70+ идеи за дизайн на черна кухня (снимки)

70+ идеи за дизайн на черна кухня (снимки)

Черният цвят в интериора изглежда на мнозина твърде мрачен и със сигурност не е подходящ за кухнята. Това обаче не е съвсем вярно – тъмният шрифт може да бъде основа за страхотен дизайн. В просторни стаи и студийни апартаменти това решение изглежда модерно и уважавано; ако зоната за готвене е малка, винаги можете да изберете комбиниран модел, при който въгленният блясък се допълва от бели, дървени, стоманени елементи. Със съзнателен подход към обновяването, черната кухня ще се сравнява благоприятно със стандартните опции за дизайн, отразявайки уверения и смел характер на собствениците на жилища..

Интериорни стилове

Универсалността на ахроматичната палитра не може да бъде поставена под въпрос, освен ако не е изцяло черен дизайн. Докато белите и светлосивите тонове се вписват идеално в почти всеки стил, така нареченото пълно черно рядко се среща в кухнята. Всъщност това е дръзко предизвикателство пред установените правила за обновяване, които предпочитат пастелни цветове и естествени текстури..

Независимо от това, в някои посоки тъмният интериор може да изглежда доста органичен – те например включват чист минимализъм, обмислен до най -малките детайли, хай -тек, донякъде брутално таванско помещение и дори модернизирани класики.

Черна кухня в модерен стил

Уморени от прекалено декоративната мода от миналите векове, съвременните жители на градовете все повече предпочитат функционалния минимализъм. Това е балансирано отхвърляне на претенциозността и умишления лукс в полза на простотата на дизайна и наистина високото качество на довършителните материали, мебелите, уредите.

Кухните в този стил обикновено имат гладки правоъгълни фронтове без видими фитинги. Покритието може да бъде гланцово (PVC фолио върху MDF, например) или матово. Плотовете често са изработени от естествен или изкуствен камък, по -рядко се използва масивно дърво.

Черните мебели в модерен стил се допълват от монохромни облицовки в бяло, пясъчно-бежово, сиво. Тонирано стъкло, хромирана стомана, полиран мрамор или гранит изглеждат много подходящи.

Модерна черна кухня - интериорен дизайн Модерна черна кухня - интериорен дизайн

Високотехнологична черна кухня

Модерният хай-тек има много общо с модерен и минималистичен стил, но има и няколко разлики. В тази посока няма място за естествената текстура на дървото и топли естествени нюанси. Такава кухня по-скоро ще прилича на борд на космически кораб или тайна лаборатория: лакирани черни повърхности на сиво-бял фон, ослепителен блясък на стомана, студено осветяване на бели, зеленикаво-сини или лилави тонове.

Домакинските уреди играят важна роля във високотехнологичните кухни – това винаги са иновативни модели с сензорни контроли, които са добре интегрирани в разпределените за тях конектори. За да се осигури цялостност на интериора, уредите в зоната за готвене трябва да са от една и съща колекция – така че дизайнът на фурната, микровълновата, съдомиялната машина, кухненския робот и кафемашината да съвпада напълно.

Високотехнологична черна кухня - Интериорен дизайн Високотехнологична черна кухня - Интериорен дизайн

Черна кухня в класически стил

Тъй като класиката се основава на древни канони, светлите нюанси на слонова кост са по -характерни за нея. Въпреки това черното в този дизайн също изглежда благородно. Тъмното покритие подчертава лукса на слушалки, изработени от естествено дърво, докато бялото, златото и среброто се открояват на фона на нощния цвят с великолепен контраст. Такива мебели се нуждаят от прилична рамка, така че за декорация трябва да се избират само най -качествените материали: рядко дърво, скъпи плочки, полиран мрамор с изящни вени..

За черна кухня в класически стил е подходяща само просторна, светла стая с големи прозорци и високи тавани. Не се препоръчва да използвате само ахроматични тонове в интериора. Препоръчително е снежният бял цвят да се замени с кремави, жълтеникаво-бежови нюанси, а елементи от лакирано дърво или светъл камък ще помогнат да се направи атмосферата по-комфортна.

Черна кухня в класически стил - Интериорен дизайн Черна кухня в класически стил - Интериорен дизайн

Кухня в стил черен таван

В основен смисъл таванското помещение е огромно пространство с много високи тавани, много панорамни прозорци и напълно голи стени. По правило такива жилища се заселват в бивши производствени цехове, в изоставени складове, тавани, където грубият стил на обзавеждане изглежда възможно най -органичен. На фона на остаряла тухлена зидария или сив бетон, черният цвят на шкафовете винаги привлича вниманието и се вписва идеално в индустриалния дизайн.

