кв.м. в модерен стил

Кухненски дизайн 6 кв.м. в класически стил

Класическият стил възниква в луксозните домове на знатни семейства, където просторът на помещенията играе ключова роля. Ако следвате каноните на тази посока, тогава 6 кв.м. може да не е достатъчно за кухнята.

Но класиката в съвременната интерпретация предоставя повече възможности за изпълнение. Като се впишете в интериора дървени мебели с кокетни резби, плочки с флорални шарки, изискани елементи на декора, докато балансирате детайлите с лека палитра от цветове, можете да създадете наистина уютен дизайн.

Кухненски дизайн 6 кв.м. в класически стил

Кухненски дизайн 6 кв.м. в стил Прованс

Ситуацията се преплита с предишния стил. Прованс обича светлината, пространството и свободата. Малката кухня е 6 кв.м. остарял обков, изобилие от текстил или шарки може да изглежда неуместно. Но ако балансирате тези елементи и ги комбинирате с една пастелна палитра, можете да получите много уютен и трогателен интериор. В тази ситуация, с компетентен дизайн, малка площ се превръща в предимство..

Кухненски дизайн 6 кв.м. в стил Прованс Кухненски дизайн 6 кв.м. в стил Прованс

Кухненски дизайн 6 кв.м. в стила на минимализма

Този стил е спасител за всяка 6 -метрова кухня. Значението се крие в името: минимален набор от мебели, цветове, декор с максимална функционалност. Основното е да се поддържа баланс между “лаконично” и “стерилно” пространство. Контрастните комбинации ще помогнат за това: мат и гланц, цветове, материали.

Кухненски дизайн 6 кв.м. в стила на минимализма Кухненски дизайн 6 кв.м. в стила на минимализма

Кухненски дизайн 6 кв.м. лофт стил

Ако интериорът на целия апартамент е проектиран в стил таванско помещение, тогава няма друга възможност за кухнята – единството на стила играе ключова роля тук. Идеално, когато тази зона е комбинирана с хола. Ако не, се препоръчва да се минимизират всички прегради, може би чрез демонтиране на вратата или замяната й с плъзгаща се врата.

В самата стая е по -добре да не се увличате по традиционните тухлени стени, като ги комбинирате с бели. Бар плот като трапезария и рафт вместо масивни шкафове ще ви помогнат да спестите място..

Кухненски дизайн 6 кв.м. лофт стил Кухненски дизайн 6 кв.м. лофт стил

Цветова палитра за кухня 6 кв. М.

Заслужава ли да се спомене колко важна е цветовата схема в малките стаи? Избирайки правилните нюанси, можете напълно да трансформирате пространството, създавайки желаното настроение.

Бяла кухня 6 кв.м.

Традиционна светла кухня, предимно бяла с няколко контрастни детайла. Стая с такава палитра винаги изглежда уютна и чиста, само последната ще трябва да бъде постоянно наблюдавана. Препоръчително е да използвате мебели или покрития с интересна текстура, за да разнообразите визията.

Бяла кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн Бяла кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн

Червена кухня 6 кв.м..

Ако обичайните цветови схеми ви се струват скучни, тогава какво ще кажете за червената кухня? Това не означава, че цялото пространство трябва да бъде боядисано в „кървав“ цвят. Например, червените кухненски мебели изглеждат страхотно на бял или сив фон, създавайки модерна и смела композиция..

Този нюанс работи добре с дърво, подчертавайки дълбоката му текстура. Като предпочитате матовите повърхности, можете да избегнете ефекта от стесняване на пространството.

Червена кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн

Бежова кухня 6 кв.м.

Бежовото може да се използва с други топли нюанси, внасяйки лека и изискана атмосфера в интериора. Подходящ за минимализъм, класически, модерен стил, както и за Прованс. Той върви добре с мебели от светло дърво. В същото време завършването на кухнята е 6 кв.м. може да е с няколко нюанса по -светъл или по -тъмен – това няма да повлияе на усещането за пространство в стаята.

Бежова кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн Бежова кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн

Синя кухня 6 кв.м.

Синьото има успокояващ ефект върху хората и хармонизира пространството. Светлите му цветове могат да създадат хладно усещане в стаята. В кухнята, където постоянно се готви и пържи нещо, това е особено вярно!

Работи най -добре с бяло. В синьо можете да украсите не само кухненските мебели, но и, например, текстил – завеси или покривка.

Синя кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн

Зелена кухня 6 кв.м.

Яркозеленият цвят понякога изглежда натрапчив в интериора, особено когато става въпрос за малка кухня с площ от 6 кв. М. Но не и маслиновата му сянка! Този нежен тон ще създаде хармонична, както и свежа атмосфера, особено в комбинация с дървени елементи и растения..

Зелена кухня 6 кв.м. - Вътрешен дизайн

Довършителни работи и материали за кухнята

В малка кухня завършването може да трансформира пространството чрез визуално стесняване или разширяване на стаята. Стиловото решение, както и бюджетът за ремонт, ще ви кажат какви материали и цветове да използвате. Ние ще предоставим най -оптималните опции, които ще се поберат добре в площ от 6 кв.м..

Етаж

Подът традиционно трябва да е по -тъмен от стените и тавана. По -добре е да се даде предпочитание на ламинат от светло дърво – той ще разшири стаята. Препоръчително е да изберете голяма и монохромна плочка, в противен случай визуалното смачкване на пода ще „изяде“ скъпоценни квадратни метри.

