Мека, модулна и корпусна мебел за хола в модерен стил. Всичко, което трябва да знаете, за да създадете стилен дизайн + 115 СНИМКИ

Мека, модулна и корпусна мебел за хола в модерен стил

Може да бъде трудно да се намерят мебели за хола, така че всичко да е хармонично. Но всичко се оказва много по -просто. С помощта на мебели в хола можете да поставите ярки акценти, да го направите уютен и приветлив.

Как се изразява модерен стил

Може би всеки собственик на жилище иска всяка стая в къщата да бъде не само удобна, но и визуално красива.

Избор на вкусни мебели

Избор на вкусни мебели

Популярен трик за създаване на уют е последователност на единен стил в интериора. Ако говорим конкретно за хола, тогава там често се използва модерен стил, който се отразява в избора на мебели..

Практичен, красив и модерен

Практичен, красив и модерен

Модерният стил в интериора е популярен поради комбинацията от практичност и удобство заедно с атрактивен външен вид..

Няма проблеми с избора на мебели поради същата популярност, основното е да знаете какво да използвате, в какъв цвят, от какъв материал и т.н..

Основното нещо е да изберете според цвета и размера на запълненото пространство

Основното нещо е да изберете според цвета и размера на запълненото пространство

За да разберете основните принципи на създаване, има смисъл да разберете най -характерните черти на този стил..

От голямо значение в процеса на подреждане на стая е нейният размер – изисква се най -просторната стая, освен това тя трябва да е лека. Ако е възможно, вратите трябва да бъдат демонтирани. Липсата на врати ще разшири пространството за визуално възприятие.

Що се отнася до мебелите и аксесоарите, може да се разграничи следното:

  • Интериорните елементи трябва да бъдат възможно най -удобни. В този смисъл така наречените модулни мебели изглеждат привлекателни, които при необходимост могат да се променят..
  • Цветът трябва да е светъл, нюансите са меки. Що се отнася до големи предмети, за тях са разрешени цветове венге..
  • Голям брой декоративни аксесоари са добре дошли, но аксесоарите и мебелите трябва да се комбинират помежду си или поне да изглеждат органично.
  • Линиите, както и повърхностите, трябва да са идеално плоски.
  • Фасадите трябва да са прави и гладки.

Мебелите трябва да са възможно най -удобни

Мебелите трябва да бъдат възможно най -удобни

Какво може да се използва в хола

Трябва да се помни, че някои стилове, например, минимализъм, са пряко свързани със съвременността. Но във всеки случай не можете без мебели в стаята..

В крак с времето

В крак с времето

Може да се използва мека мебел – в тази ситуация е подходящ диван или стол. Не се допускат големи подлакътници или широки облегалки.

Стената е направена в класически стил

Стената е направена в класически стил

Подходящ за дивана тахти, които създават допълнителен комфорт. Масичка за кафе стъклената маса трябва да стърчи.

По -специално техника, телевизия, трябва да застане на стойка, специално предназначена за него. Цветът трябва да е светъл.

Стаята може да бъде и на шарнири изграждане на рафтове или шкафове. Има и опция с монтаж на метална сервираща маса, която е оборудвана с колела.

Благородно бяло с класически нотки

Благородно бяло с класически нотки

Телевизорът може да бъде поставен не само на шкафа, но и на рафта или директно на стената. Трябва само да надградите предпочитанията и параметрите на стаята..

Минимализмът винаги е на мода

Минимализмът винаги е на мода

Всички ненужни детайли се премахват, ако е възможно, в противен случай органичното вещество може да бъде нарушено. В случай на използване на камина на закрито, тя трябва да служи като основен елемент в стаята..

Около камината се поставят мебели. Ако стаята не е просторна и демонтирането на вратите не се отрази особено на ситуацията, тогава е по -добре да обърнете внимание на минимализма.

Кръгла маса в средата на стаята

Кръгла маса в средата на стаята

Ако разделим използваните артикули в отделни категории, тогава можем да различим модулни мебели, мека мебел и шкаф.

Какво трябва да знаете за модулните мебели

Такива мебели за всекидневни са представени от множество видове. Модулните модели могат да се добавят или намаляват.

Ние трансформираме стаята с помощта на такива ъгли

Ние трансформираме стаята с помощта на такива ъгли

С минимални усилия можете значително да промените външния вид на стаята, без да променяте коренно нищо. Най -важните качества на модулните структури са тяхната гъвкавост и мобилност..