Избирайки кухненска стена за апартамент в стил таванско помещение, трябва да дадете предпочитание на матови модели. Добре е текстурата на дървото да се появи през боята. Плотовете, островните шкафове, табуретките, всички допълнителни рафтове трябва да бъдат направени от грубо обработено масивно дърво. Подът може да бъде и дъска, но е по-практично да се използват за тази цел порцеланови каменни изделия или саморазливни покрития (бетон, епоксидна смола, други полимери). Тухлени нюанси от теракота и топла текстура на дърво са идеалното допълнение към обикновена черна кухня, въпреки че изглежда много естетически в ахроматичната гама..

Кухня в стил черен таван - Интериорен дизайн Кухня в стил черен таван - Интериорен дизайн

Довършителни работи и материали

Тъй като дизайнът на кухня в черно изисква много свободно пространство, такъв избор сам по себе си е атрибут на лукса. Това означава, че трябва да се изберат и скъпи материали. Висококачественото довършване е ключът към един наистина красив и издръжлив ремонт, който ще радва собствениците в продължение на много години.

Етаж

Като се има предвид богатството и солидността на тъмните слушалки, се препоръчва основата на кухнята да бъде неутрална: подходящи са сиви, пясъчни, бежови цветове. Паркетът в светли и кехлибарени тонове изглежда много актуален – може да бъде дъб, орех, бор, елша, круша. Снежнобял под ще бъде подходящ само във високотехнологична кухня. В други случаи, поради прекалено остър контраст, той ще придаде на интериора прекалено строг офис вид..

Черен кухненски дизайн - подови настилки Черен кухненски дизайн - подови настилки Черен кухненски дизайн - подови настилки

Стени

Благоприятният фон за мебели от въглен трябва да бъде избран въз основа на текстурата и стиловите характеристики на комплекта. Съвременните слушалки са най -добре поставени в стаи с бели или светлосиви стени..

Понякога можете да експериментирате с ярки цветове като лайм зелено, неоново синьо, оранжево, лилаво, червено. Комбинацията от гладки черни фасади с графитна повърхност изглежда доста интересна – за това се използва боя, която създава ефекта на черна дъска (дори можете да рисувате върху нея с тебешир). Като цяло декорацията трябва да бъде възможно най -проста и еднаква, така че боядисването или миещи се тапети без рисунки биха били идеално решение..

Дизайн на черна кухня - Стенни декорации Дизайн на черна кухня - Стенни декорации Дизайн на черна кухня - Стенни декорации

Престилка

Дизайнът на престилката оказва голямо влияние върху възприемането на кухнята като цяло. От гледна точка на естетиката, той служи като разделител между горната и долната част на слушалките, като в същото време е централният обект на интериора..

Когато избирате покритие за стената над плотовете, печката и мивката, първо трябва да се ръководите от практически съображения – гладката влага и топлоустойчивите материали са най -подходящи за тази област: остъклени керамични плочки, стъкло, полиран камък.

За черна кухня в стил таванско помещение голата тухлена зидария би била идеално решение, класиката ще бъде добре допълнена от винилови тапети със златист или сребърен модел, минимализмът няма да навреди да разнообрази текстурата на дървото (винаги с восъчна импрегнация) и модерен стил и модерен стил могат да бъдат разнообразни със стъкло с ярък печат на снимки.

Дизайн на черна кухня - завършване на престилка Дизайн на черна кухня - завършване на престилка Дизайн на черна кухня - завършване на престилка

Черно кухненско осветление

Черната кухня по дефиниция се нуждае от много светлина. През деня в помещението трябва да влиза много слънце, така че е допустимо да оставяте само леки полупрозрачни завеси или полуотворени щори на прозорците. Вечерта ще трябва да се погрижите за изкуствено осветление – това трябва да са прожектори по периметъра на тавана, диодни ленти или вградени лампи над работните повърхности, както и един голям или няколко малки полилея за централната част на стаята и / или зоната за хранене.

Що се отнася до сянката на блясъка, студен бял тон е подходящ за лъскави фасади и хай-тек, както и за диоди от синьо, синьо, лилаво, зелено. Ако в интериора се използват дърво и естествен камък, по -добре е да изберете неутрална или топла жълта светлина. Златно-оранжевите лъчи ще създадат приятна атмосфера на домашен уют в черна кухня, особено класическа..

Дизайн на черна кухня - осветление Дизайн на черна кухня - осветление

Дизайн на кухня в черно – снимка

Можете да видите още опции за дизайна на черна кухня във фотогалерията на тази страница. Примерите, събрани тук, ще ви помогнат да се ориентирате в избора на мебели, уреди, довършителни материали, декор и осветление за стаи с различни видове оформления. Използвайте идеите, които харесвате и оставете новата кухня да се превърне в ненадминато въплъщение на друга ваша мечта.!

Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн Черна кухня - снимка на интериорния дизайн

Видео: Черна кухня в интериора

Thanks! You've already liked this