Функционалност и естетика: избор на вграден електрически котлон

Вграденият плот е винаги стилен

Вграденият плот е винаги стилен

Разнообразието от котлони поражда и значителен дял от асортимента, където наред със свободно стоящите газови уреди са се появили вградени модели, които работят от електрическата мрежа. Понякога е доста проблематично да направите избор сами поради огромното разнообразие от устройства. Нека се опитаме да разберем всичко по -подробно.

Уютно решение за малка кухня

Уютно решение за малка кухня

Красота или външен вид?

Първото нещо, на което бъдещият потребител традиционно обръща внимание, е външното покритие. Най -често кухненските панели са направени в черно, но бели дизайни могат да бъдат намерени също толкова добре. Но свежата тенденция е метален, почти огледален блясък. Важна роля във външния вид играе и материалът, използван при производството на панела. Най -често готвенето се прави от следните материали:

 1. Метални.
 2. Стъклокерамика.
 3. Напрегнато стъкло.

Модерен стил

Модерен стил

Всеки от тях има своите предимства, но последните два материала са най -привлекателни поради естествения си блясък. Подобно на цвета, формата на продукта може да се различава, но този критерий за избор не трябва да се взема предвид, ако купувате мебели по поръчка. Затова имайте предвид, че тези устройства са както правоъгълни, така и квадратни..

Тъмни тонове на модерен стил

Тъмни тонове на модерен стил

Чудесен вариант за светла кухня

Чудесен вариант за светла кухня

15

Функционалност и ефективност

Следващият най -важен принцип на класификация е функционалността. Основният критерий в него е количеството храна, което може да се приготви едновременно. Това може да се измери от използваемата площ, по -специално от горелките, които са включени и работят паралелно..

Съвет! Имайки на ваше разположение голяма кухня, не е необходимо да купувате панел, който заема много място. Това изглежда привлекателно, но логиката трябва да бъде включена тук. Ако рядко използвате кухнята, дайте предпочитание на модификацията само с една горелка.

В зависимост от структурата може да има един или повече от тях, до шест, ако вземете предвид типа, предназначен изключително за домашна употреба..

На бележка! Заслужава да се отбележи, че някои горелки имат допълнителна функционалност, която ви позволява да комбинирате използваемата площ за готвене в ястия с най -голям размер, например в специални тигани за паеля.

Съществува и по -опростена версия на тази функция, която ви позволява леко да разширите работната зона на една плоча, без да променяте зоната на останалите. Тази опция се предлага изключително в тези модификации, които имат модерен индукционен тип отопление. Те също така имат много помощни интелигентни функции благодарение на вграденото електронно управление..

Вграден панел, идеален за стил таванско помещение

Вграден панел, идеален за стил на таванско помещение

Простота и елегантност

Простота и елегантност

Важно! Що се отнася до панелите, работещи в тандем с фурната, функциите за управление трябва да бъдат подчертани тук. Ако всички лостове за управление са разположени директно върху фурната (зависим модел), тогава двойка за нея трябва да бъде избрана изключително от същия производител и за предпочитане от същата серия, за да се избегне технически конфликт и последваща повреда, да не говорим за съвместимост.

Специален бонус, който малко производители могат да си позволят, е подчертаването на отопляемата зона. Важно е за тези, които забравят кой раздел са включили в работата..

Нищо допълнително

Нищо допълнително

Удобна работа

 • По отношение на лекотата на използване тук има няколко определящи фактора. Най -важните са използваните материали, които са изброени по -горе. Обърнете внимание, че металът в този случай е за предпочитане от гледна точка на използването на по-голямо разнообразие от съдове, тъй като панелите от индукционен тип почти не загряват алуминиеви и медни тенджери поради особеностите на принципа на работа.
 • Ако обаче използвате емайлирана стомана или обикновен чугун, можете спокойно да изберете този тип панели. Единственото условие е най -гладката долна повърхност, тъй като стъклените и керамичните продукти лесно ще натрупват драскотини от грапавост, което винаги е много забележимо както в черно, така и в бяло..
 • С неограничен бюджет трябва да дадете предпочитание на устройство с управление с докосване. Той ще бъде за предпочитане пред механичния, тъй като улеснява почистването..