Ето как е доста лесно да се изгради интериор, тъй като може да се адаптира както за просторни, така и за компактни дневни. Никой друг вид не може да се похвали напълно с това..

Ние адаптираме интериора според вашите нужди

Ние адаптираме интериора според вашите нужди

Доста често се използват модулни стени, в които можете да изберете отделения за съдове в хола.

Използваме отделения за съдове

Използваме отделения за съдове

За такива отделения е по -добре да направите прозрачни врати, а самите съдове трябва да са ярки. Що се отнася до съвременната класика, тогава трябва да има светли нюанси..

Какво трябва да знаете за soft

Тъй като целта на хола е, наред с други неща, съответно да приема гости, наличието на определени видове мека мебел е задължително.

Модерна класика в светли нюанси

Модерна класика в светли нюанси

Модерен стил не е изключение. Избраните дизайни, независимо дали са дивани или тахти, трябва да съответстват на това.

Рамката на мебелите може да бъде дървена или метална, има и разнообразие в избора на тапицерия.

И естествената кожа и платът са подходящи. Основното изискване към тях е издръжливостта, тъй като ще се използва често, а некачествената тапицерия не издържа на лична употреба..

От популярните видове, които изглеждат органично, могат да се разграничат модели без рамки.

Интересен вариант от дървени плъзгащи завеси

Интересен вариант от дървени плъзгащи завеси

Това може да бъде пуф или стол с бобена торба, които имат еластичен пълнеж с ефект на паметта, тоест такива предмети лесно приемат желаната форма..

Когато е необходимо да се направи място за спане в хола, тогава може да се използва като такова място разтегателен диван, който ще се разгъва и сгъва по желание.

Не винаги е допустимо използването на меки пуфове в интериора.

Не винаги е допустимо използването на меки пуфове в интериора.

За удобство можете да използвате допълнителни помощни елементи. Допълнителен елемент може да бъде подложка за крака или маса за съхранение на списания.

Нюансите на случая

Корпусните мебели се отличават със своята универсалност, където има голям брой различни елементи, което го прави и многофункционален..

Това включва скринове, стелажи, както и шкафове, които могат да се използват както за инсталиране на телевизор, така и за съхранение на по -малки предмети.

Пълна декорация в слонова кост с мека мебел

Пълна декорация в слонова кост с мека мебел

Етажерка за книги е включена в същата категория корпусни конструкции, но ако размерите на помещението не позволяват инсталирането на доста обемисти предмети, тогава можете да се ограничите до ъгъл.

Той е не по -малко удобен и практичен, но благодарение на дизайна си, можете да спестите свободно пространство, което вече липсва в компактна стая..

Спестяваме място поради стените с малки размери

Спестяваме място поради стените с малки размери

Като цяло основното правило за избор: мебелите трябва да принадлежат към един комплект. След това такива параметри като удобство и размери са подредени по важност..

Вариации в цветовите опции

Когато избирате мебели за хол, цветът е определящ параметър. Професионалните дизайнери препоръчват да се разчита на следните нюанси:

1 Тапицерията трябва да е синя или ментова. За този стил са присъщи нюанси: бежово, кафяво, бяло, пастелни цветове. 2 Често се избират бели мебели, тъй като е доста лесно да се комбинират с предмети от други нюанси. 3 С кожена тапицерия, само бежово. 4 Използването на дървени мебели предполага използването на светли тапети и подови настилки, тъй като самите те трябва да са тъмни. 5Лекотата на интериора ще бъде добавена от елементи от плексиглас.

Цветове в интериора

Цветове в интериора

Тъй като цветът на венге в този стил е популярен, много хора се спират на него. Спецификата на този цвят е, че той е достатъчно тъмен, съответно, така че стаята да не изглежда мрачна, трябва да направите пода, стените, тавана в светъл нюанс. В противен случай престоя в хола ще стане неудобен..

Материалите имат ли значение

Основните параметри за материалите са безопасност, надеждност и комфорт. Няколко материала са подходящи за тези параметри наведнъж, по -специално дърво..

За да освежите стаята, трябва да направите всичко светло.

За да освежите стаята, трябва да направите всичко светло.

Дървени мебели най -търсени. Той е сравнително евтин, като в същото време е достатъчно устойчив на удари..

Дъб, бор, бук се използват като дърво за производството на интериорни предмети. Най -често пластмасата се използва за създаване на малки конструкции и за създаване на окачени изделия.

