Ъглови шкафове в коридора: видове и модели (снимка)

Ъглови шкафове в коридора: видове и модели (снимка)

Ъглов гардероб в коридора е отлично решение за малки и нестандартни стаи. В просторна зала такава структура може да се превърне в истинска съблекалня. Ъгловите мебели помагат за значително подобряване на интериора на апартамент чрез рационално разпределение на пространството. Несъмненото му предимство е комбинацията от простор с компактност, а стилно подбраният дизайн ще превърне хранилището в достойна интериорна декорация..

Материали за изработка

За производството на надеждни трайни мебели (и точно това искаме да я видим) се използват материали като ПДЧ, ПДЧ, МДФ, както и масивни дървесни видове. Всеки от тях има своите положителни и отрицателни страни, след като сте ги изучили, ще бъде много по -лесно да направите избор..

Ъглов гардероб от ПДЧ

И така, най -често срещаният материал при производството на мебели е ПДЧ, накратко наричано ПДЧ. Основното предимство на шкафовете, изработени от тази суровина, е тяхната ниска цена, което се обяснява с простотата на производствения процес. По принцип дъските се образуват от стърготини, пресовани под въздействието на преса с добавка на свързващи вещества (лепило, смоли).

Заслужава да се отбележи, че плочите, произведени по тази технология, имат разнообразие от цветове и доста атрактивен външен вид, което ще позволи мебелите да се впишат във всеки дизайн. На плочите се нанася специално ламинатно покритие, което увеличава тяхната устойчивост на влага и температурни крайности, така че ъглов шкаф от ПДЧ ще бъде добро решение за поставяне на коридор. Също така не можете да се страхувате, че в случай на случаен удар (например при преместване на големи мебели), вдлъбнатини ще останат на повърхността – това няма да се случи, тъй като корпусът е достатъчно здрав.

Недостатъците включват наличието на смоли в състава, които могат да отделят токсични вещества, опасни за хората, но това не е типично за проходния шкаф, тъй като е възможно само при високи температури.

Ъглов гардероб от ПДЧ в коридора Ъглов гардероб от ПДЧ в коридора

Ъглов гардероб от ПДЧ

ДВП (фиброкартон) се произвежда по технология за мокро пресоване. Те са много тънки, така че не се използват като части от тялото. Подходящи са като отделни части, например като задна стена, чекмедже или основа. Страните на ПДЧ се обработват по различни начини: едната има груба текстура, а другата е гладка, тъй като е ламинирана. Този материал е много популярен сред производителите на шкафове поради ниската си цена..

Ъглов гардероб, изработен от ПДЧ в коридора

Ъглов гардероб от MDF

По -надежден и в същото време скъп вариант е MDF – по -плътна плоча, която има подобна производствена процедура, но парафинът се добавя към масата на дървени стърготини като лепкав материал. Този материал е идеален за производството на трайни мебели, включително слушалки и шкафове..

За килер в коридора това е много добър вариант, тъй като MDF има много висока устойчивост на влага, а отличната му пластичност дава възможност да се направят оригинални фасади с завои и издълбани шарки. Недостатъкът е бързата запалимост на материала, но за коридор, където по правило няма опасни електрически уреди, този фактор не е опасен.

Ъглов гардероб от MDF в коридора Ъглов гардероб от MDF в коридора

Ъглов шкаф от масивно дърво

Несъмнено дървените мебели са от особена стойност. На първо място, той изглежда доста красив, богат, подчертавайки високия статус на собствениците, тъй като цената му е доста голяма. Най -често дървен шкаф в коридора се изработва по поръчка в съответствие със стила на дизайна. Това ще бъде чудесно допълнение към класическата тенденция, Прованс, Арт Нуво и др. За производството на широколистни дървета се използват и по -рядко – иглолистни дървета, тъй като те имат по -малка здравина.

Ъглов гардероб в коридора от дърво, с подходяща грижа, ще служи на собствениците дълго време, изпълвайки стаята с приятен аромат. Но, с всичките си предимства, дървото има един съществен недостатък – неприязън към условия на висока влажност и температурни крайности. В коридор такъв микроклимат е доста често срещан. Ето защо, когато купувате дървени мебели, определено трябва да попитате как правилно да се грижите за тях..

Ъглов гардероб от масивно дърво в коридора Ъглов гардероб от масивно дърво в коридора

Видове ъглови шкафове за коридора

За да може ъгловият шкаф хармонично да се впише в малката площ на коридора и да се превърне в наистина правилно решение за спестяване на място, важно е да изберете правилната форма. Днес можете да намерите такива видове шкафове в интериора като:

Радиус шкаф – отлично решение за квадратен коридор. Нейните гладки полукръгли фасади с плъзгащи се врати изглеждат красиви и необичайни. Този дизайн ще осигури максимална безопасност в малка стая, тъй като няма ъгли за удряне. В големите коридори гардеробът с радиус може да играе ролята на цяла съблекалня, тъй като има голяма дълбочина;

Правоъгълен гардероб – най -добре се използва в коридори с подобна форма. Дългият му сектор е разположен по протежение на голямата стена, а късият е в непосредствена близост до съседната. Тази форма е добра за стаи в класически стил;

Триъгълен шкаф Представлява пример за вграден гардероб, който е заровен в ъгъл и по своята конструкция има само една врата, свързваща съседни стени. Фасадата на такъв ъглов шкаф често е увенчана с огледална повърхност;

Трапецовиден шкаф – има изпъкнали крайни страни, които могат да бъдат украсени с огледало, стикери или да поставят върху тях допълнителни рафтове за различни дреболии. Този модел е чудесен вариант за квадратни коридори. Шкафът често се монтира в ъгъла на стена с входна врата..