Забележка! Такива опции често се избират само според личния вкус на собственика или домакинята. Те също така включват плавен контрол на температурата и други подобрения..

15

Трудностите при почистването обаче могат да бъдат избегнати само когато се използва съвместим почистващ препарат, в противен случай мръсотията ще бъде последвана от петна, които трудно се отстраняват, или драскотини, които не могат да бъдат отстранени от повърхността..

Важно! Като се даде предпочитание на типа индукционен котлон, си струва да се има предвид още една характеристика. Това е приемлива физическа активност. Така че, като пуснете тиган с нещо тежко, можете лесно да намалите експлоатационния живот до минимум, като просто счупите панела.

И накрая, заслужава да се обърне внимание на поставянето на конструктивни елементи. Това се отнася не само за бутоните, превключвателите и превключвателите за режими, но и за горелките. Някои от тях просто ще бъдат недостъпни за хора с малък ръст, тъй като са предназначени изключително за вграждане в кухненски острови..

Модерна класическа кухня

Кухня в стила на модерната класика

Сигурност

Съвременните панели имат редица специфични предимства пред тези, които се произвеждат масово само преди петнадесет години. Това са опции за сигурност като:

 1. Противодействие на изтичането на течности от съдовете.
 2. Заключване за деца.
 3. Автоматично изключване.
 4. LED управление на работата
 • Първият вариант е важен за тези, които често оставят храната без надзор, забравят за готвене, седят и гледат рецепти на уеб страници или видео услуги..
 • Вторият ще бъде по -подходящ за тези, които имат подрастващо поколение в семейството си, което се опитва по всички възможни начини да изследва околните предмети, включително домакински уреди..
 • Третата позиция ще бъде интересна за тези, които са свикнали да използват кухненския таймер, например за варене на яйца или приготвяне на десерти с изискан вкус..
 • Последната опция в списъка ще бъде отлична помощ за собствениците, които се притесняват от консумацията на ресурси, включително електричество, тъй като ще ви позволи да контролирате остатъчното количество топлина върху работната повърхност..

Най -големият пробив за днес може да се счита за ново поколение индукционни печки. Те не се загряват сами, а само загряват тенджерите и тиганите, използвани за отопление и готвене..

На бележка! Уви, цената за такива продукти е много висока. В допълнение, тази технология изисква закупуване на специални съдове и аксесоари, направени с добавяне на специална феромагнитна сплав, което причинява допълнителни разходи. Но не забравяйте, че здравето винаги е по -важно от всичко останало..

15

Опцията за автоматична диагностика заслужава специално внимание. Това ще помогне на потребителя да разбере техническите характеристики в случай на спешна нужда от сервизно обслужване на вградения домакински уред, а също така ще докладва за грешки, които при неизправност могат да доведат до пагубни последици, например пожар, който може да унищожи не само обяда , но и цялото заето жилищно пространство. Но независимо от направения избор, трябва внимателно да прочетете отново инструкциите, за да вземете предвид всичко, което производителите са предвидили..

Скандинавският стил винаги е интересен

Панелът перфектно ще допълни скандинавския стил в кухнята

Изход

 • Както можете да видите, изборът на плот с електрическо захранване има много клопки, но с нашите препоръки ще ви бъде по -лесно да се справите с това дори без помощта на специалисти. Но имайте предвид, че при закупуването на такъв продукт е необходимо да се осигурят всички условия за неговата работа, по-специално специална линия с трифазно захранване..
 • Можете обаче да намерите устройство от хибриден тип, което се захранва не само с мощност, но и с газ. Това е препоръчително, ако един или друг вид енергиен ресурс се доставя в региона с прекъсвания. След това ще трябва да изберете колко секции ще работят на газ и колко на електричество. Съотношението може да бъде 1: 1 или 1: 3.
 • Когато избирате място за покупка, дайте предпочитание на фирма или магазин, който извършва инсталацията, с други думи, вграждането на оборудване. Това може да не намали основните разходи, но ще ви спести от грешки при инсталирането и ще осигури здрава нервна система..

Thanks! You've already liked this