Кухненски дизайн 6 кв.м. - под Кухненски дизайн 6 кв.м. - под

Стени

Ако това е таванско помещение, тогава поне една от стените трябва да бъде тухлена, но е по -добре да я балансирате с бяла, равна повърхност. За останалата част от стила са подходящи боядисани стени или тапети. В същото време работната зона може да бъде украсена с шарени плочки, което прави красив акцент.

Стените в кухнята са 6 кв.м. с квадратна геометрия е по -добре да оставите хомогенна, но с правоъгълна – можете да комбинирате няколко вида покрития.

Кухненски дизайн 6 кв.м. - декорация на стени

Таван

За тавана в кухнята 6 кв.м. Има много малко опции и най -добрият е само един – бяла плоска повърхност. Цветът е с няколко тона по -светъл от стените. Всички други решения ще изглеждат неподходящи и ще започнат да „оказват натиск“ върху жителите.

Кухненски дизайн 6 кв.м. - декорация на тавана

Декор и текстил за кухнята 6 кв. М.

В кухнята основните елементи на декора са предимно ястия: композиция от красиво подредени чаши, чинии, буркани създава уют и настроение. Тази опция е подходяща за Прованс, таванско помещение и вероятно класика. Но с минималистичен или модерен интериор, цялата „красота“ ще трябва да бъде скрита в шкафчета – това е не само практично, но и визуално не „разделя“ пространството.

Кухненският текстил се използва не само за красота. Тя включва покривка, всякакви парцали, престилки, които обикновено се подчертават. В светъл интериор с този вид декор е важно да не прекалявате. Същото важи и за завесите: лека прозрачна завеса ще бъде достатъчна за всеки стил. Защо да създавате бариери за естествената светлина, която вече е оскъдна в малка кухня?

Кухненски дизайн 6 кв.м. - декор и текстил

Как да подредим правилно мебелите?

Това е може би най -трудният въпрос: как да подредите целия комплект мебели и домакински уреди, които са незаменими в кухнята, на толкова малка площ? Списъкът с необходимите елементи е наистина страхотен: хладилник, печка, мивка, работна повърхност, място за съхранение, трапезария. В същото време определено трябва да има място за свободно движение, защото готвенето е активен и мобилен процес..

Най -удобният ред за подреждане на битови предмети: хладилник, след него мивка, работна зона и едва след това печка. Това се дължи на последователността в готвенето – извадете продукта, измийте, нарежете и гответе. Но дори и да сте обмислили правилно тази верига, важно е да вземете предвид местоположението на вентилацията, водоснабдяването, контактите и т.н..

Трябва да се има предвид, че зоната за хранене трябва да бъде срещу работната зона и да бъде отделена от нея със свободно пространство. Кухнята е 6 кв.м. при всяко оформление ще трябва да поставите композицията до стените, така че да не заема много място.

Кухненски дизайн 6 кв.м. - как да подредим мебели Кухненски дизайн 6 кв.м. - как да подредим мебели Кухненски дизайн 6 кв.м. - как да подредим мебели

Кухненски дизайн 6 кв.м. с хладилник

Хладилникът е най -големият артикул в кухнята и е трудно да се намери място за него в малка стая. Всъщност няма много опции. В различни видове оформления, той ще бъде разположен до работната зона..

Опитайте се да поставите хладилника така, че да не е изложен на слънчева светлина. По -добре да поставите отстрани перпендикулярно на прозореца. Оптималното място е до вратата, просто се уверете, че не блокира пътя на открито.

Кухненски дизайн 6 кв.м. с хладилник Кухненски дизайн 6 кв.м. с хладилник

Кухненски дизайн 6 кв.м. в Хрушчов

Ако живеете в Хрушчов, тогава кухнята е 6 кв.м. освен това, той ще има неудобно оформление и ниски тавани. В този случай се препоръчва да помислите за по -радикални методи и да комбинирате кухненската зона с хола. Като минимум – опитайте се да разглобите вратата, оставяйки широк отвор.

Ако дебелината на стените позволява, по-добре е да поставите вградените мебели. Кръгла маса с няколко стола или подвижни мебели е подходяща като трапезария за малко семейство..

Кухненски дизайн 6 кв.м. в Хрушчов Кухненски дизайн 6 кв.м. в Хрушчов

Правилно осветление в кухнята

За помещения с малка площ е подходящо еднородно ниво на осветление: няма много място, малко вероятно е да има нужда от допълнително осветление. Многостепенна система само ще раздели пространството и визуално ще го стесни. Ако все още има малко светлина, можете да поставите няколко малки стенни лампи в работната зона..

Луксозните масивни полилеи трябва да бъдат изключени напълно, дори в класически интериор. Вместо това има лампа с минималистичен нюанс. Добре е, ако се намира по -близо до тавана и не виси над осветената зона..

Кухненски дизайн 6 кв.м. - осветление и осветление

Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. – Снимка

Надяваме се, че статията ви е помогнала да разберете различните възможности за дизайн на кухня 6 кв. М. Подготвили сме селекция от снимки, които определено ще ви вдъхновят да вземете правилното решение. Приятно гледане!

Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на кухня 6 кв.м. - Снимка

Видео: Кухня 6 кв.м. – интериорни идеи

Thanks! You've already liked this