Видове ъглови шкафове за коридора Видове ъглови шкафове за коридора Видове ъглови шкафове за коридора Видове ъглови шкафове за коридора

Ъглов гардероб и интериорен стил на коридора

В днешно време е доста модерно да декорирате помещения, като вземете предвид стила, който обичате. Мебелите са основният елемент на обзавеждането, затова дизайнът им по стилен начин е много важен. Помислете за някои примери за това как да изберете ъглов гардероб за коридор в определен стил.

Класически

Интериорът, направен в класически стил, се отличава със специален шик и богат дизайн. Тук дървените мебели ще изглеждат най -добре. Елегантен ъглов гардероб може да бъде голям, тъмен на цвят, защото класическият стил предполага просторна зона. Тук се предпочитат масивни традиционни дизайни с правилни геометрични пропорции и шарнирни врати, въпреки че можете да инсталирате по -модерен гардероб, като изберете удобна конфигурация.

Ъглов гардероб в коридора в класически стил Ъглов гардероб в коридора в класически стил

Прованс

В “селски” интериор ъглов шкаф с изкуствено състарено покритие и решетка ще изглежда страхотно, което ще го направи по -елегантен. Тя може да бъде украсена с чиста резба или боядисване, но без прекомерна претенциозност. Що се отнася до цветовата палитра, тук са подходящи светли нюанси на дърво, които ще изпълнят коридора с необикновена лекота и ще направят добро впечатление на гостите..

Ъглов гардероб в коридора в стил Прованс Ъглов гардероб в коридора в стил Прованс

Минимализъм

Моделите на ъглови мебели често се използват при проектирането на минималистичен интериор. Основната концепция за дизайн е простотата на линиите, освобождаването на стаята от всичко, което не носи функционално натоварване, максималното количество свободно пространство. Тук най -добрият вариант би бил гардероб, особено ако има огледални повърхности на вратите, което визуално ще увеличи площта на коридора. Радиусни структури с монохроматични матови фасади ще се превърнат в оригинална декорация на този стил..

Ъглов гардероб в коридора в стила на минимализма Ъглов гардероб в коридора в стила на минимализма

Модерни

Мебелите с асиметрични форми са идеални за коридор в стил Арт Нуво. Тук, ако е възможно, трябва да дадете предпочитание на L-образни модели или радиус извити шкафове, чиито фасади имат оригинална кривина. Модулен ъглов гардероб също би бил добър вариант..

Ъглов гардероб в коридора в модерен стил Ъглов гардероб в коридора в модерен стил

Таванско помещение

За коридор на таванско помещение са подходящи масивни конструкции – това може да бъде класически гардероб с отварящи се врати, напомнящ за отдалечеността на посоката, или тип отделение с плъзгащи се панели на вратите. Обикновено избират мебели от дърво или материали, които го имитират. Такива шкафове са перфектно съчетани с тухлена зидария, която е своеобразен символ на стил..

Ъглов гардероб в коридора в стил таванско помещение Ъглов гардероб в коридора в стил таванско помещение

Как да изберем ъглов гардероб в коридора

Изборът на ъглов шкаф за коридора трябва да се основава предимно на размера на стаята. Преди да купите, трябва внимателно да измерите стените, където трябва да се монтират мебелите, и да вземете решение за най -успешната му конфигурация. Ако коридорът е дълъг, можете да инсталирате правоъгълен ъглов шкаф, за квадратен коридор с отвори за интериорни врати е по -добре да изберете компактен триъгълен или радиус шкаф.

Следващата точка, която изисква внимание, е хармоничното съчетание на дизайна на шкафа с околната среда. Трябва да изберете мебели, които ще се комбинират с довършителни материали. Важна роля играе дизайнът на фасади – те могат да бъдат допълнени с огледални повърхности, рисунки, малки щампи, картини под формата на абстракции. Най -често се избира светла палитра, тъй като прави стаята по -просторна..

Как да изберем ъглов гардероб в коридора Как да изберем ъглов гардероб в коридора Как да изберем ъглов гардероб в коридора

Ъглови гардероби в коридора – снимка

В нашата фотогалерия можете да видите различни модели ъглови шкафове в интериора на малки коридори и луксозни коридори. Тук са представени дизайни, направени в различни стилови посоки и с индивидуални дизайнерски характеристики. Приятно гледане!

Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка Ъглови гардероби в коридора - снимка

Thanks! You've already liked this