Дървото остава най -популярният материал

Дървото остава най -популярният материал

Такива мебели не са много подходящи за съвременната класика, въпреки че имат предимства. Това е голямо разнообразие от форми и цветове..

Продуктите от ПДЧ са още по -достъпни на своята цена. Цялата опасност на продуктите от ПДЧ е, че при производството им могат да се използват лакове с различни цени..

Използването на стъкло допринася за привлекателността на мебелите

Използването на стъкло допринася за привлекателността на мебелите

Използването на евтини лакове означава, че мебелите не могат да се използват в жилищното пространство..

За да изберете мебели за хол от ПДЧ, има смисъл да проучите придружаващата документация, за да разберете състава на продуктите. Има и препоръка за подобряване на визуалната привлекателност – тя може да бъде допълнена със стъклени или пластмасови вложки.

Точки, на които трябва да обърнете внимание

Има няколко опции, които да ви помогнат при избора. За някои хора въпросът за цената не е на първо място, така че те дори не обръщат внимание на артикули на ниска цена..

Но ако бюджетът е ограничен, тогава ще трябва да търсите артикули на по -достъпна цена. Тук има основно правило – не можете да използвате най -евтините дизайни, тъй като качеството на такива артикули ще бъде съмнително..

Евтините мебели могат да имат кратък живот

Евтините мебели могат да имат кратък живот

Разглеждаме страната на производство. Този параметър е доста субективен, но не бива да го пренебрегвате..

За хола артикулите, произведени в Италия и в Германия, са еднакво подходящи. Първите продукти са известни със своята оригиналност и привлекателност, а вторите със своята строгост и прави линии..

Не забравяйте да обърнете внимание на производителя

Не забравяйте да обърнете внимание на производителя

Трябва ли да обърна внимание на продуктите на местен производител? Всички опции си струва да бъдат разгледани.

Що се отнася до размера, той трябва да се основава на параметрите на стаята. Обемните предмети няма да се поберат в компактна стая.

Размерът на мебелите директно зависи от размера на стаята.

Размерът на мебелите директно зависи от размера на стаята.

За да не изпаднете в неприятна ситуация, когато мебелите вече са закупени, но не могат да бъдат поставени в хола, трябва да планирате предварително и е по -добре да го направите на хартия. Този план трябва да се вземе предвид при закупуване на интериорни предмети..

Ако стаята е голяма, тогава изборът на модели, които ще пасват идеално и ще изглеждат, е много голям

Ако стаята е голяма, тогава изборът на модели, които ще пасват идеално и ще изглеждат, е много голям

Конфигурацията на елементите също директно зависи от параметрите на хола. Ъгловите модели са подходящи за малки помещения, които сами по себе си са просторни и компактни..

Използването на ъглови модели ви позволява да освободите място в центъра на стаята, което може да се използва разумно.

Изглежда, че има много мебели, но пространството в стаята е толкова добре играно

Изглежда, че има много мебели, но пространството в стаята е толкова добре изиграно

Външният вид е спорен параметър, тъй като различните хора може да имат различни виждания по този въпрос..

Когато поръчвате диван или стол, трябва предварително да се запознаете с това как артикулът изглежда в действителност.

Преди да поръчате мебели, важно е да се запознаете с нейните реални размери и материал на изпълнение.

Преди да поръчате мебели, важно е да се запознаете с нейните реални размери и материал на изпълнение.

ТОП 10 основни мебелни тенденции през 2019 г.

1 нюанси на розово. Нежни розови тонове за кресла

Нежни розови тонове за кресла

2 Геометрични чертежи. Ярка и контрастираща геометрия

Ярка и контрастираща геометрия

3 Естествени материали. Естествени материали в интериора

Естествени материали в интериора

4 Кръгли форми. Кръгли мебели

Кръгли мебели

5Метал. Използването на метал в интериора

Използването на метал в интериора

6 Личностни черти. Оригинални мебели в интериора

Оригинални мебели в интериора

7 Внимание към детайлите. Уникални и модерни мебелни детайли

Уникални и модерни мебелни детайли

8 Bold Art Deco. Лаконизъм и простота на Арт Деко

Лаконизъм и простота на Арт Деко

9Антики. Антични мебели

Антични мебели

10 Меки легла. Уютни и удобни легла

Уютни и удобни легла

ВИДЕО: Дизайн на зала

ГАЛЕРИЯ: Най -успешните опции за обзавеждане на хол

Thanks! You've already liked this